DVB-S karta pro HTPC s MediaPortalem
Zdravím, chtěl bych poprosit o radu. Už 3 roky mám postavené HTPC s dual DVB-T tunerem. Poslední dobou mě dost zlobí signál, tak bych rád přešel na DVB-S. V podstatě nic speciálního nepotřebuji, především se mi jedná o české kanály. V oblasti DVB-S jsem naprostý laik takže nevím, jestli potřebuju i pro příjem českých kanálů nějakou zaplacenou kartu. Mám pocit, že se nějaký jednorázový poplatek platí, takže tu kartu pak musím někam strčit a v tom případě můj hlavní dotaz:
Jaký by jste mi doporučili interní PCI DVB-S tuner?
Jaký by jste mi doporučili interní PCI DVB-S tuner?
Pokud nechceš sledovat pouze FTA (ČT24), tak budeš muset samozřejmě mít zakoupenu kartu od nějakého poskytovatele. Do úvahy přichází asi Skylink a FreeSat (UPC Direct). U Skylink je koupě karty jednorázová věc a pak záleží, jestli si vystačíš s nabídkou zdarma, nebo si budeš platit nějaký balíček, viz ceník: http://www.skylink.cz/web/structure/13.html
DVB-S (doporučuji s DVB-S2) kartu si vyber, nějaké tipy:
http://www.tbsdtv.com/products/
Poměrně dobré zkušenosti (resp.nejvíce zkušeností) je s produkty Technisat a Aver (ale bohužel se přestávají/přestaly dělat a např. Technistar podporuje pouze staré CI moduly):
SkyStar USB 2 HD CI: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
SkyStar HD: http://www.technisat.com/cs_CZ/SkyStar-HD-2/352-1294131238891-215/ + http://www.technisat.com/cs_CZ/Slot-CI-HD-2/352-1294131238891-219/
AVerTV 3D Satellite TV: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jejich výhoda je ta, že do nich přímo vrazíš CI modul (ten budeš muset také koupit) s kartou a o nic (dekódování) se "prakticky" nestaráš. Resp. si zřejmě taky užiješ, ale ne tak moc, jako u karty bez CI (viz níže).
Dále jsou tyhle:
TBS5980 QBOX CI DVB-S2 TV Tuner USB: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Technotrend S2-3650 CI (asi nemá DVB-S2, pouze MPEG4): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Celkem podporované jsou produkty TBS (viz odkazy výše), což potvrzuje i https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33747-nefunkcni-dekodovani-wmc-nekterych-hd-programu#post437326
Pokud koupíš kartu bez slotu na CI modul, tak budeš ještě muset koupit čtečku karet. V tom případě se připrav na velké laborování, aby jsi to vůbec rozjel, protože musíš mít soft, co dokáže obsluhovat a dekódovat (něco jako DvbViewer, ale Ty máš ale MediaPortal, tak si to prověř). Jako karta pro čtečku nebo CI modul je výrazně vhodnější ICE, nevím, jestli je rozběhané Irdeto PI-Sys.
DVB-S (doporučuji s DVB-S2) kartu si vyber, nějaké tipy:
http://www.tbsdtv.com/products/
Poměrně dobré zkušenosti (resp.nejvíce zkušeností) je s produkty Technisat a Aver (ale bohužel se přestávají/přestaly dělat a např. Technistar podporuje pouze staré CI moduly):
SkyStar USB 2 HD CI: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
SkyStar HD: http://www.technisat.com/cs_CZ/SkyStar-HD-2/352-1294131238891-215/ + http://www.technisat.com/cs_CZ/Slot-CI-HD-2/352-1294131238891-219/
AVerTV 3D Satellite TV: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jejich výhoda je ta, že do nich přímo vrazíš CI modul (ten budeš muset také koupit) s kartou a o nic (dekódování) se "prakticky" nestaráš. Resp. si zřejmě taky užiješ, ale ne tak moc, jako u karty bez CI (viz níže).
Dále jsou tyhle:
TBS5980 QBOX CI DVB-S2 TV Tuner USB: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Technotrend S2-3650 CI (asi nemá DVB-S2, pouze MPEG4): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Celkem podporované jsou produkty TBS (viz odkazy výše), což potvrzuje i https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33747-nefunkcni-dekodovani-wmc-nekterych-hd-programu#post437326
Pokud koupíš kartu bez slotu na CI modul, tak budeš ještě muset koupit čtečku karet. V tom případě se připrav na velké laborování, aby jsi to vůbec rozjel, protože musíš mít soft, co dokáže obsluhovat a dekódovat (něco jako DvbViewer, ale Ty máš ale MediaPortal, tak si to prověř). Jako karta pro čtečku nebo CI modul je výrazně vhodnější ICE, nevím, jestli je rozběhané Irdeto PI-Sys.
Díky moc za info, vzhledem k designu HTPC žádnou krabičku okolo nechci, takže pro mě jednoznačně vychází SkyStar HD 2 + CI slot.
Máš nějaký tip ještě na parabolu?
Máš nějaký tip ještě na parabolu?
Fuba, Gibertini, velikost 80+. Ještě bude potřebovat LNB, doporučuji rovnou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na 4.3 st. A jako kartu bych i v tomto případě raději pořídil ICE, budeš s tím mít zřejmě méně problémů ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ještě se dají sehnat a pak si na ni doplatíš, co potřebuješ). A pohledej si, který CI modul je s tou kartou (nebo obecně PC kartami Technisat) dobře kompatibilní, ideálně to kup vše najednou, ať Ti to v případě problémů vymění za jiný modul.
No a pak samozřejmě nějakou tu bižuterii (konzolu, konektory, kabel, ...), výhled na jih a hodně trpělivosti :-)
No a pak samozřejmě nějakou tu bižuterii (konzolu, konektory, kabel, ...), výhled na jih a hodně trpělivosti :-)
Proč? Jako největší problém bych viděl rozchození MediaPortal s tou DVB-S kartou a trefit správný CI modul. Karta by s MediaPortal kompatibilní být měla, včetně CI. DiSEqC MediaPortal podporuje také. Vlastní montáž zařízení někomu můžeš svěřit a máš po starostech - pokud to není Tvůj koníček, nebo nejsi fanda, tak se IMHO nevyplatí s tím drbat.
Jasně, půjdu do toho jen se musím zoritentovat. V této oblasti jsem naprostý laik. Vždy když napíšeš nějakou zkratku (např. DiSEqC ) musím hledat na internetu co to znamená :).
Ještě jedna otázka, ale nevím jestli na ní bude umět někdo odpovědět. MediaPortal ma úžasnou vlastnost nahrávání více kanálů z jednoho multiplexu zároveň. Mám duální DVB-T tuner, takže můžu teoreticky nahrávat až z 8 mi kanálů, popřípadě ze 7mi a na jeden koukat. Opravdu to funguje. Nevím přesně jaký je princip DVB-S, ale o tuhle funkci asi přijdu že?
Ještě jedna otázka, ale nevím jestli na ní bude umět někdo odpovědět. MediaPortal ma úžasnou vlastnost nahrávání více kanálů z jednoho multiplexu zároveň. Mám duální DVB-T tuner, takže můžu teoreticky nahrávat až z 8 mi kanálů, popřípadě ze 7mi a na jeden koukat. Opravdu to funguje. Nevím přesně jaký je princip DVB-S, ale o tuhle funkci asi přijdu že?
Nemusíš o to přijít. Je to úplně stejné jako u DVB-T. Free kanály jsou tedy stejné, problém je s kódovanými. záleží na kombinaci karty (Irdeto PI-Sys, ICE) a CI modulu a také, jak se k tomu chová MediaPortal. Proto také preferuj ICE kartu a když budeš mít modul zvládající Dual Decrypt, tak je celkem šance, že to pojede.
Aha, už se v tom začínám orientovat. Ta funkce co jsem popisoval je v téhle tabulce popsána jako Multichannel decoding. V tom případě pro mě připadají v úvahu jen karty značky TechnoTrend. (Popřípadě Digital Everywhere, ale ty už se prý nevyrábějí). Nemáš prosím s TechnoTrendem zkušenosti? V podstatě to pro mě není otázka ceny, ale potřebuji stoprocentní funkčnost. Moc díky.
Nemám. Podívej se případně i po jiných, ve vlákně o ISIO se to probíralo: https://www.google.cz/search?q=dual decrypt site%3Atvfreak.cz
Řeším stejný problém jen mě vůbec nevadí USB krabička vedle PC takže tímto nejsem limitován.
Můžete mě doporučit satelitní PC kartu (S2 tuner), která splňuje všechny dnešní standardy s kvalitnou obrazu, rychlostí přepínání kanálů a hlavně také bezproblémovosti instalace pod WIN7.
XBMC se rozšířiřilo o TV a PVR takže uvažuji nad tím, že satelit sjednotím s mým MMC PC.
Rád bych, ale měl samozřejmě co nejlepší obraz, svižnost při přepínání a v neposlední řadě bezproblémovou instlaci a stabilitu pod WIN7.
Podmínka je, že v tuneru musí jít provozovat Skylink karta ICE v modulu Irdeto
edit: máte někdo zkušenost s tímto? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zajímalo by mě jestli umí pracovat s irdeto modulem a jakou má kvalitu obrazu+rychlost přepínání kanálů
Můžete mě doporučit satelitní PC kartu (S2 tuner), která splňuje všechny dnešní standardy s kvalitnou obrazu, rychlostí přepínání kanálů a hlavně také bezproblémovosti instalace pod WIN7.
XBMC se rozšířiřilo o TV a PVR takže uvažuji nad tím, že satelit sjednotím s mým MMC PC.
Rád bych, ale měl samozřejmě co nejlepší obraz, svižnost při přepínání a v neposlední řadě bezproblémovou instlaci a stabilitu pod WIN7.
Podmínka je, že v tuneru musí jít provozovat Skylink karta ICE v modulu Irdeto
edit: máte někdo zkušenost s tímto? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zajímalo by mě jestli umí pracovat s irdeto modulem a jakou má kvalitu obrazu+rychlost přepínání kanálů
Tak pořádně napiš, jaký máš modul. Označení "Irdeto" nespecifikuje vůbec nic, je to pouze jméno výrobce. Můžeš mít od Irderto modul na systém Cryptoworks nebo modul na Irdeto Pi-Sys, nebo obojetný. A je rozdíl, jestli je Tvůj modul CI nebo CI+. CI+ by sice měl být zpětně kompatibilní se slotem pro CI (samozřejmě až na nové vlastnosti CI+), ale občas je realita jiná.
Mám Irdeto Smit. Nicméně konkrétní modul je pro mě nepodstatný, podstatné jestli se najde S2 PC tuner, který splňuje vše co požaduji a pokud zbývá jediný problém v tom, že vyžaduje jiný modul než mám pak není problém ten konkrétní modul pořídit.
Zdravím.
Zakoupil jsem TBS5980. Koupil jsem i DVBViewer. Jsem zklamán tím, že obraz je trhaný, rozpadá se a při přepínání to občas vytuhne - to pro mě není ztěžejní protože chci TBS5980 integrovat do XBMC : mám Win7-32bit, HD6570, XBMC.
V XBMC je obraz lepší (SD v pořádku, HD se občas rozpadá). Hlavním problémem je to, že přepínání kanálů trvá cca 20s a častá ztráta spojení mezi TBS5980 a DVBViewer Recording Service. Pokud to jede, pak přepínám z SD na SD je po cca 20s v pořádku. Přepínání z HD na SD také v pořádku. Přepíbání z SD na HD většinou napoprvé nejde a XBMC se vrací do menu.
Zkoušel jsem i ARGUS TV - rychlé přepínání ale velmi často ztráta spojení s TBS5980. Toto bylo zatím v XBMC nejnadějnější.
Ocenil bych, kdyby někdo TBS5980 vlastnil a fungovalo mu to s XBMC.
Takže v tomto stavu TBS5980 NEDOPORUČUJU.
Zakoupil jsem TBS5980. Koupil jsem i DVBViewer. Jsem zklamán tím, že obraz je trhaný, rozpadá se a při přepínání to občas vytuhne - to pro mě není ztěžejní protože chci TBS5980 integrovat do XBMC : mám Win7-32bit, HD6570, XBMC.
V XBMC je obraz lepší (SD v pořádku, HD se občas rozpadá). Hlavním problémem je to, že přepínání kanálů trvá cca 20s a častá ztráta spojení mezi TBS5980 a DVBViewer Recording Service. Pokud to jede, pak přepínám z SD na SD je po cca 20s v pořádku. Přepínání z HD na SD také v pořádku. Přepíbání z SD na HD většinou napoprvé nejde a XBMC se vrací do menu.
Zkoušel jsem i ARGUS TV - rychlé přepínání ale velmi často ztráta spojení s TBS5980. Toto bylo zatím v XBMC nejnadějnější.
Ocenil bych, kdyby někdo TBS5980 vlastnil a fungovalo mu to s XBMC.
Takže v tomto stavu TBS5980 NEDOPORUČUJU.
No.. USB DVB-S tuner je prostě USB... tady to vypadá na špatné ovladače dodané výrobcem nebo problém s USB řadičem na daném HW nebo prostě tento kus HW není dostatečně vyladěný.
Do jakého USB na jaké desce máš tuner zapojený? Jak máš USB nastaveno v BIOSu (Low Speed nebo FullSpeed)?
Do jakého USB na jaké desce máš tuner zapojený? Jak máš USB nastaveno v BIOSu (Low Speed nebo FullSpeed)?
Je to deska ASUS P8H67-V - spodní USB pod LAN(RJ-45). Do biosu jsem se nedíval, ale tam asi k nastavení nic nebude - ale podívám se.
Dobrý den, mám doma server (běží na něm Argus TV), který používám na streamování DVB-T televize. Chtěl bych to rozšířit na satelitní vysílání.
Doporučíte mi nějakou dobrou DVB-S2 kartu (USB nebo PCIe), nejlépe s integrovaným CI slotem a k ní vhodný dekódovací modul(Pro příjem Skylinku)?
Předem děkuji :-)
Doporučíte mi nějakou dobrou DVB-S2 kartu (USB nebo PCIe), nejlépe s integrovaným CI slotem a k ní vhodný dekódovací modul(Pro příjem Skylinku)?
Předem děkuji :-)