Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Televizory (CRT, LCD, PDP): rozdelenie signalu UPC na 4 TV

  1. #1
    Neregistrovaný
    Guest

    Tazatel: truhlik

    Znění dotazu: Potrebujem rozdelit signal UPC (internet, tv analog aj digital) na 4 tv. z uc. zasuvky rozdelim signal na internet a tv. A teraz problem. Tv signal mam zosili aktivnym zosilovacom 1 vstup 1 vystup a pasivne rozdelit na 4 vystupy, alebo zohnat zosilovac so 4 vystupmi? Predpokladam ze iba pasivne rozdelenie na 4 smery bez zosilnenia by uz nebolo ok (zatial nemam moznost overit).

    Technika, které se dotaz týká: tv, signal, UPC, kablovka

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Začni zde, až ti nebude něco jasné, tak se ptej.
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=29026



  3. #3
    Neregistrovaný
    Guest

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    Začni zde, až ti nebude něco jasné, tak se ptej.
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=29026
    mam presmejdene na nete vsetko, a uz z toho mam gulas . . . napr. doporucuju kabel belden h 125, ktory je sice s medenym jadrom, ale napr rg6 s ocelovym pomedenym jadrom ma este stale pri 800 MHz mensi utlm ako spominany belden . . .

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,007

    Pokud máš dostatečný signál,tak aktivní zesilovač nebude potřeba.
    Pokud nemáš rozvody dlouhé 50 metrů,tak ten Belden stačí...

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Rozbočením do 4 TV ten signál dokonale zabije. Kup si aktivní rozbočovač, třeba podle tohohle příspěvku jeden výstup rozboč pro 2 TV co jsou nejblíže - nejkratší kabel a další napoj do zbývajících. A nemusíš ani kupovat ten nejdražší koax.

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,007

    Mám rozbočené 3 zařízení,a nemám sebemenší problém s signálem.

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Ty ne, ale neznáš přesně situaci u truhlíka. Třeba mu to bude taky stačit. Dej sem nějaký odkaz na roz-4-covač. A třeba ne a pak bude řešit další problém, že se mu na jedné nebo dvou TV obraz rozpadá.
    Jinak aktivní zesilovač jsem doporučoval i na základě příspěvku IM - https://www.tvfreak.cz/forum/showpos...68&postcount=2



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Já jsem si kdysi rozbočil kabelovku na 4 signály. 3x TV a 1x tv karta Leadtek v PC. To jsme byli napojeni na kabelovku Karneval. Signál měla opravdu velmi silný (zarušoval i několik metrů koaxu z klasické anteny, který šel souběžně s koaxem od Karnevalu - a já žádné "koaxnitě" nepoužíval a nepoužívám., tu terestialní antenu jsem pak stejně zrušil jako zbytečnou).
    Jenže Karneval byl schramstnut kabelovkou UPC a zhruba do týdne se na muxu, na kterém jedou české programy (ale ne všechny), objevil výkon pouhých 8 - 12 procent, na všech TV. Silné kostičkování až zamrzání obrazu. Po odpojení televizní karty v PC najednou signál poskočil až na sílu 70 procent. Tak jsem to chvíli zkoušel a hrál si s tím (odpojoval různě od TV,...)., a nakonec bylo jasné, že UPC hodně zkrouhla signál a 4 TV to prostě nevzalo.
    Ten zesík / trojrozbočovač jsem použil proto, protože dost kolísal výkon signálu na HBO a FilmBoxu (kostičkování v HD kanálech). Tím zesíkem jsem to srovnal a po této stránce problém není. Ten už je jenom v šmejdu, zvaném KAON (ale to sem už nepatří)
    Tak to je moje praktická zkušenost ze zapojením na 4 TV a na 3 TV.

  9. #9
    Neregistrovaný
    Guest

    Citace Původně odesláno od jito Zobrazit příspěvek
    Mám rozbočené 3 zařízení,a nemám sebemenší problém s signálem.
    na digitale ci analogu? ja som kedysi mal na 3 a bolo to - na niektorych staniciach - vidiet , o dost horsi signal. Napr CT1 na UPC SK . . .

  10. #10
    Neregistrovaný
    Guest

    Este by som sa spytal, ako riesite pripojenie tv . . . nechcem aby mi trcali zo steny kable, rozumej, kabel by mal koncit v stene a odtial prepoj na tv . . . ale krabicu od UPC mam na zaciatku . . . mam dat aj sem krabicu? Zas len utlmi signal, ale ako inac spravit prepoj? Kupit najlacnejsiu a vykuchat vnutro?

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Stejně budeš nějak tahat kabely a do stěn je asi zasekávat nebudeš, tak je přiveď přímo k TV.

  12. #12
    Neregistrovaný
    Guest

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    Stejně budeš nějak tahat kabely a do stěn je asi zasekávat nebudeš, tak je přiveď přímo k TV.
    Praveze pojdu v parketovej liste a odtial sa potrebujem dostat akoze do zasuvky - to sa zaseka, tak by mala byt nejaka krabica alebo aspon konektor. A potom odtial nejakym patch kablom do tv. Nenavidim, ked sa nieco robi a valaju sa po zemi kable, ktore sa nedaju odpojit. A posuniem tv a bude mi chybat 10 cm.



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Tak pak co řešíš, roztáhni kabely v lištách, zasekej a připoj koncové účastnické krabice. Když jsi perfekcionista, tak pořiď takové, co budou ladit se zásuvkama a vypínačema.
    Pro inspiraci

  14. #14
    Neregistrovaný
    Guest

    Citace Původně odesláno od interfernet422 Zobrazit příspěvek
    Tak pak co řešíš, roztáhni kabely v lištách, zasekej a připoj koncové účastnické krabice. Když jsi perfekcionista, tak pořiď takové, co budou ladit se zásuvkama a vypínačema.
    Pro inspiraci
    Praveze krabiciam som sa chcel vyhnut. Su potrebne? mam koncovu na konci privodneho kabla UPC. Odtial to rozbocujem. Kazda krabica je minus na signale, nie?

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele interfernet422
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    1,795

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Praveze krabiciam som sa chcel vyhnut. Su potrebne? mam koncovu na konci privodneho kabla UPC. Odtial to rozbocujem. Kazda krabica je minus na signale, nie?
    Tak pak asi něco takového

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-06-2012, 12:27
  2. Televizory (CRT, LCD, PDP): rušení signálu fénem
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-11-2011, 22:43
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-07-2011, 16:15
  4. Rozvod tv.signálu medzi 2 televízory.
    Od peterx123 v sekci Bastlení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-07-2009, 13:32
  5. rozdelenie signalu
    Od Devaster v sekci Bastlení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-10-2004, 19:21