Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic st30, gt30, vt30

nunacek0 (947)|23.1.2012 09:49
Vycházím z postřehů ostatních, kde o tomto bylo již docela dost napsáno. Samozřejmě jako i u ostatních plazem záleží na konkrétním kuse. Ale všeobecně jsem se dočetl , že Sam je na tom nejhůře, následovaný LG a Panasonic by to měl mít zvládnuté nejlépe. Teď mám Panasonica pár dnů tak je brzy na vynášení soudu. Naší mají mou bývalou plazmu LG a bez problémů a bývalá manželka a bývalá tchýně mají plazmy Samsung a také nic nehlásily( ale oni to tak nesledují jako my). Nechci tady žádnou značku shazovat. U Panasonicu se píše, že bzučí a jsou slyšet ventilátory a u mne je ticho. Zase mám zelený nádech. Takže jsem si nepolepšil.
kolacek10 (73)|24.1.2012 08:22
no tak zase som sa trosku hral s plazmou a nastastie stale si myslim ze ziadny zeleny ani ruzovy nadych nevidim alebo nevnimam tak ze by mi vadil :)

asi sa treba rozhodovat iba medzi 42" a 46" .. vypada to tak ze iba 50" maju tento problem nie?

>> kazdopadne som sa chcel spytat ze siel som do servisneho menu dvoma sposobmi.

jednym bolo drzat vol minus na tv a 3x info na ovladaci ... toto mi vyhodilo len nejaky self check (toto bol navod zo servisneho manualu)

>> druhy sposob bol tu z fora.. drzat vol minus a 3x nulu (ak sa nemylim) .. tu som sa dostal uz do nejakeho mensieho menu kde sa dalo aj cosik uz prechadzat ale vsetko bolo len v skratkach takze tiez som moc z toho nemal.

hladal som tam cas, kolko ma plazma nabehane.. podla druheho navodu tam aj bol postup kde presne ale vyhodilo mi to zvlastne cisla ze som nevedel co z toho mozu byt hodiny a pod.

>> narazil niekto na nejaky postup alebo vypis co dobreho sa da v servisnom menu robit? samozrejme aby som plazmu vylepsil. povolil nejake funkcie a pod :)

>> okrem toho ze som stratil komplet nadstavenie som nic ine z toho nevycital :)


>> a este ma napada otazke je lepsie pustat 1080p 50 alebo 60 hz?
nunacek0 (947)|24.1.2012 08:49
No já mám 42 a zelený problém tam je takže si nemyslím, že je to problém pouze některých velikostí. Je to pouze o tom jaký kus dostaneš. Chtělo by to ještě další anketu zelené fleky a velikost úhlopříčky. Tam by se pak dalo určit jestli se jedná o komplexní problém panelu jako takového nebo ne. Možná to ani není tak problém panelu jako elektroniky atd. panasonic jistě ví o těchto problémech a pokud by se to dalo opravit sovtwarově tak už by opravný balíček vydal. Modely jsou již rok na trhu a to je dost dlouhá doba na reakci.
Co jsem se díval co přináší nové modely 2012 tak na videu bylo sděleno, že mají větší svítivost což bylo prezentováno 2 plazem vedle sebe, kde nový model byl o něco jasnější. Ale nebylo to až tak výrazné a plynulejší pohyb u videa přehrávaného z Yotoube. O ničem zásadnějším nemluvili co by zlepšilo viditelně kvalitu obrazu.
kolacek10 (73)|24.1.2012 09:46
no tak ja som vychadzal z toho ze vacsinou kto tu pisal o zelenom nadychu mal 50" :)

no tak to som vcelku rad ze s nicim prevratnim extra neprisli .. mal som aj take chutky ze pockat na nove modely ale zase vidim ze po roku na trhu nie su vsetky muchy vychytane ani pri st30e takze do novinky sa mi nechcelo ist
nunacek0 (947)|24.1.2012 10:14
Jasné, kdybych neregistroval zelený problém tak si ji nechám. I přes drobné nedostatky je to kvalitní plazma za dobrou cenu. Mrzí mne, že jsem neměl větší štěstí.
SlavoF (834)|24.1.2012 15:14
[quote=kolacek10;393397]>> kazdopadne som sa chcel spytat ze siel som do servisneho menu dvoma sposobmi.
.............
>> okrem toho ze som stratil komplet nadstavenie som nic ine z toho nevycital :)[/quote]
ten prvý spôsob - 3x info ti to nastavenie vymazal
pri druhom sa to nestane
tuto na obrázku je 1002 hodín, 344 zapnutí
https://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=286163&postcount=778
kolacek10 (73)|24.1.2012 15:40
[quote=SlavoF;393474]ten prvý spôsob - 3x info ti to nastavenie vymazal
pri druhom sa to nestane
tuto na obrázku je 1002 hodín, 344 zapnutí
https://www.tvfreak.cz/forum/showpost.php?p=286163&postcount=778[/quote]

hmm no dost zaujimave pretoze mne to vymazalo prave presne naopak ako vravis..
>> ak som siel s INFOM tak mi nic nevymazalo len nejaky prehlad cez celu obrazovku..

>> ak som siel cez NULU tak som sa dsotal tam ako si poslal fotku ale potom mi premazalo cele nadstavenie ..

otazky:
>> je korektne ukoncenie bud drzat na ovladaci exit (vpravo hore od sipiek) alebo tkatiez len natvrdo vypat tv vypinacom na TV

>> da sa nejako nadstavenie kanalov ich ulozenie, triedenie a pod nejako ulozit na USB kluc alebo niekde aj na siet ?

>> je nejaky SW s ktorym sa dokazem napojit po sieti alebo RS232 a pod cesty na TV?
Drake89 (293)|24.1.2012 16:50
[quote=kolacek10;393477]hmm no dost zaujimave pretoze mne to vymazalo prave presne naopak ako vravis..
>> ak som siel s INFOM tak mi nic nevymazalo len nejaky prehlad cez celu obrazovku..

>> ak som siel cez NULU tak som sa dsotal tam ako si poslal fotku ale potom mi premazalo cele nadstavenie ..

[/quote]
To je zajimavy, ja to delam podle tohoto navodu:
Zobrazenie prevádzkových hodín:
1. Na TV stlačiť "Vol -"
2. počas toho stlačiť trikrát tlačidlo "0" na diaľkovom ovládači
3. čakať kým nabehne servisne menu
4. Potom stlačiť "2" na diaľkovom ovládaci
5. Stlačiť tlačidlo "OK" na diaľkovom ovládači
6. Kurzor šípkami vpravo nadol do prázdneho poľa /vpravo od "PTCT"/
7. Stlačiť tlačidlo "Mute" asi na 5 sekúnd

A nikdy se mi nastaveni TV nevymazalo a to jsem mel dve plazmy ST30 jednu ve 42" a druhou v 50"
nunacek0 (947)|24.1.2012 20:07
Tak jsem si hrál s nastavením obrazu, protože jsem nebyl spokojen jak se zobrazuje bílá barva a zjistil jsem, stačí jednoduše nastavit teplotu barvy na chladné. Pokud je tam normální tak je plazma bílou barvu nezobrazuje tak aby se to bílé blížilo. Varianta teplé je snad žert nebo pro animáky. vycházel jsem z režimu Dynamický a upravil při sledování televizních novin na NOVA HD. A tady je zhruba nastavení, kde individuální doladění je každého dle vkusu. Zkuste to a porovnejte na scénách s bílou, s režimem který používáte a dejte vědět jestli se Vám. Je to nastavení jen pro HD :
Dynamický
kontrast : 11
jas : -2
Barevná sytost : 26
Ostrost : 0
Teplota barev : chladné
Ostatní zbylé položky vypnuto
Rozšířené nastavení :
IFC : velká
Detekce : vypnuto
Vylepšené rozlišení : velká
Boční panel : jasný
Převzorkování : zapnuto
Orbiter : auto

Tohle mi velice vyhovuje na hokej , zimní sporty , kde jde o bílou atd. I když televizi zítra vracím tak mi to nedalo..
nunacek0 (947)|24.1.2012 20:11
Berte to jako takové zkušební výchozí nastavení na lepší bílou. Nafilmy samozřejmě lze použít kinorežim, který dle mne není úplně dobrý. ten nepoužívám. je dosti nevýrazný a tmavší. vlastně mám všechny předělané a používám je podle světla a zdroje (SD nebo HD)
Pavol2 (5)|25.1.2012 00:21
Už jsem o této televizi psal ještě před vznikem tohoto tématu a zatím se nic nezměnilo. Nemám naštěstí problém se zelenou ani bzučením a s barvami jsem po nastavení taky spokojen, ale občas žasnu co po té televizi ti lidi vlastně chtějí? Možná by nebylo na škodu se občas rozpomenout jak jsme koukali před dvaceti lety na Oravu apod.

Jinak nastavení obrazu opravdu bude naprosto individuální, protože jen z toho co píše nunacek0:
Mod zobrazení: Dynamický
Teplota barev : chladné

se mi dělá nevolno. Takže doporučuji si s tím pohrát individuálně a používat co se Vám líbí. Ta dvě předchozí nastavení mají podle mě nejzásadnější vliv na obraz a pokud se chcete rychle dobrat nějakého výsledku tak nejprve zkuste (na HD filmy) vypnout všechny ty blbinky jako živá barva, režim ECO, redukce šumu obrazu a hlavně Intelligent Frame Control (telenovela efekt). Pak si nastavte mód zobrazení, teplotu barev a mrkněte jestli Vám obraz neujíždí do zelena, modra apod. Nakonec doladit kontrast, jas, barevnou sytost a je to.
Tak ať Vám slouží.
nunacek0 (947)|25.1.2012 09:45
Jasné, že je to individuální. To že Ti je nevolno s názvu dynamický se ti nedivím, ale já použil tento režim jen proto, že televize nemá žádné osobní nastavení jako vyšší modely. G,GT,VT. Ty mají své dva Profesional, kde si můžeš udělat své nastavení. Proto jsem použil jeden s režimů a jelikož normální, kino i kinorežim už mám upraven tak jsem si dovolil využít dynamický. samotný dynamický je snad použitelný u HD animovaných pohádek , kde jsou barvy vymyšlené a nejde o realitu. Ráno jsem si s tím nastavením hrál při zprávách na HD a zjistil jsem že každý z těch přednastavených režimů má ještě namíchanou jinou barevnou škálu, která se nedá úplně přesně nastavit jak bych chtěl.
Model G,GT,VT nabízejí mnohem širší možnosti a vstupy do barev a tím lépe nastavit obraz. proto ty kalibrace. I to mé nastavení není nějak extra ,protože i když je bílá lepší má mírný nádech do modra. Je to jako použít na malbu Primalex polar, který má krásně sněhobílou barvu až do modra, kdežto Primalex plus má bílou matnější a né tak výraznou. Snad ten příklad nebyl úplně mimo. Kdyby se dalo v nastavení vstoupit do barev dalo by se ubráním modré či jiné složky docílit lepšího nastavení. V testu ST30 v zahraničním fóru také museli vlézt do servisního menu, aby dostali z nastavení max. Ale to by se dalo psát donekonečna. Ohledně toho co bychom chtěli po televizi , když jsme se dívali 20let na Oravu tak žasnu zase já. Za 20let vývoje by jsme mohli chtít poměrně hodně. Do dnes jsou staré CRT co se týče plynulosti pohybu stále lepší. dále k použití těch blbinek s tím souhlasím jen na půl a je na každém co z toho použije. Já si právě funkci IFC nemůžu vynachválit a řeknu to tak. Kdyby to televize neměla tak ji vrátím. Pokud nemám IFC aktivní obraz je mnohem více trhaný a je vhodný tak na statické snímky. Hokej nebo fotbal je bez IFC pro mne o ničem. Včera jsem si to vyzkoušel na jednom přírodopisném dokumentu, který tady někdo výše uvedl jako testovací nahrávku a , když kamera přejížděla scénou tak bez IFC se na to opravdu nedalo dívat. Toto je vše pouze můj subjektivní náhled na problematiku nastavení obrazu a vše kolem tohoto.Tak mne berte s rezervou. než pronesete slova kritiky pořádně si to pročtěte..
kolacek10 (73)|25.1.2012 10:15
ja len v skratke doplnim ze dnes rano som si zapal PRIMA COOL a ako je tam tenobrazec ked sa nevysiela (dve palicky po stranach a stvorec ktory lieta), tak napr mne na tom stvorceku bolo velmi dobre vidiet ako vlastne IFC pracuje.. bez zap IFC som videl pomaly ze az 2 stvorceky (zavoj) a ked som to zapal tak sa ako tak zjednotil ale tiez to nebolo ono.. toto som myslel prave ze plazma nebude robit. ale nastastie zatial v nejakom filme aj v rychlych senach som nic podobneho nespozoroval.. ale zatial som pouzival iba interny prehravac a ten ma napr pri 1080p problem ze prave aj pri tych rychlejsich scenach sa sem tam rozbije obraz.

je pravda ze niekedy mi tu chybaju vychytavky ako vlastny rezim alebo nejake klavesove skratky na ovladaci co by clovek povedal ze za tie peniaze to tam uz mohlo mat ale tak zatial som spokojny.. aj ked niekedy by mozno nebolo odveci trosku to postelovat ale to uz asi so sondou :)

EDIT:
>> inak este som videl na nejakej zahranicnej stranke zevraj st30 podporuje DLNA.. je to pravda?

>> skorej by ma mozno potesilo nejako rozbehat nahravanie na hdd :)
nunacek0 (947)|25.1.2012 10:43
Na nahrávání a DLNA je model G , GT,VT. ST je základní 3D a proto je o některé funkce ochuzen a právě slabé možnosti nastavení obrazu beru jako větší mínus než nahrávání. Ale je to o tom , kdo chce jak televizi využívat. Na tom Prima COOL si sám viděl, že ta funkce IFC je nutná a přesto to není ještě dokonalé jako u starého CRT. Ale co bychom po televizi chtěli jak bylo psáno výše. No,aby hrála dobře . To není zase tak moc, nebo ano? S tím interním přehrávačem je to jako se vším co je v televizi pouze jako doplňková funkce. Na bezchybné přehrání složitějších a objemnějších souboru se bez HTPC nebo MMC neobejdeš- Také mi to něco přehraje a něco nee. Ale nečekal jsem ani , že to vše pojede Ok..
Pavol2 (5)|25.1.2012 11:06
Ano, pokud používáte dyn. režim na sport nebo kreslené věci, žádný problém. Stejně tak s IFC. Já používám TV jen a pouze na filmy z PC a trvalo mi pěkně dlouho, než jsem zjistil co mi v těch filmech nesedí a že všechny vypadají jako dokument a telenovela dohromady. Jaká byla moje radost, když jsem zjistil, že stačí vypnout IFC :) Ale i toto je individuální, protože nejbližší okruh známých tohle vůbec neregistruje.

To kolacek10: Tím interním přehrávačem myslíš z flash disku? Jestli ano, tak s tím jsem skončil velmi brzy, protože půlku MKVček to nepřehraje vůbec, u dalších má problém s titulkami a kde funguje obojí, tak se občas sype obraz jak píšeš. Nejlepší je vlastní zařízení, já používám PC.
A když už jsme u toho nastavení, zkopíruju co jsem psal už v jiném vlákně. Používám výhradně na filmy, nic jiného. Mám ST30, 42".

Mód zobrazení: kino ( ne kino režim, lze nastavit teplotu barev)
teplota barev: normální (u teplé mi jely barvy kupodivu do zelena, očekával bych červenou, u chladných do modra)
kontrast: kolem 40
jas: -2
sytost: standardně na 30
všechny ty kraviny kolem mám vyplé (živá barva, režim eco, redukce šumu atd.)
nastavení DVI vstupu: plné hodnoty (docela důležité jinak je obraz velmi tmavý)
kolacek10 (73)|25.1.2012 12:21
nunacek0
>> jj ja som to vedel ze to DLNA nema.. a aj tak si myslim ze vzdy je lepsie napojit nejaky MMP alebo HTPC a pod a mas poriadnu kvalitu. len ma to tak zaujalo ze som to tam niekde videl. ale asi to moze byt ako s modelom st30B ktory sa predava v rakusku a ten ma navyse satelitny tuner

Pavol2
>> MMP chcem casom kupit.. mal som xtreamer sw 2 ale po sw stranke to bol riadny shit tak som to vratil a teraz cakam na nieco nove resp cas sa po niecom lepsom rozkukat. ja som bol skor prijemne prekvapeny ze dokonca aj vedel prehrat nejake veci ten integrovany prehravac (z FLASH-ky) a dokonca aj to 1080p.. takze to bolo skor take sprijemnenie a prekvapenie ze to naozaj ide.. samozrejme ako vravis vela veci tam nejde z kodekov

mam aj ntb pripojeny ale kupodivu ten mi nechce 1080p riadne prehravat a este ked k tomu zapojim 6CH audio ext zvukovku.. ale predpokladma ze to bude velmi chudobnou grafikou (intel 950 alebo nieco podobne) aj ked procak je dual core 2GHz tusim.. takze na 1080p mi bohuzial lepsie prehraval TV.. ale to vyriesim casom MMP ako som pisal

a hej tie nadstavenia som skusal ako si pisal aj predtym ;)

>> ja mam asi nejake divne oci ale naozaj niekedy ani poriadne nevidim rozdiel ak menim nejake nadstavenia :) ale tak to bude asi tym ze clovek cely den cumi na pc v praci a vecer je rad ze je aspon par metrov od plazmy :D

>> skor co je naskodu je ten dialkovy resp chybaju mi tam nejake tie rychle volby.. inak tv ako bezny konzumny spotrebil ktory ma rad full hd a pod ho hodnotim ako velmi dobre(pre bezne oci) hlavne ked clovek prechadzal z 22" LCD monitoru s mizernymi pozorvacimi uhlami :D
nunacek0 (947)|25.1.2012 15:13
[quote=Pavol2;393614]Ano, pokud používáte dyn. režim na sport nebo kreslené věci, žádný problém. Stejně tak s IFC. Já používám TV jen a pouze na filmy z PC a trvalo mi pěkně dlouho, než jsem zjistil co mi v těch filmech nesedí a že všechny vypadají jako dokument a telenovela dohromady. Jaká byla moje radost, když jsem zjistil, že stačí vypnout IFC :) Ale i toto je individuální, protože nejbližší okruh známých tohle vůbec neregistruje.

To kolacek10: Tím interním přehrávačem myslíš z flash disku? Jestli ano, tak s tím jsem skončil velmi brzy, protože půlku MKVček to nepřehraje vůbec, u dalších má problém s titulkami a kde funguje obojí, tak se občas sype obraz jak píšeš. Nejlepší je vlastní zařízení, já používám PC.
A když už jsme u toho nastavení, zkopíruju co jsem psal už v jiném vlákně. Používám výhradně na filmy, nic jiného. Mám ST30, 42".

Mód zobrazení: kino ( ne kino režim, lze nastavit teplotu barev)
teplota barev: normální (u teplé mi jely barvy kupodivu do zelena, očekával bych červenou, u chladných do modra)
kontrast: kolem 40
jas: -2
sytost: standardně na 30
všechny ty kraviny kolem mám vyplé (živá barva, režim eco, redukce šumu atd.)
nastavení DVI vstupu: plné hodnoty (docela důležité jinak je obraz velmi tmavý)[/quote]
Jde vidět, že opravdu nečteš pozorně jak jsem psal výše. Z režimu dynamický používám jen tento název, jelikož to nejde přejmenovat. Nastavení je úplně překopané. Ale pokud to nečteš a vytahuješ z kontextu jen slovo dynamický tak s tím už nic nenadělám. Zkoušel jsem tvé nastavení, ale máš tam příliš mnoho barvy. pokud budu nastavovat barevnou sytost podle pleťové barvy tak je to nepřirozené. Možná na kreslené filmy. Neber to jako kritiku, ale moje pocity. Naštěstí máme každý jiný vkus a proto najít obraz aby vyhovoval všem a ve všech režimech není jednoduché. Navíc světelné podmínky hrají velkou roli. Ani zkalibrovaný obraz u řady G jak jsem četl není úplně dobrý. Jeden uživatel napsal, že jde do žlutozelena a je použitelný snad jen při sledování filmu večer,ale jinak moc nee.A to je kalibrované podle sondy, kde vzorem je RBG obrazec.No není to jednoduché rozlousknout a proto je dobré ať se tu objeví více druhu nastavení a můžeme zkoušet. Vždyť o tom to je..
nunacek0 (947)|25.1.2012 18:21
Tak jsem právě vrátil Moji mírně nazelenalou ST30. Teď nevím zda počkat na nové modely nebo zkusit vzít znovu jiný kus. Třeba budu mít větší štěstí, i když to mne opustilo. S vrácením nebyl problém. Zajel jsem přímo na pobočku MALL.cz tady u nás v Ostravě a za deset minut vyřízeno. Jen se mne ptal jestli mi nevyhovuje tak jsem trochu zalhal, že jsem neodhadl velikost a že budu potřebovat větší. Na místě to sice kontrolovali, ale jen způsobem , že odmotali kousek obalu sora televize , okem přejeli příslušenství a to bylo vše. Je pravda, že plazma visela na stěně, takže podstavec nebyl vůbec ani s krabice odejmut a i baterky jsem použil své a všechny slídy co jsou na okrajích byly přilepeny. raději jsem to tam nechal než jsem to vše odzkoušel. peníze posílají na účet zpravidla do 5 dnů tvrdila paní co to se mnou vyřizovala. Pak se uvidí. je to škoda. pomalu jsem si na ní zvykal. navíc byla velmi tichá. Další nebude zelená, ale bude bzučet. Při mé smůle bych se nedivil.
Drake89 (293)|25.1.2012 18:41
[quote=nunacek0;393695]Tak jsem právě vrátil Moji mírně nazelenalou ST30. Teď nevím zda počkat na nové modely nebo zkusit vzít znovu jiný kus. Třeba budu mít větší štěstí, i když to mne opustilo. S vrácením nebyl problém. Zajel jsem přímo na pobočku MALL.cz tady u nás v Ostravě a za deset minut vyřízeno. Jen se mne ptal jestli mi nevyhovuje tak jsem trochu zalhal, že jsem neodhadl velikost a že budu potřebovat větší. Na místě to sice kontrolovali, ale jen způsobem , že odmotali kousek obalu sora televize , okem přejeli příslušenství a to bylo vše. Je pravda, že plazma visela na stěně, takže podstavec nebyl vůbec ani s krabice odejmut a i baterky jsem použil své a všechny slídy co jsou na okrajích byly přilepeny. raději jsem to tam nechal než jsem to vše odzkoušel. peníze posílají na účet zpravidla do 5 dnů tvrdila paní co to se mnou vyřizovala. Pak se uvidí. je to škoda. pomalu jsem si na ní zvykal. navíc byla velmi tichá. Další nebude zelená, ale bude bzučet. Při mé smůle bych se nedivil.[/quote]

Me maji dovezt novy/jiny kus ST30e 50" v patek, tak uz zacinam byt nervozni jaka bude.. Ale jsem odhodlany ji menit tak dlouho, nez bude v poradku stejne jako predesla 42". Nevim totiz, jakou jinou dobrou 3D plasmu bych kolem 20ti tis poridil.
nunacek0 (947)|25.1.2012 18:49
Žadnou bys v te ceně asi nekoupil. Tak snad budeš mít napotřetí štěstí. Pak se poděl jak je to krásně bílé bez hluku a bzučení..
abernas (52)|26.1.2012 12:05
Uz jsem mel tuto televizi v kosiku, ale pravdepodobnost koupeni shrekTV je na muj vkus hodne vysoka na to ze jde o plazmu od Panasonicu :-(

Vahal jsem mezi G a ST. Nejdriv jsem se namlsal na tom, ze ST ma spickovy obraz (lepsi nez G) a pak prisla ta sprcha tady :-( G by byla jistejsi volba co se shrekovitosti tyka? Nekde jsem tu zaznamenal, ze s tim maji problem hlavne 3D televize.
Nemam cas resit posilani si televizi porad tam a zpatky dokud neprijde kus, ktery bude v poradku. Odjizdim rano za tmy do prace a prijizdim vecer za tmy domu. A i kdybych to nejak vyresil, tak od panasonicu za 20K ocekavam, ze bude fungovat a ne ze budu hrat na tichou postu nekolik mesicu ( i kdyz na to mam narok) Je to obtezujici pokud bych ji vzal nekde kde si ji neodvezou zdarma jak tady nekdo rikal o datartu tak je to dalsi neurcity naklad
martinakk (10)|26.1.2012 12:28
To jsme na tom uplne stejne. Taky se mi nechce riskovat a nevim jestli cekat na modely 2012, ktery budou zase drahy nebo vzit alternativu. Bud samsung PS51D550 nebo LG PZ950. S obrazem to je krok zpatky ale zase jistota ze nebude zelena :)
abernas (52)|26.1.2012 12:32
Jenze problem je to, ze proc ma clovek delat krok zpatky u obrazu (coz je u televize hlavni) a koupit horsi model, jen proto ze nekde nekdo neco podelal a vsechny televize hraji zelene? Puvodne jsem chtel koupit ledku do 12 tisic. Pak jsem si rekl, Placnu se pres kapsu a koupim poradnou televizi. No a nakonec zjistim, ze ta bomba televize s fantastickym obrazem ma takovou malou nepatrnou vadicku - ma zelene fleky
martinakk (10)|26.1.2012 12:35
Kdyby to byla sw chyba a cekalo se na fw ktery to opravi tak nevaham ani chvili ale vedet ze je to proste cista loterie a vicemene vetsi sance ze natrefim na zelenou me dost odrazuje. Kdyby aspon model G byl bez zeleny ale i tam se casto objevuje :(
erik555 (776)|26.1.2012 12:42
[quote=abernas;393845]Jenze problem je to, ze proc ma clovek delat krok zpatky u obrazu (coz je u televize hlavni) a koupit horsi model, jen proto ze nekde nekdo neco podelal a vsechny televize hraji zelene? [/quote]
Hold, budes si musiet vyrobit TV sam, podla vlastnych predstav. Inak musis kupit to, co sa ponuka na predaj. Co je to krok zpatky? To sa ti na inom TV kazia oci? :D
nunacek0 (947)|26.1.2012 12:59
Chlapci moji zlatí to, který model trpí na problémy se zelenou je jedno, neboť se vyskytuje u všech a je mi jasné , že za 20 tisíc to nasere a měl by si to výrobce jakým je Panasonic pohlídat a vůbec takový výrobek nedat na trh a pak za něj ještě sklidit ocenění jako to nejlepší co se dá v segmentu plazem v současné době zakoupit. Jestliže tyto problémy se zelenou jsou způsobeny PDP technologií a za honbou dokonalé černé se nám tam objeví nepříjemná zelená tak na vysvětlení nemám patřičné vzdělání, ale výrobce by se nad tím měl zamyslet. A pokud se nové modely 2012 budou potýkat se stejnými problémy jako je bzučení zdroje( není problém dát kvalitnější, ale asi i dražší) ventilátory( stejné jako u zdroje, ale existuje i pasivní cesta viz LG) a nakonec naše zelená, tak je jasné, že Panasonic na to z vysoka sere a nám nezbyde nic jiného než se poohlídnout jinde. Konkurence je vysoká a pokud s tím Pan nehodlá nic dělat tak mu výrobky roku mohou ležet ve skladech a je jedno jak mají nádherný obraz. Televize musí fungovat jako celek a né, že mám krásný obraz, ale večer musím jít dříve spát, protože mne ruší hluk zdroje. Bylo by zajímavé napsat přímo do Panasonicu jestli by zaslali bezchybný kus, protože mám od nich již třetí várku s tím samým problémem. Na to vyjádření bych byl docela zvědav.
Ale jak znám komunikaci a přiznání vlastních chyb ze strany výrobců tak by to znělo nějak takhle: omlouváme se , že jste zrovna vy narazil na špatný kus, který se i přes přísnou výstupní kontrolu, kterou výrobě věnujeme objevil. Problém , který nám popisujete jsme doposud nezaznamenali a ihned toto předáme našim servisním technikům k posouzení .Děkujeme za přízeň, kterou jste nám věnovali a budeme se nadále těšit na další naši spolupráci. S pozdravem Váš zelený Panasonic
asi to zlehčuji, ale nebudu daleko od pravdy
kolacek10 (73)|26.1.2012 16:22
nunacek0

>> jaj tak tym poslednym si ma uplne pobavil ale musim plne s tebou suhlasit.


>> na druhu stranu presne tak ze sam si TV nevyrobis, naserie ta to ze mozes prave ty narazit na taky kus (ja som bol z tych stastnejsich), k inemu nehces ist lebo ten ti nevyhovuje takze koniec koncov to risknes alebo prsote sa na to vykasles a ostanes u svojej starej dobrej 82 cm CRT :D

abernas
>> proste to riskni a kup to a ked budes z menej stastnych tak im to otrieskaj o hlavu kopni do riti a chod radsej na dovolenku za tie prachy :)
nunacek0 (947)|26.1.2012 16:37
Jó tou poslední větou jsem chtěl vnést trochu zábavy, když nám ji výrobci moc neposkytnou. Lepší už to nebude pokud se bude tlačit na co nejmenší náklady s co největšími zisky. A ty opravdu kvalitní věci se tady ani nevozí, protože by se neprodaly a i kdyby si to pár vyvolených koupilo tak na tom nezbohatnou. pokladnu jim tvoří segment levného spotřebního zboží u televize beru tak do 15-20tis. Pak už jen ti opravdu fandové sáhnou hlouběji. Také bych za bednu 40tis nedal byť bych mohl. To to raději strčím do sterea viz podpis. To mi dělá radost pořád..
kolacek10 (73)|26.1.2012 22:12
no tak teraz sa idem trosku postazovat/poradit...

pozeram teraz na prima cool Ano sefe... mam to tahane cez dvb c kablovku.
pozorujem jednak ze uz ten zdroj nie je nic moc ale co ma este viacej desi je to, ze nomrlane pozorujem a hlavne tusim na bielej farbe je to dobre vidiet ked sa nieco pohybuje, napr mava rukou, tak okolo tej ruky sa obraz akoby horizontalne rozsekal ... ja som takyto jav pozoroval ked som stiahol video z kamery do PC a prehral ho.. ale to bolo dane tusim ty ze to bolo/nebolo prehravane prekladane alebo tak nejako.

skusal som aj zapat IFC, vylepsenie sumu a pod a nic nepomaha.

javi sa mi to tak, ze cim horsi signal sa posle do tv tym horsie sa tym vie vysporiadat...

u HD a full HD som nic take nespozoroval a dokonca ai na inych programoch som si to tak moc nevsimol

diki za postrehy
nunacek0 (947)|26.1.2012 22:24
Pokud si to na jiných programech nepozoroval a HD jede bez problémů tak si na to přišel sám, že je to špatnou kvalitou samotného vysílání. Jak je vstupní kvalita špatná tak už ti nepomůže žádné IFC atd. Pokud by to dělalo na všech programech SD a HD tak by se dalo mluvit o nějaké poruše , ale pokud jde pouze o jeden kanál v SD tak bych se tím netrápil. Ono ty naše SD ka jsou dost hrozné.za to by měli dávat pokuty..Moderní televize jsou určeny pro opravdu kvalitní zdroj. To že přehrají SD ja takový bonus a to musíme hold strpět..
kolacek10 (73)|26.1.2012 22:36
tak hej, som rad ze zdielame rovnaky nazor.

nejako super extra som sa na to nezameraval ze ci to robi aj v hd a pod.. ale to by som si urcite vsimol takze je to tak ako sme sa zhodli

to je napr taka skoda co by mohli dat ako informaciu ze aky signal vlastne berie.. rozlisenie a bitrate aspon
nunacek0 (947)|26.1.2012 22:43
je pravda, že i plazma není co se týče pohybu bez chyby a stane se, že občas trhá a cuká obraz a pokud je k tomu ještě vysílání nekvalitní tak se k tomu přidají další doprovodné artefakty v podobě rozpadu obrazu( kostičky ) a jiných neduhů. Jak bylo již psáno také záleží jestli jede zdrojové vysílání v 50 nebo 60hz nebo dokonce filmy nahrané ve 24p snímkovou frekvencí a né se všemi dokáže korektně spolupracovat.Bohužel s tím musíme nějak počítat, protože Panasonic , i když se dělá u nás jaksi nepočítá s Evropskými standarty. V tomhle staré dobré CRT je nedostižné. Po tom jak jsem včera ST30 vrátil koukám na CRT a řeknu, že plynulostí je oproti Panasonicu o pěkný kus dále a jakýkoliv SD obsah je bez chyb. Tam , kde bych už přepínal na Pan na HD tady nevidím rozdíl a proto je SD dokonalé. Samozřejmě, že HD na Pan bylo skvělé, ale SD a pohyb tak tady vede CRT.Je to divné, ale docela si to užívám, i když jen na 72cm. Tam je to znát.
abernas (52)|27.1.2012 17:02
Co rikate jako alternative LG 50PZ950 ?
nunacek0 (947)|27.1.2012 19:19
to Drake
Tak už Ti přivezli novou TV ? Jsem napnutý jak si dopadl.
kolacek10 (73)|27.1.2012 23:09
nunacek0

>> no napr to ma vcelku zaujima ze ake su rozdiely medzi rezimamy 50hz, 60hz, 24p ...

bohuzial az niekedy buduci tyzden budem mat MMP takze tam budem moct konecne nadstavit tych 24p a teda zistit na vlastne oci co je to zac.. ale neviem co je najlepsie resp ci treba mrknut ci aj ten zdroj je tak natoceny napr vtom 24p atd.

Drake
>> no ja som tiez zvedavy ako dopadnes teda s dalsou TV .. sa nam pochval :)

ja som teraz dopozeral 2012 v HD a v pohodicke a to som pouzil interny prehravac v tv
nunacek0 (947)|28.1.2012 08:42
Pokud interní přehrávač dobře načte obsah tak výsledek je dobrý. Aby si mohl hodnotit rozdíly 50nebo 60Hz případně filmy nahrané ve 24p tak musíš mít možnost volby těchto režimů. Já u satelitu mohu v nastavení zvolit jestli chci 50 nebo 60hz . U 24p je potřeba ,aby si měl film nahraný v tom to formátu , aby si mohl odzkoušet. A to jsem neměl k dispozici. Jinak jak jsem ve středu vrátil ST30 tak už dnes mi přišly peníze na účet. To byla rychlost ,3 dny a poslali mi plnou částku o nic pokrácenou. Je pravda , že jsem nepoužil ani baterky a až dnes jsem zjistil, že jsem tam nechal v USB zastrčenou 4gb kartu z filmy. No co naplat, aspoň nový majitel může ihned vyzkoušet přehrávač. hi hi
Drake89 (293)|28.1.2012 10:51
nunacek0 a kolacek10: Tak mi ji teda vcera dovezli, nechal jsem ji 4hodinky zahrat, protoze byla hodne orosena, pak jsem ji asi v 7 vecer zapnul... a ?
Parada :-) Zadne blikani, prehnane bzuceni a nebo zelene smouhy.. :-) Spadl mi kamen ze srdce.. :-D Chtel jsem napsat sem na forum uz vcera, ale testoval jsem TV a pak mi to nedalo a hned jsem se musel jit divat na filmy :-)
Takze pokud nekdo premysli nad ST30e a je vystraseny z te zelene, tak bych se toho tolik nebal. Mel jsem doma totiz behem mesice a pul uz tri kusy ST30e (1x 42" a 2x 50") a jen ta jedna 50tka byla spatna jak jsem tu psal..

Jinak borci z Datartu se celkem divili, ze ji reklamuji, prej ze k Panasonikum vubec nejezdi a tady pro tento model jedou teprve po druhe. Ze pry kdyby na televizi bylo napsane LG, tak pochopi, pro tu pry jezdi kazdou chvili a i nekolikrat k jednomu majiteli..
Tak nevim no..
A navic mi od vcerejska jede znovu 14ti denni lhuta (mam i novy zarucak, fakturu..), takze kdybych mel nejaky problem, ze si ji muzu zase vymenit bez reklamace. Ale to verim, ze uz nebude potreba :-)
nunacek0 (947)|28.1.2012 11:29
Jupí, tak gratulace. Mám větší radost než kdyby to byla moje. tak užívej a testuj. Máš dní tak ji nešetři. Pěkný filmový víkend přeji.
Karel72 (428)|28.1.2012 11:39
Taky gratuluju k nové telce a přeju suprové pokoukání
Drake89 (293)|28.1.2012 12:00
Diky borci :-)
geronimoh (2327)|28.1.2012 19:02
Já se také připojuji. Ať slouží a dělá už jen radost :)
abernas (52)|28.1.2012 19:06
Taky gratuluji k dobremu kusu, pote, co jsem si to precetl mam chut to risknout a taky si ji koupit :-)
abernas (52)|28.1.2012 19:08
[quote=Drake89;394139]Jinak borci z Datartu se celkem divili, ze ji reklamuji, prej ze k Panasonikum vubec nejezdi a tady pro tento model jedou teprve po druhe. Ze pry kdyby na televizi bylo napsane LG, tak pochopi, pro tu pry jezdi kazdou chvili a i nekolikrat k jednomu majiteli..
Tak nevim no..
A navic mi od vcerejska jede znovu 14ti denni lhuta (mam i novy zarucak, fakturu..), takze kdybych mel nejaky problem, ze si ji muzu zase vymenit bez reklamace. Ale to verim, ze uz nebude potreba :-)[/quote]

Jak je to s tim datartem a odvezenim? Oni si pro to prijedou zdarma nebo je to nejaka sluzba, co se plati? A maji to tak ve vsech pobockach?
hakmar (401)|28.1.2012 19:52
to: Drake89, blahoželám k dobrému kusu, tak si ju užívaj.
nunacek0 (947)|28.1.2012 20:05
Kdyby v Panasonicu věděli jak má zákazník radost, když se mu podaří zakoupit bezporuchový kus tak by se smíchy neudrželi..
Drake89 (293)|29.1.2012 00:11
Jeste jednou diky. Potesi jeste jednou tolik, kdyz mi to i ostatni preji :) Vazne to potesi :)

Jinak jak se ptal "abernas", takze Datart Vam po objednavce po netu zbozi priveze az do domu, tam je rozbali az primo na miste urceni, zapoji DVD, satelit atd atd, prohlidnou jestli je OK atd a odvezou i starou TV a obaly z nove (pokud to chcete), dale mate pak moznost do 14ti dni vratit predmet (pokud se Vam nezamlouva) a nebo vymenit za jiny kus, pokud je Vas aktualni vadny. Navic pokud vymenujete vadnou TV za jinou, tak Vam poskytnou jinou TV na pujceni zdarma (sice jen 24", ale lepsi jak dratem do oka). A prijedou si pro TV a dovezou jinou taky zdarma. Takze ja nemam duvod byt nespokojen a dalsi takovej nakup bych bral zase u Datartu. Mam od nich jiz treti TV v necelych dvou mesicich a 2 ze 3 byly naprosto v poradku a u te druhe nebyl zadny problem s vymenou. Takze bych radil napr. nesetrit nejake blbe 2 stovky a vzit to radsi u nejakeho osvedceneho obchodu..
Zitra budu znova testovat, takze potom muzu podat dalsi info.. Jestli mate nejaky obrazky ci videa na test, tak klidne posilejte a ja budu vracet vysledky.. :)
nunacek0 (947)|29.1.2012 08:44
to Drake89
Chci se zeptat na jednu věc. Jelikož to sice má Datart napsáno jako dopravu zdarma přesto mne zajímá jestli a kolik se za tuto službu platí navíc k ceně výrobku. U mne pokud stojí něco 15tis a doprava je zdarma tak mi všechny ty služby , které si tady popsal poskytnou v ceně 15tis? jen bych to potřeboval upřesnit, protože podle toho co je psáno na stránkách DATARTU je tam poplatek 249kč:
http://www.datart.cz/sluzby/doprava.html
Jinak teď má třeba Datart 42st30 dobu dodání 1 měsíc.Asi nejsou skladem, ale měsíc to mipřipadá, že budou čekat až to vyrobí. hi hi
geronimoh (2327)|29.1.2012 08:54
Já jsem kupoval u Datartu pračku v roce 1999 a už tehdy mi ji přivezli (měli tehdy tuším limit 30 km zdarma a 10 km jsem doplatil), zanesli do domu a vybalili. Službu zapojení (uvedení doprovozu apod.) má více prodejců (většinou za poplatek). Ovšem o zákazníka je třeba bojovat :)
nunacek0 (947)|29.1.2012 09:11
Jestli ses díval na ten odkaz tak dole je cena uvedena za dopravu standart a to je ta základní. Když mi někdo napíše , že doprava je zdarma tak platím pouze zboží. Tak si to podle mne vysvětlí většina. Proto se ptáme Drake89 jak to měl, jelikož je teď v Datartu veden jako fanoušek ST řady ..
Drake89 (293)|29.1.2012 09:31
Asi sem to napsal spatne. U nekterych vyrobku ma v akci dopravu zdarma, ale u ostatnich (nebo aspon u me TV) je doprava za 249Kc. Ale potom pri vymene, reklamaci si pro ni prijedou i privezou novou uz zdarma. To stejne s zapujcenim nahradni TV, to je taky zdarma.