Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Egreat R200S

j3nda (169)|23.2.2012 19:08
Koupil jsem tento 3D multimedialni prehravac s androidem a 750MHz processorem - obdoba Xtreamer Prodigy, tema k nemu jsem zde nenasel, tak ho timto zakladam. S prehravacem, jsem zatim spokojen, prehraje skoro vse, vejde se do nej 3,5" disk, presto ma rozumne rozmery, hlinikove sasi, libivy design a spoustu usb 3.0 a 2.0 portu a esata konektor. Lanka je oproti recenzi co jsem na nej cetl bohuzel jen 100mbit, ale myslim, ze na rychlejsi stejnak nestaci procesor, ja nameril prenosovou rychlost cca 7MB/s. Wifi je bud ve verzi PRO a nebo se musi dokoupit. Zkousel jsem ruzne usb dongly, ale nenecetly se, snad pomuze alternativni fw. Prehravac umi spustit prostredi android, ale ac pouzivam chytry mobil s andoidem, vyznam tohoto pouziti androida mi zatim unika, snad v tom pujde pozdeji alespon neco stahovat z ftp nebo rapidsharu. Bohuzel neni k dispozici market, takze moznosti jsou dosti omezene, ale pocet aplikaci se v novem fw zlepsil. Nelibi se mi hlucnejsi vetracek, sedmisegmentovy display. Pripojeni k PC je mozne i pres usb, ovsem je treba kabel USB A-A, takze jsem zatim nezkousel. Vyskytl se mi jeden pomerne zasadni problem - obraz nesel zvetsit pres celou obrazovku, nastesti se ukazalo, ze za to mohla zapnuta volba video zoom... Novy fw pridal cestinu a android nyni narozdil od puvodniho fw nemusi bootovat uz pri startu, ale az pri prvnim spusteni, takze prehravac najizdi rychleji...

pridavam odkaz na alternativni DMD FW http://egreat.cz/viewtopic.php?f=46&t=3541&sid=759a02675131d233db334938ed3e34aa
goliash (19)|12.3.2018 09:52
Zdravím,
mám toto MMC, nyní jsem ho připojil přes HDMI k AV Yamaha 4069, na které mám připojeny 5.1 reproduktory.
Moc tomu nerozumím a tak nevím, co a jak bych měl nastavit, co se týče zvuku, v MMC. Díky za rady či odkazy.
vivid.sk (11472)|12.3.2018 14:04
Akurat skontroluj ci mas audio vystup ako bitstream. AVR ti musi zobrazovat pri filmoch DTS resp. Dolby Digital - to, co posielas zo zdroja.
H.Umberto (214)|13.3.2018 07:17
Ten odkaz je nefunkční. :-(
goliash (19)|13.3.2018 22:03
Díky za odpověď. Ještě jsem to musel předělat, takže s AV mám zvuk propojený přes koaxiální výstup. Kde se nastavuje bitstream jsem nenašel. Já mám v menu ZVUKU pouze toto: HDMI výstup - nastavil jsem auto, SPDIF výstup - zde mohu dát LPCM nebo RAW, Dolby TureHD Output - zde jsem nastavil 5.1, Lip Sync - zde mohu nastavit auto, manual nebo vypnuto, AC3 výstup - zde mám volbu LPCM nebo RAW, WMA Pro výstup - zde mám volbu LPCM nebo RAW, AAC výstup - zde mám volbu LPCM nebo RAW. Moc z toho nejsem moudrý.
vivid.sk (11472)|13.3.2018 22:43
[QUOTE=goliash;533924]takže s AV mám zvuk propojený přes koaxiální výstup.[/QUOTE]
Cez coax (SPDIF) nepretlacis DTS MA / True Dolby, ani multikanalovy PCM.

Prepoj to cez HDMI kabel (MMC->AVR->TV), nasledne staci v nastaveniach nastavit RAW. V pripade WMA/AAC nastav radsej PCM.
goliash (19)|14.3.2018 07:28
Hmm, tak to je problém. Mám MMC, které používám jednat tak, že poměrně často se z něj někdo dívá pouze na TV (nepoužíváme AV), ale zároveň občas večer si pustíme film na projektor, který mám napevno u stropu a od něj natažený stropem a zdí HDMI kabel a v tomto případě bych rád, aby zvuk šel přes AV. Měl jsem to zapojené tak, že za MMC jsem měl aktivní rozbočovač HDMI a bylo možno provozovat automaticky obě zařízení (každé samostatně i dohromady, což je hloupost, ale šlo to). Myslel jsem si, že tento rozbočovač zapojím za AV a problém bude vyřešen, jen bych musel i při sledování přes TV zapínat AV, ale to by mi nevadilo. Bohužel ta krabička si s tím AV nějak nerozumí a nefunguje to. Tak jsem koupil "hloupou rozdvojku HDMI a ta už nefunguje vůbec (nevím, jestli je to špatný kus nebo to prostě nefunguje). Tak jsem se vrátil k tomu, že aktivní rozbočovač jsem dal za MMC, tzn. obraz se zvukem jde buď do TV nebo jen obraz do projektoru a zvuk přes COAX do MMC, což, jak říkáš není úplně optimální. Propojení MMC s AV optikou by nepomohlo? I když, tady mám další problém, že už v AV nemám volný optický vstup. Na ten stávající jsem musel připojit TV, protože ta má (stará LG Scarlet) neumí posílat zvuk nazpět po HDMI (alespoň myslím),ale doma to zkusím.