Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

ARIVA 200 multimediální přehrávač ?

Gregy (11)|7.4.2011 10:35
Zdravím všechny a obracím se na majitele Ariv 200 s jedním dotazem. Lze z Arivy udělat multimediální přehrávač připojením do domácí (místní) sítě? Moje představa je taková, že připojím kabelem Arivu do sítě (routeru), v PC budu sdílet např. fotky, hudbu, filmy … atd. a v Arivě tyto sdílené soubory přehrávat. Vím, že pro někoho je jednodušší připojit USB disk a přehrávat soubory z něj, ale mně se zdá jednodušší sdílet soubory v síti a moci přehrávat bez kopírování na USB a přenášení od PC k Arivě :-). Takže páni odborníci jak na to? Může mi někdo poradit jak a co nastavit (nastavení místní sítě ???), aby to fungovalo?
Pokud už někdo podobnou otázku řešil, tak se omlouvám za opakování dotazu, ale jediné co se mi podařilo na netu najít je např. sdílení karty, ale o sdílení souborů z PC se mi nedaří najít vůbec nic :-(. Za Vaše rady, návody a odkazy budu velmi vděčen :-)!
Dagy2 (3153)|7.4.2011 10:53
Gregy, tak ako uvažuješ funguje dnes na papieri a v technických špecifikáciách takmer každý STB.
- pripojenie na NAS server podporuje 7 z 10 prijímačov. Nastavenie siete je od najjednoduchšieho spôsobu (voľba DHCP na STB ktoré zvládne 5-ročné decko) až po najproblematickejšie na ktoré potrebuješ vývojára od Microsoftu a 2-och konzultantov od výrobcu STB a záleží na type prijímača
- prehrávanie MP3, JPG a videa zvláda 6 z 10 prijímačov.
Tvoje najväčšie sklamanie bude, že jeden DivX pôjde v pohode, iný naoko úplne rovnaký bude sekať, alebo bez zvuku, niektoré formáty sa nebudú chytať vôbec a pod.

Môj záver:
STB je STB, prehrávač je prehrávač.
rovnako ako Ferrari F1 je na závody F1 a Zetor je traktor na oranie.
Ale inak majú rovnako jednu sedačku, 4 kola, jeden volant a jeden motor.
Gregy (11)|7.4.2011 11:01
Dagy2, díky za odpověď :-).
Zklamání z toho, že nějaký DivX bude, nebo nebude hrát mě moc netrápí. Zprovoznit toto "spojení" totiž plánuji z důvodu přehrávání HD filmů :-). Kopírování filmu v HD o velikosti cca 25-30GB na USB zabere trošku času a pokud jich je víc .... :-( Proto mě napadlo zkusit zprovoznit Arivu jako přehrávač sdílených souborů v místní síti.
Dagy2 (3153)|7.4.2011 11:09
[quote=Gregy;338586]Dagy2, díky za odpověď :-).
Zklamání z toho, že nějaký DivX bude, nebo nebude hrát mě moc netrápí. Zprovoznit toto "spojení" totiž plánuji z důvodu přehrávání HD filmů :-). Kopírování filmu v HD o velikosti cca 25-30GB na USB zabere trošku času a pokud jich je víc .... :-( Proto mě napadlo zkusit zprovoznit Arivu jako přehrávač sdílených souborů v místní síti.[/quote]

Gregy, nepochopil si.
DIVX som uviedol len ako príklad. HD na tom bude možno ešte horšie (neviem aké všetky formáty existujú, o toto som sa nikdy nezaujímal, takže ich tu neviem vymenovať). Myslel som sklamanie z prehrávania všeobecne.
Navyše rýchlosť spojenia musí byť vzhľadom na dátový tok ďaleko vyššia, takže len "kvalitná" sieť.
Súhlasím, že kopírovanie na USB je otravné.
Gregy (11)|7.4.2011 11:26
[quote=Dagy2;338589]Gregy, nepochopil si.
DIVX som uviedol len ako príklad. HD na tom bude možno ešte horšie (neviem aké všetky formáty existujú, o toto som sa nikdy nezaujímal, takže ich tu neviem vymenovať). Myslel som sklamanie z prehrávania všeobecne.
Navyše rýchlosť spojenia musí byť vzhľadom na dátový tok ďaleko vyššia, takže len "kvalitná" sieť.
Súhlasím, že kopírovanie na USB je otravné.[/quote]
Dagy2, promiň asi jsem to fakt nepobral ;-)
Každopádně soubory na přehrání mám vyřešené = zkusil jsem na USB disk nakopírovat vzorky všeho možného co mám v PC a přehrát v Arivě. Výsledek = přehrála vše, takže spokojenost :-) Jenom to kopírování miprostě vadí :-((
matusco (376)|7.4.2011 13:05
[quote=Dagy2;338584]
STB je STB, prehrávač je prehrávač.
[/quote]

To je sice pravda, ale dnes to uz take vyhranene nie je.

Tak ako dnes existuju napr. mobily, ktore dobre fotia, prehravaju filmy, sluzia ako i-net modem a pod., tak aj funkcie STB a MM prehravacov sa v sucasnej dobe zacinaju prekryvat. A je viacej prikladov, napr. nove TV s integrovanymi MM a i-net f-ciami, MM player s integrovanym DVB-T tunerom a pod.

Jednoducho, striktne rok co rok tvrdit, ze kazda vec ma plnit len a jeden ucel... Prave pri IT technologiach by som toto tvrdenie rok co rok zacal revidovat.

Tak ako pise gregy, pokial jeho ARIVA prehra "vsetok" MM obsah co ma v PC, preco by ju nemohol pouzivat ako MM prehravac? Len preto, ze je to primarne DVB-S tuner? Len preto, ze existuju take MM subory, ktore ARIVA neprehra (hoc ich gregy nevlastni)? Prave to je velmi dobrou pridanou hodnotou nielen tohoto, ale aj inych prijimacov, ktore maju kapacity na strane HW aj SW, aby rozne sluzby s pridanou hodnotou zvladali.
A kazdym rokom to bude len a len lepsie.
Dagy2 (3153)|7.4.2011 14:46
Matusco,
jasne, tak ako som písal úplne na začiatku: 7 z 10 prijímačov vie pripojenie na NAS a 6 z 10 prijímačov prehráva video. Je určite pohoda, keď máš jeden ovládač a všetko beží z jednoho prístroja.
Ak si kúpi niekto LED TV od jednej nemenovanej firmy tak má v ňom
- 2xDVB-S2, 2xDVB-T, 2xDVB-C, analog
- 500GB HDD pre nahrávanie a prehrávanie
- pripojenie na internet, HbbTV, browser
- prehrávanie multimediálnych súborov
- a tuším aj 5.1 externé repro
takže vlastne všetko v jednom. Ale určite narazíš na hromadu súborov, ktoré neprehráš, alebo keď prehrávaš súbory z NAS disku nebudš môcť napríklad nahrávať a pod (vymýšľam si).
Všetko teda ide (myslím že traktor by mohol jazdiť preteky F1) len treba zvážiť čo od toho očakávam.
Ako hovorí vždy môj kolega, optimista je len zle informovaný pesimista. Ak teda nebude gregy 100% optimista ale len 90%-ný bude možno spokojný.
mirekv (7169)|7.4.2011 15:05
To je věčné dilema, já mám třeba WDTV přehrávač s přidaným 1,5T diskem, ale stejně do TV posílám video přes HDMI přímo z PC, které ovládám rádiovou myší.
interfernet422 (1575)|7.4.2011 22:12
Dagy2 nic ve zlém, ale na Gregovu otázku, zda-li je možné v Arivě přehrávat soubory uložené na NASu jsi odpověděl, že "7 z 10 prijímačov vie pripojenie na NAS a 6 z 10 prijímačov prehráva video" + hromada dalších politických řečí.
Myslím, že Gregovi bude v první chvíli stačit jednoduchá odpověď -ano - umí přehrávat, ne - neumí přehrávat. Proč to okecáváš jako Bárta peníze za loajalitu?
Mě by to taky zajímalo. Už jsem položil otázku ve vedlejším vlákně - je možno využít ethernetové připojení arivy i na něco jiného, než na upgrade firmware nebo sdílení karty? Procházel jsem menu poslední 2 verze dost dlouho a nic k přehrávání jsem tam nenašel. Nebo že by v nějaké budoucí verzi?
Jinak firma Ferguson vyrábí multimediální přehrávač Ariva 200 A, do kterého je možno vložit 2,5" HDD, nebo přehrávat video, hudbu či fotky ze sítě. Možná právě proto sat stb. přehrávání ze sítě nemá zabudováno.
Gregy (11)|8.4.2011 08:13
[quote=interfernet422;338692]Dagy2 nic ve zlém, ale na Gregovu otázku, zda-li je možné v Arivě přehrávat soubory uložené na NASu jsi odpověděl, že "7 z 10 prijímačov vie pripojenie na NAS a 6 z 10 prijímačov prehráva video" + hromada dalších politických řečí.
Myslím, že Gregovi bude v první chvíli stačit jednoduchá odpověď -ano - umí přehrávat, ne - neumí přehrávat. Proč to okecáváš jako Bárta peníze za loajalitu?
Mě by to taky zajímalo. Už jsem položil otázku ve vedlejším vlákně - je možno využít ethernetové připojení arivy i na něco jiného, než na upgrade firmware nebo sdílení karty? Procházel jsem menu poslední 2 verze dost dlouho a nic k přehrávání jsem tam nenašel. Nebo že by v nějaké budoucí verzi?
Jinak firma Ferguson vyrábí multimediální přehrávač Ariva 200 A, do kterého je možno vložit 2,5" HDD, nebo přehrávat video, hudbu či fotky ze sítě. Možná právě proto sat stb. přehrávání ze sítě nemá zabudováno.[/quote]
Díky za reakci :-)
Přesně o to mi šlo : jde - nejde přehrávat soubory v síti ?!?! V případě odpovědi = NEJDE !!! tak není co řešit a budu používat USB disk. :-)
ALE POKUD TO JDE, NECHÁM SI RÁD PORADIT JAK TO ZPROVOZNIT :-)
Jak tak koukám, tak to vypadá, že přehrávání za sítě zatím asi nikdo nezkoušel (nikoho to nenapadlo ???), nebo to fakt nejde ??? Mno asi mi nezbyde nic jiného, než to nějak zkusit, ale jelikož siť je pro mne "španělská vesnice" nevim, nevim ... :-(
Pokud tedy máte někdo nějaký tip jak a čím začít, popř. co a jak zkusit, pls help :-)
wizzard (447)|8.4.2011 20:19
ARIVA ma na takuto funkcionalitu dost limitovanu HW vybavu (mala RAM a FLASH) a hlavne FW, ktory je doteraz k dispozicii ziadne taketo nadstavbove LAN funkcie este nema (UPnP, DLNA, FTP server). Max. co teraz zvladne, je prehravanie TS, MPEG, H264, MP3 a JPEG suborov cez USB port. (Ak vyvojari do novej verzie FW doplnia aj tieto rozsirene MEDIA CENTRUM funkcie, tak to by bolo zaujimave, ale vzhladom na limitovanu pamat to zase moze byt na ukor inych uzitocnych SAT funkcii (ziadne Patch nadstavby a pod....). Ja osobne ale predpokladam, ze "nebude zo psa slanina ani z Arivy huspenina"

Naproti tomu Dremabox, IPBOX, VU+ a podobne SAT prijimace, co maju LINUX/ENIGMA2 (pripadne aj dalsie s lepsim HW a FW) uz tieto funkcie celkom dobre podporuju.... ale na Popcorn alebo Xtreamer media Player to este nema...
Kto ma doma lepsiu LCD TV s LAN (napr. SAMSUNG), tak 80% video suborov prehra aj priamo TV vratane SRT titulkov s rovnakym nazvom. zvysnych 20% MKV vyhlasi "unsupported audio codec" a pod.
evlo (78)|8.4.2011 21:17
Ariva to neumi 200. Umi se na lan pripojit, ale to je zrejme jen pro sdileni karty nebo co (v tomhle se nevyznam), hrevat ze site to neumi. Bohuzel budes muset doukoupit neco jako wd tv live nebo tak.