Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 51

Téma: Nastavení obrazu u Panasonic TX-P42ST30E

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    122

    Ahoj,

    právě jsem objednal tuto plazmu na Datartu, měla by mi přijít během pár dní. Hledal jsem na internetu, jak optimálně nastavit jednotlivé parametry obrazu, abych dosáhl co možná nejvěrnějšího zobrazení barev, ale nic jsem nenašel. Mohli byste mi poradit, kde hledat? Popřípadě, pokud jste majitelem TV Panasonic TX-P??ST30E, jak máte nastaveny jednotlivé parametry vy?

    Díky předem
    Ivo
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Něco se vygooglit dá :
    http://www.highdefforum.com/hdtv-cal...-settings.html
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...1105161138.htm

    PS : pro začátek vypni IFC, ECO mód a podobné vylepšováky, nastav si kontrast a barevnou sytost podle sebe a můžeš plazmu hned provozovat. Pak postupně můžeš zkoušet různá nastavení, třeba to z odkazu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    122

    Díky za odpověď.

    TV je už doma a musím říct, že jsem s ní nadmíru spokojen. Vypnul jsem všechna vylepšovátka a obraz je nádherný. Nastavil jsem kontrast a sytost barev podle sebe, ale uvítal bych nějaký odkaz na nastavení obrazu nebo pokud má tuto TV někdo osobně, mohl by se podělit o svá nastavení?

    Jinak v tom prvním odkazu mi to připadá, že uvedená nastavení obrazu jsou určena pro jinou TV než tu mou, protože takové položky ve svém menu vůbec nemám (kategorie Professional).

    Ve druhém odkaze jsem žádný popis nastavení nenašel (ani v komentářích dole pod recenzí), snad jen kromě dvou screenshotů - na těch se ale jednotlivé parametry mění posuvníkem, zatímco na mé TV jsou místo posuvníku číselné hodnoty.

    Takže pokud někdo má tuto TV, podělte se prosím se mnou o vaše nastavení. Díky předem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele Drake89
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    286

    Zdravim, moc ti neporadim, protoze presne tuhle TV jsem si koupil teprve pred 5ti dny (btw taky z Datartu ), takze zkusenosti nemam. Ale budu tohle vlakno sledovat, protoze to nastaveni obrazu atd me taky zajima. Jinak jsem zatim az nad ocekavani spokojenej, jen mam par dotazu, tak bych si dovolil zneuzit trosku tvoje vlakno, at nezakladam zbytecne nove..

    1)Zlobi me titulky, spatne mi to zobrazuje nektere pismena s hacky a carkami.. Pritom tam mam danou cestinu a ruzny druhy pisma jsem zkousel a nic nepomohlo. Co s tim?

    2)Casem bych k ni prikoupil i nejake 3D bryle, jenze jake?? Budou stacit i tyhle "levne" http://3d-bryle.heureka.cz/panasonic-ty-ew3d3me/specifikace/#section
    Nebo je potreba koupit nejake drazsi/lepsi? V cem se vubec lisi od drazsich..?
    Napr nejake z techto:
    http://www.heureka.cz/?h[fraze]=3D+bryle+panasonic&min=&max=&gty=new&o=3
    Vubec se v tom nevyznam, je to ma prvni plazma i TV s 3D

    Diky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    402

    Pripájam sa aj ja do diskusie, pretože som objednal 50ST30e, na budúci týždeň by mala prísť, chcem sa spýtať už majiteľov tejto TV, ako sú spokojný celkovo, hlavne obrazovo, zvuk ma veľmi nezaujíma, lebo tento riešim cez AVR a taktiež aký je výsledný 3D efekt. Dík za postrehy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od ibauer Zobrazit příspěvek
    Jinak v tom prvním odkazu mi to připadá, že uvedená nastavení obrazu jsou určena pro jinou TV než tu mou, protože takové položky ve svém menu vůbec nemám (kategorie Professional).

    ...
    Nemám přístup k tvému modelu televizoru. Jen připomenu, že pro mód zobrazení Profesional1, Profesional2 je třeba v menu-nastavení-Pokročilé(isfccc) nastavit na zapnuto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SlavoF
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    835

    táto TV toto nastvenie ale nemá

    Citace Původně odesláno od hakmar Zobrazit příspěvek
    .... som objednal 50ST30e, na budúci týždeň by mala prísť....
    kde a za kolko si zohnal prosím, ja som za mnou stanovenú cenu neuspel, jej cena posledný týždeň stúpla
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    5

    Ahoj, už jsem to posílal v jiném vlákně, ale tohle používám na filmy. Vstup PC, DVI.
    Mód zobrazení: kino ( ne kino režim, lze nastavit teplotu barev)
    teplota barev: normální (u teplé mi jely barvy kupodivu do zelena, očekával bych červenou)
    kontrast: kolem 40
    jas: -2
    sytost: standardně na 30
    všechny ty kraviny kolem mám vyplé (živá barva, režim eco, redukce šumu atd.)
    nastavení DVI vstupu: plné hodnoty (docela důležité jinak je obraz velmi tmavý)

    S televizí jsem dost spokojený, nevím co víc bych po ní mohl chtít, maximálně nastavení vyvážení bílé a gammy z vyšších řad, ale s barvami jsem velmi spokojen i s tím nastavením co tam je. Módy profesional u této TV nejsou, jsou až ve vyšších řadách. 3D vůbec nepoužívám.

    EDIT: To Drake: Pokud ti náhodou jedou filmy z flashky a zobrazují se ti špatně titulky, uprav je v nějakém editoru a nastav kódování na UTF8 bez BOM. Pak když se díváš na ten film, tak si v nastavení můžeš vybrat kódování titulků. Nastav taky UTF a pojedou ti bez problémů.
    Naposledy upraveno uživatelem Pavol2: 17-12-2011 v 22:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    402

    Super, dík, keby niečo, tak sa ešte ozvem na konzultáciu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    402

    Ahoj, objednal som ju v Alze za 863Eur, ale už ju majú na sklade aj v mall tuším že za 859eur.

    Citace Původně odesláno od SlavoF Zobrazit příspěvek
    táto TV toto nastvenie ale nemá


    kde a za kolko si zohnal prosím, ja som za mnou stanovenú cenu neuspel, jej cena posledný týždeň stúpla
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    45

    Ahojky
    taky se připojuji ke sledování tohoto vlákna. Jsem majitelem téhle tv asi 3 měsíce a zatím naprostá spokojenost. Teda až na jednu maličkost. Má moc citlivý DVB-T tuner a tak nechytám v dobré kvalitě hd programy takže to musím řešit jinak.(ale čekám až se družstvo rozhodne přetočit parabolu a budu přijmat satelit. UPCdirect mi nevyhovuje)
    Televizi bych si koupil znovu pokud by nebyla za stejnou cenu vyšší řada. Obraz je nádherný. Přehrávač v tv nepoužívám, mám MMC. Nastavení obrazu mám normal beze změn a spokojený. Takže ještě vyzkouším to nastavení co má Pavol2 a uvidím.
    3D používám spíš na hry PS3 a občas nějaký filmek. Třeba takový krvavý valentýn,film nic moc ale efekty luxusní. Na avatara jsem ve 3D nekoukal jen nějaké úrivky ale pohled dolů když letí na těch tvorech je úžasný. Člověk by měl i strach že tam spadne. Žena kouká ve 3D na dokumenty a nemůže se toho nabažit.
    Ale mám jeden dotaz. Dá se nějak nastavit aby když si pustím BD tak byl obraz přes celou obrazovku a ne aby tam byly ty pruhy? U MKVček to mám někdy přes celý obraz a někdy s pruhama tak nevím jak to nastavit.
    Diky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    402

    No podľa mňa to ide nastaviť na každej telke, resp. na MMC, akurát tak budeš mať orezaný obraz zboku, lebo to bude vlastne iba nazoomované, tieto filmy 21:9 sa bez pruhov dajú korektne pozerať iba na TV Philips napr. http://www.philips.sk/c/televizory/c...l9956h_12/prd/.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SlavoF
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    835

    Citace Původně odesláno od hakmar Zobrazit příspěvek
    Ahoj, objednal som ju v Alze za 863Eur, ale už ju majú na sklade aj v mall tuším že za 859eur.
    ano to je teraz už asi posledná možnosť pred vianocami, ale ja sa stále neviem rozhodnúť, aby som po ohládení lineup 2012 netĺkol hlavu o stenu že som už tú chvílu mal počkať, ale zase človek nevie zase aké budú ceny, teraz to nie je najhoršie
    ešte sa spýtam, tie vetráčiky nie sú žiadny problém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SlavoF
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    835

    Citace Původně odesláno od Pepino100 Zobrazit příspěvek
    ...Jsem majitelem téhle tv asi 3 měsíce...
    téhle znamená 42" alebo 50" ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    402

    No ono ide o to dokedy čakať, každý rok sa TV zdokonalujú, neviem či bude v nových TV rozdiel v obraze nejaký veľký, ak vôbec bude, v porovnaní s modelmi 2011, určite tam budú nejaké soft. doplnky, ktoré ma príliš nezaujímajú, pre mňa je hlavný obraz.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Plazma: Panasonic TX-P42ST30e a 3D BRYLE
    Od Drake89 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 29-01-2012, 22:45
  2. Panasonic TX-P42G10E nastavení obrazu
    Od falach v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2009, 09:38
  3. Panasonic TX-P42V10, TX-P50V10- nastavení obrazu
    Od Tokra v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-07-2009, 20:54
  4. Panasonic TH-42PX80E - optimalni nastaveni obrazu
    Od Aka v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 29-10-2008, 10:47
  5. Nastavení obrazu u plasmy Panasonic TH-37PX70E
    Od _Tomass_ v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-10-2007, 22:59