Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: TV Samsung mi nenacita externy disk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    8

    Dobry den, kupil som si tento externy disk (http://www.lan-shop.cz/hp-wdbw2a0030hbk ... top-122086) no ked ho pripojim k TV Samsung (http://www.faxcopy.sk/sortiment/Z-291/detail_59805) tak hard disk sa sice toci.....ale na TV mi ho vobec nezobrazi. Neviete kde by mohol byt problem? Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Ten odkaz na disk je špatný...

    Co to znamená, že TV disk "nezobrazí"? Kde? Jestli jsi myslel tenhle disk, tak problém může být třeba ve velikosti 3TB, opravdu Tvá TV podporuje zařízení > 2TB, má to ve specifikaci? Jen pro jistotu - máš předpokládám připojený napájecí zdroj k tomu disku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    8

    No znamena to asi to ze ked si dam v TV menu (Source) kde si vyberam zdroj (hdmi, usb, siet atd...) tak tam my vobec neukazuje pripojeny disk, pricom usb kluc mi tam ukazuje bez problemov. a ano myslim ten disk. Na Tv som nepozeral ci podporuje taky disk....kde by som to mohol najst taku info o podporovanych velkostiach? a ano ma disk pripojeny k zdroju napajania.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    791

    první krok-zkus jiný, menší, ne úplně typově nejnovější disk.
    Já tudle telku měl a dva různý disky četla v pohodě. 250-300giga wd
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Na 99.9% TV nebude podporovat tak velký disk, resp. partition. Jestli máš PC, zkus připojit disk do něj, udělat jednu MBR partition 2TB, naformátovat zkus to pak. Ale stejně ten disk TV nevyužije (jak z hlediska rychlosti, tak z hlediska kapacity)....
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 18-05-2012 v 15:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2012
    Příspěvků
    791

    nebo udělat dva oddíly-jeden na pohádky, druhý na porno to by se pak využilo
    Uvidí TV dva oddíly jednoho disku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    8

    aj mna by zaujimalo ci ked ten disk rozdelim na dva oddiely ci mi to pomoze a na TV budem vidiet ako keby dva disky pripojene
    rozdelenie na particie? lebo moc sa v tom nevyznam
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,271

    Ne, to je připojení virtuálního disku. Jestli si to nedělal, tak si dávej bacha, ať si nesmažeš systémový disk. Stejně, pokud to pomůže (šance tak 50%), tak budeš vidět jen první 2 TB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Citace Původně odesláno od tomy72 Zobrazit příspěvek
    Dobry den, kupil som si tento externy disk (http://www.lan-shop.cz/hp-wdbw2a0030hbk ... top-122086) no ked ho pripojim k TV Samsung (http://www.faxcopy.sk/sortiment/Z-291/detail_59805) tak hard disk sa sice toci.....ale na TV mi ho vobec nezobrazi. Neviete kde by mohol byt problem? Dakujem
    Jak píše KamilZ, pro TV takový disk považuji za vyhozené peníze. Jak na to asi časem přijdeš sám, vzhledem k tomu, že videosoubory vygenerované z TV snejně nelze dále zpracovat a ani přenést na jinou TV, bude ti bohatě stačit 500GB disk i méně. Nevím, co všechno nahráváš, ale mně s reservou stačí 32GB flashka. Ale to je na tobě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    8

    Ja som ten disk primarne nekupoval k TV na nahravanie.....ale ako ulozisko dat z PC, filmov atd....ale ked ho uz mam som ho chcel vyuzit aj tym sposobom ze by som ho pripojil k TV a odtial by som si priamo prehraval filmy, ze by som nepotreboval ziadne USB-cko....ale asi si kupim tu flasku lebo nechcem prist o 1TB a hlavne ked aj tak neni iste ci by to islo....nevedeli by ste mi poradit nejaku flasku...asi bude stacit aj 16GB aby mi z nej isli prehravat HD (1080p) filmy....resp. aku rychlost citania by ta flaska mala mat by neboli problemi z HD filmami.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,551

    Je to tak ako pisu pani vyssie.
    Mam tiez 3TB disk a TV mi ho nevidela (pricom rovnaky 2TB ano). Pomohlo vytvorenie dvoch NTFS particii (2TB, teda 2 199 023 255 552 bajtov) + ostatok, cca 745GB). Nasledne disk vidi aspon prvu particiu. Takze kompromis. V skutocnosi mas k dispozicii viac dat ako pri 2TB verzii disku.
    Druhu particiu mozes vyuzivat napriklad na backup dat atd ....

    Citace Původně odesláno od tomy72 Zobrazit příspěvek
    aku rychlost citania by ta flaska mala mat by neboli problemi z HD filmami
    Akakolvek normalna znacka (nie A-DATA ani ine noname).
    Aj najlacnejsi kingston Traveler ma v specifikacii 5MB write / 10MB read. V praxi ide citanie tak 15MB/s. Ale na tu 16GB flashu sa ti moc filmov asi nezmesti Mozno tak jeden v dobrej kvalite.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 21-05-2012 v 22:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    8

    NO ja som si hned prvu flasku pozrel A Data tuto http://www.alza.sk/a-data-c103-16gb-sedy-d272814.htm ale ked hovoris tak potom som si pozrel tento kingston http://www.praktikpc.sk/d-16gb-kings...-g3-modry.html

    takze s tymto kingstonom by som nemal mat problem? mal by stihat citanie HD filmov?
    a ja viem ze sa mi tam zmesti tak max. 1 film ale to mi staci na to aby som to z notebooku preniesol k TV
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,551

    JJ, ten kingston je ok co sa tyka citania. Taktiez zvlada bezproblemovo aj timeshift. (ak ti nevadi pomaly zapis (cca 5MB/s), ale daju sa kupit tie vyssie rady, ktore maju lepsie parametre)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele bastlir
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3,258

    Už existuje SW, který pro Sama "umravní" všechny flashky. Čím větší, tím lépe. 16 GB relativně stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2012, 20:45
  2. USB externý disk
    Od Teruyo v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-10-2010, 11:47
  3. Sony Vegas nenacita kodeky
    Od Marty9 v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-06-2010, 09:23
  4. Sony dvd architect nenacita mpg z Vegas
    Od scooti v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 06:23
  5. DV->FW->notebook->USB2.0 externy disk
    Od janok v sekci DV/HDV
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 30-09-2004, 13:53