Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung UE40ES5500

Lurk (0)|22.5.2012 12:40
Dobrý den,

nedávno jsem si zakoupil LED SMART TV UE40ES5500 a chtěl bych se zeptat, jestli s ní nemá někdo zkušenosti ohledně propojení s multimediálním serverem (NSA310) případně s All Share.

Mám problém s tím, že po zapojení TV do routeru, televize server nevidí (zkoušeno přes tlačítko Source). Nevím, jestli by to měla opravdu umět ale u televize se píše, že DLNA je podporované tak bych očekával, že ano.

Ostatní přístroje v mé síti (PC, notebooky) zmiňovaný server vidí a pokud si v televizi otevřu webový prohlížeč a zadám tam adresu serveru ručně, tak se na něj taky dostanu....jen bohužel není možné tímto způsobem přehrávat soubory (nejspíš kvůli chybějícím pluginům v prohlížeči). Tady si nejsem jist, jestli není potřeba nastavit něco na routeru aby byl server v TV vidět, jen vůbec nevím, co by to mohlo být, když ostatní zařízení s tím nemají problémy.

Dále jsem si stáhl program All Share ze stránek Samsungu, který by měl pomoct s přehráváním multimédií z PC na TV. Tam jsem narazil na pár problémů:
- Pokud mám program spuštěný na Win 7, vůbec nedokáže najít televizi, takže na ní nemohu nic zobrazit (FW jsem zkoušel vypnout a ani to nepomohlo, přitom z počítače televizi pingnu a vidím jí i v síti).
- Na win XP už v programu TV vidím, jen mi přijde, že nějak blbne přehrávání přes All Share....pokud si nasdílím nějaký film s titulky, tak se stane, že k filmu nejdou titulky přehrát (mají stejné jméno jako film) a ani nejde film skrz TV nějak ovládat (nefunguje Pause, pusouvání....pouze Stop funguje). Pokud ten samý film ale nahraji na flashku a připojím jí přímo k TV, film už mi funguje bez problémů včetně titulků...Jedná se o tedy chybu All Share?

Věci které jsem zde popsal je možné nějak obejít - nahrávat z PC na flashku nebo disk a ten potom připojit přes USB k TV, jenže to není zrovna možnost, která by se mi u Smart TV zamlouvala. Už jsem zkoušl googlit snad všechny možné dotazy, ale nic pořádného jsem nenašel :(
Ještě mě napadla možnost, připojit ten server k TV přes USB, ale bohužel tu momentálně nemám kabel, abych to mohl vyzkoušet.

Nemá tedy někdo s těmito problémy zkušenosti, nebo nedokázal by někdo poradit, co ještě vyzkoušet? Děkuji
KamilZ (10277)|22.5.2012 14:21
[QUOTE=Lurk;410673].pokud si nasdílím nějaký film s titulky, tak se stane, že k filmu nejdou titulky přehrát (mají stejné jméno jako film) a ani nejde film skrz TV nějak ovládat (nefunguje Pause, pusouvání....pouze Stop funguje). Pokud ten samý film ale nahraji na flashku a připojím jí přímo k TV, film už mi funguje bez problémů včetně titulků...Jedná se o tedy chybu All Share?[/QUOTE]
Nejedná se o chybu, ale o vlastnost DLNA.

Pleteš do sebe strašnou spoustu nesouvisejících věcí (DLNA, www prohlížeč, "přístup na server"....). První si nastuduj, co konkrétně DLNA je a jaké má možnosti, včera jsem zde dával odkazy: : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=31084, https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=19617

Pokud TV nevidí NSA310, tak je možné, že NSA nepodporuje profil pro Tvou TV (a opačně), nebo třeba nemáš povolen přístup z TV na NSA (některé DLNA servery chtějí autorizaci každého zařízení, opět záleží, co máš jak nastaveno). Další věc je, že uPnP blokují některé routery (tuším jedem modem od O2, u něj se to ani nedá vypnout a nějaký model DLINK se zapnutou podporou multicast).

Stejně skončíš jako všichni ostatní nešťastníci, co se nechali nachytat na buzzword DLNA, nakonec si za pár šupů koupí MMC a mají trvale po starostech. A to jsi teprve na začátku...
snehulak2006 (109)|19.8.2012 14:29
Zdravím, potřeboval bych poradit přesný typ flashdisku, který s tímto televizorem Samsung UE40ES5500 funguje pro záznam DVB-T v SD rozlišení. Zkoušel jsem několik flashdisků, ale vždy po testu televizor oznámil, že nevyhovují, přestože v PVR set top boxech již delší dobu spolehlivě nahrávají.
Má někdo nějaký vyzkoušený typ (asi 16 nebo 32 GB) s LED diodou ? Díky.
Retiree (659)|19.8.2012 15:11
[QUOTE=Retiree;405210].
... projdi tohle téma https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/28977-Jaky-HDD-k-Samsung-UE40D6530?highlight=samsung-UE40D6530, má sice moc stran, ale nenech se odradit.
Nebo rovnou najdi utilitku Samsung USB Adjuster. Flashku naformátuj v tv, neprojde testem. V tv naformátovanou flashku vlož do pc, poté spusť Samsung USB Adjuster jako správce!!!, vyber připojený flashdisk a nastav v programu. Flashku vyjmi a vlož do tv, bez dalšího by měla být funkční...
Někde je tu i postup, jak flashku aktivovat v linuxu. Je to sice trochu složitější, ale objasňuje to princip činnosti uvedeného programu...[/QUOTE]

Platí pro samsungy ročníku D, fleška vyhoví kterákoli s vyšší R/W rychlostí a s kapacitou 16 až 32 GB
zatty (1215)|20.8.2012 11:30
není jednoduchší použít starší ext. HDD třeba s 250gb než se trápit nějakou drahou flashkou a pak ji překopávat jak nemocný osel?
snehulak2006 (109)|20.8.2012 13:05
Kdepak,chci tam jedině flashdisk.
Díky za navedení na téma, vyzkoušel jsem radu z tématu :

1) vložte flashku do USB1
2) vyzkoušejte nahrávání. TV flash zformátuje, otestuje a vypíše že neprošla testem.
3) Flashku vytáhněte z TV a připojte ji do PC. Stornujte hlášku o tom,že disk musí být před použitím
naformátován
4) Do PC si stáhněte program Samsung USB Adjuster
http://matty.99k.org/upload/Samsung-USB-Adjuster.zip
5) Po rozbalení spusťte Samsung USB Adjuster (ve Vistách či Win7 jako správce)
6) Vyberte požadovaný USB disk a klikněte na Adjust USB
7) Po zapsání PVR Chk Logu připojte flashku zpět k TV a zkušebně spusťte nahrávání - mělo by již fungovat

a mě fungují ty, co předtzím nefungovaly, není to žádné překopávání, jen spustit jeden soubor.

Vřelý dík !!!
ritchi (225)|20.8.2012 22:29
AllShare



Obraz v HD,CA modul



Nieco nove vo FW 1023?Kupoval som ho 10 dni dozadu,este s FW 1022.
snehulak2006 (109)|26.8.2012 17:59
Potřeboval bych poradit nějaké pokud možno vyzkoušené univerzální dálkové ovládání ( učící se, s podporou makro povelů ). Na Tv Samsung UE40ES5500 přehráváme i nahráváme na flashdisky. Potřebovali bychom se při přehrávání dostat ke skoku v čase stisknutím jednoho tlačítka - teď je to takto:
stisknu Tools - objeví se okno s nabídkou - přeskákat na pátý řádek "Hledání v čase" - potvrdit OK a teprve je zobrazen časový posuvník. Potom ještě třeba 5x kliknout abych skočil o 5 minut dopředu - potvrdit OK. Teprve potom jsem o 5 minut vpředu. Tedy celkem asi 12 kliknutí !!! Mělo by to jít tím makrem, ale musely by se mezi povely přidávat časové prodlevy, aby ty všechny příkazy nevystřílel ovladač najednou jako kulomet. Myslím že se funkce prodlevy jmenuje Adjust Delay.
To samé v bledě modrém - pokud chci prodloužit čas konce záznamu kvůli reklamám, abych se nemusel uklikat, ale abych se jedním stiskem tlačítka dostal hned na změnu času konce záznamu. To by taky mohlo jít makro povelem.
Jen doplním : Počítač při přehrávání mít zapnutý nechci ( ALL Share ), stačí mi flash v televizi. Firmware za neoficiální taky měnit nechci.
Když by měl někdo vhodný UDO a mohl by to vyzkoušet a doporučit typ, díky.
Při přehrávání to velice zpříjemní život, PVR přístroje s těmito funkcemi mám a u této Tv by to zvládlo UDO za pár stovek.
ritchi (225)|6.9.2012 09:04
Rozchodil uz niekto na tejto TV HbbTV aplikaciu v sieti UPC Slovensko?Predvcerom som aktualizoval FW na 1026.1 s tym,ze by tam po aktualizacii mal byt HbbTV widget,ale na moje velke sklamanie po widgete ani stopa.

http://www.samsung.com/cz/hbbtv/
ritchi (225)|5.10.2012 07:45
fujara (14)|31.10.2012 09:49
+
• Velice detailní nastavení obrazu.
• Nastavení pro všechny vstupy zvlášť.
• Dostatek režimů.
• Použití bezdrátové klávesnice
• Testováno: Evolve WK-221
• Logitech K400
• Citlivost ovladače
• Smart Hub, Prohlížeč,
• Podpora českých Apps
• Akce TopFun na 6měsíců ZDARMA
• matná obrazovka
-
• Tovární nastavení je nepoužitelné, pokud vám tedy nevadí omalovánky s přepálenými barvami.
• Některé režimy obrazu mají některé funkce zapnuté nastálo s nemožností vypnutí či nastavení.
• Malé pozorovací úhly rychle klesá kontrast.
• Některé funkce na klávesnici chybí takže ovladač nenahradí úplně.
• AllShare Play, Neumí přehrát uložené DVD pouze jednotlivé soubory VOB
• Nahrané pořady nelze přehrát v PC

Po testování a několika smazání nastavení jsem vyrobil tabulku nastavení režimů které jsou daleko použitelnější než nastavené po zakoupení. Když si s nastavením začnete hrát tak po chvilce už nevíte co jste kde nastavili.
Musím pochválit velice detailní funkce nastavení, všechny ani nejsou v tabulce uvedeny protože nastavení si každý už doladí podle svého pocitu.
Viz. Tabulka: http://fujara.prodejce.cz/foto/samsungue40es5500.gif...
Velice se mě líbí funkce Eko čidlo které mám nastaveno min.10 a dle osvětlení v místnosti si upravuje podsvícení ani to nepostřehnete a funguje super. V režimu Přirozené Kolísá podsvícení dle obrazu a funkce nejde vypnout!
Dlouhý ovladač je potřeba v ruce posouvat.
Nepochopil jsem řazení programů funkcí GUIDE při CHLIST jsou řazeny dle čísel v pořádku.
Největší chyba této televize je AllShare Play přes wifi výpadky přes kabel jsem TV nepřipojil ani s pomocí podpory Samsungu. Testováno se 4PC 2x wifi 2x kabel vždy stejný výsledek. Při prvním spuštění souboru přes wifi následuje výpadek následné spuštění většinou vydrží.
Sdílené složky v síti TV nevidí. Se síťovým diskem LAN MAXTOR Shared Storage II si nerozumí, složky ani zapnutý medialní přehrávač nevidí.
Nastavení sítě je v pořádku testoval jsem asi 14 dní. 1 Gb síť + Router Dlink DIR-655
Konzultace s podporou kde vám zdělí že TV musí být ve stejné síti. S PC po kabelu komunikuje vypnutý Firewall ale spojení nenaváže. Systém vždy Win 7.
AllShare Play má velice málo možností nastavení řekl bych žádné. Samsung spíše podporuje propojení svých výrobků než DLNA.

Pokud mám nahrané pořady ze set top boxu Evolve Mercury který pořad rozdělí na více souborů jde pořad sledovat pouze od prvního, pokud pustíte od druhého či 3,4 atd. nejde zvuk.
Při přehrávání muziky MP3 po síti nelze vypnout obraz lze pouze u TV vysílání či přehrávání z HDMI. Pokud přehráváte internetové rádio vypnutí obrazu též není k dispozici což je velká nevýhoda.
Na vypnutí obrazu by mohla být zkratka na ovladači myslím že tlačítko SUPPORT a Family Story nikdo nevyužije, Na AllShare se dostanete přes SOURCE pokud je nějaké zařízení připojené.

Mnoho aplikací pouze demo s nutností zakoupení.
Podpora českých aplikací:
Idnes je super, velice pěkně zpracované bez otravných reklam, zkratky pro videa či fotky. Asi nejlépe zpracovaná aplikace jednoduché a funkční.
Počasí spíše pro slepce ale funkční, nalezne pouze větší města.
Musím vyzdvihnout aplikace SkiInfo ČR a Autoškola 2012
Aplikace Stereo a Video mě přijde spíše jako reklama.
Radia Frekvence1, Evropa2, TuneIn a další jsou funkční, jen nejde vypnout obraz při přehrávání :-(
Free Hry Milionář super díky, Chess, Sudoku, AirForce které mužete ovládat přes telefon Android ale grafiku bych čekal lepší.
Aplikace na sociální sítě jsou zpracované dobře na které se zaměřily a jsou bez vad.
Nelze opomenout Picasa a české Rajče které je po přihlášení funkční a vaše fotografie máte ihned po ruce ale grafika pokulhává.
Prohlížeč je velice dobře zvládnutý, je možné sledovat pořady z iVysílání české televize funguje i po přepnutí na vysokou kvalitu i když při přepnutí dojde ke ztrátě zvuku stačí cvaknout na posuvník a zvuk naskočí.
Ale už toto nelze říci o play.iprima.cz buď nelze video spustit nebo je v hrozné kvalitě.
Pujčovny TopFun a VOYO
TopFun má akci 50 filmů měsičně na půl roku ZDARMA
Funkční aplikace, upoutávky v horší kvalitě, novinky spousty filmů, pohádek, filmy v HD.

Při sledování TV stačí stlačit na ovladači INFO a rolovat nahoru dolu a vidíte co davají na ostatních kanálech. Zároveň se vám zobrazí grafika nastavení podsvícení a tím spotřeba TV.
Nastavení obrazu je velice detailní a myslím že bude všem vyhovovat ke spokojenosti.
Funkční HbbTV nutné doinstalovat a povolit v Menu, škoda že podporuje pouze česká televize.
Kvalita zvuku je velice dobrá ale většina si asi propojí s domácím kinem, protože subwoofer nenahradí.
Klávesnice běží ihned po připojení do USB.
Logitech K400 mohu doporučit vzhledem velikosti a součásti touchpadu.
Seznam tlačítek
F1 - A
F2 - B
F3 - C
F4 - D
F5 - Smart Hub
F6 - Source
F7 - CH. List
F8 - Mute
F9 - Volume-
F10 - Volume+
F11 - Program-
F12 - Program+
Win - Menu
Fn+Ctrl - Tools
Esc - Return
Na klávesnici Logitech K400 jsem vytvořil nad tlačítka lištu můžete stahovat ZDE:http://fujara.prodejce.cz/foto/smarttvlogitech.jpg...

Po měsíci na displeji žádný prach.

Při nastavování obrazu doporučuji stáhnout burosh_divas.mkv

PS:
Po měsíci nadávání s nefunkčností Allshare přes DLNA jsem zjistil že switch ST-LAB N-270 nepodporuje funkci Universal Plug and Play (UPnP) po výměně vše OK. Vidím všechny PC i síťový disk a přehrávání je bez problému. Pokud nevidíte jednotlivé zařízení v TV zkontrolujte zapnutí UPnP v routru!
Titulky i přesun videa na určitý čas bez problému.
Za ten měsíc jsem vyzkoušel nespočet media servrů do PC ale nejlepší je PS3 Media Server !!! Velice perfektní nastavení vše v češtině.

Takže to asi bude problém prvního příspěvku v tomto tématu.
rozicky (2)|9.2.2013 09:44
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zdali je možné upravit velikost či formát písma titulků? Děkuji moc za odpověď.
ritchi (225)|9.2.2013 10:58
[QUOTE=rozicky;444824]Je možné upravit velikost či formát písma titulků?[/QUOTE]

Pokial prehravas film s titulkami z externeho disku,velikost mozes upravit.Format titulkov neupravis,ale to nema ziadne opodstatnenie.
fujara (14)|9.2.2013 11:02
Ritchi mě předběhl ale mohu doporučit aplikaci mixxer od seznamu.
rozicky (2)|9.2.2013 14:18
[QUOTE=ritchi;444831]Pokial prehravas film s titulkami z externeho disku,velikost mozes upravit.Format titulkov neupravis,ale to nema ziadne opodstatnenie.[/QUOTE]

Problém je v tom, že ty "velké" jsou pořád malé :-). Opravdu neexistuje nějaký tool na ošetření tohoto? Děkuji.
pepino78 (24)|28.2.2013 08:54
Dobrý den,mohl byste mě napsat nastavení obrazu na Samsung UE46ES6900 ,díky moc.
snehulak2006 (109)|8.3.2013 16:07
Je možné měnit poměr stran při přehrávání z flashdisku, když tyto záznamy byly pořízeny PVR přístroji ?

Při DVB-T vysílání funguje přepínání poměru stran obrazu dle mého nastavení v Menu-Obraz-Nastavení obrazovky-Velikost obrazu:
je-li vysílán poměr stran obrazu 16 : 9, je nastaven Automatický formát ( obrazovka je celá vyplněna nedeformovaným obrazem 16 : 9 )
je-li vysílán poměr stran obrazu 4 : 3, tak je nastaveno aby se zobrazoval Zvětšený obraz ( obrazovka je celá vyplněna a obraz je nahoře i dole oříznut ).

Při živém vysílání i při přehrávání záznamu z flashdisku na kterou byl záznam pořízen televizí se do tohoto nastavování velikosti obrazu i do nastavování poměru stran ( na dálkovém ovládání Aspect Ratio ) normálně dostanu a mohu si při přehrávání záznamu měnit zobrazení např.Zvětšený obraz změnit na Široký Zoom.

Při přehrávání záznamů z flashdisku ( záznamy byly pořízeny set top boxy PVR ) se nemohu do tohoto nastavení vůbec dostat, při zvolení Menu-Obraz-Nastavení obrazovky se objeví "Funkce není k dispozici". Taktéž při stisku tlačítka Aspect Ratio se objeví "Není k dispozici".

Dle informací ze servisu Samsung : "U záznamů , které nejsou pořízeny přímo TV není možné měnit přes USB vstup velikost obrazu pokud to přehrávaný soubor nepodporuje , takto je to bohužel v pořádku ."

Proč by to přehrávaný soubor nepodporoval, když PVR set top box zaznamenává formát transport stream, ve kterém předpokládám jsou tyto informace ( WSS ) obsaženy. Při importování zaznamenaného souboru do ProjectuX je pod náhledovým oknem zobrazen vždy poměr stran, např.reklama je 16 : 9 a starší film 4: 3. Při tahu jezdcem pod náhledem filmu se poměr stran aktuálně mění.

Mohl by někdo poradit ?
Stenly015 (2)|21.3.2013 15:09
mate někdo zkušenosti s přehráváním filmů HD kvalita z HDD ? Mě některé filmy jdou přehrát a u některých my tv napíše " nepodporovaný formát" přitom je to taky matroška. Některé matrošky mají i menší datový tok a nejdou. Myslíte si že update firmware tomu pomůže ?

Koukal jsem na web : http://www.samsung.com/cz/support/model/UE40ES5500WXXH-downloads
sibelius (329)|21.3.2013 15:55
Je to TV a ne MMC...
M_P (72)|21.3.2013 16:06
Matroska je hlavně kontejner a ne formát, takže v tom *.mkv může být lecos.
pehe (110)|23.3.2013 23:50
Tento model je 100Hz? Es5500 co má řada 6500 navíc


díky za reakci
sibelius (329)|23.3.2013 23:55
Es5500 je 50hz. Rada es6xxx ma navic kvalitnejsi obraz, dalsi rozdily ti ukaze kazdy prumerny porovnavac v eshopech a nebo primo samsung.cz
pehe (110)|24.3.2013 00:11
Řada 6xxx jsou všechny 100Hz?A 7xxx?
Např. Tři roky starý model b650 je stále lepší než es5500,docela zajímavé
Ptám se jen informativně.... Proč to tak je ..?
A ještě jeden asi hloupý dotaz
Staré modeli které se neprodají co je s panelama je možné že jsou použity do nových TV,
Dík za reakce
KamilZ (10277)|24.3.2013 06:45
- 100Hz jsou minimálně všechny 3D, 7xxx a 8xxx pravděpodobně 200Hz
- to že B650 je lepší než ES5000 není zajímavé, staré modely nejsou tak odrbané, nebyl takový tlak na minimální cenu, navíc ES55xx je docela odpad a základ
- jestli myslíš, že pokud se neprodají staré model[HL]y[/HL] (proboha :-( ), tak že je rozdělají, aby vytahaly panely do nových TV, tak to určitě ne, resp. model není přímo závislý na panelu, klidně se mohou používat stejné, vývojové cykly jsou jiné
zatty (1215)|24.3.2013 08:07
je to proto že všichni chcete velké levné věci co umí za 1kč,- umýt auto, postavit barák a mít super dokonalý obraz na svojem starém scartovém STB a aby to vydrželo prát 20let jak tatramatka....to je důsledek toho proč starší modely jsou kvalitnější.......je to jen o naivním myšlení spotřebitelů

Jinak nativních 200hz mají všechny vlajky výrobců
pehe (110)|24.3.2013 12:56
Moc díky za vysvětlení já si koupil ET5E namísto našeho starého b650, jen mě zajímá proč tomu tak celkově je že kvalita obrazu lidi zajímá až jako poslední hlavně at to má WiFi a smart ....
Až nastane doba kdy bude v TV Android tak to už asi :(:(:(:banghead::banghead:

Ale to jiné téma.
Moc díky
yoshi7777777 (1)|11.7.2013 16:29
ja mám s týmto TV nasledovný problém: pri prvom spustení a následnom nastavovaní mi pri výbere krajiny ponúklo na výber len Španielsko a Portugalsko - predpokladám že TV je určený pre tamojší trh... je možné zmeniť toto nastavenie, aby som si mohol vybrať Slovensko? problémy to spôsobuje pri informáciách o programoch, kde namiesto diakritiky zobrazuje nesprávne znaky...
KamilZ (10277)|11.7.2013 17:20
Reklamovat u dodavatele. U českého Samsungu si podle sériového čísla ověř, pro jaký trh je TV určena. Asi bych neriskoval tam jen tak rvát český firmware.