Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Aktualizace softwaru přes satelit (OTA) pro starší SD přijímače TechniSat

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Německá firma TechniSat Digital GmbH uvolnila dne 26.7.2011 nový software pro starší SD modely TechniSat Digit MF4S (exportní i neexportní verze) a TechniSat DigiPlus STR1
    (neexportní verze - a.n. 0000/xxxx) prostřednictvím satelitu - služba OTA.

    Tento softwaru řeší problém s kompatibilitou karet ICE Irdeto Skylink.

    Na základě četných telefonických dotazů si dovolujeme upozornit, že pro exportní verzi přístroje
    DigiPlus STR1X (a.n. 0006/xxxx - s českým menu) výrobce doposud aktualizaci softwaru nevydal!


    Prosim zkontrolujte v menu přijímače následující parametry:

    satelit: Astra 19,2° vých.
    transpondér: 12604
    přenosová rychlost: 22000
    polarizace: horizontální
    PID: 1809
    Service ID: 12345
    modulace: DVB-S

    Doba stahování softwaru je cca 30 minut!! Pokud je povolena automatická aktualizace dojde ke stažení softwaru do přístroje v noci kolem třetí hodiny.

    Po aktualizace softwaru je nutné provést tovární nastavení přístroje a kanály znovu naladit!!

    Na softwarech pro další starší modely TechniSat výrobce intenzivně pracuje.


    Zdroj: Internet
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    .....
    Naposledy upraveno uživatelem Pitomec: 02-08-2011 v 12:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Po aktualizace softwaru je nutné provést tovární nastavení přístroje a kanály znovu naladit!!
    U Technisatů se musí po aktualizaci software znovu ladit kanály ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ne, proč? Ovšem doporučuje se to obecně u všech přijímačů, ale zrovna u TechniSatu to chodí i bez továrního nastavení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od geronimoh Zobrazit příspěvek
    U Technisatů se musí po aktualizaci software znovu ladit kanály ???
    Vzdy nie, ale niekedy po upgrade fw, ak su tam zasadne zmeny, robi prijimac šarapaty (blbe znaky v menu, nespravna detekcia kariet, modulov...)... Mam to odskusane na HD8-Ske aj ISIU. Na HD8-S-ke bolo pri upgrade prvych fw tovarenske nastavenie hned po upgrade a restarte natvrdo, bez neho si sa dalej ani nedostal..... Na ISIU pri druhom upgrade z prveho fw, ktory bol v prijimaci od vyroby mi ani nezobralo uz mnou vytvorenu zalohu z pred upgrade, vsjo som ladil nanovo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Aktualizace TechniSatů vždycky chodila u ORF, tj. 12.692 horizontál, FEC 5/6 a SR 22.000, Astra 19,2° E
    Neviem presne preco, mozno mali len na nete preklep, nakolko tento uvadzany TP je na upgrade technisat modulov....

    Ja som to este neskusal, nakolko mam STR1-ku verziu 0006/xxxx s CZ menu, kde este fw nebol vydany.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    ......
    Naposledy upraveno uživatelem Pitomec: 02-08-2011 v 12:45
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,117

    12604 je určite správne aspoň pre nové prijímače - je tu dátový kanál Technisat. Viď napr. kingofsat.
    U mňa táto frekvencia ide 100% (HDS2X), ORF som nikdy neskúšal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Nejradši bych si nafackoval, protože na ORF se aktualizují CAM od Mascomu. Takže sorry za mylnou informaci, je to samozřejmě jak píše golfLC. Mně zmátlo to, že jsem měl TechniSata zaplýho na ORF a skočila tam automaticky aktualizace, ovšem důvod je samozřejmě ten, že v nastavení přijímače je sólo nastavená frekvence a nikoliv, že by se brala ta navolená, kterou sleduju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele geronimoh
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,353

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Ne, proč? Ovšem doporučuje se to obecně u všech přijímačů, ale zrovna u TechniSatu to chodí i bez továrního nastavení.
    Protože vy mi to u STB vadilo, kdybych musel po upgrade firmware znovu ladit kanály. U Humaxu IRCI-5400 to nebylo nutné, u Golden Interstaru taky ne a u Vantage taky ne. Mám svůj "Setting" a nerad bych ho musel dělat znovu po upgrade FW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Nejradši bych si nafackoval, protože na ORF se aktualizují CAM od Mascomu. Takže sorry za mylnou informaci, je to samozřejmě jak píše golfLC. Mně zmátlo to, že jsem měl TechniSata zaplýho na ORF a skočila tam automaticky aktualizace, ovšem důvod je samozřejmě ten, že v nastavení přijímače je sólo nastavená frekvence a nikoliv, že by se brala ta navolená, kterou sleduju.
    On už nemá TechniSat na Astře 19,2 ten svůj vlastní kanál, co tam měl před cca 2 lety? Na starým STB jsem ho měl naladěný a běhaly tam nějaké instruktážní a reklamní pořady, ale pak to utnuli a byla tam už jen statická upoutávka... Předpokládal bych, že by UpGrade dělali přes něj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    No ale zase si zober, ze upgrade robis veeeelmi, veeelmi v malo pripadoch, ked uz kupis zabehany typ technisatu...nie je potrebny a ani novsi fw distribuovany nie je, no povedz naco? STR1 ma new fw po 4.-5.rokoch, HD8-Ska je uz tiez zabehana, posledny fw pred cca rokom, ISIO fw uz tiez bez sebemensich problemov. No a na vsetkych uvadzanych poslednych fw uz spravis zalohu settingu a nastavenia druzic na usb key jednym prikazom, uz je tu o tom pisane v sekcii technisat ISIO S1, takze aj v pripade potreby to naladujes po tovarku do prijimaca za 5 sekund!!! No a zober si to, ze technisaty nie su prijimace s laborovanim fw. S novym prijimacom ( myslim typom, ako bol napr ISIO S a S1) mas novy fw - prvy, ktory je na zaklade chybovych hlaseni od uzivatelov priamo do technisatu ich programatormi upraveny... Nasledny fw uz problemy riesi ich odstranenim a prijimac mas plne funkcny (bola to otazka mesiaca-dvoch od vydania do predaja). Tak ako vravim, technisaty nie su na prehravanie a laborovanie fw, ale na pouzivanie!!! Zapnes a pozeras... Tie fw su šité na mieru priamo na ich HW, takze tu sa zmenou fw riesia ozaj uz len nejake vazne zmeny, ako je napr. kodovy system, pripadne podpora externych usb zariadeni (HDD, usb klavesnica, pripadne novinky ako hbbtv...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    On už nemá TechniSat na Astře 19,2 ten svůj vlastní kanál, co tam měl před cca 2 lety? Na starým STB jsem ho měl naladěný a běhaly tam nějaké instruktážní a reklamní pořady, ale pak to utnuli a byla tam už jen statická upoutávka... Předpokládal bych, že by UpGrade dělali přes něj.
    Tento kanal uz nie je mozne naladit automaticky, ani podla TP, nabehne len po tovarku prijimaca, v pripade, ze je z tabulky programov rucne zmazany....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od golfLC Zobrazit příspěvek
    Tento kanal uz nie je mozne naladit automaticky, ani podla TP, nabehne len po tovarku prijimaca, v pripade, ze je z tabulky programov rucne zmazany....
    No já to měl na Silvercrestu (Medionu) z Lidlu (), než mu chudákovi chcípnul napájecí zdroj...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    On už nemá TechniSat na Astře 19,2 ten svůj vlastní kanál, co tam měl před cca 2 lety? Na starým STB jsem ho měl naladěný a běhaly tam nějaké instruktážní a reklamní pořady, ale pak to utnuli a byla tam už jen statická upoutávka... Předpokládal bych, že by UpGrade dělali přes něj.
    Já A19,2E skoro nepoužívám (leda, když tam je něco hodně zajímavýho), takže jsem to ani nějak nezaregistroval. Jinak je ale fakt, že nebýt těch ICE karet, tak byla aktualizace softu v TechniSatech úplně bezpředmětná. To jsou jedny z mála přijímačů, jenž se koupí a netřeba nikde nic řešit. Navíc ty aktuálnější softy se u TechniSatů týkaly hlavně Němců, tady to bylo o ničem. Až teď ty ICE karty...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 11-03-2012, 15:49
  2. Aktualizace TV Sony přes DVB-T
    Od Ivo Mašek v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-10-2010, 11:12
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-11-2009, 15:49
  4. Aktualizace softwaru tv pres DVB-T vysilani
    Od ezechiel1917 v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-06-2007, 12:38
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-12-2005, 11:35