Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic TX-P50GT30, Samsung PS51D6900, LG 50PZ950 nebo něco jiného?

Pavell007 (790)|16.5.2012 13:13
tak vždy nakonec rozhodne subjektivní líbí/nelíbí, ale zase bych nesouhlasil s tím, že nelze poznat po čase okem rozdíly v kvalitě. Pokud máš nějaký film velmi detailně nakoukaný a znáš přesně ty obrazově náročný scény, kde se to projeví, tak srovnat můžeš i po čase. Prostě buď ten vzorek tmavýho gauče v tmavém pokoji vidíš nebo ne, například. Takže chápu, že recenzent může být subjektivně nadšen z televize a říct, že je něco lepší než jiná tv, na kterou koukal před měsícem, pokud si právě pamatuje takovéhle detaily z nakoukaného filmu. Já to teď přesně takhle vnímám na tý svý plazmě. Měl jsem předtím samsunga lced 7000 řady, teď mám toho panáka, pustil jsem si ty samý filmy, co znám z toho samsunga a bylo to jasný hned druhý večer, co jsem se soustředěně na tohle zaměřil. Na dojem z krámu nedám, respektive dojem z krámu mě přesvědčil, že si koupím toho samsunge, kterýho jsem vrátil :)
spotnickoff (152)|16.5.2012 13:37
ja neverim ze pre tie test weby by bol problem ten porovnavaci test urobit. myslim ze isto nie. a ak to nerobia je za tym nejaky umysel. ty pises ze ak mam "nakoukany" nejaky film. ale taketo testy treba robit na viacerych filmoch, na futbale kde chcem vidiet realnu travu, na lyzovani kde chcem vidiet farbu snehu, na roznych SD HD kanaloch ako sa ta telka "popere" so slabym kanalom a toto sa v hlave nosit neda. Ja viem ze porovnanie v obchode tiez nie je to prave orechove ale podla mna vzdy lepsie ako vidiet nieco po dvoch tyzdnoch... u mna su tie recenzie vysoko vysoko podozrive. Nehovoriac o tom ze existuje uz dnes milion recenzii na VT50 GT50 ST50 G50 a neviem co vsetko. najst recenziu na e8000 a e6500 sa neda... ako keby panak zapracoval na recenziach po weboch aj ked jeho TV v obchode nekupis (dnes uz hej ale este pred tyzdnom dvoma modely na trhu neboli ale recenzii bola plna r.t)
skratka a dobre ja neverim tym chlapcom...

dalsia vec co mi nejde do hlavy je ta ze panak a sam su veeelmi vyrovnany. u mna vyhrava sam, u niekoho panak. to dokazem pochopit. tak ako si niekto kupi bmw, niekto iny audi. ale aby som prisiel na auto web a vsetci tam boli poblazneny iba do audi ??? opat cudne zvlastne a podivne. a potom sa na druhy den docitam ze bmw(citaj samsung) preda rocne ovela viac ako audi(citaj panak). co si potom o tom mam mysliet?
nunacek0 (947)|16.5.2012 14:29
Nehádejte se kluci. To že má Panasonic momentálně více recenzí než Samsung přece není vina recenzentů. Když jim ti Tv nikdo nezapůjčí tak ji pochopitelně nemůže hodnotit. Napište do Samsungu ať posílají své Tv do odborných redakcí na testy. ale neviňte z toho revenzenty na celém světě. Vždyť LG je na tom stejně. Kolik testů vyšlo na jejich nové plazmy. Nic moc. Tak bych trochu ubral a radoval se z toho co nám doma hraje..
Pavell007 (790)|16.5.2012 14:37
To není hádka, nýbrž výměna názorů :) No tak já jsem obecně k různým spikleneckým teoriím skeptický, takže si nemyslím, že by někdo od panasonicu nějak ovlivňoval recenze-pro renomovaný server to znamená totiž smrt-hned se to rozkřikne a nikdo tam nebude chodit=žádný peníze. Myslím, že klucí a holky z marketingu samsungu jsou hodně šikovný, a ti by si to pořešili možná spíš než panáci, takže se opět vracím k tomu, že pravděpodobně budou letos ty panáci fakt asi dobrý, než že by to byla nějaká celowebová guerila akce panasonicu. Ale já to zase tak neřeším, ledka mě strašně srala, tak jsem řekl, že zkusím plazmu, zrovna jsem náhodou četl ty recenze o Panasonic 2012 modelech, tak jsem si koupil panáka a jsem happy-oproti lced je ten obraz úplně někde jinde a už je na takové úrovni, že mě nezajímá, že třeba samsung plazma je stejně dobrá, nebo o trošku lepší apod... Prostě to ukazuje tak, jak se mi líbí a (snad někdy kromě toho blikání) tomu nemůžu nic vytknout. Ale věřím, že bych byl stejně spokojený i plazmou samsung
spotnickoff (152)|16.5.2012 14:37
nachapem to ako hadku.... z mojej strany iba debata a vysvetlenie nazoru preco tym recenziam jednoducho neverim. V principe mi je uplne jasne ze obaja aj nunacek0 a aj pavel007 mozete byt so svojimi panakmi veelmi spokojni a milionkrat spokojnejsi ako bezny uzivatel nejakeho LCD
spotnickoff (152)|16.5.2012 15:06
pozri sem: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

ja som v diskusii dole napisal okrem ineho toto:
Mna by zaujimal porovnavaci test. Pripojte si na dva rovnake sat tunery povedzme 50'' VT50-tku od panaka a 51'' e8000 od samsungu. A striedajte HD kanaly, striedajte SD kanaly, striedajte futbal, lyzovanie, dokumenty... pustite film (mkv) z rovankeho MMP atd atd To by bol test a info pre mna ako koncoveho zakaznika.

autor clanku odpisal okrem ineho toto:
Porovnání udělám rád, ale na tomto serveru takovéto test nevychazejí - obraťte se prosím na redakci, uděláte službu i mě :)

Co si chces o takom clanku mysliet a o redakcii ktora apriori porovnavaci test odmieta... Ide o nic ine ako o krmenie nas citatelov blabolmi a na prvom a aj poslednom mieste je navstevnost webu. S objektivnym testovanim vyrobku to nema nic spolocne. ani tu a ani na inych zahranicnych weboch.
patriot (227)|16.5.2012 15:11
[QUOTE=spotnickoff;410014]... u mna su tie recenzie vysoko vysoko podozrive. Nehovoriac o tom ze existuje uz dnes milion recenzii na VT50 GT50 ST50 G50 a neviem co vsetko. najst recenziu na e8000 a e6500 sa neda... ako keby panak zapracoval na recenziach po weboch aj ked jeho TV v obchode nekupis (dnes uz hej ale este pred tyzdnom dvoma modely na trhu neboli ale recenzii bola plna r.t)
skratka a dobre ja neverim tym chlapcom...

dalsia vec co mi nejde do hlavy je ta ze panak a sam su veeelmi vyrovnany. u mna vyhrava sam, u niekoho panak. to dokazem pochopit. tak ako si niekto kupi bmw, niekto iny audi. ale aby som prisiel na auto web a vsetci tam boli poblazneny iba do audi ??? opat cudne zvlastne a podivne. a potom sa na druhy den docitam ze bmw(citaj samsung) preda rocne ovela viac ako audi(citaj panak). co si potom o tom mam mysliet?[/QUOTE]

Nevím, všechno co se kolem Tebe děje je veelmi podezřelé. Nezdá se ti, že Tě někdo stále sleduje ? Všímej si okolí, když přecházíš přes ulici. A když přistoupíš k bankomatu - dávej pozor. Někdo od Panasonicu by mohl chtít Tvé peníze na účtu. Herdek - není i ten panel bankomatu od Panasonicu ? To by byl fakt průser !
patriot (227)|16.5.2012 15:21
[QUOTE=spotnickoff;409896]nepochopene. nema vyznam debata co je lepsie. ci pan ci sam. tak to myslene vonkoncom nebolo a ten link o tom ani nic nehovori. otazka znie preco vo svete v predaji vedie samsung a v CZ/SK su vsetci do nohy (povedzme v pomere 90:10) zblazneny do panasonicu. Tak stoji otazka. Preco celosvetovy pomer povedzme 60:50 v prospech samsungu nie je podobny aj v CZ a SK. Preco u nas to je 90:10 v prospech pan.... to som mal na mysli a to je to comu nerozumiem od sameho zaciatku.[/QUOTE]

Já si myslím, že u nás rovněž dominuje Samsung a možná drtivěji, než ve světě. Jak ti odpověděl tušim Pavel, tohle je fórum fajnšmekrů, kde poměr zastoupení značek nemusí odpovídat poměru celkově prodaných přístrojů. Na serveru zabývajícím se technikou motorů taky asi moc majitelů Dacií ani masově nejprodávanějších škodovek nenejdeš. Spíš tam budou majitelé BMW, Alfy, Audi a podobných. Stejné je to i tady. Samsung kupuje široká masa lidí, díky příznivé ceně a renomé, které si zaslouženě vybudoval před lety zejména v oblasti LCD. Za Panasonicem tíhnou spíše lidé, co čekají trochu víc, jdou do detailů. Přece jenom je Panasonic prémiovější značkou, než Samsung. Taky si všimni, že se tu propírají prakticky bez výjimky pouze vyšší modely Panasonicu, přestože prodej těch levnějších nižších zcela určitě převažuje.
Prostě je to fórum dá se říct fajnšmekrů, kteří chtějí vědět o této technice cosi víc. Nedílnou skupinou je ovšem také skupina "kolemjdoucích", kteří potřebují poradit s výběrem TV, přičemž hýří rozumy, které různě posbírali po internetu, aniž by přístroj v reálu někde viděli.
spotnickoff (152)|16.5.2012 16:30
to tvoje vysvetlenie kriva na obe nohy. panak naozaj nie je ziadna extratrieda. myslim ze to tu uznalo aj more "panakovskych fajnsmekrov'. samsung vs panak nie je ziadna dacia vs BMW. To je skor ako som pisal ja audi vs. bmw. No nic k podstate sa asi nedopatrame. Tak isto si myslim ze ani nevieme skutocne predajne kusy v ramci sk/cz. Ja neviem ako v tvojom okoli ale v mojom vyhrava na pocet kusov jednoznacne panak... u mojich znamych v mojom okoli. a niesu to len fajnsmekry, casto bezny uzivatelia. ale to je len moj pohlad .... global moze byt iny i ked si to nemyslim... mozno sa raz dozijeme nejakej porovnavacej recenzie, kde si precitame ako to vyzera... nech vam tie panaky sluzia.
nunacek0 (947)|16.5.2012 16:46
Panasonic opravdu není extra třída, ale obraz má fantastický. Minulé modely jsou opravdu horší. Teď jsem si aktivoval 20Hd programů od Skylinku a řeknu , ale neřeknu. Jdu se dívat..
Pavell007 (790)|16.5.2012 17:07
...to máš těžký, já zase neznám v okolí nikoho, kdo by neměl tv od samsungu :) V čechách je např datart taková neoficiální prodejna samsungu. Samozřejmě tam mají i jiný značky, ale prezentace je evidentně zaměřená na samsungy. Plazmy panasonic u nás mají až vzadu na stěně, až když musíš projít kolem všech těch báječně vystavených a nasvícených samsungů. Jinak teda jsem na vlastní oči viděl, co udělá rok (zřejmě) na krámě s plazmou (zrovna to byl samsung teda :) ) Vypálený naprosto všechno-loga, lišta dole, lišta na boku z takových těch reklamních bannerů.
patriot (227)|21.5.2012 13:47
[QUOTE=spotnickoff;410038]to tvoje vysvetlenie kriva na obe nohy. panak naozaj nie je ziadna extratrieda. myslim ze to tu uznalo aj more "panakovskych fajnsmekrov'. samsung vs panak nie je ziadna dacia vs BMW. To je skor ako som pisal ja audi vs. bmw. No nic k podstate sa asi nedopatrame. Tak isto si myslim ze ani nevieme skutocne predajne kusy v ramci sk/cz. Ja neviem ako v tvojom okoli ale v mojom vyhrava na pocet kusov jednoznacne panak... u mojich znamych v mojom okoli. a niesu to len fajnsmekry, casto bezny uzivatelia. ale to je len moj pohlad .... global moze byt iny i ked si to nemyslim... mozno sa raz dozijeme nejakej porovnavacej recenzie, kde si precitame ako to vyzera... nech vam tie panaky sluzia.[/QUOTE]

Já jsem přirovnal Panasonika k BMW, čili jsem ničím ani nenaznačil, že se jedná o nějakou extratřídu. BMW je kvalitní mainstream v západních zemích.
Ale přirovnat Samsunga k Audi, jako jsi to udělal ty, bych si netroufnul. Samsung je Hyundai: novodobý asijský drak. I Hyundai se propracoval vysoko, ve světě je 4. (!) a přeběhl v prodejnosti mnoho tradičních značek, např. pátý je Ford, a moje "alternativa" k Panasonicu - BMW - je až 14.
Já hodnotím prestiž značky dlouhodoběji a Samsung ani Hyundai historii žádnou nemá, nemají žádné úspěchy ve sportu (leda tak jako sponzoři :-), nemají žádný Motor roku, či Auto roku (myslím světové) atd. Prostě dělají zboží, co koupí co nejvíce lidí, a to je vše. Nic víc, nic navrch.
Svého času ředitel škodovky prohlašoval, že škodovka chce být Volvo v portfoliu VW. No dobře, nech si to myslí. Je to věc měřítka. A mně prostě Samsung jako Audi nesedí. Sorry. Je to Hyundai, a to není žádná urážka - jak jsem již zmínil výše.
Pears (1027)|15.6.2012 20:23
Zdravím. Po nějakém čase jsem provedl upgrade mého TV a zakoupil jsem Panasonic GT30e. Můj předchozí TV byla LCD LG-LF75.
Nedaří se mi zaboha vyladit obraz. Buď je vše tmavé nebo narudlé nepřirozené ksichty.
Začal jsem pátrat po netu a našel stránky věnujícím se servisním menu kde se provede pár nastavení a dle fotografií je výsledek srovnatelný s mojí bývalou vynikající LED LG.
Jenže postup jak se dostat do serv. menu nefunguje. Asi proto, že je mám evropský model a fórum bylo USA
pro USA model to je takto:

*** How to access the xxGT30 Service Mode ***

1) Turn on the TV. Warm it up ½ hour or so before making any adjustments.
2) While holding down the Vol - (minus) on the back, right side of the display, press the "Info" button on the remote 3 times. The SM will appear after a few seconds.
3) Press 1 on the remote once to get to the "Adjust" screen.
4) Press 9 on the remote to cycle to the desired mode. Choices are "Vivid", "Standard", "Cinema" and "Custom". Select the "Vivid" mode.
5) Press 1 on the remote once to get to the "WB-Adjust" screen.
6) Press 7 on the remote until the color temperature is selected; choices are "Normal", "Warm" and "Cool". Select "Warm".
7) Press 3 on the remote to cycle through R-DRV, G-DRV, B-DRV, R-CUT, G-CUT and B-CUT and enter the offset values desired. [Do not change the "ALL-DRV" and "ALL-CUT" values.]
8) Enter values for the desired parameters; the value for each are saved as you cycle through each DRV and CUT parameter.
9) To exit the SM, press the "Power" button on the remote to save values and turn off the TV.
Nevíte jak to je pro evroské modely?
Pavell007 (790)|16.6.2012 11:35


zkus tohle, mačká se tam 3x ne info ale nula...
mínus volume se mačká na displayi, ne na dálkáči
Pears (1027)|16.6.2012 14:26
3x nula. Toje ono :D:D Díky