Po viac ako 6 rokoch skutočne 100%-ne bezproblémového používania HDS2X mi v posledných 3-och mesiacoch prijímač ukladal v noci namiesto 7 dní EPG len na 4 dni. Po zapnutí ich doplnil na 7 dní. Myslel som, že je to veľkým počtom ukladaných programov, staré prijímače mali malú pamäť na uloženie. Znížil som počty staníc EPG a vyhodil EPG pre rádiá ale v podstate sa nič nezmenilo. V piatok zostal program úplne prázdny, aj keď výpis ukazoval aktuálny deň 4:00hod, 16min a žiadnu chybu. Po ručnom spustení EPG download všetko prebehlo korektne a programy sa uložili. Tento stav v mojom prijímači nastal vždy, pokiaľ som inštaloval nové programy alebo robil presuny v zoznamoch a EPG. Preto som vždy po týchto zmenách urobil ručný download a potom nasledjúci automatický v noci prebehol už správne.
tentokrát však aj po ručnom downloade prebehol následujúci automatický opäť nekorektne. Keďže prijímač posledné 2 roky bežal bez akéhokoľvek zásahu okrem množstva nahrávok a mazaní, timerov atd atd mohlo sa stať, že nejaký register sa preplnil alebo nastala nejaká chyba pri prepisovaní dát vo flash pamäti.
Bojoval som celý deň rôznymi zásahmi od továrenského nastavenia, flash reset až po reflash FW, rôzne kombinácie ale nepomohlo. Nakoniec som našiel postup ktorý bol úspešný a opäť všetko fičí tak ako má.
1/ urobiť zálohu aktuálnych nastavení (podrobný popis vyššie v Tipoch a trikoch)
- na USB uložiť súbor DBDUMP
- zastrčiť USB pri bežiacom SAT, databáza sa stiahne na USB ako "database.cbp" beho ca 5 sekúnd
2/ reflash FW
- iný USB sformátovať na FAT32v PC, použiť plné formátovanie nie quick format
- na USB uložiť FW a spúšťací program "singleupdate"
- vypnúť SAT
- vložiť USB
- zapnúť SAT. Po spustení do ca 30 sekund sa musí spustiť upload software z USB. Tento trvá ca 2 minúty a jeho priebeh je zobrazovaný na displeji prístroja. Rôzne podľa typu prístroja.
- po update sa prístroj zapne na posledne navolenú stanicu
- vypnúť SAT
3/ flash reset
- vytiahnuť napájací kábel 230V
- stlačiť tlačítko ZAP a súčasne šípku PROG+ na prijímači a držať
- zasunúť napáají kábel za súčasného držania oboch tlačítiek na prednej časti prístroja
- po zasunutí kábla sa rozbehne flash reset - začína pomlčkami na displeji
- teraz možno pustiť tlačítka vpredu
- prebehne flash reset, ktorý vymaže úplne všetky nastavenia
- flash reset ukončí autoinstalom - prvotným nastavením
- po objavení prvej stránky autoinstall - nastavenie jazyka, nerobte niš a vypnite prijímač do stand-by predným tlačítkom
- vyčkajte 2÷3 minúty
- zapnite prijímač tlačítkom ZAP
4/ zapnutie prijímača
- zvoľte jazyk, krajinu, potvrďte nastavenie antény, preskočte vyhľadanie FW, preskočte vyhľadanie staníc, preskočte ládovanie EPG atd.
- prijímač bude mať nastavené stanice od výrobcu podľa zvolenej krajiny. Takže zrejme sa zapne na ARD/Das erste a pravdepodobne nebude mať obraz pretože nastavenie antény máte zrejme iné než továrenské. Nevšímajte si toho.
5/ naládovanie settingu
- teraz použijeme USB so settingom z bodu 1/
- z USB vymažeme súbor dbdump a nahráme dbload
- zastrčte do bežiaceho SAT prijímača
- prebehne naládovanie setingu za ca 5÷10 sekund a zapne sa stanica, ktorá bola zapnutá pri zálohovaní. Preto je dobré pri zálohovaní mať zapnutý program ktorý máte naladený pod predvoľbou č.1
- za normálnych okolností budú všetky dáta obnovené
-- nastavenie antény, včítane matice družíc, nastavení LNB, frekvencií LNB pokiaľ používate podladenie
-- nastavenie krajiny, jazyka, jazykovej stopy, obrazu, zvuku
-- nastavenie IP adresy LAN a diaľkového prístupu
-- dualdecrypt
-- čas ládovania EPG (doporučujem 4:00hod)
-- čas ládovania FW update (doporučujem nastaviť VYP a čas 20:30h !!!)
atd atd atd
- skontrolujte len nastavenie jazykovej stopy na "problematických" staniciach ako sú/boli DAJTO, kde môže byť prvá stopa MNOHA JAZYKY a potom nejde slovenčina. Treba prepnúť na slovenskú a potvrdiť aby sa uložila. U českých a "česko-slovenských" staníc, kde je "česká" stopa je nastavenie správne z celkového nastavenia v menu
6/ nastavenie EPG
- teraz skontrolujte zvolené EPG u jednotlivých staníc. Nastavte EPG pokiaľ nie je tak, ako chcete - zahrňte do zoznamu alebo zrušte
- na záver spustite teraz manuálne ládovanie EPG v menu PROGRAMOVÝ DENNIK
- po naládovaní potvrďte zeleným tlačítkom
nasledujúce automatické ládovanie EPG na ďalší deň o 4:00hod by už malo bežať bez problémov.