Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 37

Téma: SAMSUNG UE32D5220 - Zvuk z PC

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od Retiree Zobrazit příspěvek
    Já nemám a zatím nechci AV receiver! Google tento typ tv samozřejmě zná, tv má mmožnost připojení AV receiveru přes optický SPDIF ...
    Jistě že má optický SPDIF, ale řeč byla o HD Audio formátech, které nelze přenést přes SPDIF ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pravidelně Avatar uživatele lerby
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    906

    Citace Původně odesláno od Retiree Zobrazit příspěvek
    KamilZ Nevím, jak blbě? Používám DVBViewer Pro jako přehrávač, nyní testuju na živém tv vysílání. Ve Win je vybuzení zvuku aktivní...
    Vo Win vpravo dole otvor "volume mixer". Ktory vystup pre audio mas zvoleny ako default. Repro alebo Digital Audio (S/PDIF) ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Citace Původně odesláno od Retiree Zobrazit příspěvek
    V DVBV jsem nastavení příliš nezkoušel, nechci tam cpát další kodeky, jiný zdroj signálu nemám, přehrávám prakticky pouze nahrávky z tv v mpg, příp. DivX, jiné nemám
    Však Ti nepíšu, že tam máš rvát další kodeky. Jen abys prověřil nastavení výstupu (Audio Renderer) ve DVBViewer a vyzkoušení jiného přehrávače, třeba MPC.
    Jestli to jsou nahrávky z TV, tak to problém s HD formáty nebude, bude špatně jen to nastavení.
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 27-12-2011 v 13:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Pánové, abychom neodbočovali od problému, pokusím se nastínít svůj požadavek.
    Nettop Asrock je umístěn u tv, používám je převážně k nahrávání tv pořadů ve spojení s DVBViewerem a USB tunerem Technisat a k přehrávání nahraných a sestříhaných tv pořadů. K PC přistupuju převážně dálkově prostřednictvím LogMeIn.

    Původně jsem využíval LCD tv Fujitsu-Siemens Myrica V32-1 (analogový tuner, kabelový STB s analogovým výstupem SCART), PC připojený HDMI>DVI a audio (analog) kablíkem do konektoru JACK, zvuk OK, včetně systémových zvuků Windows.

    Nyní chci ke stejnému účelu a stejným způsobem používat zmíněný tv včetně přehrávání nahraných pořadů, neboť v tv Samsung integrovaný PVR je poněkud těžkopádný na ovládání a nedokáže automaticky přepínat formát obrazu.

    DVI i HDMI jsou standardy, takže mé předpoklady v úvodu vlákna by měly být splněny, což, jak jsem zatím zjistil, nejsou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    Však Ti nepíšu, že tam máš rvát další kodeky. Jen abys prověřil nastavení výstupu (Audio Renderer) ve DVBViewer a vyzkoušení jiného přehrávače, třeba MPC.
    Jestli to jsou nahrávky z TV, tak to problém s HD formáty nebude, bude špatně jen to nastavení.
    Jistě, televizor nemusí podporovat na vstupu HDMI ani obyč. AC3 (jako můj VT20). Je potřeba to vyzkoušet a nastavitt na PCM, případně "repro 2.0" a pod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    To, co jsi psal (připojení PC do HDMI IN 1(DVI) + zvuku z PC do PC/DVI AUDIO IN) by mělo fungovat za předpokladu správného nastavení a kompatibilních audio formátů. Zvuk z HDMI bude (resp. měl by) fungovat při připojení PC do HDMI 2-4).

    Neměl jsi ty konfigurace při těch pokusech křížově blbě, např:
    - nastavení výstupu zvuku v PC do HDMI, ale TV připojenou do HDMI IN 1(DVI) + zvuk z PC do PC/DVI AUDIO IN
    - nastavení výstupu zvuku v PC na "normální" zvukovku, ale TV připojenou do HDMI IN 2-4
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    KamilZ: Nejdou ani systémové zvuky, takže volbou audio rendereru to nebude, navíc mně tohle moc neříká, spíš bych něco rozhasil. Mořná nějaká zrada ve win. Když v biosu deaktivuju HD Audio (HDMI HD Audio stále na Auto), tak ve správci zařízení win v Řadiči Auda, videa a her zmizí 2x Zvukové zařízení HDMI Audio, takže třeba nechápu jednak termíny Onboard HDMI HD Audio a Onboard HD Audio v biosu a jejich vzájemné vazby
    Vůbec nemůžu vyloučit, že jsem měl něco křížově blbě, při některých kombinacích jsem ovlivnil i obraz (těžké sekání tv příjmu),
    bohužel mé chabé znalosti a logika k pochopení tv vstupů nestačí, mám v tom téměř dokonalý guláš. Tv by měl alespoň reprodukovat systémové zvuky voken.
    Nikdo jste zatím nevyvrátil mé předpokladu v úvodu, spíš naopak
    Naposledy upraveno uživatelem Retiree: 27-12-2011 v 13:39
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Přenastavením jedné volby nic nepokazíš, přece to můžeš vždy vrátit zpět. Zkus to, co jsme psali:
    - PC připojen přes HDMI do TV do HDMI 2
    - v DVBViewer jako výstupní zařízení ta HDMI zvukovka
    - spuštění film se stereo zvukem, bez AC3 apod., ať vyloučíš blbě nastavené rekódování

    Dále:
    - nastavení HDMI zvukovky (v Mixeru) jako defaultního výstupního zařízení
    - vyzkoušení filmu (opět čisté stereo, žádné 5.1 apod) pomocí Windows Media Player
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pravidelně Avatar uživatele lerby
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    906

    Citace Původně odesláno od Retiree Zobrazit příspěvek
    KamilZ: Nejdou ani systémové zvuky, takže volbou audio rendereru to nebude, navíc mně tohle moc neříká, spíš bych něco rozhasil. Mořná nějaká zrada ve win. Když v biosu deaktivuju HD Audio (HDMI HD Audio stále na Auto), tak ve správci zařízení win v Řadiči Auda, videa a her zmizí 2x Zvukové zařízení HDMI Audio, takže třeba nechápu jednak termíny Onboard HDMI HD Audio a Onboard HD Audio v biosu a jejich vzájemné vazby
    Vůbec nemůžu vyloučit, že jsem měl něco křížově blbě, při některých kombinacích jsem ovlivnil i obraz (těžké sekání tv příjmu),
    bohužel mé chabé znalosti a logika k pochopení tv vstupů nestačí, mám v tom téměř dokonalý guláš. Tv by měl alespoň reprodukovat systémové zvuky voken.
    Nikdo jste zatím nevyvrátil mé předpokladu v úvodu, spíš naopak
    Otvor ten mixer spust DVBV a pozri do akeho vystupu ti ten zvuk lezie!!!

    HDMI 1 na telke sa sprava rovnako ako HDMI 2-4. Ak ale HDMI 1 pomenujes ako PC/DVI mala by telka ocakavat audio na PC/DVI Audio IN (JACK), ale overene to nemam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Tohle jsi předpokládám procházel: http://www.asrock.com/support/faq.asp?k=hdmi

    Jen pro potvrzení, že jsi s připojením uvažoval správně.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 27-12-2011 v 14:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    KamilZ: Neprocházel, neb ač hledal (asi blbě), nenašel. Projdu a pak se ozvu, zatím díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Dobrý den, tak jsem znovu googlil, dobře mě nasměroval KamilZ. Tentokrát jsem našel více příspěvků a odkazů na podobný problém, nic zcela konkrétního.. Při tom jsem si uvědomil, že se mi při různých kombinacích asi dvakrát podařilo systém ozvučit, ale vždy se to po chvilce nějak zhatilo. Zmínil jsem se o tom na jiném fóru, kde však nebyly odezvy. Pokusil jsem se tedy postupovat, pokud z mé strany možno, systematicky.
    BIOS: "Onboard HDMI HD Audio" nastaven na AUTO (Auto/Disabled), "Onboard HD Audio" nastaveno na ENABLED. Pokud je vyřadím (DISABLED), V "Řadičích zvuku, videa a her" Správce zařízení není ŽÁDNÉ zvukové zařízení (pokud je HD Audio v BIOSu povoleno, pak je v "Řadičích zvuku,.." 2x "Zvukové zařízení High Definition Audio" (kromě USB...BDA Device).
    Závěr: V BIOSu musí být povoleny obě možnosti, jejich význam a hlavně jejich vzájemné vazby zcela nechápu.
    Vstupy na televizoru jsou plně funkční a zcela logické, když je člověk pochopí (asi by si zasloužily trochu podrobnější popis v manuálech), problém je tedy ve windows , resp. v ovladačích zvuku.
    Všechna zařízení jsou samozřejmě nainstalována a "pracují správně", nicméně jsem odinstaloval ovladače obou Zvukových zařízení HD Audio, nechal automaticky vyhledat nový hardware a nainstalovat ovladače z webu Windows Update. Ovladače se nainstalovaly a vše fungovalo dle požadavků, ale... V systray byly dva směšovače, jeden neaktivní, na kartě zvuk byl aktivní "Digitální zvuk (HDMI)". Po resetu PC (tuším i po probuzení z hibernace -STD) byl však zvuk opět nefunkční. Postup odistalování a nové instalace je reprodukovatelný, nastavení priorit zvukových zařízení na kartě Zvuk se zdá být náhodné, rovněž počet mixérů zvuku...

    Takže jsem o krůček dál a prosím o názory, ale především o doporučení fóra, kde se fundovaně zabývají problémy Win7 především.
    Ještě shrnu tento nesouvislý příspěvek:
    1. Problém není v televizoru Samsung, zapojení vstupů je logické
    2. Problém je v ovladačích zařízení Windows 7, možné též v méně běžném hw nettopu Asrock
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    Vysvětlení "Onboard HDMI HD Audio" a "Onboard HD Audio":
    PC má dvě nezávislé zvukovky. Jednu "standardní" Realtek 7.1, ze které máš výstupy vzadu na PCčku pro připojení reproduktorů, mikrofonu apod., tu zapíná/vypíná volba "Onboard HD Audio". Druhá zvukovka () je čistě a pouze pro HDMI (výstup z ní je vyveden pouze tam) a tu zapíná vypíná volba "Onboard HDMI HD Audio". Zkus to pozapínat a ve správci zařízení bys měl vidět obě zvukovky.

    Na ovladače na Windows Update se nespoléhej. Nainstaluj poslední verze přímo od výrobců:
    http://www.asrock.com/nettop/overvie...ht-bd#Download (odtud ale neinstaluj věci pro Nvidia a Realtek, mají tam staré verze)
    http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk (Nainstaluj vše pro Tvůj ION - Graphics, Chipset, HDMI Audio)
    http://www.realtek.com.tw/Downloads/...&GetDown=false (Drivery pro Realtek zvukovku)

    Pak ještě zkontroluj, jestli máš poslední verzi BIOSu desky. Někde jsem zahlédl problém s funkcí HDMI audio při probuzení počítače.

    Edit: Přidán odkaz na Realtek
    Naposledy upraveno uživatelem KamilZ: 28-12-2011 v 16:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Citace Původně odesláno od KamilZ Zobrazit příspěvek
    ve správci zařízení bys měl vidět obě zvukovky.
    V BIOSu obé pozapínané, ve správci je 2x "Zvukové zařízení High Definition Audio", pokud tu "standardní" zvukovku vypnu, ve správci není nic.

    Ten Realtek platí pro zvukovky obecně, nebo i pro tento konkrétní typ PC, čipsetu (nVidia ION330)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Moderátor Avatar uživatele KamilZ
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    12,276

    U Realteku Tě zajímají drivery pro "HD Audio", ty jsou obecné.

    Trochu mě zaráží, že nevidíš NVIDIA HDMI Audio. Zkus se mrknout do vlastnost těch zařízení, kdo je výrobce. Máš teď připojeno HDMI z PC do TV (ale ne do HDMI 1/DVI)? Někdy je ta HDMI zvukovka aktivní pouze při připojení HDMI (pro jistotu TV přepni na patřičný vstup).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Samsung UE22D5000 - jede jen zvuk
    Od Newman81 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-07-2012, 11:46
  2. Samsung UE40C600 zvuk USB
    Od Márfy_oldd v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-02-2011, 21:53
  3. Samsung LE46C750 a vícekanálový zvuk
    Od lzach v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 07-02-2011, 20:04
  4. Zvuk při propojení LCD TV Samsung LEB750 s PC
    Od honza.d v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-11-2009, 22:21
  5. Samsung LE32A457 zvuk
    Od digiking v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-08-2008, 16:40