Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jakou TV se satelitnim tunerem a HBBTV?

jarino1978 (8045)|15.12.2011 20:06
[quote=theo2;384842]ad. pomalý přepínání - nejsem Fantozzi, přepínám až 5x za den (v zimě, v létě asi tak 2x) = nejsem surfer, navíc jsem psal, že budu mít těch cca 10 kanálů a i tak většinu z nich asi ani nepoužiju. Delší prodleva by asi byla, než najdu druhej ovladač :-)[/quote]
je jasné, že tomu rozumieš , ako blondína :p
tvoje nadšenie opadne možno po tom, ak budeš pozerať tie tvoje 2-3 programy a pri ich prepínaní ti bude vykukovať na TV hláška o kódovanom programe a uvidíš maximálne tak black screen namiesto vysielania. To neustále vstávanie zo sedačky, vypnúť TV zo siete, zapnúť TV zo siete a čakať, či to už tentoraz pôjde. Bude zábava...Ale idú Vianoce, budeš mať more času...
Potom nastáva čas pre toho Fantozzi-ho...
[quote=theo2;384842]ad. změna karty - když ji právě tedˇ měnili, je pravděpodobný, že ji nebudou měnit znovu příští rok. Jestli to bude za 3 nebo za 5 let neví nikdo, ale kvůli tomu nebudu mít ty tři roky zbytečně pixlu a dálku navíc [/quote]
- samozrejme
- kua chlape, vieš veľké prd o zmenách kódovania, systéme IRDETO a keď dôjde k zmene kľúčov, čo je týždenná periodicita, niekedy aj X krát za deň, budeš mať opäť o zábavu postarané
- dnes je napr. ohlásený presun PRIMA COOL na novú frekvenciu včera to bola TV NOVA, pred týždňom komplet Sk programy, opäť veľa zdaru pri hľadaní a nastavení parametrov a pri triedení programov. Ja len tak, že aby si nemal na čísle 01 CT1, na čísle 80 CT2, na čísle 140 STV2, na čísle 450 TV NOVA a potom príde to tvoje obľúbené :
[quote=theo2;384842]
ale kvůli tomu nebudu mít ty tři roky zbytečně pixlu a dálku navíc[/quote]

To len tak, ako keby nevedeli normálne externé STB obsluhovať aj TV jedným DO...
Dagy2 (3153)|15.12.2011 23:53
[quote=theo2;384842] ze smartphone se dá telefonovat velice snadno, slouží k tomu taková ta zelená ikonkase sluchátkem vlevo dole (android). Kromě toho můžeš používat takový věci jako volání+sms zadarmo přes fring, samozřejmě internetovej prohlížeč, facebook s uploadem fotek na 1 klik, aplikaci pro (FIO) banku, fotit s geotagingem, navigovat (ale třeba i taková blbost jako najít adresu na sídlišti), poslouchat internetový rádia, vyhledávat songy se Soundhoundem, sledovat ivysílání, hledat kešky s c:geo, mít TV program s odkazy na CSFD, upnp, TubeMate, lunchtime pro aktuální nabídku restaurací (samo si najde polohu a nabídne meníčka podle vzdálenosti), CG Transit na veškerý MHD, železniční i autobusovou dopravu (všechno off line, ale podle GPSnapř. nabídne i nejbližší zastávku MHD) To by bylo pixlí, aby tohle zvládly s hloupým telefonem :-))[/quote]

Presne ako píšeš, smartphone vie úplne všetko okrem telefonovania. Občas nemá signál, občas sa na neho nedá dovolať a pod. Symbian od nokie má dokonca problém sa pripojiť poriadne cez bluetooth aj so svojou vlastnou handsfree sadou. Takže základné vlastnosti na čo bol telefon stvorený proste nejdú.
Ale keďže máš na ňom navigáciu aspoň si môžeš nájsť súradnice kde ťa smartfon nechal v štichu, odfotiť si to miesto a dať na facebook stav - zase som v r...

A u DVB-S telky je to podobné ako ti píše jarino - prepneš a kodované. Inak všetko super.
theo2 (119)|16.12.2011 07:57
JM: OK
Jarino78: potřeboval bych vědět konkrétněji to, co jsi tu zmínil, třeba na této modelové situaci -
chci se dívat na ČT4 na hokej - kolikrát musím za ty dvě a půl hodiny mačkat na dálkový ovládání, když mám naladěnu pořád jednu a tu samou stanici?
kolikrát se musely za poslední rok přeladovat stanice (každý týden, čili 52x za rok? )
BTW já se pohybuju mezi svýma dvěma oblíbenýma kanálama 1 stiskem tlačítka "předchozí" , takže je mi jedno, jestli je na předvolbě 1 nebo 999
jde dálkovým ovládáním "běžné" :-) televize ovládat set-top box? Nebo naopak, jde ovladačem set-top boxu ovládat např. ambilight efekt ?
Dagy2: to telefonování jsem uváděl hned jako první ("ze smartphone se dá telefonovat velice snadno, slouží k tomu taková ta zelená ikonkase sluchátkem vlevo dole"), musíš číst hned od začátku ;-) Je to tu sice off-topic, ale když už to bylo nakousnutý
ad. občas nemá signál - občas nemá signál ani hloupej telefon, když se dostaneš z dosahu sítě :-) jestli narážíš na problémy IP, tak tam byl problém jen v US sítích, obecně příjem signálu mám srovnatelnej u obou typů telefonu (chytrej a hloupej)
ad bluetooth - jj, s BT měly některý systémy problémy, to jsem si už kdysi před léty vyzkoušel s WM5 a WM6, taky Blackberry není žádná sláva, ale pokud se bavíme o chytrých systémech, tak ty jsou v současnosti 2 a těm BT problémy nedělá (připojuju přes BT i víc zařízení současně sin problemas) A ještě mi řekni, jak můžu uploadnout fotku na FB, když budu bez signálu ;-)
Karel286 (73)|16.12.2011 10:30
Nevím, možná se to zbytečně dramatizuje.

Přecházel jsem ze samotného SAT Dreambox (DM5620-S) na integrovaný tuner DVB-S2 u Panasonicu GT30.
Zprvu jsem měl také obavy, přeci jenom možnosti a kvalita příjmu Dreamboxu je pověstná.
Protože Dreambox DM5620 je starší, neumí DVB-S2 a nemá HDMI byl jsem nucen vyřešit jak dál. Pořizovací cena mé původní sestavy (TV Philips 29PT9415 a zmiňovaný Dreambox) byla asi 60 tis. Dnes je to téměř bezcenný kus elektroniky o váze půl metráku, byť v SD příjmu na CRT nepřekonatelná kvalita. Naštěstí mi tato sestava sloužila velmi dobře mnoho let. Dnes je vše jinak, digitalizace přinesla mnohem rychlejší inovace a dávat velké peníze do něčeho, co bude za 5 let zastaralé, se mi již nechtělo.
Proto jsem se rozhodl, nebo spíše využil, možnosti integrovaného řešení u GT30. A nemám u Panasonicu opravdu žádný problém. Zprvu chvilka seznámení s jiným ovládáním a pak již samá pozitiva. Panasonic umožňuje přiřazování čísel předvoleb, takže ČT1 mám na předvolbě č.1, ČT2 na 2 atd., umožňuje třídit programy do skupin atd. Menu není zbytečně složité a na druhou stranu opravdu zatím nic nepostrádám.
Irdedo - ? Kartu Irdeto – výměna, jsem používal ještě v Dreamboxu, zde absolutně žádný problém, nyní mám v Dreamboxu kartu NEXT.
Panasonicu po zapnutí chvilku trvá, než pochopí, co se od něj žádá. Během provozu opravdu žádný problém (zatím?). Přepínám a nahrávám dle potřeby, žádné sekání a nucené zapínání a vypínání TV, jak se zde popisuje, se nekoná.
Nyní, když na mé původní sestavě, kterou mám v jiném pokoji, hledám druhý ovladač, tak mne to vysloveně otravuje. Stal se ze mně postupem času pouhý konzument TV vysílání a tak mi dělená sestava (TV a SAT) žádné výhody nepřináší.
Uznávám ale, že na výběr TV s integrovaným SAT tunerem jsou kladeny větší nároky a je třeba pečlivě zkoumat, co daná TV umí a co ne.
Kanape (125)|16.12.2011 11:09
Souhlasím s Karlem 286. Mám Panasonic VT30. Chvíli mi trvalo než jsem pochopil tu jejich filozofii ladění, ale výhody jsou zřejmé. U každého kanálu si můžete zkorigovat úroveň hlasitosti, což s externím boxem nejde. Nikdy neprolaďuji družici automaticky, ale po transpondérech a vybírám si jen ty na kterých mě zajímají nějaké programy. Nechápu, jak někdo může mít naladěno, jak se to tu tuším uvádělo, přes 1300 programů. Jediné co mi u toho TV vadí a na co jsem zvyklý u ext. sat. přijímačů je to, že naladěné kanály nelze vymazat, ale pouze odfajfkovat, aby se nezobrazovaly a absence informace o frekvenci, satelitu a síle signálu u navoleného kanálu. Ale věřím, že některou maminku toto vůbec nezajímá a už vůbec nevěřím, že pro mi bude jednodušší mít ext. tuner spojený s TV. Nebude! Stejně si to tak jako tak sama nenaladí.
emmerityx (210)|16.12.2011 11:34
Přidám se. Dlouho jsem odolával ale už bych neměnil. Ladění ok, třídění ok, vymazání ok, IRDETO ok, první a poslední restart při zasunutí CAM, přepínání ok, síla a kvalita zobrazuje, přidání kanalů automaticky na poslední pozici + -> move kam chci, 1x fav seznam - nepotřebuju, třídím ručně fyzicky. Nemusím koukat na další čínskou krabici se sebehonosnějším názvem. Pro satelitního nadšence asi nic moc (ale i pro něj je dostupný sw PFLedit na PC), pro mne naprosto ok.