Jaké projekční plátno?
Zdravím,
Chtěl bych do nového bytu koupit projekční plátno 100"-130". Nemá někdo nějaký tip na dobré plátno dostupné v ČR? Nebráním se manuálnímu, elektrickému ani rámovému. Protože projektor je pouze pro filmy, raději bych plátno šedé.
Uvažoval jsem o tomto, ale nevím, zda je v šedé variantě, i když je uváděno v popisku "silvergrey" [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dříve jsem měl levné plátno, které ale nebylo rovné a díky tomu zkreslovalo (značka NOBO). Proto jsem přešel na promítání na zeď. Dneska už bych rád investoval více a vrátil se zpět k plátnu.
Díky za rady.
Chtěl bych do nového bytu koupit projekční plátno 100"-130". Nemá někdo nějaký tip na dobré plátno dostupné v ČR? Nebráním se manuálnímu, elektrickému ani rámovému. Protože projektor je pouze pro filmy, raději bych plátno šedé.
Uvažoval jsem o tomto, ale nevím, zda je v šedé variantě, i když je uváděno v popisku "silvergrey" [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dříve jsem měl levné plátno, které ale nebylo rovné a díky tomu zkreslovalo (značka NOBO). Proto jsem přešel na promítání na zeď. Dneska už bych rád investoval více a vrátil se zpět k plátnu.
Díky za rady.
Výběr plátná podléhá rovněž parametrům projektoru ( kontrast,svítivost ). Do 600 ansi je lepší bílé plátno,nad 1000 si můžeš dovolit šedé. Rozhodující a často opomíjené je prostředí,tedy zejména barva stěn a stropu místnosti. Mnoho lidí nadává, že nemá kvalitní černou barvu a přitom se dívá v bíle vymalované místnosti. Ambientní světlo naprosto zdecimuje kvalitu černé, takže jelikož promitáš na zeď , máš pravděpodobně vymalováno bíle. Kup plátno jaké chceš (bílé,šedé ), ale hlavně si zabraň ambientním odrazům od stěn a stropu ( tmavý strop, závěsy). Uvidíš ten rozdíl.
Ahoj.
Prosím vás je vhodné toto projekcní platno :http://www.pocitace.ellano.sk/?akcia=showkategoria&vyber=67318 pre projektor 3D FullHD Epson EH-TW 6000 ?Nema niekto skusenost s zn.Elite Screens z rady VMAX ?
Díki.
Prosím vás je vhodné toto projekcní platno :http://www.pocitace.ellano.sk/?akcia=showkategoria&vyber=67318 pre projektor 3D FullHD Epson EH-TW 6000 ?Nema niekto skusenost s zn.Elite Screens z rady VMAX ?
Díki.
Ahoj.
Prosím,neviete poradit,ktore z tychto dvoch platnach je vhodnejsie na sledovanie filmov ?1.[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - jen skoda,ze vsude je len s cernym telom.tubusom,to mi nejako nepasuje na biely strop. a 2. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Nema nekdo skusenosti s niektorym z nich,neviem sa rozhodnut,cenovy rozdiel medzi nimi je dost velky,tak neviem ze ci je taky aj v kvalite.
Dakujem.
Prosím,neviete poradit,ktore z tychto dvoch platnach je vhodnejsie na sledovanie filmov ?1.[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - jen skoda,ze vsude je len s cernym telom.tubusom,to mi nejako nepasuje na biely strop. a 2. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Nema nekdo skusenosti s niektorym z nich,neviem sa rozhodnut,cenovy rozdiel medzi nimi je dost velky,tak neviem ze ci je taky aj v kvalite.
Dakujem.
Zdravím.
Nemá niekto z Vas skusenost s platnami zn. Avtek , konkretne sa mi pozdava teno model, http://www.tntrade.sk/avtek-cinema-electric-240-230-x-129-4-16-9-mg-uhlopriecka-264-cm_d44429.html ,hlavne kvoli tomu ciernemu pruhu zhora, tym sa posunie pozorovacia plocha platna skoro do urovni oci. Vyrovna sa kvalite to platno znackam ako su Elite screen alebo Da Lite ?
Díki.
Nemá niekto z Vas skusenost s platnami zn. Avtek , konkretne sa mi pozdava teno model, http://www.tntrade.sk/avtek-cinema-electric-240-230-x-129-4-16-9-mg-uhlopriecka-264-cm_d44429.html ,hlavne kvoli tomu ciernemu pruhu zhora, tym sa posunie pozorovacia plocha platna skoro do urovni oci. Vyrovna sa kvalite to platno znackam ako su Elite screen alebo Da Lite ?
Díki.
[quote=veducki;387574]Nemá niekto z Vas skusenost s platnami zn. Avtek[/quote]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (18. květen 2010, 7:36, ale třeba měl jen opravdu smůlu...)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (18. květen 2010, 7:36, ale třeba měl jen opravdu smůlu...)
Doporučte mi prosím roletové (nejlépe elektrické) plátno do 10tis kč pro Epson EH-TW5000. Vůbec se v tom nevyznám a nevim podle čeho vybírat. Děkuji
Já bych doporučil se roletovému vyhnout. Mám už druhé. První bylo za 6000,- Druhé je za 1500,- a obě jsou úplně stejně na h...o. Obě se po stranách vlní a zkresluje to následně obraz. Problém je, že v daných prostorách to jinak řešit nemůžu.
objednal jsem Vmax2 od elitescreens http://elitescreens.com/index.php?option=com_content&view=article&id=14&catid=1&Itemid=19&lang=en
Toho kroucení se právě bojim, ale bohužel si také nemůžu dovolit jiné řešení než roletové. Každopádně bude to můj startovací krok a pokud to bude i u tohoto plátna tak špatné, další krok bude po nějakém čase rekonstrukce
Toho kroucení se právě bojim, ale bohužel si také nemůžu dovolit jiné řešení než roletové. Každopádně bude to můj startovací krok a pokud to bude i u tohoto plátna tak špatné, další krok bude po nějakém čase rekonstrukce
[QUOTE=hroch1;401656]objednal jsem Vmax2 od elitescreens http://elitescreens.com/index.php?option=com_content&view=article&id=14&catid=1&Itemid=19&lang=en
[/QUOTE]
Je to sice už starší topic, ale plátno řeší pořád někdo.
Tohoto plátna viz výše se rozhodně nebojte. Mám toto plátno už cca rok v provedení 16:9 100" a absolutně žádné kroucení ani v náznaku se nekoná.
Důležité ale je koupit roletové plátno s elektrickým pohonem !!! Elektrický pohon se odvíjí a navíjí konstatní rychlostí a na plátno nepůsobí žádné nepatřičné síly (respektive síly jsou 100% vyvážené po celé šíři plátna). Naopak při ručním plátně, taháte ručně plátno dolů a pak navíjíte jako roletu a nikdy ručně nejste schopni vyvynout vždy konstatní sílu na celé šíři plátna - proto se Vám plátno začne kroutit, jelikož je pak různě "vytahané".
Schrnutí:
elektrické roletové - bez problémů
ruční roletové - nebrat, dříve nebo později se Vám začně kroutit
[/QUOTE]
Je to sice už starší topic, ale plátno řeší pořád někdo.
Tohoto plátna viz výše se rozhodně nebojte. Mám toto plátno už cca rok v provedení 16:9 100" a absolutně žádné kroucení ani v náznaku se nekoná.
Důležité ale je koupit roletové plátno s elektrickým pohonem !!! Elektrický pohon se odvíjí a navíjí konstatní rychlostí a na plátno nepůsobí žádné nepatřičné síly (respektive síly jsou 100% vyvážené po celé šíři plátna). Naopak při ručním plátně, taháte ručně plátno dolů a pak navíjíte jako roletu a nikdy ručně nejste schopni vyvynout vždy konstatní sílu na celé šíři plátna - proto se Vám plátno začne kroutit, jelikož je pak různě "vytahané".
Schrnutí:
elektrické roletové - bez problémů
ruční roletové - nebrat, dříve nebo později se Vám začně kroutit
Mohu potvrdit. Mám ho 8 měsíců v uhlopříčce 110" a žádné kroucení nepozoruji. S obrazem jsem spokojený, ale nemám žádné srovnání s jiným plátnem.
Zdravim vsechny.Potreboval bych poradit s vyberem platna.Po novem roce si budu kupovat projektor Epson EH-TW3200 a k nemu chci ramove platno.Mam vyhlidnute 2 typy jen nevim zda jsou pro tento projektor vhodne...jde o to,ze jede ma mit bilou plochu a druhy sedou...
Tady jsou:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Mistnost mam vymalovanou bilou barvou (vim,ze to neni vhodne,ale malovat nechci),projekce bude z cca 3,6m a mistnost muzu plne zatemnit (kombinace zaluzii a rolety).
Predem dekuji za rady
Petr
Tady jsou:
Mistnost mam vymalovanou bilou barvou (vim,ze to neni vhodne,ale malovat nechci),projekce bude z cca 3,6m a mistnost muzu plne zatemnit (kombinace zaluzii a rolety).
Predem dekuji za rady
Petr
tak to se mas na co tesit :D ja promitam z 4.3m v bile vymalovane mistnosti nalevo okna (budou cerne zavesy), napravo tmave hneda kuchyn stop bily a zadne zed slabe zluta. Ve svetlych scenach je obraz jako pres den a to promitam v ECO rezimu a cinema modu...tak doufam ze cerne oramovani zdi, na kterou promitam a zavesy zlepsi alespon trochu vysledny obraz...
no to asi nee, mam sedivou cernou a slabsi kontrast kvuli odrazum svetla od okolitych zdi: vic lumenu->vic odrazeneho svetla->jeste horsi obraz ;) nahodim zavesy a premyslim nad folii Avery 544 uvidim jak to pomuze, pak budu muset poresit strop a to bude nocni mura...bez malovani fakt nevim co s nim...
no jo no ale LG 110 ma 1000lm v normalnim rezimu, epson ma temer 2x tolik...a co jsem videl i v ECO rezimu bude mit vic nez to LG takze s lumenama problem nemam ;)
mne nici obraz prave odraz od zdi a stropu...ciste bila mistnost je opravdu spatne reseni. Uvidime jak pomuze folie Avery 544 a zavesy alespon u okna co je nejblize zdi na kterou se promita...
[QUOTE=z.sarman;366164]Zdravím,
Díky za rady.[/QUOTE]
Tak s tímhle plátnem zkušenost nemám, ale mrkni na booth.cz na http://www.booth.cz/4world-elektricke-promitaci-platno-dalkovy-ovladac-145x110-4-3-bila-matna/, to mám doma a je peckovní.
Díky za rady.[/QUOTE]
Tak s tímhle plátnem zkušenost nemám, ale mrkni na booth.cz na http://www.booth.cz/4world-elektricke-promitaci-platno-dalkovy-ovladac-145x110-4-3-bila-matna/, to mám doma a je peckovní.
To si fakt myslíš, že čekal 4 roky, až se tu nějaký archeolog zaregistruje a dá mu "peckovní" doporučení?
Nechcem zakladať novú tému, tak to hodím sem. Vie mi niekto poradiť, kde sa dá kúpiť čierne resp. tmavo šedé projekčné plátno, samostatne bez mechanizmu. Dík.
Osobně se chystám časem koupit v metráži tady http://www.datavideomedia.cz/metraz-projekcnich-povrchu/ nebo tady http://mw-screens.cz/
Čekal jsem, že tu budou nějaké zkušenosti, ale zatím kde nic tu nic, tak dej případně vědět..
Čekal jsem, že tu budou nějaké zkušenosti, ale zatím kde nic tu nic, tak dej případně vědět..
[QUOTE=hroch1;401656]objednal jsem Vmax2 od elitescreens http://elitescreens.com/index.php?option=com_content&view=article&id=14&catid=1&Itemid=19&lang=en
Toho kroucení se právě bojim, ale bohužel si také nemůžu dovolit jiné řešení než roletové. Každopádně bude to můj startovací krok a pokud to bude i u tohoto plátna tak špatné, další krok bude po nějakém čase rekonstrukce[/QUOTE]
Pošli mi odkaz na to plátno, taky bych ho chtěl
Toho kroucení se právě bojim, ale bohužel si také nemůžu dovolit jiné řešení než roletové. Každopádně bude to můj startovací krok a pokud to bude i u tohoto plátna tak špatné, další krok bude po nějakém čase rekonstrukce[/QUOTE]
Pošli mi odkaz na to plátno, taky bych ho chtěl