Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 37

Téma: Nastavení VLC / stream DVB-T

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Datový tok u programů z DVB-T nebo DVB-S bude nepochybně větší, než stream z netu. Ale pokud je ta síť vnitřní, tak by to po drátech mělo normálně běhat (přes Wi-Fi, navíc jenom "g" už to může být horší). Podívej se na tom "vysílacím" PC na zatížení CPU, jestli to náhodou není na 100%. Nebo ještě můžeš zkusit jiný port, místo 5004 tam dej třeba 8080
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Datový tok u programů z DVB-T nebo DVB-S bude nepochybně větší, než stream z netu. Ale pokud je ta síť vnitřní, tak by to po drátech mělo normálně běhat (přes Wi-Fi, navíc jenom "g" už to může být horší). Podívej se na tom "vysílacím" PC na zatížení CPU, jestli to náhodou není na 100%. Nebo ještě můžeš zkusit jiný port, místo 5004 tam dej třeba 8080
    mas pravdu v tom, ze net stream je nieco ine, skusil som takto prestreamovat ta3 a to uz ide plynule. ale az teraz som zistil, ze sa mi nestreamuje zvuk..to asi zas mam nieco vo VLC zle nastavene..lebo doteraz som mal zvuk na prijimacom pc off ,az teraz som nato prisiel

    cpu je na urovni 77 az 85% sem tam skoci na 100% ked streamujem dvbt
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    To je moc, pokud to naskočí na 100% tak je jasný, že to začne vypadávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    To je moc, pokud to naskočí na 100% tak je jasný, že to začne vypadávat.

    hmm , a stym zvukom nevies kde moze byt problem ? ako to ma byt vo vlc prednastavene ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    To teda nemám tušení, pokud zkontrolovals nastavení zvuku ve VLC a není to někde vypnutý (příp. v Ovládací panely/Zvuky a zvuková zařízení nebo přímo nastavení zvukovky)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    To teda nemám tušení, pokud zkontrolovals nastavení zvuku ve VLC a není to někde vypnutý (příp. v Ovládací panely/Zvuky a zvuková zařízení nebo přímo nastavení zvukovky)
    no , problem je vyrieseny, takze vsetko zle co tu popisujem spociva len v jednom pc. skusil som jednu vec. na laptope z ktoreho streamujem som v dalsom okne otvoril dalsie VLC a som dal v nom ten stream spustit ..a vysledok ide aj zvuk a krasny neprerusovany obraz.
    naopak, ked pouzijem ten druhy pc ako vysielajuci, tak tento na ktorom som streamoval doteraz,ked pouzijem ako prijimajuci tak ani to neskrtne...no chaos
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Já to psal hned, že to bude haluz
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Já to psal hned, že to bude haluz
    kazdopadne ti velmi dakujem za to vsetko co si ma dnes naucil, naozaj)

    hmm, skoda ze nemam trti pc ze by som ten skusil akoby ten stream prijimal, respektive vysielal. zaujmave preco ten jeden acer stream bez problemov streamuje a druhy ho prijima ale v rozpadavajucom obraze a bez zvuku. a ked urobim to streamovanie v opacnom smere, nefunguje to vobec.

    a este som sa chcel opytat. ako sa to da urobit ze by sa mi streamoval cely mux a nie len jeden kanal ? zaujmave je , ze si vzdy vyberie markizu, aj ked je v muxe v poradi stvrta
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Stream celýho muxu by asi musel umět ten VLC (taky jsem nad tím přemýšlel). Ono tam nějaký nastavení je (viz obr.), ale zatím jsem to nezkoušel. Výběr programu je pak zřejmě dle nějakýho PIDu, mně se zase defaultně spouští Český Rozhlas, který je v soupisu programů až někde uprostřed.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: allstreams.JPG 
Zobrazení: 552 
Velikost: 47.1 KB 
ID: 10618  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Stream celýho muxu by asi musel umět ten VLC (taky jsem nad tím přemýšlel). Ono tam nějaký nastavení je (viz obr.), ale zatím jsem to nezkoušel. Výběr programu je pak zřejmě dle nějakýho PIDu, mně se zase defaultně spouští Český Rozhlas, který je v soupisu programů až někde uprostřed.

    hmm snad nam stym niekto poradi,ked som googlil, docital som sa nieco take , ze aj ten usb dvbt tuner/karta musi mat nejaku funkciu ze vie naraz streamovat cely mux alebo len jeden tv kanal..ale kde ako to podla coho zistit, to neviem, snad nam tu niekto na to odpovie
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    http://www.avc-cvut.cz/?id=3495
    poslední odkaz - otevře se ti video. .... jestli to pomůže, nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    302

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    http://www.avc-cvut.cz/?id=3495
    poslední odkaz - otevře se ti video. .... jestli to pomůže, nevím
    dakujem, zajtra si to podrobne nastudujem ) a dam vediet, ci som to aj pochopil ..)

    hmm, tda mne z toho videa to neni nijak jasne...
    ono pokial mi nieje odprezentovany krok za krokom,tak ako to urobil pre mna Pitomec, tak to je zlozite..
    Naposledy upraveno uživatelem viliamko111: 28-04-2011 v 09:25
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    18

    Tady by mohlo pomoci toto: http://www.abclinuxu.cz/blog/bery/20...b-t-pomoci-vlc
    Ale nemám to ještě vyzkoušené, na PC s TV kartou se mi VLC nechce nainstalovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    1

    Zdravím.
    Nejdem písať kompletný návod (jedine ak sa objaví viac záujemcov), ale chcem uviesť pár upresňujúcich informácii.
    VLC streamuje štandartne celý multiplex, t.j. jednu frekvenciu, ktorú ste mu zadali. Samozrejme VLC je veľmi flexibilné a dá sa nastaviť napr. vysielanie len jednej stanice v rámci multiplexu. Inakšie (z praxe) šírka pásma pre jednu SD TV stanicu je cca 5-6 Mb/s. Pre celý mux cca 4 staníc (+ďalšie dodatkové info) je cca 20-25 Mb/s. To znesie aj kvalitná 100-vková malá sieť (pár zariadení - štandardná domáca sieť)
    Streamovanie sa dá robiť buď na jednu IP. Vtedy je to pre sieť jednoduchšie (switch nepustí dátový tok na port kde nevidí túto IP) a tým nie sú ostatné zariadenia "zahlcované".
    Alebo sa to streamuje na multicastovu adresu (adresu z rozsahu 224.0.0.0 až 239.255.255.255) a vtedy je to pre sieť náročnejšie - rozsah multicastových adries je pre SW (switch/prepínač) ako broadcast - data idú na každý port (toto platí pre lacné domáce SW, na kvalitnejších sa dá multicast "regulovať"). Funguje to tak, že vysielajúce VLC posiela napr. na adresu 224.1.2.4 a prijímajúce VLC prijímajú z adresy 224.1.2.4. Na multicastove vysielanie si treba ale dať pozor. Pre SW je to v podstate "broadcastová búrka" a mne sa takto podarilo položiť jeden Cisco SW na ktorom boli aj nejaké serveri ale nemal konfiguračne ošetrené multicastové vysielanie.
    V prípade že sa niekto o tom bude chcieť dozvedieť viac, tak sa ozvite.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    2

    No já bych nějaký návod uvítal. Chtěl bych z PC streamovat DVB-T (USB tuner) do domácí sítě. Udělal jsem to podle uvedeného návodu, sice to funguje ale asi to docela zatěžuje síť, kostičkuje to, a to to streamuje pouze jeden program který si to vybralo samo. Chtěl bych streamovat celý mux, případně i více muxů a v přijímacím PC přepínat mezi jednotlivými programy. Zároveň bych chtěl stream přijímat i v DVB-S dreambox 500s, měl by to umět. Vypadá to na zvláštní kombinaci, ale je to jediný způsob jak dostat signál do starší TV. Uměl by někdo poradit s nastavením?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. stream - NAS MMC ???
    Od Swep v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-02-2012, 12:53
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-02-2009, 15:51
  3. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-02-2009, 12:33
  4. DVB: TS stream
    Od cmatyas v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 11-10-2005, 14:09