VU+ UNO - zkušenosti
Zdravím,
na tento sat. přijímač jsem četl dvě recenze jednu naší a druhou zahraniční - byly velmi pozitivní .Zajímali by mě ,ale zkušenosti majitelů .U mně je priorita obraz a zvuk,dále kvalitní příjem a stabilní software.
Pro tento přijímač je podpora dnes jedna z nejlepší, proto mě zajímají i Vaše postřehy s podporou.Děkuji za vaše názory.
na tento sat. přijímač jsem četl dvě recenze jednu naší a druhou zahraniční - byly velmi pozitivní .Zajímali by mě ,ale zkušenosti majitelů .U mně je priorita obraz a zvuk,dále kvalitní příjem a stabilní software.
Pro tento přijímač je podpora dnes jedna z nejlepší, proto mě zajímají i Vaše postřehy s podporou.Děkuji za vaše názory.
yazoo, pokiaľ ťa zaujíma "len" obraz, zvuk a stabilita (kvalitný príjem podľa mňa = obraz + zvuk) tak linux považujem za zbytočnosť.
O takomto prijímači by som uvažoval v prípade, že chcem napríklad priamo nahrávať na NAS (toto bežné STB nevedia) a použiť toto zariadenie ako súčasť domácej siete v rozsahu väčšom ako je prehrávanie bežných formátov zo siete.
Všetko ostatné dokáže lepší STB s firemným a hlavne stabilným SW.
protiotázka je
-koľko času chceš venovať svojmu sat prijímaču (zapni a pozeraj alebo každodenné vylepšovanie možností a skúšanie, následne problémy napr. s nahrávaním a downgrade STB a pod.)
- na koľko ťa zaujímajú vizuálne zmeny základného menu
- na koľko ťa zaujíma šedý príjem (nechcem tu použiť slovo ukradnutý)
O takomto prijímači by som uvažoval v prípade, že chcem napríklad priamo nahrávať na NAS (toto bežné STB nevedia) a použiť toto zariadenie ako súčasť domácej siete v rozsahu väčšom ako je prehrávanie bežných formátov zo siete.
Všetko ostatné dokáže lepší STB s firemným a hlavne stabilným SW.
protiotázka je
-koľko času chceš venovať svojmu sat prijímaču (zapni a pozeraj alebo každodenné vylepšovanie možností a skúšanie, následne problémy napr. s nahrávaním a downgrade STB a pod.)
- na koľko ťa zaujímajú vizuálne zmeny základného menu
- na koľko ťa zaujíma šedý príjem (nechcem tu použiť slovo ukradnutý)
[quote=Dagy2;364025]kvalitný príjem podľa mňa = obraz + zvuk[/quote]
STB predsa "nehra" zvuk ide von "as is" (pripadne dekodovane PCM) do AVR, teda tu niet co pokazit.
Hraju vzdy bedne a AVR (v tom najhorsom pripade samotny TV), nie satelitny STB.
STB predsa "nehra" zvuk ide von "as is" (pripadne dekodovane PCM) do AVR, teda tu niet co pokazit.
Hraju vzdy bedne a AVR (v tom najhorsom pripade samotny TV), nie satelitny STB.
vivid asi to úplne nie je pravda a pokaziť sa dá pravdepodobne aj v PCM.
Citácia vlákno "Skúsenosti s ISIO..." str.39
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/27716-technisat-digit-isio-s1-zkusenosti
píše jeden z čerstvých majiteľov a zároveň audiofil: Já jsem osobně dost audiofilně zaměřený, takže vím o čem píšu (Technisat má skutečně podstatně lepší zvuk, než na který jsem byl dosud zvyklý z TOpfieldu
Citácia vlákno "Skúsenosti s ISIO..." str.39
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/27716-technisat-digit-isio-s1-zkusenosti
píše jeden z čerstvých majiteľov a zároveň audiofil: Já jsem osobně dost audiofilně zaměřený, takže vím o čem píšu (Technisat má skutečně podstatně lepší zvuk, než na který jsem byl dosud zvyklý z TOpfieldu
děkuji za názory , co se týká kvality obrazu i zvuku je dnes asi nejlepší volba TechniSat Digit ISIO S1 ?
yazoo, TechniSat je dobrá voľba keď:
- chceš výborný obraz, zvuk
- chceš 100% EPG s ukladaním do cash pamäte (toto je absolútna vychytávka u TechniSatov)
- 99.5% češtinu aj s TXT, EPG a helpami
- chceš používať len oficiálne a zaplatené karty
- chceš zapojiť, za 10 minút naladiť v autoinstale a potom len pozerať, nie vrtať sa v prístroji
TechniSat ISIO je dobrá voľba keď navyše požaduješ:
- nahrávanie a sledovanie dvoch rozdielnych programov naraz
- HbbTV
- prístup k WEB stránkam
- prehrávanie základných video súborov cez LAN
Čo by si mal vedieť vopred - keďže sa jedná o výlučne biely príjem:
- pre plnú funkčnosť twintuneru potrebuješ dva CI-moduly a 2 karty (napr. SkyLink ICE + NEXT za 100Kč/mes alebo UPC Direct + UPC druhá karta alebo SkyLink s rozšírenou ponukou a druhá karta so základom)
- neexistuje alternatívny SW, len originálny od výrobcu. Výhodou je, že netreba lavírovať s tým či niečo funguje alebo nie. V súčasnosti beží snáď všetko na 99,9%. Chýbajú snáď len české a slovenské písmenká pri použití CZ/SK klávesnice pre internet.
- nie je tu niečo ako bloker alebo EMU
- chceš výborný obraz, zvuk
- chceš 100% EPG s ukladaním do cash pamäte (toto je absolútna vychytávka u TechniSatov)
- 99.5% češtinu aj s TXT, EPG a helpami
- chceš používať len oficiálne a zaplatené karty
- chceš zapojiť, za 10 minút naladiť v autoinstale a potom len pozerať, nie vrtať sa v prístroji
TechniSat ISIO je dobrá voľba keď navyše požaduješ:
- nahrávanie a sledovanie dvoch rozdielnych programov naraz
- HbbTV
- prístup k WEB stránkam
- prehrávanie základných video súborov cez LAN
Čo by si mal vedieť vopred - keďže sa jedná o výlučne biely príjem:
- pre plnú funkčnosť twintuneru potrebuješ dva CI-moduly a 2 karty (napr. SkyLink ICE + NEXT za 100Kč/mes alebo UPC Direct + UPC druhá karta alebo SkyLink s rozšírenou ponukou a druhá karta so základom)
- neexistuje alternatívny SW, len originálny od výrobcu. Výhodou je, že netreba lavírovať s tým či niečo funguje alebo nie. V súčasnosti beží snáď všetko na 99,9%. Chýbajú snáď len české a slovenské písmenká pri použití CZ/SK klávesnice pre internet.
- nie je tu niečo ako bloker alebo EMU
V diskuzi o VU+ píšete že pro jednodušší věci netřeba stroj s enigmou. Potřebuji něco, když jsou děti v obýváku, abych se v klidu mohl dívat v pracovně na TV v PC (typicky sport, že). Mám Dreambxo 600 ale přechodem z CSlinku na Skylink musím něco co umí HD. Zatím váhám mezi VU+ solo a uno a rád si něchám poradit i něco jiného. U Una mi vadí větrák, u sola mám obavy, že se to v některých režimech bude sekat.
Budu rád za každou radu. S pozdravem Zdeněk
Budu rád za každou radu. S pozdravem Zdeněk
A když jsou děti v obýváku, tak se dívají na satelit nebo ne ? Pokud ano, tak ani UNO, ani SOLO, ale DUO nebo Ultimo. Pokud ne, tak se sekání u SOLO neboj, HD to zvládne, ale stejně bych šel raději do UNO a větrák neřešil. Já ho ve DUO neslyším a navíc jsou pluginy na jeho správu.
Streamování přes LAN už není "jednodušší věc", všechny VU+ jsou na Enigmě (reaguji tak na Tvoji první větu a pak výběr VU+).
Streamování přes LAN už není "jednodušší věc", všechny VU+ jsou na Enigmě (reaguji tak na Tvoji první větu a pak výběr VU+).
[QUOTE=gabuliatko;408231]U Una mi vadí větrák[/QUOTE]
ani neviem, ze tam je, budem sa musiet pozriet, ci sa vobec kruti :P
ani neviem, ze tam je, budem sa musiet pozriet, ci sa vobec kruti :P
[QUOTE=KamilZ;408238]Pokud ne, tak se sekání u SOLO neboj, HD to zvládne, ale stejně bych šel raději do UNO a větrák neřešil.[/QUOTE]
Přesně tohle si myslím taky, ale oponent (manželka) říká, že UNO je dražší a bude víc žrát. UNO má PIP, u SOLO si nejsem jist podporou internetu (youtube).
PS: jde mi o jednotuner, až budou chtít děti koukat, ať si koukaj u sebe v pokoji
Přesně tohle si myslím taky, ale oponent (manželka) říká, že UNO je dražší a bude víc žrát. UNO má PIP, u SOLO si nejsem jist podporou internetu (youtube).
PS: jde mi o jednotuner, až budou chtít děti koukat, ať si koukaj u sebe v pokoji
Další Bursík (teda Bursíková) :-). Spotřebu neřeš, bude +- srovnatelná (jen upozorňuji, že pokud nebude v deep stand-by, tak je cca 20w). PIP je v případě jednotuneru také docela pochybný (omezen na jeden TP), přesto bych sáhl určitě po UNO.
A vůbec, s manželkou se takovéto věci zásadně neřeší, to jsou "chlapské" hračky :-)
A vůbec, s manželkou se takovéto věci zásadně neřeší, to jsou "chlapské" hračky :-)
[QUOTE=KamilZ;408247]Další Bursík (teda Bursíková) :-). Spotřebu neřeš, bude +- srovnatelná (jen upozorňuji, že pokud nebude v deep stand-by, tak je cca 20w). PIP je v případě jednotuneru také docela pochybný (omezen na jeden TP), přesto bych sáhl určitě po UNO.
A vůbec, s manželkou se takovéto věci zásadně neřeší, to jsou "chlapské" hračky :-)[/QUOTE]
Ja osobne by nekupoval VU+UNO je to uz starší típ ! Radeji se podivej po VU+SOLO2 myslim ze stoji za to si počkat .
Processor
Broadcom 7356
Processor type
1.3 GHz (3K + DMIPS)
Display
12 Segment VFD
Memory Controller
32-bit DDR3
Memory
128 MB / 256 MB
SATA/eSATA
1x / No
Internal Hard Drive
2,5″
Linux Kernel 3.x
Yes
RAM
1 GB
A vůbec, s manželkou se takovéto věci zásadně neřeší, to jsou "chlapské" hračky :-)[/QUOTE]
Ja osobne by nekupoval VU+UNO je to uz starší típ ! Radeji se podivej po VU+SOLO2 myslim ze stoji za to si počkat .
Processor
Broadcom 7356
Processor type
1.3 GHz (3K + DMIPS)
Display
12 Segment VFD
Memory Controller
32-bit DDR3
Memory
128 MB / 256 MB
SATA/eSATA
1x / No
Internal Hard Drive
2,5″
Linux Kernel 3.x
Yes
RAM
1 GB
[QUOTE=emilsat;414287]Ja osobne by nekupoval VU+UNO je to uz starší típ ! Radeji se podivej po VU+SOLO2 myslim ze stoji za to si počkat.[/QUOtE]
SOLO a DUO su stare modely. SOLO by som nebral, DUO asi tiez uz nie..
UNO a Ultimo su terajsie.
Kludne si kup UNO. Ak potrebujes viac tunerov, tak radsej Ultimo, pripadne pockaj na Dual-Tuner do UNO, ktory by sa mal zacat predavat v septembri.
SOLO2 a DUO2 boli len teraz predstavene na vystave a zatial nikto netusi, kedy sa zacnu predavat. Mozno na vianoce, ale mozno aj neskor. Mozeme len hadat, nikto zatial nepovedal ZIADNY termin, ani oficialne, ani neoficialne.
SOLO a DUO su stare modely. SOLO by som nebral, DUO asi tiez uz nie..
UNO a Ultimo su terajsie.
Kludne si kup UNO. Ak potrebujes viac tunerov, tak radsej Ultimo, pripadne pockaj na Dual-Tuner do UNO, ktory by sa mal zacat predavat v septembri.
SOLO2 a DUO2 boli len teraz predstavene na vystave a zatial nikto netusi, kedy sa zacnu predavat. Mozno na vianoce, ale mozno aj neskor. Mozeme len hadat, nikto zatial nepovedal ZIADNY termin, ani oficialne, ani neoficialne.
[QUOTE=Dagy2;364025]yazoo, pokiaľ ťa zaujíma "len" obraz, zvuk a stabilita (kvalitný príjem podľa mňa = obraz + zvuk) tak linux považujem za zbytočnosť.[/QUOTE]
Ci je sat. prijimac linuxovy alebo nie, nema to vplyv na obraz a zvuk.
[QUOTE=Dagy2;364080]yazoo, TechniSat je dobrá voľba keď:...[/QUOTE]
- dobra volba ked chces mat problemy s CAM modulmi, na tomto fore sa toho docitas dost
S UNO-m nebudes mat ziaden problem a vsetko ti fungovat aj s oficialnym softom. Linux sa ucit nemusis, ako bezny uzivatel mozes na toto slovo kludne zabudnut.
Alternativne softy toho vedia vela a maju vynikajucu podporu. Ja som s UNO uplne spokojny, je to kvalitny kus elektroniky.
Funkcie sa daju pridavat pomocou pluginov, napr. jeden ti vie velmi podrobne nastavit, kedy ma byt prijimac v deep-standby (ked si v praci).
Respektujem Technisat, ale nechcel by som mat take trivialne problemy ako sa tu na fore riesia.
Ci je sat. prijimac linuxovy alebo nie, nema to vplyv na obraz a zvuk.
[QUOTE=Dagy2;364080]yazoo, TechniSat je dobrá voľba keď:...[/QUOTE]
- dobra volba ked chces mat problemy s CAM modulmi, na tomto fore sa toho docitas dost
S UNO-m nebudes mat ziaden problem a vsetko ti fungovat aj s oficialnym softom. Linux sa ucit nemusis, ako bezny uzivatel mozes na toto slovo kludne zabudnut.
Alternativne softy toho vedia vela a maju vynikajucu podporu. Ja som s UNO uplne spokojny, je to kvalitny kus elektroniky.
Funkcie sa daju pridavat pomocou pluginov, napr. jeden ti vie velmi podrobne nastavit, kedy ma byt prijimac v deep-standby (ked si v praci).
Respektujem Technisat, ale nechcel by som mat take trivialne problemy ako sa tu na fore riesia.
Dual Tuner = 2x DVB-S2 = nemusis mat dva samostane satelitne tunery
Normalny tuner ma jeden vstup LNBin a jeden vystup LOOPout, dualny ma 2x LNBin.
kombinacia T/S neexistuje, jedine DVB-T/C
Normalny tuner ma jeden vstup LNBin a jeden vystup LOOPout, dualny ma 2x LNBin.
kombinacia T/S neexistuje, jedine DVB-T/C
Ne, viz http://www2.vuplus.com/products/82-vuplus-articles/products/uno/72 . Ten bude až u Solo2: http://www2.vuplus.com/products/solo2menu
[QUOTE=jaydoo;431477]Ako je to s tymi dualnymi turnermi ? Celkom rad by som využil kombianciu DVB-S a DVB-T.[/QUOTE]
DVB-T se dá "dodělat" pomocí tohohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Mám to takhle jako třetí tuner ve VU+ Duo
DVB-T se dá "dodělat" pomocí tohohle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Mám to takhle jako třetí tuner ve VU+ Duo
1. Pre Uno/Ultimo by mal byt Dual-Tuner v decembri, vsetci dufame :-) (=modularny tuner s dvoma vstupmi)
2. Solo2 s tym nic nema. Neplette hrusky s jablkami! (Solo2 bude mat dva fixne tunery a Duo2 bude mat dva modularne tunery)
3. DVB-T si mozete dorobit pomocou USB tunera, vid. predchadzajuci prispevok
2. Solo2 s tym nic nema. Neplette hrusky s jablkami! (Solo2 bude mat dva fixne tunery a Duo2 bude mat dva modularne tunery)
3. DVB-T si mozete dorobit pomocou USB tunera, vid. predchadzajuci prispevok
Ako pozerám, tak Solo2 a Duo2 budu už dost rozdielne pristroje oproti Solo a Duo. Ten procesor v tom ma mať 1,3 GHz. Som zvedavy, ako to bude s chladením a spotrebou :)
Vie sa, kedy maju prist na trh a ake budu ceny?
Vie sa, kedy maju prist na trh a ake budu ceny?
Solo2 mozno na Vianoce, realne asi az v novom roku, rovnaka situacia ako minuly rok s Ultimo.
Duo2 nikto netusi kedy, nikde ani zmienka, tipujem v priebehu roka.
Duo2 nikto netusi kedy, nikde ani zmienka, tipujem v priebehu roka.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Otázka je, jestli to bude pravda.
Otázka je, jestli to bude pravda.
Zpráva z třetí ruky z ab-fora :-(
[QUOTE]Citace od informovaného uživatele z jiného fóra:
"to ze gigablue quad pustil impex-sat.de do sveta je jeho vec, faktem je ze to moc nefunguje, vu+ duo2 a solo2 se odsouvaji az na rok 2013 a bohuzel nikdo momentalne nevi kdy to opravdu bude, finito vymalovano "
[/QUOTE]
[QUOTE]Citace od informovaného uživatele z jiného fóra:
"to ze gigablue quad pustil impex-sat.de do sveta je jeho vec, faktem je ze to moc nefunguje, vu+ duo2 a solo2 se odsouvaji az na rok 2013 a bohuzel nikdo momentalne nevi kdy to opravdu bude, finito vymalovano "
[/QUOTE]