Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Mascom MC5301CR HDCI-PVR

pstros (11)|16.3.2012 13:18
Dobrý den, procházel jsem toto fórum a nikde jsem nenalezl podobný problém.
Vlastním Mascom MC5301CR HDCI-PVR a od té doby co se přešlo z Cryptoworksu na Irdeto je mi satelitní dvoutunerový přijímač s nahráváním skoro na nic.
U CW probíhala výměna klíčů cca 1 za 14 dní, u Irdeta každých cca 6 hodin. Večer se dívám na Novu a nahrávám z Primy. Než jdu spát dám rozkódovat nahrávku.
Druhý den se chci dívat a zjistím, že během rokódovávání změnili klíče mám rozkódováno poze půlku nebo jenom 10 minut. Toto je poslední dobou pravidlem.
Píšu to zde proto, že podle mně nemá cenu kupovat satelit s nahráváním, který neumí sdílet kartu a ukládat rovnou rozkódované nahrávky.
Samozřejmě, že pokud nahrávám program na který se zároveň dívám tak to ukládá rozkódované.
KamilZ (10277)|16.3.2012 13:24
To je přeci známá věc. Ten přijímač je (resp. býval) osazen CI modulem s [COLOR=#000000]Cryptowork[/COLOR], máš v něm ICE kartu? Nebo jsi měnil CI na Irdeto PI-sys?
Dagy2 (3153)|16.3.2012 14:10
pstros, na toto máme na Slovensku odpoveď: "no dobré ránko stará mama!"
Než kúpiš nový príjimač tak by som ťa ešte rád informoval, keďže zdá sa si zaspal tak asi rok až dva vývoja na satelitnom trhu, že existuje tiež funkcia surflock, ktorú úspešne SkyLink odskúšal. Potom ti je zdieľanie karty v jednom prijímači opätovne na nič. Funkcia surflock ti nedovolí nahrávať a súčasne sledovať iný program.

Nakoniec teda všetci skončia aj tak u nás vysmiatych TechniSatakov pekne s kartou ICE+NEXT tak ako to my máme odjakživa.
KamilZ (10277)|16.3.2012 14:41
Kdyby vám to ale aspoň s těmi dvěma kartami fungovalo, co čtu vlákno "TechniSat Digit ISIO S1 - zkušenosti", tak mě to připadá docela šílené :-(.

Teď vážně:
- troufám si tvrdit, že Skylink nikdy nezapne surflock s omezením na jeden přístup, ale kvůli dvoutunerákům, PIP apod. minimálně na dva (karta NEXT je pro druhý přijímač, ne pro dvoutunerák), dokonce mají pro získání Skylink Ready, Authorized PVR požadavek, aby přijímač musí umět dekódovat s Irdeto Pi-Sys dva streamy (ale zase je musí kódovat tak, že se přehrají pouze v tom přijímači, což je požadavek od Irdeto), takže je tu velká šance.
- surflock nepodporuje Cryptoworks, takže u ICE v CW módu to podle mě stejně nezabere (ruku do ohně za to nedám)

Průšvih bude v okamžiku, kdy hodí přes palubu i ICE, ale toho se myslím hned tak nedočkáme.
pstros (11)|16.3.2012 22:06
Dobrý večer. Měnil jsem pouze kartu. Nevím jestli jsem zaspal, ale ten problém začal někdy před půl rokem. Možná jsem se vždy trefil do správného času při rozkódování. Nejsem žádný fanda do satelitního příjmu a o problémy se zajímám až nastanou.
Jestli můžu poprosit o uvedení pár přijímačů u kterých se daný problém nebude vyskytovat.
Ještě bych měl jeden dotaz a to zda LNB monoblock 6stupňů mohu použít na Astru 23,5 a 28,2.
Všem moc děkuji za odpovědi.
Dagy2 (3153)|17.3.2012 00:04
pstros ak chceš nahrávať a zároveň sledovať (alebo nahrať) ešte iný program u IRD musí prijímač vedieť spracovať naraz 2 dekodované programy.
Kodované nahrávanie bol taký odrb u humaxov, Topfieldov a snáď teda Mascomov, aby si páni zjednodušili problematiku obsluhy dvoch kariet alebo interné zdieľanie jednej karty.
S Irdetom problémy ešte viacej narástli - vlastne neexistuje "certifikovaný" dvojtuner. Napriek tomu mnohé twintunery ktoré fungovali bezchybne fungujú bezchybne aj teraz, skôr je problém na strane výberu správneho CI-modulu.
NApriek Kamilovej poznámke jedným z tých funkčných je TechniSat ISIO so správnymi modulmi a správnym FW a určite mnoho ďalších.

Monoblok 6°- monoblok je všeobecne pomerne nezmyselný výrobok. Je to ťažký kompromis pri nastavovaní. Nikdy nie je možné nastaviť obe družice na dobrý výsledok. Pokiaľ chceš HD stanice na 23.5E, musíš mať nastavené LNB precízne. Ak pomýšľaš na Astru 1N 28.2E tak na túto budeš potrebovať taktiež precízne nastavenie u 80cm paraboly a navyše asi stred smerovať na 28.2E
Samotných 6°je v poriadku, pretože v našich zemepisných polohách, t.j. medzi Karlovými Varmi a Čiernou n/T je uhol medzi Astra 23.5E a Astra 28.2E takmer presne 6°.
Problém ale je, že SKEW je
- v Karlových Varoch SKEW 0°/ -4°
- v Čierne n/T SKEW 6,3°/ 2,1°
Tak na aký SKEW ten monoblok nastavíš? Keď chceš slušný a bezproblémový príjem tak 2xLNB a Diseq prepínač.
KamilZ (10277)|17.3.2012 07:04
[QUOTE=pstros;402274]Dobrý večer. Měnil jsem pouze kartu. Nevím jestli jsem zaspal, ale ten problém začal někdy před půl rokem. Možná jsem se vždy trefil do správného času při rozkódování. Nejsem žádný fanda do satelitního příjmu a o problémy se zajímám až nastanou.[/QUOTE]
Tak nám konečně prozraď, jakou máš kartu (a odpověď že platební, nebo bílou, nebo Irdeto (to je výrobce) nestačí :-) ) a jaký máš přesně modul.

Obecně jsou na tohle (dvoje nahrávání, nahrávání/sledování) nejlepší Linuxové přijímače typu Vu+, Dreambox, ClarkeTech s UNI čtečkou, alternativním softem a jednou ICE kartou. Pokud ale pořídíš certifikovaný přijímač Skylink (nevím, jestli nějaký dvoutunerák mají vůbec certifikovaný), nebo přijímač s certifikovanou čtečkou Irdeto PI-sys, tak sice můžeš mít nahrávku odkódovanou z hlediska kódování providera (které je citlivé na změnu klíčů), ale bude zakódovaná z hlediska požadavku Irdeto tak, že půjde přehrát pouze v tom přijímači. Proto jsou nejlepší ty Linuxové, které si s nějakou certifikací v případě alt. softu nelámou hlavu.
KamilZ (10277)|17.3.2012 07:06
[QUOTE=Dagy2;402280]NApriek Kamilovej poznámke jedným z tých funkčných je TechniSat ISIO so správnymi modulmi a správnym FW a určite mnoho ďalších.[/QUOTE]
To bylo spíš rýpnutí, ale i částečně povzdechnutí, protože je to podle toho, co čtu, bohužel velká achymie. Ale jestli jsem četl správně, tak to nesplňuje požadavek - potřebuješ dvě karty a dva moduly, nebo už jste to rozchodili i s jednou sdílenou kartou?
pstros (11)|17.3.2012 21:41
Dobrý večer, všem Vám moc děkuji za snahu mi pomoct.
Modul je Irdeto Cryptoworks a karta je irdeto Ice 01 aspoň je to na nich napsané.
Nahrávky nepotřebuju přehrávat nikde jinde.
Děkuji.
Dagy2 (3153)|18.3.2012 10:23
[QUOTE=KamilZ;402290]To bylo spíš rýpnutí, ale i částečně povzdechnutí, protože je to podle toho, co čtu, bohužel velká achymie. Ale jestli jsem četl správně, tak to nesplňuje požadavek - potřebuješ dvě karty a dva moduly, nebo už jste to rozchodili i s jednou sdílenou kartou?[/QUOTE]

Kamil
1/ povzdych je úplne namieste. HDS2X mi chodí od začiatku úplne 100% s modulmi TechniSat Multicrypt. Za 4 roky som mal jednu zblbnutú nahrávku a to nahrávanie beží denne. U HDS2X mám externý prístup cez LAN do prístroja. A to bol prvý HD twintuner na trhu! Bez zmeny FW za 4 roky. S plne funkčným strihom nahrávok, prehrávaním mimo prístroj, kopírovaním na NAS a pod. Výmena CRW za ICE bez toho že by človek niečo poznal - proste total bezproblémový prístroj.
A potom príde dlho očakávaný prístroj a je 6 FW za pár mesiacov, zo začiatku nedorobky hodné noname čína. Povzdych je namieste...
Chcel som vymeniť HDS2X za Digicorder ISIO, pretože mám jeden z prvých prístrojov kde je jeden tuner DVB-S a jeden DVB-S2 čo už s balíkom Kombi teraz začína byť problém

2/ TechniSat v CI-moduloch nikdy nepôjde s jednou kartou. To je proste princíp tohto prijímača a treba ho brať taký aký je. Je to +3EUR/mesačne za NEXT kartu za cenu bezproblémového (no povzdych pre ISIO) prijímača.
KamilZ (10277)|18.3.2012 17:51
pstros: to je divné, mělo by to fungovat, protože to na venek jede jako CW a s tím problémy nebývají. Kdy to přesně začalo blbnout? V okamžiku přechodu na ICE kartu? Zkoušel jsi se zeptat u dodavatele přijímače?
Dagy2 (3153)|18.3.2012 21:00
Kamil nemôže to ísť, pretože síce karta sa emuluje pre modul CRW ale platnosť kľúčov je na nej rovnako ako i IRD.
KamilZ (10277)|18.3.2012 21:06
To ano, ale v případě CI modulu na CW by neměl být problém se sdílením jedné karty, takže by to mělo/mohlo v pohodě on-line dekódovat.
pstros (11)|19.3.2012 19:06
KamilZ:Po výměně CR karty za Ice jsem měl výpadky signálu. Někde na fóru jsem se dočetl, ře je potřeba nahrát nový Fimware. Na 100% to byl fimware pro Cryptoworks. Zároveň mi něco odešlo na satelitu, tak jsem to odnesl k prodejci a zpět se mi to vrátilo opravené a s novým fimwarem. A myslím od té doby to špatně nahrává. prodejci jsem říkal že nahrávky jsou někdy nerozkódované, on mi řekl že je to problém Mascomů, ale že neví co s tím.
Tedˇmi prosím schvalte moje řešení.
Koupím jednotunerový přijímač (např. Ariva,nebo jiný) a Mascoma budu mít jen na nahrávání. K tomu pořídím LNB Monoblock twin (Astra 19,2 + Astra 23,5) a stávající LNB přes multifokus na 28,2.
Mascoma (využiji jen 1 tuner) připojím na Monoblock . Druhý přijímač připojím na monoblock + druhé LNB (Astra 28,5) přes přepínač.
Doufám, že jsem to nepřekombinoval.
Můžete mi klidně doporučit nějaký přijímač. Požaduji pouze kvalitní obraz na HD kanály. Televizi mám plazmu Panasonic 107cm HD ready.
Děkuji za rady.
KamilZ (10277)|19.3.2012 19:58
Přemýšlím, jestli Ti pojede DiSEqC a za ním ještě monoblock (ve kterém je další DiSEqC). Takto jsem to nikdy nekombinoval a celkem bych pochyboval o funkčnosti (ale jak píšu, nezkoušel jsem). Jednak nevím, jestli je DiSEqC propouští řídící kódy dál, ale hlavně, jak by jsi rozlišil, který DiSEqC chceš ovládat?

Raději bych koupil 3x [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (s multifocusem) + 2x [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo přejít na 3x [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ať máš rezervu (kdyby jsi chtěl pak připojit druhý tuner nebo třeba tuner v TV).
VlaDamorava (466)|19.3.2012 22:00
Monoblok + Singl LNB lze ovladat pomoci DiSEqC přepínače 1x2 Option
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
KamilZ (10277)|19.3.2012 22:08
VlaDamorava: Dobrý! Netušil jsem, že se něco takového vyrábí...
pstros (11)|20.3.2012 20:51
Všem moc děkuji za rady. takže vyhrála varianta nový přijímač + monoblock + single LNB. Teď ještě vybrat ten správný přijímač.
Ještě jednou moc děkuji.
KamilZ (10277)|20.3.2012 21:14
Jenom doporučím zvážit variantu s 3x Quatro LNB a Multiswitchem, abys nebyl zaříznutý na dvou výstupech. Počet tunerů v domácnosti se rozšiřuje sám, skoro geometrickou řadou :-).
pstros (11)|20.3.2012 21:22
Jelikož už jsme s manželkou sami, tak víc jak dva satelity potřebovat nebudeme. Jeden bude na koukání a na druhý si manželka bude nahrávat ty svoje seriály.
pstros (11)|26.3.2012 22:02
Dobrý večer, o víkendu jsem si přetočil parabolu na 28,2, abych zjistil jestli vůbec něco chytim. Parabola 80ka LNB quad Mascom, síla signálu 94 kvalita 96. Bydlím ve Vejprtech na hranicích z Německem. Potřebuji poradit jaký diseq přepínač koupit. Z LNB mi vedou 2 kabely do dvoutunerovýho Mascoma a k tomu přibude ještě jedno LNB. Podle mého selského rozumu musím koupit diseq s 3 vstupy a 2 výstupy. Škoda že nejde použít Monoblock 6°, bylo by to jednodušší.
Mnohokrát děkuji za rady.
KamilZ (10277)|27.3.2012 06:45
Vždyť to máš v příspěvku od "VlaDamorava" z "19-03-2012, 22:00"? Jestli máš monoblock (jak jsi dřív psal) + další LNB, tak potřebuješ ten uvedený přepínač a to 2x, budeš to mít paralelně zapojeno. DiSEqC přepínač s více výstupy se jmenuje Multiswitch, o kterém, jsem dříve psal (a také že bych šel touto cestou, protože u Monoblocku jsi velmi omezen). O QUADu jsi nic nepsal. Když nenapíšeš přesně, co máš, tak můžeme těžko radit :-(
D002458 (5)|27.3.2012 09:03
Zdravím všechny.
Ještě bych se rád vrátil k problému s nahrávaním na STB MASCOM 5301. Já mám 5300 PVR, což je to samé (jen větší disk).

1.) MASCOM 5300 - FW 1.10.8A
2.) Modul MASCOM (Crypt/Ird) - aktualizovaný FW 1.23
3.) Karta Skylink ICE

Po aktualizaci modulu na 1.23 je v nastavení modulu možné zvolit způsob kódování (Crypt nebo IRD). Pokud nastavím Cryptoworks, měl bych mít na odkodování nahrávky dostatek času - píše se o změnách klíčů po cca 14 dnech.

U IRD se klíče mění i po 6 hodinách a tím je fakticky znemožněno dekódování nahrávky.

Prosím zkušenější z vás o potvrzení mojí domněnky.

Díky!
KamilZ (10277)|27.3.2012 09:12
D002458: Podle mě to takto není. ICE karta vnitřně pracuje jako Irdeto PI-Sys, tzn. klíče se mění stejně často, jako u klasické Irdeto PI-Sys karty. Akorát se "na venek" umí tvářit jako Cryptoworks, ale to s klíči nemá nic společného. Jde u komunikační protokol, ne o klíče. Výhoda ICE karty je v tom, že při módu Cryptoworks by neměl být problém ji sdílet dvěma tunery a tedy přímo on-line oba dekódovat a nejde na tom zapnout Surflock.
D002458 (5)|27.3.2012 09:46
Díky za rychlou reakci, Kamile.
Doma bude peklo :-)
Už takhle pořád slyším, že máme krám, který neumí nahrávat a je nám vlastně k ničemu - a musím uznat, že má manželka pravdu.

MASCOM 5300 neumí dekódovat 2 tunery najednou, takže výhoda výhoda módu Cryptoworks padá... :-(

Myslel jsem si, že ta moje domněnka je správná, viz upozornění u mnoha prodejců SAT techniky.

Cituji:
"UPOZORNĚNÍ !
Nedoporučujeme zakupovat přijímače a komplety MC 5300 s kartami IRDETO.

Nevhodnost karty Irdeto spočívá v tom, že na této se kartě mění přístupové klíče každých 30minut = pokud je nahrávka
provedena v zakódované formě (tj. při sledování jiného programu, při nahrávání dvou programů najednou) tak ji
po 30ti.minutách již nelze přehrát, protože má neplatné údaje na kartě.

Doporučujeme karty :
CS Link CryptoWorks nebo Skylink IRDETO ICE HD nebo Skylink IRDETO ICE (karta Výměna).
U všech těchto karet je četnost výměny klíčů 14dní, což je dostatečná doba pro
shlédnutí nahrávky nebo pro její trvalé odkódování pomocí funkce "Odkódování zakódované nahrávky""

Nenapadá tě nějaké řešení, jak se stávajícím STB normálně fungovat (nahrávat)? Výměna karty, modulu, poskytovatele - snad už jsem ochoten jít i do nějaké pirátské varianty. Jen abych měl doma klid... :-)

Díky.
KamilZ (10277)|27.3.2012 09:51
D002458: Všimni si prvních mých dvou slov "Podle mě". Ruku do ohně za to nedám, nemám možnost to jak vyzkoušet. Ale z principu ICE, která je interně jako Irdeto PI-Sys mi to takto vychází.

Edit: Podívej se na příspěvek "Dagy2 18-03-2012, 21:00" v tomto vlákně, ten to také potvrzuje.

Jak to řešit? Je otázka, jestli přístroj neumí sdílet CW kartu pro dekódování, nebo je opravdu omezeno dekódování na jeden tuner. Pokud jen sdílet, tak by byla varianta NEXT karty, pokud ale opravdu dekódovat, tak jiné řešení, než další přijímač, asi není.
Hornet F-18 (1328)|27.3.2012 10:22
D002458:
Ako pise KamilZ, pokial sa mas rozculovat a skusat do nemoty, to co vlastne ani nemoze ist, tak iny prijimac - taky, co uklada nahravky nekodovane :-)
Uz len z principu, ze prijimac ulozi kodovanu nahravku - ktoru si musis odkodovat a pozriet do urciteho casu je uplny nezmysel...to radsej nenahravat. Kupil som si prijimac s nahravanim preto, aby som mohol pozerat ked budem mat cas ja :-) a nie ked bude mat cas prijimac.
D002458 (5)|27.3.2012 10:31
Včera večer jsem přehodil modul na Cryptoworks a nastavil nějaké nahrávání. Tak uvidíme, co se bude dít...
Je mi jasný, že pokud nemáš shodný box, je každá rada v rovině "teoretické".

Ještě bych tě požádal o tvůj názor:

Jaký box pořídit jako náhradu za zmiňovaný 5300?
Jedná se mi pouze o to, abych mohl nahrávat 2 pořady najednou a na 3 se dívat. Ze všech těch Vantage, Dreambox, AB apod. mi jde hlava kolem. Vím, že jedou na linuxu a mají spoustu možností, ale popravdě nemám čas a ani chuť neustále něco vylaďovat, nastavovat apod.
Technisat? Karta NEXT? Jaký modul?

Vím, že je to dost otázek najednou, ale mám pocit, že ani SAT technici sami neví, co prodávají a doporučují jen to, čeho se potřebují zbavit.. :-)

Opravdu se mi jedná pouze o to, abych mohl v klidu nahrávat a přehrávat.
D002458 (5)|27.3.2012 10:36
Hornet:
Líp bych to nenapsal. Naprosto s tebou souhlasím. Jsem v jádru klidný člověk, ale to co teď zažívám s Mascomem mě už začíná dost vytáčet. Nehledě na to, že už je vytočená i manželka a následky si dokážete živě představit :-)

Proto žádám o radu jak dál...
Hornet F-18 (1328)|27.3.2012 10:57
D002458,
ja ti vo vybere prijimaca moc neporadim, mam osobnu skusenost len s jednym - tym co mam teraz Technisat Isio S1.
Ten by splnoval tvoje poziadavky, nahravat dva programy sucasne a na treti sa divat, ale len z HDD. Ked pouzijes spravne moduly a zodpovedajuce karty, hdd najlepsie naformatovany priamo v Isiu na TSD, tak to ide ok. :-)
Obrazovo je ten pristroj na spicke ponuky, ma tiez pristup na net a HbbTv. Precitaj si vedlajsie vlakno o Technisate, ma to aj svoje muchy.

Na trhu je vsak vela dobrych prijimacov, ako si pisal linuxove, Dreambox atd atd, do coho sa rozhodnes investovat, je na tebe.
Ja som sa rozhodol pre ten Technisat a ver tomu, ze zena je maximalne spokojna :-)

edit:
pouzivam dva moduly Mascom, karty Ice a Next, fw4.
moznost - moduly Smit Irdeto/CW, Technisat-Technicrypt, fw6,fw4
ine moduly nejdu dobre, idealne aby boli obidva rovnake.
KamilZ (10277)|27.3.2012 11:13
D002458:

Zdroj [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]:
[QUOTE]Na kanálech Skylinku jsou 4 různé ECM streamy:
0x0D03 = Karty CryptoWorks V3 a V6
0x0D70 = Karty CryptoWorks V6
0x0D96 = ECM stream pro karty ICE
0x0624 = ECM stream pro čisté karty Irdeto (rovněž ho ale akceptují i karty ICE)

No a ještě k tomu "záhadnému" [COLOR=#ff0000]streamu pro CaID 0x0D96 - zase, pro jednoduchost, představte si to jako cryptoworksem tunelované Irdeto, což neznamená nic jiného, že jádrem je klasická irdetová instrukce, která je "zabalena" do cryptoworksových nanoinstruk[/COLOR][COLOR=#ff0000]cí,[/COLOR] takových, aby je přijímač se čtečkou cryptoworks nebo CAM modul cryptoworks mohl identifikovat a zpracovat.
[/QUOTE]


Z výše uvedeného plyne, že u ICE záleží na tom, jak často mění Skylink klíče pro 0x0D96 (u 0x0624 je to jasné, to je těch pár hodin). Protože je to kompatibilní s Irdeto instrukcemi, tak podle mě to bude úplně stejné, jako u 0x0624 (resp. nevidím důvod, proč by to měli řešit jinak).

Co se týká přijímače, tak Ti doporučím Linuxový s UNI čtečkou a alternativním SW. Tohle řešení si vystačí pro dva tunery s jednou ICE kartou, takže můžeš minimálně dva nahrávat a ještě další sledovat (pokud bude ze stejného MUXu jako jeden z těch dvou nahrávaných) . Vybíral bych mezi VU+ DUO, VU+ Ultimo, DM 7020HD, X-Trend ET-9x00 HD. Technisat ISIO S1 je dobrý přijímač, ale musí mít dvě karty a dva moduly (více si o něm můžeš přečíst zde: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/27716-TechniSat-Digit-ISIO-S1-zkušenosti).
Přestože nejsi zkušený uživatel, tak se Linuxu neboj, ani nepoznáš, že tam je. Když se domluvíš s prodejcem, aby Ti to předinstaloval a nakonfiguroval CAM, tak s tím nebudeš mít problém (ale třeba nainstalovat SCAM je otázka tří kroků na dálkovém ovládání, nic složitého, nic se nekonfiguruje a vše si sám stáhne z internetu).
pstros (11)|27.3.2012 23:15
D002458:
Poslední týden se situace zlepšila a vše co si manželka nahraje se rozkóduje. Tak uvidím dál.
KamilZ:
Velmi se omlouvám za neúplné informace. Tak to teď napravím.
Takže, teď jedu na:80 parabolu LNB quad Mascom a již zmíněný přijímač. Přijímám Astru 23,5, Skylink. Z LNB mám zapojeny dva vývody. Dříve jsem měl 2 přijímače (jeden už umřel), proto ten quad.
K tomuto bych chtěl ještě přidat Astru 28,2.
Astru 19,2 jsem zatím vypustil. Zůstanu u jednoho přijímače. Zřejmě pořídím jiný dvoutunerák, který zvládá ukládání v rozkódovaném stavu.
Jelikož mám dvoutunerák, tak potřebuji přivést signál do obou tunerů z dvou LNBček ( předpokládám, že na Astru 28,2 si budu muset pořídit další LNB + multifokus)
Prosím jaký DiSEqC + LNB + multifokus si mám pořídit, případně jak jinak to vyřešit?
Ještě jednou se omlouvám za zmatené popisování.
Předem děkuji za pomoc.
KamilZ (10277)|28.3.2012 09:53
Tak se první rozhodni, jestli jsi 19.2 vypustil opravdu jen "zatím". Vzhledem k tomu, že vytrvale odmítáš Multiswitch, tak si kup jeden [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + k tomu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (nebo dva [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), pokud jsi 19.2 vypustil natrvalo. Pokud hodláš v budoucnu 19.2 zařadit, tak si kup dva DiSEqC 3/1 (pokud je najdeš, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]).

Pokud budeš shánět 3/1 tak si dej pozor, protože 99% takto označených DiSEqC znamená 2 LNB + 1 TV, což není Tvůj případ.
D002458 (5)|28.3.2012 13:03
Hornet + Kamil: Děkuji za vyčerpávající informace ohledně jiných přijímačů. Posháním všechny informace, zvážím to a ještě bych se pak ozval s případnými dotazy. Ještě jednou díky! :-)

pstros: jen jednu otázku - kódovaní máš na modulu nastavené Cryptoworks nebo Irdeto?
pstros (11)|28.3.2012 21:40
KamilZ: Děkuji za info, již se v tom začínám orientovat

D002458: nevím kde to tam najdu