Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Nahrávání zvuku na externí zařízení

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Mám otázku.
    Jak nejlépe nahrát dva lidi, kteří se ke mě přibližují a hovoří spolu. Přičemž já s kamerou kolem nich ,,chodím,, a natáčím ?

    Měl jsem představu, že bych použil zoom h1 + nějaký mini mikrofon ( ještě nevím jaký )
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    jo daky klopak a je to ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    284

    Pro mne taky aktuální téma.
    Pokud je záběr krátký, tak asi není problém se synchronizací. Dělal jsem ale dokumentární záznam nějaké akce, kde jeden záběr trval přes hodinu, a k tomu záznam zvuku na Roland R-09HR v 24bit/96kHz kvůli větší kvalitě, jenže to už byl velký problém ten zvuk sesynchronizovat s obrazem, metodou celkového natažení jednoho či druhého to nešlo, asi nebyly jen různé rychlosti v obou zařízeních, ale v kameře patrně i trochu kolísající, takže to buď tam nebo onde vždy nesedělo. Nakonec jsem se naštval a použil zvuk z kamery.

    Je na tohle nějaké řešení či finta jak postupovat u tak dlouhých záběrů? Čeká mne to totiž opět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    654

    Finta je použití Zoom H2, tam to sedí. Psali to na konkurenčním fóru, kde to používají na koncerty. Myslím, že to byli Fantas a Lada.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od noaid Zobrazit příspěvek
    Pro mne taky aktuální téma.
    Pokud je záběr krátký, tak asi není problém se synchronizací. Dělal jsem ale dokumentární záznam nějaké akce, kde jeden záběr trval přes hodinu, a k tomu záznam zvuku na Roland R-09HR v 24bit/96kHz kvůli větší kvalitě, jenže to už byl velký problém ten zvuk sesynchronizovat s obrazem, metodou celkového natažení jednoho či druhého to nešlo, asi nebyly jen různé rychlosti v obou zařízeních, ale v kameře patrně i trochu kolísající, takže to buď tam nebo onde vždy nesedělo. Nakonec jsem se naštval a použil zvuk z kamery.

    Je na tohle nějaké řešení či finta jak postupovat u tak dlouhých záběrů? Čeká mne to totiž opět.
    Přidám svou zkušenost. Nahrávám přednášky cca cca od 1h30min do 2h30min, kamera je asi 15m od řečníka, Zoom H2 je od řečníka asi 2m, taky dávám plnou kvalitu. Dělám vše ve Vegasu, kamera rozděluje záznam po 2GB, formát MOV, dříve jsem to zkoušel ručně sesynchronizovat podle audio křivek a pořád to nebylo ono. Teď řeknu jak to dělám teď a výsledek je perfektní synchro. Nejdřív video normálně vyrenderuju do výstupního formátu kterej chci (MainConcept4), aby video bylo už jen v jednom souboru. Natáhnu vše do timeline a pak už nechám pracovat perfektní plugin PluralEyes, kterej to přesně sesynchronizuje, pak už jen znovu render. Když totiž ty videa byly samostatně, tak ten PluralEyes ty videa třeba o pár ms překryl a už to dělalo vostudu. Je to sice dvakrát renderování, ale výsledek doposud od začátku do konce u 10 přednášek paráda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    284

    Ten Zoom je hodně populární, ale když jsem před lety řešil nákup, v mnoha recenzích mu vytýkali velký šum, ten Roland prý má lepší mikrofonní předzesilovač s nízkým šumem a to u mne t ehdy rozhodlo, proto mám R09HR. Každopádně slyší podstatně lépe než já

    Ten PluralEyes vyzkouším, díky. Klipy jsem schopen spojit bez renderování, takže v tom problém nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no sync obrazu a zvuku je vzdy problem .. treba hlavne vediet , ze zvuk z 15m a 2m je posunuty o 1 frame ..
    noaid : ten zvuk by sa ti mal kontinualne menit .. cize nakonci zistis o kolko framov je posunuty a behom nahravky pomali v zvuku v tichu alebo potlesku to poposuvas ..

    Chlapci z konkurencneho fora maju dobre skusenosti .. ale je to podla mna nahoda .. s inou kamerou to nemusi sediet ..

    Dalsia , najefektivnejsia moznost je pouzit wireless set a nahravat rovno do kamery ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SmirickyT
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    380

    Delal jsem kdysi jako asistent kameramana na dokumentarnim filmu pro BBC, takze ti popisu jak to resili tam.

    Zvuk se nahraval do ctyrkanalovyho rekorderu, v nasem pripade primo do kamery Digibeta. Kdyz se se sedelo v mistnosti a delal se rozhovor, byly zapojeny tri mikraky. Dva klopovy mikrofony (dratovy).

    Jeden mel zpovidany, druhej redaktor, kterej kladl otazky. Treti kanal byl smerovy mikrofon (Shotgun), konkretne ta beznej Sennheiser 66. Ten smeroval na zpovidanyho. Budto ho drzel mikrofonak (ja), ale spis byl na stativu.

    Tim padem byl zvuk posychrovanej. Pokud by se treba zpovidanej nejak vrtel, a klopak delal nejaky sumy, nebo kliky, byl tu jeste zvuk ze semerovyho mikrofonu.
    Pro redaktora stacil klopak. Pripaden otazky, ktere by mely vady, se dalu nahrat pozdeji znova ve studiu.

    Jeden den se ale natacelo venku v lese presne jak rikas ty, dva borci jdou a povidaji si. Nazvuceni stejny akorat, klopaky byly wireles Sennheisery a ti dva borci meli v kapse vysilacky.
    Smerovy mikrofon "Over head" byl na klacku nad hlavama zpovidanejch a mikrofonak ho drzel mimo zaber ale zaroven co nejbliz nad hlavama zpovidanejch a miril s nim na toho kdo zrovna mluvil. (neskakali si doreci, vzdycky mluvil jen jeden, pokud ano mirilo se mezi ne).

    Dulezity rozdil byl jen v tom kameraman se byl schopnej venovat "jen" obrazu. Zatimco staticky nataceni v mistnosti jeste sem tam obsluhoval uroven zvukovyho signalu na kamere, kdyz se mu to zdalo slaby nebo prebuzeny.

    To by tady nestihal, takze se najmul na ten jeden den jeste externi zvukar. Ten mel malej mixpult na rameni a do nej sly vsechny ty kabekly z tech terch mikrofonu a z toho mixu to pak slo ven kabelama do kamery, kde se ten zvuk zase ctyrkanalove zaznamenaval.

    Takhle to delal britskej stab BBC.
    Naposledy upraveno uživatelem SmirickyT: 17-01-2012 v 08:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SmirickyT
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    380

    Takze jak psal Pytkin. Nejlepsi by jsi mel vzit dva bedratovy klopaky a vyhrat si s nima tak aby nikde nemlatilli o limec nebo sako a zvuk z nich byl dobrej. Taky zadnej vitr a bude to chtiot nejakou ochranu roti vetru, aspon malej molitan, pokud pujdou rychle.

    Ty dva kanaly pak nahrat bezdratove primo do kamery. Odpadne ti tak prace se synchronizaci.

    Pokud to budes chtit posychrovat, vem nejakej rekorder XLR vstupama, treba ZOOM H4, shotgun mikrofon s phantomovym napajenim, tyc a jednoho asistenta mikrofonistu at jim drzi ten mikrak nad hlavama mimo zaber, jako tenkrat my. Akorat to nebude nahravat do tretiho kanalu na kamere (asi nemas ctyrstopej zvuk) ale do toho externiho rekorderu.
    Kdyz se ti pak nebude zdat nerbo libit zvuk z tech bedratovejch mikrofonu, muzes tam soupnout tenhle zalozni zvuk.

    Nic lepsiho nevymyslis.

    Jedina lepsi varianta je ctyrstopej rekorder a synchronizovanej Timecode, na coz asi nemas vybaveni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Smiricky : jasne .. inak by sme to ani nerobili .. len rjja este nenapisal aku ma kameru .. kolko kanalov vie nahravat dnu a ci ma vobec vstupy ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    děkuji všem za rady
    jde mi také o cenu tohoto zařízení pro záznam zvuku


    --------------------------------------------------------------------------------

    ,,Nejlepsi by jsi mel vzit dva bedratovy klopaky a vyhrat si s nima tak aby nikde nemlatilli o limec nebo sako a zvuk z nich byl dobrej. Taky zadnej vitr a bude to chtiot nejakou ochranu roti vetru, aspon malej molitan, pokud pujdou rychle. ,,
    - máš nějaký konkrétní ( cena/výkon) ?

    ,,Ty dva kanaly pak nahrat bezdratove primo do kamery ,,
    - šlo by to připojit k ZOOM H1 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no ide o to, ze tie klopaky budes nahravat do kamery .. preto bezdratove ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    no ide o to, ze tie klopaky budes nahravat do kamery .. preto bezdratove ..
    bezdrátově to beru tak, že bude klopák ten pujde kabelem někam do oblečení k vysílači ( a nebo ten vysílač je přímo v klopaku?) a následně u nahrávacího zařízení bude příjmač ( který se připojí přes xlr, 3,5... )
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    presne tak .. taka sada vyzera takto :

    vlavo klopak s kablikom , ktory zastrcis do vysielaca nad tym .. v pravo primac , a kablik , ktory strcis do kamery .. XLR alebo jack ..

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele rjja
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    627

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    presne tak .. taka sada vyzera takto :

    vlavo klopak s kablikom , ktory zastrcis do vysielaca nad tym .. v pravo primac , a kablik , ktory strcis do kamery .. XLR alebo jack ..

    ano to je pěkné, ale 20 000 za to dát nemůžu.


    Ale všem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Jak propojit extérní zařízení s televizí ?
    Od JaroslavHraba v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-04-2012, 18:16
  2. DVB-T nahrávání na externí NAS server?
    Od jiribur v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 21:36
  3. ICYBOX IB-3221StU-B Externí box pro 2x 3.5" zařízení, JBOD
    Od Paul Nordcore v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-12-2011, 17:33
  4. opozdeni zvuku z TV oproti ext. zarizeni - zaruka?
    Od honza.jd v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-01-2011, 17:55
  5. Tuner v TV a možnost nahrávání na externí zařízení
    Od marcelus42 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-10-2010, 11:34