Bílé tečky BENQ mp622c
Ahoj, potřeboval bych radu jak se zbavit téhle nepříjemnosti. Mám projektor BENQ mp622c (je to DLP projektor) Z ničeho nic se mi začaly objevovat statické bílé svítící body(viz fotka) http://nd05.jxs.cz/454/382/62ca6723aa_84486181_o2.jpg
Lampa má nasvíceno círka 1600h z životnosti 3000normal/4000eco. Promítalo se 99,5% Eco mód. Čočka i Lampa vyčištěna od teoretického prachu. (když se nepromítá je projektor překryt), takže na chybu zaprášením to nevypadá. Nevím co s tím a jak případně tuhle "chybu" odstranit. Za rady či inspirace předem děkuji.
Lampa má nasvíceno círka 1600h z životnosti 3000normal/4000eco. Promítalo se 99,5% Eco mód. Čočka i Lampa vyčištěna od teoretického prachu. (když se nepromítá je projektor překryt), takže na chybu zaprášením to nevypadá. Nevím co s tím a jak případně tuhle "chybu" odstranit. Za rady či inspirace předem děkuji.
[QUOTE=sloane;403517]Ahoj, potřeboval bych radu jak se zbavit téhle nepříjemnosti. Mám projektor BENQ mp622c (je to DLP projektor) Z ničeho nic se mi začaly objevovat statické bílé svítící body(viz fotka) http://nd05.jxs.cz/454/382/62ca6723aa_84486181_o2.jpg
Lampa má nasvíceno círka 1600h z životnosti 3000normal/4000eco. Promítalo se 99,5% Eco mód. Čočka i Lampa vyčištěna od teoretického prachu. (když se nepromítá je projektor překryt), takže na chybu zaprášením to nevypadá. Nevím co s tím a jak případně tuhle "chybu" odstranit. Za rady či inspirace předem děkuji.[/QUOTE]
hmmm, pokud jsou ostrý tak si myslím že odešel DLP čip (zrcátka jsou stále natočená na odraz). asi to nezbude nic jiného než dotaz na servis.
Lampa má nasvíceno círka 1600h z životnosti 3000normal/4000eco. Promítalo se 99,5% Eco mód. Čočka i Lampa vyčištěna od teoretického prachu. (když se nepromítá je projektor překryt), takže na chybu zaprášením to nevypadá. Nevím co s tím a jak případně tuhle "chybu" odstranit. Za rady či inspirace předem děkuji.[/QUOTE]
hmmm, pokud jsou ostrý tak si myslím že odešel DLP čip (zrcátka jsou stále natočená na odraz). asi to nezbude nic jiného než dotaz na servis.
[QUOTE=janforman;403669]hmmm, pokud jsou ostrý tak si myslím že odešel DLP čip (zrcátka jsou stále natočená na odraz). asi to nezbude nic jiného než dotaz na servis.[/QUOTE]
a hrome :-\ Nějaký odhad na kolik by mohla přijít výměna toho DLP čipu?
a hrome :-\ Nějaký odhad na kolik by mohla přijít výměna toho DLP čipu?
no myslím že cena nebude ďaleko od ceny projektoru, skús ešte projektor premiestniť na iné miesto(vzdialenosť) a zaostriť, pokiaľ tam tie bodky budú buď na panely alebo na nejakom optickom člene. Keď preostruješ tie body ostávajú na tom istom mieste?
Nový [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], otázka je, jak tomu věřit. Servis tam dá asi originál + DPH + clo + práce. Můžeš zkusit rozdělat svůj projektor a opsat typ chipu, našel dva úplně různé (i rozměrově), u kterých psali, že jsou pro MP622 (ten druhý typ je tento: http://www.aliexpress.com/store/311585/211174779-482526316/1076-6318w-Projector-DMD-chip.html)
[QUOTE=4pepe;403827]no myslím že cena nebude ďaleko od ceny projektoru, skús ešte projektor premiestniť na iné miesto(vzdialenosť) a zaostriť, pokiaľ tam tie bodky budú buď na panely alebo na nejakom optickom člene. Keď preostruješ tie body ostávajú na tom istom mieste?[/QUOTE]
Přeostřeno a body jsou tam stále. Rovněž se pořád nachází na stejném místě. :-\
Přeostřeno a body jsou tam stále. Rovněž se pořád nachází na stejném místě. :-\
[QUOTE=sloane;403517]Ahoj, potřeboval bych radu jak se zbavit téhle nepříjemnosti. Mám projektor BENQ mp622c (je to DLP projektor) Z ničeho nic se mi začaly objevovat statické bílé svítící body(viz fotka) http://nd05.jxs.cz/454/382/62ca6723aa_84486181_o2.jpg
ahoj. jak ti dopadla oprava? povedlo se? kdo ti dělal a na kolik vyšlo? mám podobný problém s benq mp 623. Nejprve bílé tečky a nyní i černé. bílých je málo ( do 10-15 a jsou větší zářivější, ) nyní sem spozoroval i černé ( jsou menší , je jich tak 300 a občas po zahřátí projektoru jich pár zmizí....)
za jakoukoli radu či postřech budu jen rád...
díky
ahoj. jak ti dopadla oprava? povedlo se? kdo ti dělal a na kolik vyšlo? mám podobný problém s benq mp 623. Nejprve bílé tečky a nyní i černé. bílých je málo ( do 10-15 a jsou větší zářivější, ) nyní sem spozoroval i černé ( jsou menší , je jich tak 300 a občas po zahřátí projektoru jich pár zmizí....)
za jakoukoli radu či postřech budu jen rád...
díky
mam ten samej problem, stovky bilejch tecek, zacinalo to cca na 3, po mesici uz se na to neda koukat...;-(
tak jsem psla do benqu a je nutne vymenit celej DLP cip, cena neco malo pres 5000 kc...
osobne mam dojem, ze v mem pripade se to uz nevyplati. lampu uz mam na konci zovotnosti, takze i s lampou by me to stalo kolem 8000 kc, a za tu cenu koupim novej projektro, podobnejch parametru...
tak jsem psla do benqu a je nutne vymenit celej DLP cip, cena neco malo pres 5000 kc...
osobne mam dojem, ze v mem pripade se to uz nevyplati. lampu uz mam na konci zovotnosti, takze i s lampou by me to stalo kolem 8000 kc, a za tu cenu koupim novej projektro, podobnejch parametru...