OKi, tak lidí jsme se ptali, proto také má jeden z těch pánů nájemníků hned čtyři. Myslím, že jsem to ale psal. Nebudu listovat zpět (když tohle píši) abych se ujistil ale myslím, že ano.
Ostatní si vystačí dle vlastních slov s jednou přípojkou
A implicitně dáváme do každého z prázdných bytů (bez nájemníků) také po jednom kabelu
Ačkoli osobně si myslím, že v každé místnosti by měla být (v místě potenciálního stolu) přípojka na TV a Data. Plus nejlépe volná krabice se zavedeným prázdným husím krkem s protahovákem.
Jinak pokud vím, tak záleží na krabici. resp. na jejich střevech. Zdali je průchozí nebo koncová. takže případně se dá koncová o řád posunout a předřadit průchozí. To jsem se tedy už dávno dozvěděl.
Takže toť k počtu kabelů do místnosti.
Prosím. Pojďme někdo ke konkrétním komponentům. Ať z tohoto není diskuze o něčem co je již dáno a není proměnnou.
Rád bych znal od někoho fundovaného
- typ vhodného kabelu (jen pro kontrolu správnosti)
- zařízení multiswitch (pánem, rádoby profesionálem, co dělal externě nabídku. Do ni neuvedl žádné typy. Až po dlouhém rozhovoru jsem zněho vypáčil, že používá Centauri
(
http://shop.emos.cz/zbozi/2520602800...-ms-13/8-piu-6 )
- vhodnou parabolu/paraboly (slyšel jsem nedávno poprvé o jakési toroidní anténě... ???
- vhodnou anténu pro DVB-T příjem
- a samozřejmě rádio
uvedený multiswitch, stejně jako mě dříve nabízený jiný, umí několikero signálů z několika konvertorů, pozemního vysílání i rádia smísit do jediného kabelu.
A znova: "[COLOR=red]slyšel jsem[/COLOR], že není moc dobré míchat rádio do tohoto systému. Později se často oběvuje rušení. (například když projede auto se špatným odrušením, někdo zapne nedaleko mixér se špatnými uhlíky a proraženým kondenzátorem. apod..) Prý samo rádio si s takovým to ruchem poradí, ale modulovaném signálu to pak nadělá strašné neplechy právě se signálem digitálního obrazu. (kdy v analogu to kdysi ani poznat nebylo).
Tak, že jsem ... ...nepříjemný? ..., najde se někdo kdo by chtěl k věci, nebo ještě budeme polemizovat o již probraném a uzavřeném jak kafemlejnek, či chcete-li flašinet...
???
Díky
T=