Téma: problem s AVerMedia AverTV Hybrid+FM Volar na Win 7
jano101tak to som zvedavý či mi niekto helpne!!!
mám tento USB tuner
A
VerMedia AverTV Hybrid+FM Volar
už pár rokov čiže dobre ho poznám a kdekoľvek som nainštaloval fungoval či XP alebo win7...
a teraz k veci:
na mojom notebooku mám Win 7 64 bit a tam behá bez problémov
teraz som si vymenil desktop (na starom fungoval) a na novom mi tento USB tuner nefunguje prečo ???!!!
ale on nefunguje zvláštne nie že by nešiel ide ale napr vôbec mi nevyhľadá DVBT alebo analog z káblovky mi vyhľadá 4 stanice namiesto 20 staníc
ale pozor!!!
ak ho strčím do notebooku s tým istým OP win7 všetko behá na 100¨%
JirkaHKoukám, že nikdo neodpovídá
Co je zádadně jiného na instalacích OS mezi noťasem a desktopem? Hlavně SW.
Drivery a aplikace pro Aver jsou stejné?
Ještě mi napadá zkusit v anténním přívodu Galvanický oddělovač Toner XTI-1G viz www.omko.cz/galvanicky-oddelovac-toner-xti-1g/ , jestli tam neleze z kabelu nějaké rušení. Co jednomu počítači nevadí (noťas), může vadit druhému (desktop).
AVerMedia_Czech republicDobrý den,
stejně, jak píše uživatel JirkaH, doporučili bychom především zkontrolovat, jakou verzi driveru a aplikace používáte (pro Win 7 64 bit doporučujeme rozhodně používat AVerTV ve verzi 6.5.1...http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Upload/AVerMediaTVSoftware/TryItNow.html, aktuální driver pak naleznete zde: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Product/ProductDetail.aspx?Id=293&tab=APDriver). Roli mohou zároveň ale i hrát neaktuální ovladače dalšího hardware (VGA, zvukovka, MB, LAN atp.) a tím způsobený softwarový konflikt. Každopádně tedy zkuste vše updatovat a nainstalovat všechny aktualizace pro Váš OS. Možností je i příp. vyzkoušet změnu nastavení v AVerTV...změnit lokalitu na Německo, Polsko, Slovensko, nebo zkusit prohledat celé frekvenční pásmo (Nástroje -> Digitální TV -> Pokročilé -> zatrhnout "Všechny frekvence" -> Skenovat).
AttilatorDobry den,
potreboval bych odbornou radu, jelikoz mam podobny problem a ani po nekolika dnech se mi to nepodarilo vyresit.
Mam starsi typ USB AVerTV Hybrid+FM Volar (A828), ktery mi vyborne fungoval na starem notebooku s 32 bit Win 7. Ted jsem koupil novy NB od stejneho vyrobce ovsem jiz s WIN64 a po ruznych pokusech o nainstalovani spravenho SW jsem dosahl max toho, ze mi to naladilo analogove TV a radiove stanice. U digitalnich ladeni probehne bez nalezeni cehokoliv (nepomohlo ani v pokrocile verzi ladeni vsech moznych kanalu), pricem na starem NB to slape dokonale.
Muj problem spociva hlavne v tom, ze nemuzu najit ten spravny ovladac pro tento tuner na WIN64 (ani na WIN 32). Je to asi prilis stary vyrobek, a vyrobce ho uz asi nepodporuje. Mate nekdo podobnou zkusenost a radu na napravu?
Predem diky.
Ivo MašekZkus laborovat: https://us.driverscollection.com/?H=AVerTV%20Hybrid%2BFM%20Volar%20(A828)&By=AVerMedia
Ale nevím, nevím. Tohle už jsou památeční tunery do sbírky. To bude problém
JirkaHTak zkusme se někam probít:
- co to je Win64 - jsou to Win 7 nebo 8(8.1) ?
- na stránkách Avermedia se A828 těžko hledá, našel jsem pouze toto http://www.avermedia.eu/avertv/SP/Product/ProductDetail.aspx?Id=31&tab=APDriver
- pokud se alespoň něco podařilo naladit, zkusil bych ponechat drivery, odinstalovat aplikaci Aver TV 3D a použít nějakou hodně novou, třeba z nových produktů http://avertv.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=594&tab=APDriver , jestli to bude fungovat, nikdo nezaručí
- ev. další možností je zkusit zcela jiný soft, asi bych zkusil DVBViewer free
- další možností je šmejdit na webu, např. do googlu zadat "avermedia hybrid+fm volar a828" a zkoumat
AttilatorDiky moc za odpoved, ihned uupresnim. Vsude mam WIN 7, na starem NB 32bit (tam to funguje) a na novem Win 64 (tdiz taktez win7) a tam je to cele divne. Z prvniho odkazu jsem jiz davneji stahnul ovladac a z toho mi slape analogova cast. Fakt je tezke najit jasny a presny odkaz, a mam obavy, ze opakovanymi instalacemi a odebranim si zbytecne zanesu system.
Ted planuji jeste zkusit vzit kopii adresaru z funkcniho NB do noveho - uz necekam zazrak, jenom stesti.
Pak dam vedet.
Diky Jirko i Ivo.
JirkaHJen tak mimochodem, ve správci zařízení je vše v pořádku?
Ještě mám tento nápad - ve win7 je Windows media center, co ho vyzkoušet, tady by nebylo nutné nic instalovat
AttilatorJirko, WMC byl supr napad!!! Vubec bych to necekal, ale funguje to. Je to divne, ze vyrobce nerozchodi vlastni HW, a univerzalni Windows to zvlada. Jeste to budu zkouset dal, protoze WMC se mi zda obtizne na obsluhu. Ale uz to funguje a to je dulzezite!
Diky moc!
JirkaHNo, tak alespoň něco chodí. To by znamenalo, že na tom s drivery nejsme špatně.
Pokud jde o Aver TV 3D, tam bych zkusil dvě věci:
- to stávající nainstalované spustit a spouštět jako správce, já to tak na jiné kartě dělám, protože pokud to spouštím jako user, tak si program nepamatuje naladění ani nastavení např. myši-hlasitost.
- pokud toto nepomůže, asi bych opravdu zkusil tu nejnovější verzi Aver TV 3D (odinstalací a novou instalací nehrozí zaneřádění systému, rozhodně neinstalovat novou verzi přes starou!), co se vůbec dá najít, viz např. můj příspěvek výše. A opět spouštět jako správce.
WMC není úplně špatný program, snad by MS potřeboval zjistit, jak vypadá lidský setup a ovládání, tak jak to mají je hrůza, ono je to asi dělané na dálkové ovládání, které já u žádné TV karty nepoužívám.
Držím palce!
AttilatorJirko,
dnes jsem po několika pokusech náhodou objevil řešení, tak se chci o to podělit s komunitou. Nefunkční ovladač se dá celkem snadno, během minuty opravit. Stačí kliknout pravým tlačítkem na ikonu z rolovacího menu vybrat položku "odstranit potíže s kompatibilitu", a následně potvrdit, že ovladač fungoval ve WIN XP. Pak se spustí automatické ladění, a div se světe, aplikace je plně funkční.
Mám z toho radost, tak snad to pomůže i ostatním. Podobně se mi povedlo opravit pár dalších nefunkčních ovladačů.
Ať se daří!