Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

eGreat EG-R6S

gonsa (208)|1.2.2012 22:33
Dovolil jsem si založit vlákno o tomto novém mini multimediálním přehrávači.
Včera jsem si ho přinesl domů, tak se podělím o prvotní dojmy z chvilkové zkoušky přehrávače. Po totalním paskvilu v podobě XTR SW2, jsem už raději žádný zázrak nečekal. FW, který byl v přístroji od výroby jsem téměř okamžitě nahradil DMD fw od martiniho (tímto děkuji za skvělou práci). Takže jsem jen zpozoroval, že se přehrávač s původním FW celkem rychle zapnul (cca 20 vteřin). S DMD FW se přehrávač spouštěl sice 45 sekund, ale pořád lepší než 1:10s u SW2. Co je ale hlavní,tak narozdíl od SW2, rychle najede síť a tím pádem je k dispozici ihned síťový disk. Ono to není nic překvapivého, ale opravdu poté co jsem bohužel prodal XTR SW1 a přešel jsem na SW2, jsem si mohl o rychlém najetí sítě nechat jen zdát. Konečně normální uživatelské prostředí s čitelným textem. XTR jsem nikdy nepochopil proč dal u trojkového FW tak miniaurní písmo. Reakce přístroje na povely DO skvělá. Vše jede rychle. Možná trochu rychlejiší by mohla být odezva po otevření jednotlivých složek na síťovém disku (ale opravdu to není nic hrozného). Spuštění souborů trvá max. 3-4 sekundy. Takže oproti 10-12 sekund u SW2 je to opět velký rozdíl. Titulky už v základu nastaveny s dostatečně čitelným fontem. Posouvání po filmu je opět velmi rychlá a rekace je téměř okamžitá.
Abych napsal i nějaké negativa.
Nejdříve jsem byl velmi příjemně překvapen, když jsem spustil samsung ocean demo ze síťového disku, že se nic netrhalo a jelo to krásně plynule. Po nějaké době se projevilo, že je v přehrávači jen 100 Mbit síťovka, protože se začalo video trochu trhat, ale neobjevily se žádné artefakty, což je super !
Přehrávání HD filmů (zkoušel jsem jen 3, bitrate 10-15 Mb) proběhlo naprosto bez problémů žádné sekání apod.).
Bohužel, když jsem přehrával Avatara full BD, tak už se film sekal a to dosti značně. Co, ale nechápu a co je pro mě zajímavé, že když jsem se k tomu samému souboru (tedy Avatar BD film) uloženém na síťovém disku proklikal přes položku upnp, tak už se ten Avatar tolik nesekal a bylo to tedy shlédnutelné i když to nebylo stále zcela ideální.Zajímalo by mě čím to je a zda seto dá vyřešit třeba budoucími updaty FW. Takže na pouštění FULL BD filmů to asi nebude..Snad by mohl pomoci právě nejak update. Je prostě škoda, že 100 Mbit síťovka nejede aspoň na těch 50, pak by nebyl problém. Pokud někdo ví, zda-li by to šlo nějak pořešit tak ať prosím napíše.
Jinak archívy od martiniho i xlive fungují skvělě. Opět velmi rychlé reakce a konečně bez toho, aniž bych musel přehrávač pořád restartovat (jak u xlive na SW2).Klucí jsou prostě borci.
S přehrávačem jsem zatím dost spokojen. Je to taková náhražka za XTR SW1 s tím,že je parametrově lepší.
Jinak mě zklamalo akorát DO- Podle obrázku vypadalo, že bude lepší (trochu mi připomínalo ovladač od LG televizí, tak jsem si naivně myslel, že i to zpracování by mohlo být lepší než ty klasické obyč.plasty). Dosah DO z úhlu je opět katastrofální a je třeba na přehrávač mířit přímo, ale to už je asi bohužel standart.

Pukud bude zájem, tak bych časem mohl natočit video, aby jste viděli jak přístroj reaguje. Pokud budete mít nějaké dotazy, tak pokud budu vědět, rád zodpovím. Nemám, teď poslední dobou, ale moc času.

PS: Pokud by jste někdo přišli jak u egreatu dát nějakou složku do oblíbených (pokud to vůbec jde),tak bych byl rád..JDe mi o to, že to je celkem dlohé proklikávaní něž se dostanu k samotným složkám na tom síťovém disku (mám WD my book live - parádní věc).
R6S_back.jpg
tomik88 (42)|5.2.2012 19:01
toto mcc jsem si take koupil. chtel jsem neco vykoneho za rozumnou cenu (coz asi kazdy :) ) a tohle mi prislo jako nejlepsi. mam ho asi tyden a jsem spokojeny, prehrava vsechno a splnil vse co jsem od neho cekal. hlavne jsem chtel neco malyho s pasivnim chlazenim aby to nehucelo.
Stve me jen ten ovladac, vypada lacine :) nakonec tohle budu resit Logitechem Harmony.

Zajimalo by me jak nastavit format obrazovky. Vim ze je tam tlacitko na zmenu pomeru. ale kdyz si pustim novy film tak to musim nastavit na 16:9 a pokud si poustim neco starsiho ta musim zase nastavim na 4:3 abych to mel na celou obrazovku. Neni tam moznost aby se to automaticky prizpusobilo???
xBenny (15)|5.2.2012 19:37
Zdravim,

uvazuji o koupi tehle hracky. Mym favoritem byl Xtreamer SW2 nebo SW3. Podle toho co jsem si ale cetl uz Xtremer neni to co byval. U tohohle modelu mi jen mrzi ze nema G sit. Je to problem nebo prehrava na 100Mbitu vse bez problemu? Mam doma NAS Qnap TS-412 takze nepotrebuji do mmc vkladat zadne disky. Pripadne poradite nejaky jiny prehravac? Jde mi hlavne o slusnou podporu a cenu.

Diky
gonsa (208)|8.2.2012 20:48
Tak xtreamer bych ti vážně nedoporučoval..Já sem rád, že se ho zbavuju. Co se týče té 100 Mbit sítě, tak jsem v úvodním topicu psal, že problém dělalo akorát přehrávání FULL BD disku (50 GB disk).
Jenže, včera jsem to znovu zkoušel a film jel bez trhání krásně plynule ! A jak jsem taky psal, tak samsung ocean demo jede o dost plynuleji (prakticky plynule s dvěma škobrtnutíma) než na SW2 (a to má 1 Gb síť) !! Na SW2 se navíc to samsung demo šílěně artefaktuje ! Na egreatu je obraz čistý. Zkoušeno přes síť (data brána ze síťového 1Gbit disku WD my book live). Přes USB by to bylo úplně bez problému si myslím..
Takže i když papírově má lepší hodnoty SW2, tak praxe hovoří úplně jinak..Ono vůbec v recenzích a v příspěvcích uživatelů k SW2 bylo sdělováno, že 1Gbit síť v podání SW2 je naprosto katastrofální. Pokud můžu radit SW2 se vyhni velkým obloukem a díky podrazu co udělal xtreamer na uživatele ti za sebe určitě nedoporučím značku xtreamer.
gonsa (208)|8.2.2012 20:51
[quote]Zajimalo by me jak nastavit format obrazovky. Vim ze je tam tlacitko na zmenu pomeru. ale kdyz si pustim novy film tak to musim nastavit na 16:9 a pokud si poustim neco starsiho ta musim zase nastavim na 4:3 abych to mel na celou obrazovku. Neni tam moznost aby se to automaticky prizpusobilo???[/quote]

Netuším, ale to musí být šílená hrůza poštět film 4:3 na celou obrazovku 16:9..já jsem si zvyknul prostě na černí pruhy po stranách..Sleduji tak seriál ženatý se závazky a vypadá to rozhodně lépe než deformovat obraz ještě víc na celou obrazovku..
xBenny (15)|9.2.2012 17:49
Vcera jsem objednal R6S tak uvidime :) Vzal jsem do nej rovnou i 16GB flashku kvuli xlive tak jsem na to zvedav.
gonsa (208)|9.2.2012 18:57
Co se týče xlive (to je ve FW od martiniho nově) a DMD, tak tam mám špatnou zprávu a já jsem sám hodně zklamán. Pořady v archívu ČT se nejen mě v průběhu přehrávání po nějaké době (někdy minuta, někdy 10) zastaví a musíš pořad přehrávat znovu od začátku se stejnou chybou..Sleduj toto fórum http://www.egreat.cz/viewtopic.php?f=46&t=3541&start=130 tam jsem se k tomu pod jiným nickem také vyjadřoval..
Daret (1)|9.3.2012 14:35
Tiez uvazujem nad kupou tohto centra.

Vedeli by ste mi poradit ohladne nasledujucich veci?

1 - USB Klavesnica/mys, je mozne pripojit externu klavesnicu mys a pouzivat ju?

2 - Internetovy prehliadac, ako je to z jeho funkcnostou? HTML5, Flash, ...?

3 - NFS, skusali ste niekto sietovy disk cez NFS Server?

4 - Jukebox pre Video/Hudbu, ako pracuje s kolekciou filmou? Stahuje si nejake funart, imdb info, atd. k jednotlivym filmom? Ak ano, ako a kam uklada stiahnute data. Je tam moznost rucnej upravy? Rozpozna adresarovy sktukturu aby stiahol info k serialom? Skenuje zdroje (napr. Adresar na sietovom disku) automaticky, alebo rucne? Co sa stane, ak by bol sietovy disky vypnuty? Zachova stahnute data po odpojeni od elektrickej siete?

5 - Tie archivy na LiveTV je aj pre Slovenske stanice, alebo len ceske?

Viem, ze kopec otravnych otazok, ale skor ako kupim by som to rad vedel, co mam cakat.

Vopred dakujem
bombarder7 (1)|2.7.2012 15:19
potrebujem poradit,mam egreat eg r6s a k nemu pripojeny externy hdd.ale ked chcem pustit nejaku konkretnu pesnicku alebo film,pusti mi nieco upne ine.poradi mi niekto preco to mam tak poprehadzovane.dik
Fleak (3)|29.10.2012 23:57
Mám uplne stejný problém. Když se konkretne přes dlna pokusim neco spustit, pusti se něco jiného.

Při přehrávání přes klasicke sdíleni tento problém nemám.

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
Tigerz23 (15)|3.11.2012 10:17
Je v balení eGreat EG-R6S aj HDMI kábel ???
miro333 (716)|3.11.2012 18:19
nie, je tam len prehrávač, ovládač a napájací adaptér
333 (23)|17.11.2012 20:15
Zdravím. Tak jsem si včera pořídil tuhle hračičku a chtěl jsem se zeptat jaký firmware v něm aktuálně používáte. Zatim jedu jen z USB disku,ale plánuju příští měsíc pořídit NAS sever Synology DiskStation DS212j. Měl by někdo nějaké praktické rady,nebo doporučení k této kombinaci?
kuko61 (257)|18.11.2012 12:14
Ja pouzivam upraveny fw od Cristiana, verzia pre tvoj prehravac je tu xEgreat-III-R6S-2.5.6.0-by-CSv2.0-DMD-XLCZv4.5.rar
Obsahuje dva komunitne projekty - DMD a Xlive CZ, takze tam je doplneny pristup k archivom TV, online sstreamom a vela dalsich veci.
Novy fw sa musi flashovat cez recovery proceduru http://www.egreat.cz/viewtopic.php?f=62&t=4062
333 (23)|18.11.2012 22:02
Díky za info. Zítra to vyzkouším.
Saxel (2279)|19.11.2012 11:47
Používám také alternativní FW, stejný jako kuko61. Přidané doplňky stojí za to.
Jinak na připojený disk se dostaneš i přímo z PC - transfer souborů je však pomalejší než u NAS.
miro333 (716)|19.11.2012 14:35
prenos súborov z PC na externý disk R6S je priam tristný, pár MB/s, podstatne rýchlejšie je ten disk zobrať a pripojiť k PC...
ináč fórum je aj tu:
http://egreat.cz/viewforum.php?f=62
bambasmeister (4)|21.11.2012 12:28
Zdravim, koupil jsem si tento prehravac. Mam problem s aplikacemi, ktere tam jsou - konkretne se 2: Youtube a YoutubeXL. Ani jedna z nich mi neprehraje zadne video, vyplivne hlasku "Soubor nelze prehrat". Updatoval jsem na Firmware eGreat R6S verze 2.2.8.0, ale problem pretrvava. Zkousel jsem i nejnovejsi Firmware eGreat R6S ver. 2.5.6.0 s DMD a xLiveCZ, ale je to to same. Zajimave je, ze pokud jdu pres browser na stranku youtube a tam si vyhledam, nebo rovnou pustim nejake video, tak to slape. Setkal se nekdo s timto problemem? Celkem me to stve, protoze jsem chtel prehravac, ktery mi prehraje jak filmy z NFS nebo samby, tak i z inetu z youtube (hlavne kvuli malemu synovi, ktery tam kouka na Masinku Tomase :) ) Jinak snad k tomuto prehravaci nemam vytky.
killerman27 (871)|21.11.2012 13:14
o post vyse mas odkaz na forum kde si najdi jak zprovoznit xlivecz a budes mit pro synka pohadek z youtube velke mnozstvi+mnoho dalsiho kde si vyberes i ty sam
bambasmeister (4)|21.11.2012 13:28
Takze jestli tomu spravne rozumim, nainstaluji ten nejnovejsi firmware s xLive. xLive je nejaka aplikace, nebo sluzba ci podcast? nekde nejake informace, jestli je nutna nejaka registrace, apod? Moc informaci jem k tomu nenasel :( Kazdopadne diky za odpoved.

[QUOTE=killerman27;432996]o post vyse mas odkaz na forum kde si najdi jak zprovoznit xlivecz a budes mit pro synka pohadek z youtube velke mnozstvi+mnoho dalsiho kde si vyberes i ty sam[/QUOTE]
killerman27 (871)|21.11.2012 16:10
je to vse zdarma, a ten odkaz v podpisu nemam pro nic za nic ;-)
bambasmeister (4)|21.11.2012 16:22
To chapu, na odkaz jsem se dival, spis jsem to myslel z hlediska toho, dozvedet se o xlive vice informaci, zatim jsem jen zjistil, ze to je projekt jednoho cloveka, ale presne co projekt obnasi a jak funguje, jsem nenasel :( Ale kazdopadne diky.

[QUOTE=killerman27;433014]je to vse zdarma, a ten odkaz v podpisu nemam pro nic za nic ;-)[/QUOTE]
killerman27 (871)|21.11.2012 16:31


Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
Saxel (2279)|22.11.2012 09:05
Měřil jsem spotřebu EG-R6S ve Standby a jsem příjemně překvapen naměřenou hodnotou 0,4-0,5W. V provozu při přehrávání z HDD jsem naměřil 6,5-8,5W (disk WD My Passport 500GB).
bambasmeister (4)|22.11.2012 12:34
Diky moc. xLiveCz bezi, jen je skoda, ze do eGreatu musi byt pripojena fleska a soubory pro xLive nejdou nahrat primo do zarizeni :(

[QUOTE=killerman27;433016]

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk[/QUOTE]
killerman27 (871)|22.11.2012 13:19
tak s tim ti uz nepomuzu, egreat nevlastnim
ludovik (8)|7.12.2012 13:31
Chci si k inovovanému modelu eGreat EG-R6S PRO se zabudounou Wifi a s rozhraním SATA objednat nějaké externí úložiště na data. Předpokládám, že rozhraní SATA s napájením HDD přímo z MMC bylo zabudováno do přístroje právě pro tyto účely. Nenalezl jsem ale žádný externí hard disk s tímto rozhraním, takže tomu přestávám rozumět. Poraďte prosím.
KamilZ (10277)|7.12.2012 14:02
S jakým rozhraním? Dnes se už jiné (pro běžnou spotřebku) než SATA ani nedělají?! Co se týká napájení, tak alespoň podle fotky eGreat (strana s WiFi anténou, ale nestudoval jsem to detailně v návodu) stačí pro napájení zřejmě použít např. tohle: http://www.sws.cz/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=304975
ludovik (8)|7.12.2012 15:07
SATA kabel s napájením je součástí balení eGreat EG-R6S PRO, v tom problem není. Potřebuji sehnat externí pevný disk se SATA konektorem a těch je jako šafránu. Hledal jsem jako alternativu take box s pasivním chlazením na interni disk, ale i v tomto případě externí SATA konektor na boxu aby člověk pohledal.
KamilZ (10277)|7.12.2012 15:50
Ano, to máš pravdu, je jich málo. Obzvláště v kombinaci s USB 3.0 (protože tam sata trochu ztrácí smysl), dělají se většinou jen s USB 2.0. Jaký součásti eGreat přesně kabel (pošli odkaz/fotku ať to nemusím hledat)? Jaký chceš HDD (2.5" nebo 3.5")? Kdyby byla v manuálu eGreat nějaká detailnější specifikace toho portu (jaké má napájení, jestli 5V nebo i 12V, to je strašně důležité), tak to také pošli.
ludovik (8)|7.12.2012 16:06
Na trhu je to teprve pár dnů, takže veškeré dostupné informace jsou pouze na stránkách Umaxu: http://www.umax.cz/index.php?modul=produkty&strana=detail&cislo=UMNP001495&skupina_zbozi=DH-MED&kategorie=DH&stare_cislo=UMNP001495. HDD radši 2,5", aby co nejméně topil a byl pokud možno minimálně hlučný. V pondělí by snad eGreat EG-R6S PRO měl dorazit, tak potom snad budu mít bližší informace.
KamilZ (10277)|7.12.2012 17:29
OK. Podle mě ale box, do kterého by jsi narval tento konektor (data i napájení) prostě neseženeš. Zaměř se na box, který má e-satap (powered) a k tomu nějaký takový kabel: http://www.compos.cz/delock-kabel-sata-22-pin-na-esatap-na-delka-0-5m-pro-2-5-i-3-5-hdd_d160702.html (bude fungovat i obráceně).

Boxy: http://www.delock.de/produkte/F_229_2-5_42492/merkmale.html, http://www.delock.de/produkte/F_229_2-5_42488/merkmale.html

Další varianta: klasický externí box na USB 3.0 (eGreat ho má, takže nebude ani problém u 2.5" s napájením, které může být až 900mA), výběr velký, rychlost stejná, proč chceš vlastně sata? eGreat to stejně zdaleka nevyužije.
ludovik (8)|7.12.2012 18:49
Dospěl jsem ke stejnému závěru. USB 3.0 poskytuje podobný datový tok. Vysvětli mi ale, proč tam ten SATA port dali? Prezentujou to jako inovaci a přednost. Jediné použitelné pro SATA port, na co jsem narazil, je snad tohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale je to v porovnání s disky s USB 3.0 neúměrně drahé.
KamilZ (10277)|7.12.2012 19:42
Teoreticky:
- SATA má při plném vytížení menší zátěž na CPU,
- SATA má další feature jako NCQ apod.
- Pokud by tam bylo ve verzi 6Gb, tak je rychlejší

Praxe:
- nic z výše uvedeného se stejně nevyužije
- Při přehrávání včetně HD není využito ani kapacity USB 2.0
- Při přístupu přes LAN k HDD to bude končit na 10 MB/s, takže také bohatě stačí USB 2.0.
- Způsob implementace (konektory) je vhodný jen pro připojení holého HDD bez boxu, ale kdo by nechal povalovat holý hdd?

Napadá mě jediná výhoda - pokud má napájecí část 5v i 12v, tak tam půjde připojit i 3.5" HDD bez externího napájení.

Dali to tam asi pro ty, co se na to chytnou :-).
hafush (169)|9.12.2012 00:55
Podle mě je záměr v tom,že se tam prostě šoupne obyčejný interní HDD.
miro333 (716)|9.12.2012 20:44
presne tak, cez to SATA rozhranie sa pripojí INTERNÝ HDD, toto mali napr. už staré M-34A a je to v podstate nanič, kto by si pripájal holý harddisk, keď do eSATA či USB3 si pripojí externý, ktorý nevyzerá ako nejaký kutiský bastl.
Peter123 (34)|12.12.2012 22:45
Nejake zkusenosti z novym eGreat EG-R6S PRO? Pouziva stejny FW jako verze bez pro? Jak je to se stabilitou a spolehlivosti softwaru?
ludovik (8)|13.12.2012 17:10
Nahrál jsem hned poslední FW ver. 2.5.6.0 s DMD a xLiveCZ a jede to v pohodě, byť to s novým FW nabíhá pomaleji. Vypadá to, že krom portu SATA a samostatně vyvedené antény wi-fi je to harwarově i softwarově nemlich to samé jako byl původní EG-RS6 bez PRO, dokonce i balení, ve kterém mi to přišlo, bylo na model EG-RS6 bez PRO. Mám to jako dárek pod stromek, takže jsem zkusil jen funkčnost zběžným projetím nabídky. Nic se nesekalo, připojeni aplikací přes wi-fi bylo svižné a bez problémů. Bližší informace budu mít po svátcích.
Peter123 (34)|16.12.2012 20:00
Co byste rekli na tento prispevek v komentarich na umax.cz u EG-R6S?:
"Nekupovat! Je to shit na baze Realteku. Nikdy nekonciaci pribeh s 24p chybou."
ludovik (8)|17.12.2012 07:46
Když budeš chtít hledat mouchy, vždycky něco najdeš. Záleží, co od toho očekáváš. V poměru k ceně jsou ale užitné vlastnosti EG-R6S nadstandardní. Osobně považuju přístroj s externím diskem za lepší řešení už kvůli absenci hluku od větráku a snadnější manipulaci při přenosu dat.
spokee (28)|18.12.2012 06:23
Ahojte. Uvazujem o tomto mmc ako o darceku pre rodicov. Chvem hlavne nieco co podla moznosti prehra "vsetko" a bude jednoduche na pouzivanie. Nasi si tam urcite nebudu tyzdenne aktualizovat fw atp, ale zaroven ani vyuzivat rozne featury okolo. Bolo by toto mmc pre nich vhodne ? Ake su vase skusenosti v tomto smere ? Rychlost, stabilita, podpora formatov, pripadne smerovost DO ? Vdaka
Saxel (2279)|18.12.2012 11:04
[QUOTE=spokee;436559]Ahojte. Uvazujem o tomto mmc ako o darceku pre rodicov...[/QUOTE]
Záleží, jak jsou zdatní takové přístroje ovládat. Menu je sice obrázkové, ale poměrně rozsáhlé, a když chceš něco spustit z disku, začne vždy v kořenovém adresáři. Dříve jsem měl WD TV HD a tam bylo ovládání jednodušší - vybral jsi např. "Videos" a rovnou se zobrazily jen adresáře, které obsahovaly video - i manželka se to celkem rychle naučila, teď u Egreatu si stěžuje, že je to složitější...
spokee (28)|18.12.2012 11:40
Prave nijak moc :/ Pozeral som ale rozne WD, ASUS a vsade nejake problemy, ako rychlost, stabilita, atp. Myslim, ze ak je problem len s ovladanim a rychlost a hlavne stabilita su OK, DO nie je brutalne smerove, tak by to nebola zla volba. Ako je teda na tom po tychto strankach ?

Ako alternativu vidim Sencor SMP 9000 PRo, ale vela skusenosti s nim zatial nie je, aj ked recenzia tu hovori, ze to nie je zla volba. Idealne by este bolo, keby to vedelo nahravat z TV na disk, ale v to uz nedufam. To je ale uz trochu OT.
Saxel (2279)|19.12.2012 09:08
Než jsem si R6S pořídil, pročetl jsem si reakce uživatelů a zaznamenal jsem, že pár si jich stěžovalo právě na nutnost "míření" ovladačem na přístroj. Já tento problém nemám a ovladač nemusím nijak zvlášť směrovat. Co se týká stability, musím přiznat, že se mi povedlo ho už několikrát "kousnout", ale bylo to vždy v neoficiálních nadstavbách xlivecz nebo dmd, které nejsou součástí firmware výrobce. Odezvy na ovládací povely jsou poměrně rychlé, ale to už je dnes snad standard. Co mi trochu chybí je funkce automatického přepínání výstupní snímkové frekvence podle přehrávaného videa a podle schopností TV. Údajně to neumí žádné MMC s čipem Realtek a dokážou to jen dražší přístroje s čipem Sigma. Nicméně na ovladači Egreat je jedno tlačítko vyhrazeno právě na přepínání framerate, takže přepnutí je celkem snadné. Dokonce se přístroj umí sám přepnout do režimu 24p, ale to nefunguje na 100%.
spokee (28)|19.12.2012 09:29
Nasi na tom nepotrebuju nijake pokrocile funkcie. Proste len:
1.zapnut
2.prehrat
3. vypnut

Idealne by bolo nahravanie z tunera na disk, ale tie zariadenia su alebo drahe, alebo nefunguju poriadne. Takze mi ide vlastne fakt len o tu stabilitu.
Peter123 (34)|19.12.2012 11:15
[QUOTE=Saxel;436736]Co mi trochu chybí je funkce automatického přepínání výstupní snímkové frekvence podle přehrávaného videa a podle schopností TV. Údajně to neumí žádné MMC s čipem Realtek a dokážou to jen dražší přístroje s čipem Sigma. Nicméně na ovladači Egreat je jedno tlačítko vyhrazeno právě na přepínání framerate, takže přepnutí je celkem snadné. Dokonce se přístroj umí sám přepnout do režimu 24p, ale to nefunguje na 100%. [/QUOTE]
Jak casto to prepinas? A jak to fps zjistujes z prehravace? Jak se projevuje kdyz je nastavene jine FPS?
Saxel (2279)|19.12.2012 12:46
Přepínám podle potřeby. Domácí video, nahrávky z TV i archivy tuzemských TV jsou 25/50 fps. HD filmy mám buďto 25p nebo 23,976p, u většiny z těch 23,976 mi Egreat automaticky přepne výstup na 24p. Materiálu 30/60 fps mám jen málo, ale je celkem běžný na internetu (např. Youtube) - přepínám fps jen když to stojí za to. Framerate konkrétního videa zjistíš tlačítkem Info.
Peter123 (34)|19.12.2012 17:23
Diky :). Prosimte jeste jedna vec prehvace s cipem SIGMA to vsechny umi automaticky?
Saxel (2279)|20.12.2012 08:12
Neumí to zdaleka všechny. Co jsem si zjišťoval, tak šlo o ty "dražší" modely. Osobně jsem ale neměl možnost si tu funkčnost ověřit.
miro333 (716)|23.12.2012 19:09