Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 14 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 202

Téma: Potrebuji poradit se satelitem.

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Dobry den,ted budu delat novy rozvod sat.televize v novostavbe. Moje predstava je,ze na strese bude stozar,na nem parabola 85cm, konvektor na dve druzuce Astra 19,2 a Astra 23,5. Pujde to do 4 pokoju. Parabolu uz mam koupenou a ted resim konvektor. Nevim jestli mam koupit s 0,1db 0,2db nebo 0,3db. Pak jeste uvazuji o klasicke antene na pozemni digital a to taky nevim jaky typ. Da se to pak nejak sloucit,aby mi sel jen jeden koaxial do zasuvek v pokojich? A posledni vec co resim je nakup koaxialniho kabelu,chci nejaky kvalitni,ale zase ne moc drahy. Poradi nekdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ano su take make krabicky, ktorymi zlucis antenu a sat a jednym koaxom to tahas dole do izby .. samozrejme potrebujes z anteny rozmnozit signal 1na 4 aby si fo 4och zasuviek mohol zlucit signal ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    A jak mam teda sloucit signal z klasicke anteny na 4 pokoje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    no musis mat LNBcka so 4mi vystupmi .. bud das jeden monoblock , alebo 2 sastatne LNB .. ak mono blok , tak ti idu von 4 kable .. ak das 2 lnb , mas 2x 4 kable .. za ne zaradis 4 kusy diseq prepinacov 2na1 .. a mas 4 kable ako v pripade monobloku .. teraz mas signal z anteny .. ten rozbocis na 4 signaly .. a teraz zoberies 4 kusy zlucovacov SAT + ANT .. a zlucis vzdy signal zo SAT + ANT a posles dole do izby .. 4x ..

    da sa to asi aj poriesit cele jednou krabicou .. to ti tu napise pitomec .. ten to ma v malicku ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Je lepsi jeden monoblok nebo dva LNB? A jak je to s tema db? Je lepsi 0,1 nebo 0,3 db? Cim rozbocim s te anteny na 4 signaly? A pak slucovac SAT+TV. Muzes mi dat prosim odkaz primo na ty dily co potrebuji? Diiiiky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    To už bych raději řešil multiswitchem a 2 quattro LNB multifocus, mít tisíc krabiček na půdě není moc dobré řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Přesně tak a jenom dodám, že multiswitch bych pro sichr vzal 9/8 (http://www.omko.cz/technisat-gigaswi...g-s-napajecem/). Pokud jde o kabel, tak s Beldenem H125 je to jistota.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Proc multiswitch 9/8 ? to je na 8 tv prijmacu a ja budu mit 4,neni to zbytecne? Je celkem drahy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    A co je 2 quattro LNB multifocus? Zkus mi to prosim vysvetlit jak blbcovi))
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od martin_a4 Zobrazit příspěvek
    Proc multiswitch 9/8 ? to je na 8 tv prijmacu a ja budu mit 4,neni to zbytecne? Je celkem drahy.
    Třeba proto, že si koupíš dvoutunerový receiver a bude se to hodit. Jinak argument o ceně jsem čekal a už sem se těšil jak napíšu, že řešit v novostavbě za pár mega nějaký switch za pár tisícovek je pěkná haluz
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od martin_a4 Zobrazit příspěvek
    A co je 2 quattro LNB multifocus? Zkus mi to prosim vysvetlit jak blbcovi))
    Na tom mým odkazu (http://www.omko.cz/technisat-gigaswi...g-s-napajecem/) máš všechno dole jak na dlani - parabolu, multifocus držák a Quattro konvertor (ten použiješ x2)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Uz to zacinam chapat,ale jeste dotaz na ty konvektory co mi doporucujes,ty potrebuji dva? A co kdyz tam dam jen jeden dvojity? Treba tento? http://www.adshop.cz/monoblok-quad-mascom-m4-qs03.html Je to horsi varianta?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Třeba proto, že si koupíš dvoutunerový receiver a bude se to hodit. Jinak argument o ceně jsem čekal a už sem se těšil jak napíšu, že řešit v novostavbě za pár mega nějaký switch za pár tisícovek je pěkná haluz
    Jakou to ma souvislost s dvoutunerovym receiverem? Nejak to nechapu(( Ale s tou cenou mas pravdu,barak za 3 mega a to jeste neni komplet hotovy((
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    na dvojtunerovy primac potrebujes stiahnut dole 2 koaxy .. keby si chcel v 4och izbach dvojtunerove primacem potrebujes 8 vystupov .. do kazdej izby 2 koaxy stiahnut ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Nikdy som neriesil DVB-T, ale momentalne ma to zaujima. Pokial pouzijem zlucovac DVB-S a DVB-T, resp. ten multiswitch, tak do miestnosti privediem koax so zlucenym signalom. Ako ten signal zas rozdelim pre DVB-S a DVB-T prijimac? Vdaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 14 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Potrebuji poradit s vyberem TV
    Od crosshair v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 28-03-2011, 20:38
  2. Potrebuji poradit
    Od nicnic v sekci DVB-S
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-12-2010, 17:30
  3. Potřebuji poradit s výběrem rekordéru
    Od ibauer v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 03-01-2007, 07:56
  4. Potřebuji poradit s výběrem televizoru
    Od ibauer v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 19-12-2006, 17:12