Samsung UE40ES6300 - problém s přehráváním některých .mkv
Zdravím všechny a mám dotaz :
Cca 14 dní mám LED Samsung UE40ES6300, vše bez problémů, jenom při připojení HDD (na usb vstup) mi nejdou některé mkv soubory (televize vyhodí hlášku " Tento formát souborů není momentálně podporován"). Tytéž mkv jsou bez problémů přehratelné u kolegy na jiném modelu Samsungu UE37C6000. Nemá někdo z Vás páru v čem může být problém ?
Cca 14 dní mám LED Samsung UE40ES6300, vše bez problémů, jenom při připojení HDD (na usb vstup) mi nejdou některé mkv soubory (televize vyhodí hlášku " Tento formát souborů není momentálně podporován"). Tytéž mkv jsou bez problémů přehratelné u kolegy na jiném modelu Samsungu UE37C6000. Nemá někdo z Vás páru v čem může být problém ?
[QUOTE=sh_sh;409371]Zdravím všechny a mám dotaz :
Cca 14 dní mám LED Samsung UE40ES6300, vše bez problémů, jenom při připojení HDD (na usb vstup) mi nejdou některé mkv soubory (televize vyhodí hlášku " Tento formát souborů není momentálně podporován"). Tytéž mkv jsou bez problémů přehratelné u kolegy na jiném modelu Samsungu UE37C6000. Nemá někdo z Vás páru v čem může být problém ?[/QUOTE]
Mám na tebe dotaz, využíváš DVB-S se skylinkem? Je v pohodě nahrávání ze Skylinku? Tento tv chci zakoupit.
Cca 14 dní mám LED Samsung UE40ES6300, vše bez problémů, jenom při připojení HDD (na usb vstup) mi nejdou některé mkv soubory (televize vyhodí hlášku " Tento formát souborů není momentálně podporován"). Tytéž mkv jsou bez problémů přehratelné u kolegy na jiném modelu Samsungu UE37C6000. Nemá někdo z Vás páru v čem může být problém ?[/QUOTE]
Mám na tebe dotaz, využíváš DVB-S se skylinkem? Je v pohodě nahrávání ze Skylinku? Tento tv chci zakoupit.
[QUOTE=trims;409402]Mám na tebe dotaz, využíváš DVB-S se skylinkem? Je v pohodě nahrávání ze Skylinku? Tento tv chci zakoupit.[/QUOTE]
to TRIMS :
DVB-S využívám se Skylinkem. Klasické dvb-t má otřesný signál. satelit to výrazně zlepší ( i běžné vysílání je lepší, kromě toho ČT1, Prima a Nova jsou v HD). O problémech s nahráváním v minulosti jsem četl. Asi už to v nových firmwarech není. Nahrávání běží bez problémů . Jenom je tam to podvodné omezení s naformátováním HDD. (video nahrané na ext HDD nelze přehrát nikde jinde než zase na TV).
to TRIMS :
DVB-S využívám se Skylinkem. Klasické dvb-t má otřesný signál. satelit to výrazně zlepší ( i běžné vysílání je lepší, kromě toho ČT1, Prima a Nova jsou v HD). O problémech s nahráváním v minulosti jsem četl. Asi už to v nových firmwarech není. Nahrávání běží bez problémů . Jenom je tam to podvodné omezení s naformátováním HDD. (video nahrané na ext HDD nelze přehrát nikde jinde než zase na TV).
sh_sh: podívej se zde, je to u všech +- stejné: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/28036-Panasonic-TX-P42VT30-TX-P50VT30-TX-P55VT30-TX-P65VT30?p=395737&viewfull=1#post395737 (informace o MKV Ti například vypíše MediaInfo). Akorát by mě zajímalo, kde udělali soudruzi v Samsungu chybu, když starý model to zvládá.
[QUOTE=KamilZ;409436]sh_sh: podívej se zde, je to u všech +- stejné: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/28036-Panasonic-TX-P42VT30-TX-P50VT30-TX-P55VT30-TX-P65VT30?p=395737&viewfull=1#post395737 (informace o MKV Ti například vypíše MediaInfo). Akorát by mě zajímalo, kde udělali soudruzi v Samsungu chybu, když starý model to zvládá.[/QUOTE]
Pročtu a zkusím to. Zatím jsem pátral spíš po možnosti změnit soft u TV než překopávat všechny mkv. Kromě toho mě štve se tím u nové tv vůbec zabývat. Kupoval jsem ji hlavně na základě toho, že Samsung mkv zvládá ( a to jsem si ověřil u té UE37C6000). Nenapadlo mě, že jiná to nezvládne.
Jestli tam nebude zase nějaká intervence od neochvějných strážců autorských práv...
Pročtu a zkusím to. Zatím jsem pátral spíš po možnosti změnit soft u TV než překopávat všechny mkv. Kromě toho mě štve se tím u nové tv vůbec zabývat. Kupoval jsem ji hlavně na základě toho, že Samsung mkv zvládá ( a to jsem si ověřil u té UE37C6000). Nenapadlo mě, že jiná to nezvládne.
Jestli tam nebude zase nějaká intervence od neochvějných strážců autorských práv...
sh_sh: Řešení je pouze jediné - koupě MMC, jinak se z toho zblázníš. Trochu si to tady pročti, narazíš na to v každém druhém vlákně... Docela by mě zajímalo, co by na ty soubory řekla ES8000 - jestli tam tam to dual core k něčemu je.
[QUOTE=sh_sh;409431]to TRIMS :
DVB-S využívám se Skylinkem. Klasické dvb-t má otřesný signál. satelit to výrazně zlepší ( i běžné vysílání je lepší, kromě toho ČT1, Prima a Nova jsou v HD). O problémech s nahráváním v minulosti jsem četl. Asi už to v nových firmwarech není. Nahrávání běží bez problémů . Jenom je tam to podvodné omezení s naformátováním HDD. (video nahrané na ext HDD nelze přehrát nikde jinde než zase na TV).[/QUOTE]
Díky za odpověď. Ještě mám dotaz:
- přepínání kodovaných programů je ok? Nejsou tam nějaké prodlevy? (skylink)
- zdířka pro vstup satelitu, je kolmý vstup, nebo souběžný s plouchou TV? (Kolmý je proti logice ploché TV)
DVB-S využívám se Skylinkem. Klasické dvb-t má otřesný signál. satelit to výrazně zlepší ( i běžné vysílání je lepší, kromě toho ČT1, Prima a Nova jsou v HD). O problémech s nahráváním v minulosti jsem četl. Asi už to v nových firmwarech není. Nahrávání běží bez problémů . Jenom je tam to podvodné omezení s naformátováním HDD. (video nahrané na ext HDD nelze přehrát nikde jinde než zase na TV).[/QUOTE]
Díky za odpověď. Ještě mám dotaz:
- zdířka pro vstup satelitu, je kolmý vstup, nebo souběžný s plouchou TV? (Kolmý je proti logice ploché TV)
[QUOTE=trims;409500]Díky za odpověď. Ještě mám dotaz:
- zdířka pro vstup satelitu, je kolmý vstup, nebo souběžný s plouchou TV? (Kolmý je proti logice ploché TV)[/QUOTE]
Přepínámí je bez problémů, resp. prodleva tam je, ale je stejná jako u dvb-t (prodleva je daná, jak jsem někde četl, že TV čeká jestli nebude zadáno další číslo.)
Trochu déle trvá než při zapnutí ( ze standby režimu) televize kompletně naběhne ( chvilku se autorizuje karta).
Jinak doporučuju při instalaci satelitních kanálů na TV tento postup:
- naladit české stanice ze Skylink ( výpis parametrů se dá vytisknout na webu Skyliku)
- teprve potom zadávat ladění ostatních bezplatných kanálů.
TV má poměrně složité přesunování naladěných kanálů v seznamu , takže tenhle postup ušetří spousty práce při následném řazení kanálů podle nějaké logiky.
Ještě jedna připomínka k TV kanálům. V seznamech kanálů nejde volně přepínat mezi DVB-T a DVB-S. Toto jde pouze v základním MENU ( volba antény: analog/DVB-t/DVB-s).
Zdířka pro vstup antény a satelitu je samozřejmě proti logice kolmo k obrazovce.
- zdířka pro vstup satelitu, je kolmý vstup, nebo souběžný s plouchou TV? (Kolmý je proti logice ploché TV)[/QUOTE]
Přepínámí je bez problémů, resp. prodleva tam je, ale je stejná jako u dvb-t (prodleva je daná, jak jsem někde četl, že TV čeká jestli nebude zadáno další číslo.)
Trochu déle trvá než při zapnutí ( ze standby režimu) televize kompletně naběhne ( chvilku se autorizuje karta).
Jinak doporučuju při instalaci satelitních kanálů na TV tento postup:
- naladit české stanice ze Skylink ( výpis parametrů se dá vytisknout na webu Skyliku)
- teprve potom zadávat ladění ostatních bezplatných kanálů.
TV má poměrně složité přesunování naladěných kanálů v seznamu , takže tenhle postup ušetří spousty práce při následném řazení kanálů podle nějaké logiky.
Ještě jedna připomínka k TV kanálům. V seznamech kanálů nejde volně přepínat mezi DVB-T a DVB-S. Toto jde pouze v základním MENU ( volba antény: analog/DVB-t/DVB-s).
Zdířka pro vstup antény a satelitu je samozřejmě proti logice kolmo k obrazovce.
[QUOTE=trims;409876]Takže sumasumárum doporučuješ ke koupi, je to tak?[/QUOTE]
Težko recenzovat, je to moje první plochá TV:
Nicméně: obraz je s trochou poštelování velmi dobrý, vzhled TV také, obrovské plus je satelit s HD příjmem, rychlý přístup na net ( byť omezený softwarem), přehrávání z HDD usb je přehledné a přímo na dálkovém ovladači, poruchovost nevím-zatím ji mám krátce. Asi nenajdu nic, co by mi vadilo. Otázka je, zda to, co jsem jmenoval nemají i levnější modely...
Težko recenzovat, je to moje první plochá TV:
Nicméně: obraz je s trochou poštelování velmi dobrý, vzhled TV také, obrovské plus je satelit s HD příjmem, rychlý přístup na net ( byť omezený softwarem), přehrávání z HDD usb je přehledné a přímo na dálkovém ovladači, poruchovost nevím-zatím ji mám krátce. Asi nenajdu nic, co by mi vadilo. Otázka je, zda to, co jsem jmenoval nemají i levnější modely...
Ahoj sh_sh
mozes napisat "Type" tvojho panelu zo servisneho menu?
Zo svojho UE40C6000 prikladam do prilohy :)
Diky
mozes napisat "Type" tvojho panelu zo servisneho menu?
Zo svojho UE40C6000 prikladam do prilohy :)
Diky
sh s pise : rychlý přístup na net ( byť omezený softwarem), chcem sa opytat ake su tam obmedzenia.....
[QUOTE=sh_sh;409447]Pročtu a zkusím to. Zatím jsem pátral spíš po možnosti změnit soft u TV než překopávat všechny mkv. Kromě toho mě štve se tím u nové tv vůbec zabývat. Kupoval jsem ji hlavně na základě toho, že Samsung mkv zvládá ( a to jsem si ověřil u té UE37C6000). Nenapadlo mě, že jiná to nezvládne.
Jestli tam nebude zase nějaká intervence od neochvějných strážců autorských práv...[/QUOTE]
pročetl jsem, udělal, co tam bylo psané a stejně mi to Sam nepřehraje (UE46D7000)
mediaInfo:
[code]Formát : Matroska
Format_Version: Version 2
Velikost souboru: 3,63 GiB
Duration/String: 1h 37mn
Celkový BitRate: 5 302 Kbps
Encoded date: UTC 2012-04-22 05:41:03
Použitý software: mkvmerge v3.0.0 ('Hang up your Hang-Ups' built on Dec 12 2009 15:20:35
Enkódoval: libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1
Video
ID: 1
Formát: AVC
Formát/: Advanced Video Codec
Format_Profile: High@L5.1
Format_Settings_CABAC/String: Ano
Format_Settings_RefFrames/String: 16 frame
CodecID: V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate: 4 852 Kbps
Šířka: 1 280pixely
Výška: 694pixely
Poměr stran: 1,85:1
Frame rate: 23,976 fps
ColorSpace: YUV
ChromaSubsampling: 4:2:0
BitDepth/String: 8 bits
ScanType/String: Progressive
Bits/(Pixel*Frame): 0.228
StreamSize/String: 3,25 GiB (90%)
Titul: video
Enkódoval: x264 core 59 r871M 100d067
Nastavení enkoderu: cabac=1 / ref=16 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / me-prepass=1 / rdcmp=psy / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=21 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=5,5 / chroma_qp_offset=0 / threads=6 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=16 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=4852 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=1.00 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=2:0.80
Jazyk: English
Default: Ano
Forced: Ne
Audio
ID: 2
Formát: AC-3
Formát/: Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension: CM (complete main)
Format_Settings_Endianness: Big
CodecID: A_AC3
Bit rate: 448 Kbps
Kanál(y): 6 kanály
Channel positions: Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate: 48,0 KHz
BitDepth/String: 16 bits
StreamSize/String: 314 MiB (8%)
Titul: cz DD
Jazyk: Czech
[/code]
Jestli tam nebude zase nějaká intervence od neochvějných strážců autorských práv...[/QUOTE]
pročetl jsem, udělal, co tam bylo psané a stejně mi to Sam nepřehraje (UE46D7000)
mediaInfo:
[code]Formát : Matroska
Format_Version: Version 2
Velikost souboru: 3,63 GiB
Celkový BitRate: 5 302 Kbps
Encoded date: UTC 2012-04-22 05:41:03
Použitý software: mkvmerge v3.0.0 ('Hang up your Hang-Ups' built on Dec 12 2009 15:20:35
Enkódoval: libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1
Video
ID: 1
Formát: AVC
Formát/: Advanced Video Codec
Format_Profile: High@L5.1
Format_Settings_CABAC/String: Ano
Format_Settings_RefFrames/String: 16 frame
CodecID: V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate: 4 852 Kbps
Šířka: 1 280pixely
Výška: 694pixely
Poměr stran: 1,85:1
Frame rate: 23,976 fps
ColorSpace: YUV
ChromaSubsampling: 4:2:0
BitDepth/String: 8 bits
ScanType/String: Progressive
Bits/(Pixel*Frame): 0.228
StreamSize/String: 3,25 GiB (90%)
Titul: video
Enkódoval: x264 core 59 r871M 100d067
Nastavení enkoderu: cabac=1 / ref=16 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / me-prepass=1 / rdcmp=psy / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=21 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=5,5 / chroma_qp_offset=0 / threads=6 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=16 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=4852 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=1.00 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=2:0.80
Jazyk: English
Audio
ID: 2
Formát: AC-3
Formát/: Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension: CM (complete main)
Format_Settings_Endianness: Big
CodecID: A_AC3
Bit rate: 448 Kbps
Kanál(y): 6 kanály
Channel positions: Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate: 48,0 KHz
BitDepth/String: 16 bits
StreamSize/String: 314 MiB (8%)
Titul: cz DD
Jazyk: Czech
[/code]
[QUOTE=Unown;410644]Format_Profile: High@L5.1[/QUOTE]
někdy bývá problém v této položce-tv umí jen 4.1 profil.
Prý se to dá vyřešit v nějaké dřívější verzi mkvmerge softwaru...
někdy bývá problém v této položce-tv umí jen 4.1 profil.
Prý se to dá vyřešit v nějaké dřívější verzi mkvmerge softwaru...
[QUOTE=Unown;410644]očetl jsem, udělal, co tam bylo psané a stejně mi to Sam nepřehraje (UE46D7000)[/QUOTE]
Tak si to porovnej s tím, co Ti přehraje a zaměř se na:
- profil @L5.1, většina TV jde do @L4.1
- počet reframes (tak do 8-mi)
- kompresi hlavičky (Header Compression), nastavuje při rekódování
Tak si to porovnej s tím, co Ti přehraje a zaměř se na:
- profil @L5.1, většina TV jde do @L4.1
- počet reframes (tak do 8-mi)
- kompresi hlavičky (Header Compression), nastavuje při rekódování
tak jsem změnil profil na @4.1 pomocí H.264leveleditor ale nevím, jak změním refframes :( zatím stále nejde
Free software na enkódování existuje asi 1000+1, každému vyhovuje něco jiného, tak se po něčem podívej??? Viz třeba https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/28036-Panasonic-TX-P42VT30-TX-P50VT30-TX-P55VT30-TX-P65VT30?p=397449&viewfull=1#post397449 nebo http://www.videohelp.com/tools/sections/video-encoders-h264-vc1
potrebuji zeditovat programu mam nejaky sw od sama (channell ist pceditor 1.01), nejde nacist soubor
nasel jsem to, pisi az nyni
http://samschanneledit.sourceforge.net
pro es6300
http://samschanneledit.sourceforge.net
pro es6300
[QUOTE=Jess;410463]sh s pise : rychlý přístup na net ( byť omezený softwarem), chcem sa opytat ake su tam obmedzenia.....[/QUOTE]
Omlouvám se za prodlevu:
Ono to není přímo omezení. Web prohlížeč se chová jako každý jiný ( včetně nastavení domovské stránky, historie, oblíbených a pod.) Jenom na hlavní ploše smart TV lze nastavit pouze ikony rychlého přístupu, které nabízí autorizovaný samsung shop.
Omlouvám se za prodlevu:
Ono to není přímo omezení. Web prohlížeč se chová jako každý jiný ( včetně nastavení domovské stránky, historie, oblíbených a pod.) Jenom na hlavní ploše smart TV lze nastavit pouze ikony rychlého přístupu, které nabízí autorizovaný samsung shop.
Zdravím pánové,
poradil by mi někdo, prosím, mám TV Samsung UE60F6300. DNes jsem si pořídil extérní harddisk 1T. Nahrál jsem na něho film v HD a v mkv. a taky složku s fotkama. HDD připojím k TV a fotky se mi přehrajou normálně. Ale když chci přehrát zminovaný film, tak se hardisk a TV ihned vypne. Zapnu TV vše opakuju a opět se vypne.
Děkuji za jakoukoliv odpověď
Martin
poradil by mi někdo, prosím, mám TV Samsung UE60F6300. DNes jsem si pořídil extérní harddisk 1T. Nahrál jsem na něho film v HD a v mkv. a taky složku s fotkama. HDD připojím k TV a fotky se mi přehrajou normálně. Ale když chci přehrát zminovaný film, tak se hardisk a TV ihned vypne. Zapnu TV vše opakuju a opět se vypne.
Děkuji za jakoukoliv odpověď
Martin
Tento problem vacsinou sposobuje nedostatocne napatie, disk preto vypne.
Skus pouzit takyto napajaci kabel, pripadne pouzi ine USB porty v TV. Takisto pouzivaj co najkratsi kabel, ak sa da.
Skus pouzit takyto napajaci kabel, pripadne pouzi ine USB porty v TV. Takisto pouzivaj co najkratsi kabel, ak sa da.
Jsem laik, tak se předem omlouvám, za blbou otýzku. Takže podle tvé fotky to bude brát více napětí z dvou USB portů a tím to pojede? To budu muset, ale sehnat takovýto kabel se dvěma USB porty s koncovkou přímo pro můj HDD té značky. To bude asi někde ve speciální prodejně, že...
Ano, spravne. Ci to pojde vsak na 100% zarucit nemozno. Odskusat to vsak mozes. Kablik kupis [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] koncovky su univerzalne (skontroluj si len typ USB na strane HDD). Kabel pre USB v 3.0 na tento ucel nepotrebujes, TV nepodporuje USB 3.0.
Jo, vyzkouším to určitě. Jen je mi divné, že se vypne celá TV i s HDD... Příští týden vyzkouším a uvidím. Každopádně, díky za radu
[QUOTE=Martin86;493438] že se vypne celá TV[/QUOTE]
Vypne aj TV? To som prehliadol. To by sa diat nemalo, ani v pripade, ze sa vypne HDD. Odskusaj iny HDD alebo flashku (idealne 3.5", ktore maju vlastne napajanie). Disk naformatuj na NTFS (optimalne s vacsimi velkostami "klastra").
Vypne aj TV? To som prehliadol. To by sa diat nemalo, ani v pripade, ze sa vypne HDD. Odskusaj iny HDD alebo flashku (idealne 3.5", ktore maju vlastne napajanie). Disk naformatuj na NTFS (optimalne s vacsimi velkostami "klastra").
Mám právě ten problém, že nemám odkud vyzkoušet jiný extérní HDD... :-/ Flešky v TV normálně fungujou, ale největší, kterou jsem zkoušel měla 4GB. Ale jak jsem již psal, z toho HDD mi jdou přehrávat normálně fotky. Dnes jsem narazil na netu na nějaký propagační spot s Bugs Bunnym :-) v HD, tak jsem to stáhnul (mělo to cca 550Mb) nahrál jsem to na externí HDD a na TV to normálně fičelo. Ale když chci film v HD pustit, tak se vypne jak HDD, tak i TV...
[QUOTE=Martin86;493446]....nahrál jsem to na externí HDD a na TV to normálně fičelo. Ale když chci film v HD pustit, tak se vypne jak HDD, tak i TV...[/QUOTE]
Pises, ze jsi nahral na HDD a v TV fixelo a pak pises, ze chces pustit v Hd, tak se TV vypne....
Tomu nerozumim. Zkus to lepe upresnit.
Jinak uvedu na pravou miru zminku o vyssim napeti ze dvou USB. Napeti je porad stejne. Problem je v nedostatecnem proudu, ktery elektronika v TV dovoli pustit na jeden USB port. Napajenim jednoho HDD ze dvou USB portu ziskas vice proudu. Napeti zustane vzdy stejne 5V.
Je vsak divne, ze se vypne i TV. Bud je vadny HDD nebo zdroj/napajeci elektronika USB v TV.
Na TV by mel byt jeden USB port oznacen take jako HDD nebo 1A. Nebo o tomto portu pro pripojeni HDD zminka v manualu. Najdi a vyzkousej takovy USB port pro pripojeni HDD.
Pises, ze jsi nahral na HDD a v TV fixelo a pak pises, ze chces pustit v Hd, tak se TV vypne....
Tomu nerozumim. Zkus to lepe upresnit.
Jinak uvedu na pravou miru zminku o vyssim napeti ze dvou USB. Napeti je porad stejne. Problem je v nedostatecnem proudu, ktery elektronika v TV dovoli pustit na jeden USB port. Napajenim jednoho HDD ze dvou USB portu ziskas vice proudu. Napeti zustane vzdy stejne 5V.
Je vsak divne, ze se vypne i TV. Bud je vadny HDD nebo zdroj/napajeci elektronika USB v TV.
Na TV by mel byt jeden USB port oznacen take jako HDD nebo 1A. Nebo o tomto portu pro pripojeni HDD zminka v manualu. Najdi a vyzkousej takovy USB port pro pripojeni HDD.