Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Tunery a zařízení AverMedia

JurajG (4)|3.1.2012 14:22
Moja chyba že nepíšem úplne. Na prenos video videosignálu mám 5.8GHz vysielač, na zemi mám takisto 5.8GHz prijímač, ktorý má výstup video out a ten spracovávam TV tunerom.
Ďakujem za rýchlu odpoveď.
AVerMedia_Czech republic (84)|3.1.2012 16:22
[quote=JurajG;388477]...prenos video videosignálu mám 5.8GHz vysielač, na zemi mám takisto 5.8GHz prijímač, ktorý má výstup video out a ten spracovávam TV tunerom.[/quote]

Dobrý den,
zajímavé řešení! Sice jsme tuto možnost netestovali, ale pokud jde signál z přijímače například přes kompozit, nebo S-Video, pak by asi neměl být žádný problém. HomeFree Combo zapojíte přímo do LAN portu notebooku a mělo by to běžět. Akorát bych zde viděl ještě jeden háček, a to že zařízení HomeFree Combo vyžaduje napájení?!
JurajG (4)|3.1.2012 19:39
Mám externý zdroj 3-12V, ktorým napájam notebook, prijímač, videookuliare. Problém bude ak to má len sieťovú zásuvku ;)
AVerMedia_Czech republic (84)|4.1.2012 10:00
[quote=JurajG;388539]Mám externý zdroj 3-12V, ktorým napájam notebook, prijímač, videookuliare. Problém bude ak to má len sieťovú zásuvku ;)[/quote]

Dobrý den,
zařízení funguje na 5V/2A a má klasický DC-IN konektor, do kterého se připojuje síťový adaptér. Přikládám i ilustrační fotografie pro lepší názornost.
2012-01-04 09.32.56.jpg 2012-01-04 09.33.49.jpg
danri (84)|5.1.2012 22:04
Dnes jsem koupil USB tuner AVerTV Volar HD (A835). Používám DVB Viewer a tam mi ukazuje pořád sílu signálu 100% nebo 0%, když není signál. Nic mezi tím, i když se obraz trochu seká tak pořád ukazuje 100. Když připojím tuner Evolve, který jsem měl do teď tak se hodnota mění podle toho jak hýbu anténou. Zkoušel jsem to na třech počítačích a všude stejné, W7 32 a 64bit. Zkoušel jsem i DVBDream a ProgDVB. Jako poslední možnost jsem samozřejmě vyzkoušel i AverTv 3D, ale tam je bohužel ukazatel signálu strašně nepřehledný, ale taky ukazuje buď žádnou nebo všechny čárky. Setkali jste se s tím taky? Dá se s tím něco dělat? Nebo je to "vlastnost" tohoto zařízení? USB tuner mám hlavně k notebooku takže ho používám na různých místech a někdy potřebuji najít nejlepší místo pro anténu a bylo super vidět sílu signálu.
Tuner se dost hřeje, ale prý je to u něj běžné a na funkci to nemá vliv tak to neřeším. Anténa má dobrý signál, ale místo přísavky a klipu bych raději magnetickou jak to bývá běžně. Asi budu muset nějaký magnetický nádstavec zbastlit, když v balení nebyl.
AVerMedia_Czech republic (84)|6.1.2012 12:28
[quote=danri;389137]...Volar HD (A835). Používám DVB Viewer a tam mi ukazuje pořád sílu signálu 100% nebo 0%, když není signál. Nic mezi tím...[/quote]

Dobrý den,
ukazatel síly signálu je skutečně řešen pouze nějakým softwarovým dopočtem...rozhodně v těle tuneru není žádný senzor, nebo alespoň hardwarový obvod. Používáte-li originální a aktuální driver a aplikaci, pak by měla hodnota alespoň přibližně odpovídat. 0%, 100% a nic mezi tím rozhodně vypovídá o nějakém drobném problému...ať již softwarovém, nebo se signálem, který je možná přebuzelý?

[quote=danri;389137]...hřeje, ale prý je to u něj běžné a na funkci to nemá vliv...[/quote]

Zahřívání je skutečně u každého takového zařízení běžný jev, závislý trochu i na celkovém nastavení, ovladačích, hardware atp. Pokud však není nijak extrémní, nemůže být ničemu na škodu a nijak nebezpečné.

[quote=danri;389137]Anténa má dobrý signál, ale místo přísavky a klipu bych raději magnetickou...[/quote]

U starším modelů byla jednoprutová anténa právě s magetickým podstavcem. Poté, co si někteří uživatelé notebooků ale stěžovali, že si takto dali anténku na notebook a naformátovali si tak část disku, jsme raději přešli k mechanickým klipům. Pokud byste však měl přeci jen zájem, kontaktujte nás přes PM s korespondenční adresou a jednu tuto anténku s magnetem bychom Vám mohli jistě zaslat.
bastlir (3245)|7.1.2012 02:44
Buďte zdráv, nainstaloval jsem si "AverMedia 3D", který používám k "trubičce" :-). Se samotným tunerem jsem celkem spokojený a jeho souosost považuji za ideální.

Od nového SW jsem očekával určité vylepšení, ale k žádné podstatné změně nedošlo. Tedy k vylepšení systému řazení nainstalovaných kanálů. Trvalo mně to nějakou dobu, než jsem přišel na fintu, jak to udělat, aby mně přesunuté kanály také na tom místě vydržely. Také nechápu, proč je tam nabídka "Pokročilé", když by bylo daleko lepší, kdyby bylo všechno vč. frekvencí na jedné ploše. Vždyť pro účel nastavení může být klidně přes celou obrazovku. Navíc řazení kanálů je na každém panelu jiné. Je vidět, že to zřejmě netvořil našinec. Také bych uvítal, kdyby ukládání videa bylo i ve formátu TS.
danri (84)|8.1.2012 14:12
Aver A835 Volar HD
Důvod náhrady magnetu přísavkou mě hned napadl a abych nedal magnet na disk si dávám odjakživa pozor, ale my z ocelového města máme raději magnetickou anténu :D Naštěstí mám magnetickou z předchozího tuneru.

Co se týká síly signálu, tak nepotřebuji nějakou absolutně přesnou hodnotu, ale stačí mi aspoň orientační hodnota abych mohl najít místo s nejlepším signálem. Přebuzelý signál to rozhodně nebude, protože používám tu malou pasivní anténu a dělá to na všech 6 MUXech které chytím. Prostě 100 nebo 0%, buď hraje nebo ne. Ovladač mám aktuální. To je opravdu největší problém, který s tímto zařízením mám. Dělá to ještě někomu?

Pokud Aver A835 porovnám s mým předchozím tunerem Evolve Mars tak Aver je větší, více se hřeje, neukazuje mi sílu signálu (tím pádem nemohu určit jestli lepší nebo horší), ve Win 7 nemusím instalovat ovladač systém si ho stáhne sám, sw jako u všech výrobců je dost slabý (používám alternativní), u Averu mi píšou Windows proud 500mA a u Evolve 100mA, nevím na kolik se tomu dá věřit, ale ta teplota by tomu odpovídala a u notebooku to není moc dobré, cena Averu je asi dvojnásobná. Nejsem vyloženě zklamaný, ale abych ho někomu doporučil to bohužel asi ne.
AVerMedia_Czech republic (84)|9.1.2012 13:18
[quote=bastlir;389416]"AverMedia 3D" k "trubičce" :-). Od nového SW jsem očekával určité vylepšení, ale k žádné podstatné změně nedošlo. Tedy k vylepšení systému řazení nainstalovaných kanálů. Trvalo mně to nějakou dobu, než jsem přišel na fintu, jak to udělat, aby mně přesunuté kanály také na tom místě vydržely. Také nechápu, proč je tam nabídka "Pokročilé", když by bylo daleko lepší, kdyby bylo všechno vč. frekvencí na jedné ploše. Vždyť pro účel nastavení může být klidně přes celou obrazovku. Navíc řazení kanálů je na každém panelu jiné. Je vidět, že to zřejmě netvořil našinec. Také bych uvítal, kdyby ukládání videa bylo i ve formátu TS.[/quote]

Dobrý den,
máte-li TS na mysli formát, ve kterém je pořad právě vysílán, tak tato volba je v software nastavena defaultně. Co se Vašich doporučení týče, můžeme je předat kolegům na Taiwanu, avšak nemohu Vám slíbit, že je skutečně zohlední a už vůbec nemohu slíbit žádné konkrétní datum ani širší časový horizont. Neuvádíte model tuneru a ani z "AVerMedia 3D" není jasné, kterou aplikaci přesně používáte, nicméně v nejnovější verzi 6.5.2 aplikace AVerTV by již měla být správa kanálů mnohem snazší a intuitivnější (ke stažení zde: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Product/ProductDetail.aspx?Id=473&tab=APDriver - aplikace je ke stažení na stránce jiného produktu, avšak stačí stáhnout, spustit instalační soubor a v momentě, kdy se zobrazí okno automatického instalátoru jej ukončit. Ve složce, v níž je soubor uložen, se objeví adresář "AVerTV6.5.2", podadresář "TV" a soubor "setup.exe". Takto nainstalujete pouze samotnou aplikaci a nikoliv již ovladače, které jsou stejně určeny pro jiný tuner).

[quote=danri;389745]To je opravdu největší problém, který s tímto zařízením mám. Dělá to ještě někomu?[/quote]

Dobrý den,
nedaří se nám tento problém nasimulovat...alespoň orientační údaj o síle signálu jsme na třech různých PC s různými tunery dostali vždy. Pravděpodobně tedy půjde o nějaký drobný sw konflikt. Za tyto nepříjemnosti se omlouváme.
bastlir (3245)|9.1.2012 17:39
[QUOTE=AVerMedia_Czech republic;389985]Dobrý den,
máte-li TS na mysli formát, ve kterém je pořad právě vysílán, tak tato volba je v software nastavena defaultně. Co se Vašich doporučení týče, můžeme je předat kolegům na Taiwanu, avšak nemohu Vám slíbit, že je skutečně zohlední a už vůbec nemohu slíbit žádné konkrétní datum ani širší časový horizont. Neuvádíte model tuneru a ani z "AVerMedia 3D" není jasné, kterou aplikaci přesně používáte, nicméně v nejnovější verzi 6.5.2 aplikace AVerTV by již měla být správa kanálů mnohem snazší a intuitivnější (ke stažení zde: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Product/ProductDetail.aspx?Id=473&tab=APDriver - aplikace je ke stažení na stránce jiného produktu, avšak stačí stáhnout, spustit instalační soubor a v momentě, kdy se zobrazí okno automatického instalátoru jej ukončit. Ve složce, v níž je soubor uložen, se objeví adresář "AVerTV6.5.2", podadresář "TV" a soubor "setup.exe". Takto nainstalujete pouze samotnou aplikaci a nikoliv již ovladače, které jsou stejně určeny pro jiný tuner). [QUOTE]

Je to víc, než jsem čekal. :-) Můj tuner je AverMedia A850 USB DVB-T (trubička). Jako software jsem si stáhnul - "InstalDrv_A850T_Drv_1.0.64.30_Win7_x64_100628.exe", který jsem si Winrarem rozzipoval a jak píšete, nainstaloval jsem si potřebné.
pm74 (7)|10.1.2012 02:54
dobry den,
vlastnim usb AVerTV TwinStar a rad bych ho provozoval pod WMC /win7 64bit/ vcetne korektniho fungovani dalkoveho ovladace. je nejaka sance na jeho plne zprovozneni v prostredi WMC? zatim se mi nedari... dekuji
AVerMedia_Czech republic (84)|10.1.2012 11:15
[quote=pm74;390201]dobry den,
vlastnim usb AVerTV TwinStar a rad bych ho provozoval pod WMC /win7 64bit/ vcetne korektniho fungovani dalkoveho ovladace. je nejaka sance na jeho plne zprovozneni v prostredi WMC? zatim se mi nedari... dekuji[/quote]

Dobrý den,
kartu AVerTV TwinStar pod Win 7 WMC provozovat lze. Stačí mít nainstalovaný příslušný nejaktuálnější ovladač. Co se dálkového ovládání týče, pak i to pod WMC zprovoznit jde. Je však nutné nainstalovat ovladač AVerIR_Drv 1.3.64.76 z tohoto odkazu: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Product/ProductDetail.aspx?Id=434&tab=APDriver
Po instalaci tohoto ovladače by v aplikaci WMC měly fungovat všechny běžné funkce.
pm74 (7)|10.1.2012 12:08
dekuji za odpoved. spatne jsem se vyjadril, tuner v WMC funguje spravne, jde mi jen o zprovozneni ovladace. ovladace z odkazu jsem uz pri mych pokusech nainstaloval /nasel jsem navod nekde na webu/ ale ve spravci zarizeni se dalkove ovladani neobjevilo. podle navodu by tam melo byt. je to tak? nevadi ze je ovladac pro pcie verzi tuneru a ja mam mam usb? mam instalovat take averMC? nekde jsem se docetl, ze pokud chci zprovoznit ovladac ve WMC, mel bych instalovat bud samostatny ovladac pro kartu, nebo jen averMC, ktery uz ovladace obsahuje.. /oboji nekombinovat/.
AVerMedia_Czech republic (84)|10.1.2012 12:29
Dobrý den,
aha...tak zde je zakopán pes?! Spletl jsem si takto na rychlo PCI-E tuner AVerTV TwinStar PCI-E (A188) s USB tunerem AVerTV TwinStar (A825). Pro model A825 IR driver nefunguje, takže jediné aplikace, ve kterých lze DO zprovoznit jsou oficiální aplikace AVerMedia; AVerTV a AVer MediaCenter. Nicméně jak již bylo zmíněno v jiném vlákně zde na fóru, můžete použít aplikaci IntelliRemote, se kterou lze jakýkoliv DO přiřadit příslušnému software. Nicméně má to jeden háček...IntelliRemote sice můžete stáhnout z oficiálních stránek (http://melloware.com/products/intelliremote/) a je plně funkční, avšak jedná se pouze o časově omezený shareware a plnou verzi aplikace je nutné pořídit za cca 24 USD.
JurajG (4)|12.1.2012 17:43
[quote=AVerMedia_Czech republic;388670]Dobrý den,
zařízení funguje na 5V/2A a má klasický DC-IN konektor, do kterého se připojuje síťový adaptér. Přikládám i ilustrační fotografie pro lepší názornost.[/quote]

Dobrý deň

Konečne mi došiel tuner Avermedia HomeFree. Žiaľ, nevšimol som si že mi objednali
verziu Duet a nie Combo a krabicu som otvoril a ... márne som hľadal výstup
Composit.
Poraďte čo s tým. Tuner som objednával z veľkoobchodu , lebo klasické predajne
Datart, Nay o tom nemajú ani zdania.
Je tu problém už z vrátením otvorenej krabice, keďže sa jedná o veľkoobchod.

Ďakujem za radu
AVerMedia_Czech republic (84)|13.1.2012 11:32
[quote=JurajG;390819]Dobrý deň

Konečne mi došiel tuner Avermedia HomeFree. Žiaľ, nevšimol som si že mi objednali
verziu Duet a nie Combo a krabicu som otvoril a ... márne som hľadal výstup
Composit.
Poraďte čo s tým. Tuner som objednával z veľkoobchodu , lebo klasické predajne
Datart, Nay o tom nemajú ani zdania.
Je tu problém už z vrátením otvorenej krabice, keďže sa jedná o veľkoobchod.

Ďakujem za radu[/quote]

Dobrý den,
sice bychom rádi pomohli, ale bohužel nás nenapadá žádný způsob, jak by šlo toto vyřešit. Pokud by šlo o vadu hardware, nebo obsahem balení, pak by to jistě nebyl problém, ale takto, je-li produkt jako takový v pořádku a zakoupený u distributora, nemáme žádnou páku, jak to ovlivnit. Proto tedy jediné, co můžeme doporučit, je kontaktovat přímo distributora, nejlépe pak příslušného produkt manažera a zkusit se s ním "lidsky" domluvit. Pokud jste rozbalil pouze krabici a vše ostatní, tuner samotný a příslušenství jsou netknuté, mohlo by to vyjít.
karel.s (3)|27.2.2012 20:37
Dobrý den,
rád bych se zeptal na jednu maličkost, na kterou jsem narazil při používání aplikace AverTV 3D (konkrétně Vámi odkazovaná verze 6.5.2).
Někdy u sledovaného pořadu zapnu nahrávání, tudíž mi v levém horním rohu začne blikat indikátor, zde je samozřejmě vše v naprostém pořádku. Ovšem ikona nezmizí ani pokud video přepnu do fullscreenu.
Je na to třeba nějaká klávesová zkratka, případně fígl, který jsem přehlédl?
Děkuji za odpověď
AVerMedia_Czech republic (84)|27.2.2012 23:44
[QUOTE=karel.s;399794]Dobrý den,
rád bych se zeptal na jednu maličkost, na kterou jsem narazil při používání aplikace AverTV 3D (konkrétně Vámi odkazovaná verze 6.5.2).
Někdy u sledovaného pořadu zapnu nahrávání, tudíž mi v levém horním rohu začne blikat indikátor, zde je samozřejmě vše v naprostém pořádku. Ovšem ikona nezmizí ani pokud video přepnu do fullscreenu.
Je na to třeba nějaká klávesová zkratka, případně fígl, který jsem přehlédl?
Děkuji za odpověď[/QUOTE]

Dobrý den,
obáváme se, že takto je již aplikace AVerTV napsaná, a že tu blikající ikonu skutečně nelze nijak vypnout...pouze se s ní smířit.
RuThaN (4)|2.4.2012 00:29
Jsou nejake nove ovladace na Aver 188 Hybrid pro Windows Xp 32bit?, hlavni ovladac mam porad dle spravce zarizeni z poloviny roku 2009 a ikdyz jsem upgradoval na Sandy bridge (asus P8Z68-V LE, procak 2400S 4 jadro), tak mi karta zpusobuje modre obrazovky, vzdycky selze nejaky aver.. file.

Problem je, ze tyhle modre obrazovky se vyskytuji i ikdyz nepouzivam zadny tv soft, zda se, ze karta nema rada, kdyz nejaka aplikace vyuziva hodne cpu - hry, virtualizace, pak kurzor zacne sekat a nakonec wokna spadnou.

Ovladace od nv na grafarna g450 mam nejnovejsi, to samy realtek zvukarna, obcas se mi taky stava, ze po hibernaci bere nejaky aver proces treba 30 procent CPU, ale pc se chova jakokdyby bral 95. Timto procesem muze byt i takova hloupost jako Aver remote.

Dale se mi stava, ze nektery soft vyuzivajici web kamery si mysli, ze karta je kamera a jsou weby s flashem, kde se mi stavalo, ze mi pri povoleni kamery, ktera ve finale byla karta (by default neslo zmenit pred aktivaci) spadnul komp.
AVerMedia_Czech republic (84)|4.4.2012 19:37
[QUOTE=RuThaN;404230]Jsou nejake nove ovladace na Aver 188 Hybrid pro Windows Xp 32bit?, hlavni ovladac mam porad dle spravce zarizeni z poloviny roku 2009 a ikdyz jsem upgradoval na Sandy bridge (asus P8Z68-V LE, procak 2400S 4 jadro), tak mi karta zpusobuje modre obrazovky, vzdycky selze nejaky aver.. file.

Problem je, ze tyhle modre obrazovky se vyskytuji i ikdyz nepouzivam zadny tv soft, zda se, ze karta nema rada, kdyz nejaka aplikace vyuziva hodne cpu - hry, virtualizace, pak kurzor zacne sekat a nakonec wokna spadnou.

Ovladace od nv na grafarna g450 mam nejnovejsi, to samy realtek zvukarna, obcas se mi taky stava, ze po hibernaci bere nejaky aver proces treba 30 procent CPU, ale pc se chova jakokdyby bral 95. Timto procesem muze byt i takova hloupost jako Aver remote.

Dale se mi stava, ze nektery soft vyuzivajici web kamery si mysli, ze karta je kamera a jsou weby s flashem, kde se mi stavalo, ze mi pri povoleni kamery, ktera ve finale byla karta (by default neslo zmenit pred aktivaci) spadnul komp.[/QUOTE]

Dobrý den,
poslední revize driveru pro tento tuner pochází z roku 2010 (viz http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Product/ProductDetail.aspx?Id=435&tab=APDriver)...žádná novější není, pokud víme, plánována, nicméně vyzkoušejte nainstalovat tu z odkazu a ozkoušejte, zdali nedojde k nějaké změně. Na problém s modrou obrazovkou by ale každopádně mohlo pomoci aktualizovat ovladače chipsetu základní desky a upgradovat BIOS. Rovněž prosím zkontrolujte, zdali je tuner správně zasunut v PCI-E portu a máte-li volný ještě nějaký další, vyzkoušejte kartu přesunout.
Druhou možnou příčinou může být zmíněný SandyBridge procesor. Někteří zahraniční uživatelé čelili podobným problémům, ale ty by již nyní měly spolehlivě řešit nejnovější revize našich aplikací AVerTV a AVer MediaCenter, které jsou ke stažení na následující mini-site: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Upload/AVerMediaTVSoftware/TryItNow.html
Každopádně vyzkoušejte tyto body a pokud by náhodou nic nezabralo, kontaktovali bychom techniky na Taiwanu a vyzkoušeli něco dalšího.
t_m@seznam.cz (1)|6.4.2012 16:00
Dobrý den,

zakoupil jsem si novou kartu AVER Twinstar PCI-E a trápí mě pár problémů:

1) Časové nahrávání

Nějak mi nechce fungovat naplánované nahrávání v případě, že je počítač v režimu SLEEP. Počítač se v době, kdy má nahrávat neprobudí, ač mám vše povoleno v BIOSU, WIN7 i v aplikaci AVER MEDIA CENTER 3D. Pokud si ve WIN plánovači úloh vytvořím vlastní úlohu, tak ta nemá problém vzbudit počítač, ale aplikace AVER MEDI CENTER 3D mi počítač nechce probouzet.
V případě, že počítač v době nahrávání běží, tak se vše nahraje a není žádný problém.
Bohužel návod se tomuto moc nevěnuje a jediné co jsem na internetu dohledal, je že by probouzení snad měla obstarávat aplikace AVER QUICK, ale nevím.
Teď si nejsem vůbec jistý, jestli karta umí probouzet počítač, protože se o tom vlastně nikde nepíše, ale dnes to považuji za samozřejmost.

2) Občas se stane, že po probuzení počítače není dostupný jeden nebo někdy oba tunery. Někdy stačí vypnout a zapnout AVER MEDIA CENTER 3D, někdy se musí restartovat celý počítač.

3) V případě, že si zapnu fungování dálkového ovládání ve Windows Media Centru, tak mi přestane fungovat probouzení počítače pomocí dálkového ovládání. Vše ostatní funguje. Jakmile přepnu ovladač na ovládání aplikací AVERu, tak tlačítko opět začne zapínat počítač.

Konfigurace počítače je následující :

MB: Gigabyte GA-A75M-UD2H
Proc: AMD A6-3500
RAM: 4GB
OS : WIN7 32bit Home Premium + SP1

BIOS, ovladače atp. je vše aktuální - jde o nově sestavené HTPC. K úplné spokojenosti mi však chybí hlavně bezproblémové probouzení počítače pro nahrávání.

Díky za případnou pomoc.

S pozdravem

ToM
AVerMedia_Czech republic (84)|6.4.2012 18:10
[QUOTE=t_m@seznam.cz;404920]Dobrý den,

zakoupil jsem si novou kartu AVER Twinstar PCI-E a trápí mě pár problémů:

1) Časové nahrávání

2) Občas se stane, že po probuzení počítače není dostupný jeden nebo někdy oba tunery. Někdy stačí vypnout a zapnout AVER MEDIA CENTER 3D, někdy se musí restartovat celý počítač.
[/QUOTE]

Jak jsme již odpovídali přes náš helpdesk, doporučili bychom vyzkoušet nejprve následující:
Příčin tohoto problému může být celá řada, nicméně doporučili bychom nejprve zkontrolovat ještě nastavení Vašeho systému pro přechod do/z úsporných režimů a rovněž pokud máte zvukovou kartu Soundblaster, zkuste si zakázat spouštění program cthelper, který se instaluje spolu s ovladači a spouští se se startem Windows.
Dále pak zkontrolujte v režimech napájení Další možnosti napájení > Změnit nastavení plánu > Změnit pokročilé nastavení napájení > Nastavení multimédií > Při sdílení multimédií.
Je-li u některých plánů zvoleno "Zabránit počítači přejít do režimu spánku", přepnutí na "Umožnit...," by mělo pomoci.


[QUOTE]
3) V případě, že si zapnu fungování dálkového ovládání ve Windows Media Centru, tak mi přestane fungovat probouzení počítače pomocí dálkového ovládání. Vše ostatní funguje. Jakmile přepnu ovladač na ovládání aplikací AVERu, tak tlačítko opět začne zapínat počítač.
[/QUOTE]

Co se týče dálkového ovládání, tak původně dálkové ovládání pro tento tuner, stejně jako pro většinu ostatních tunerů od AVerMedia, oficiálně podporoval pouze naše nativní aplikace (AVerTV a AVer MediaCenter). Plnou podporu a fungování všech funkcí tak můžeme zaručit pouze v těchto aplikacích. Podpora WMC byla doprogramována až dodatečně a je tedy skutečně možné, že některé funkce nemusí takto stoprocentně fungovat.

S pozdravem a přáním hezkého víkendu,
AVerMeida CZ
Dunk (1)|23.5.2012 09:41
Dobrý den,
známý si nedávno pořídil kartu AVerTV Satellite Trinity. Chtěl si k ní nyní dokoupit CI slot AVerTV SatGate, ale zjistil, že ho už nikde neprodávají a AVer nemá ani žádný jiný podobný produkt. Chystá AVer v dohledné době nějakou náhradu? Popřípadě pokud ne, tak máte nějaké doporučení, které CI sloty by se daly použít, aby byly kompatibilní?

Díky za odpověď, Dunk
AVerMedia_Czech republic (84)|23.5.2012 23:01
[QUOTE=Dunk;410758]Dobrý den,
známý si nedávno pořídil kartu AVerTV Satellite Trinity. Chtěl si k ní nyní dokoupit CI slot AVerTV SatGate, ale zjistil, že ho už nikde neprodávají a AVer nemá ani žádný jiný podobný produkt. Chystá AVer v dohledné době nějakou náhradu? Popřípadě pokud ne, tak máte nějaké doporučení, které CI sloty by se daly použít, aby byly kompatibilní?

Díky za odpověď, Dunk[/QUOTE]

Dobrý den,

náhrada v podobě nějaké hybridní interní karty byla sice plánována, ale prozatím není plánováno uvedení žádného podobného produktu do prodeje. Je možné, že nějaký konkurenční CI slot s kartou fungovat bude, ale oficiálně můžeme zaručit funkčnost jedině u modelu AVerTV SatGate, který již skutečně není nadále v distribuci.

Jedinou alternativou z portfolia společnosti AVerMedia tak je satelitní tuner AVer3D Satellite TV, který sice disponuje zabudovaným CICA slotem a podporou DVB-S i Full HD DVB-S2, ale u kterého jde o externí USB řešení, a které již neobsahuje žádné další tunery. Více informací o tomto produktu naleznete na adrese: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Product/ProductDetail.aspx?Id=473

S pozdravem,
AVerMedia CZ
swejzi (16)|31.5.2012 19:04
Dobrý den,
stále se potýkám s problémem, kdy se TV tuner ve správci zařízení jeví jako připojený a funkční, ale TV aplikace s ním nedokáží pracovat, protože prý tento hardware není dostupný. Pomuže jedině tuner natvrdo odpojit od USB a znovu připojit. Jedná se o tuner A805 s GPS, provozovaný ve WinXP SP3. Tento problém nastává většínou když je PC delší dobu vypnuté, nebo(?) když je dlouhou dobu tuner nečinný. Zkoušel jsem oba drivery pro XP publikované na webu, ale zlobí to s oběma.
AVerMedia_Czech republic (84)|4.6.2012 13:46
[QUOTE=swejzi;411929]Dobrý den,
stále se potýkám s problémem, kdy se TV tuner ve správci zařízení jeví jako připojený a funkční, ale TV aplikace s ním nedokáží pracovat, protože prý tento hardware není dostupný. Pomuže jedině tuner natvrdo odpojit od USB a znovu připojit. Jedná se o tuner A805 s GPS, provozovaný ve WinXP SP3. Tento problém nastává většínou když je PC delší dobu vypnuté, nebo(?) když je dlouhou dobu tuner nečinný. Zkoušel jsem oba drivery pro XP publikované na webu, ale zlobí to s oběma.[/QUOTE]

Dobrý den,

v tomto případě bychom doporučili vyzkoušet postupy z přiložených pdf souborů. Ty obsahují informace o tom, jak reinstalovat/reinicializovat USB porty, a které by mohly při řešení problému pomoci. Budete-li během laborování instalovat opět i driver k tuneru samotnému, tak vždy prosím používejte nejnovější verzi 1.0.x.63 (ke stažení např. zde: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Product/ProductDetail.aspx?Id=422&tab=APDriver).

S pozdravem,
AVerMedia CZ
AVerMedia_Czech republic (84)|15.6.2012 17:27
V posledních dnech se opakovaly dotazy na MMC AVerLife ExtremeVision Media Player, kdy z ničeho nic celé MMC zamrzalo po připojení k místní LAN síti. Na základě těchto dotazů jsme tedy vytvořili novou verzi firmware, která tento problém okamžitě a úspěšně řeší. Instalační soubor s novým firmware můžete stahovat na tomto odkazu: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
V txt souboru přiloženém níže pak naleznete návod, jak aktualizaci firmware provést.

[ATTACH]18282[/ATTACH]

Hezký víkend přeje,
AVerMedia CZ
swejzi (16)|8.7.2012 11:05
Chtěl bych se zeptat zde přítomných, jestli má někdo osobní zkušenosti s tunerem AverMedia AverTV TwinStar USB (A825). Zajímá mě především onen diversitní mód, o kolik je lepší příjem ve srovnání s ostatními USB DVB-T tunery. Chci se také ujistit, jestli jsou oba tunery schopny využít externí anténu. Na internetu se množí spekulace, že jeden tuner je napevno připojen jen k té miniaturní vestavěné, což jak doufám, není pravda, protože pokud nebudu stát přimo pod vysílačem, tak mi je 2x tuner k ničemu. Dále by mě zajímalo, jestli s oběma tunery umí spolupracovat aplikace DVBViewer. Uvítám samozřejmě i jakékoliv jiné zkušenosti a postřehy.
předem děkuji.
mikepad (37)|8.7.2012 21:32
Dobrý den, prosím o radu, jakou verzi ovladače a AverTv aplikace použít pro mou starší DVB-T PCI kartu (AverTV Hybrid+FM PCI) na mém desktopu s Win7 Ultimate 32bit. Momentálně používám verzi obvladače 3.6.0.6 a AverTV 6.0.18 - vše funguje.
Díky za pomoc a včasnou informaci
swejzi (16)|8.7.2012 21:40
mikepad: Nějak nechápu dotaz. Když všechno funguje, tak v čem je problém?
mikepad (37)|9.7.2012 16:19
swejzi: používám výše zmíněné již delší čas - takže můj dotaz byl spíše na novější verze ovladačů, update Tv aplikace atd. Na netbooku třeba používám k USB AverTv Hybrid Volar novější TV aplikaci...
AVerMedia_Czech republic (84)|9.7.2012 18:43
[QUOTE=mikepad;416240]swejzi: používám výše zmíněné již delší čas - takže můj dotaz byl spíše na novější verze ovladačů, update Tv aplikace atd. Na netbooku třeba používám k USB AverTv Hybrid Volar novější TV aplikaci...[/QUOTE]

Dobrý den,

3.6.0.6 je skutečně nejposlednější dostupná verze ovladačů pro tento tuner. Nejnovější verze obslužné aplikace AVerTV má označení 6.5.1 (ke stažení např. zde: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Upload/AVerMediaTVSoftware/TryItNow.html). Nemáte-li ji tedy ještě nainstalovanou, pak určitě doporučujeme. Ponechte v systému ovladače a nainstalujte tuto novou verzi namísto starší. Obsahuje řadu užitečných novinek, zdařilý skin DarkKnight a celkově je svižnější a kvalitnější.

S pozdravem,
AVerMedia CZ
swejzi (16)|9.7.2012 18:44
mikepad: Poslední ovladače pro kartu jsou zde: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Support/Download.aspx?Type=APDriver&tab=APDriver&id=25
Pro samotnou kartu se již neaktualizuje Aplikace AverTV, dá se ovšem stáhnout nejnovější verze AverTV 3D, která by neměla mít problém pracovat s tímto tunerem zde http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Upload/AVerMediaTVSoftware/TryItNow.html
Má mnoho nových funkcí, určitě stojí za vyzkoušení.

EDIT: AVerMedia_Czech republic: sakryš, byl(a) jste o minutku rychlejší. :-D
AVerMedia_Czech republic (84)|13.7.2012 17:21
[QUOTE=swejzi;416071]Chtěl bych se zeptat zde přítomných, jestli má někdo osobní zkušenosti s tunerem AverMedia AverTV TwinStar USB (A825). Zajímá mě především onen diversitní mód, o kolik je lepší příjem ve srovnání s ostatními USB DVB-T tunery. Chci se také ujistit, jestli jsou oba tunery schopny využít externí anténu. Na internetu se množí spekulace, že jeden tuner je napevno připojen jen k té miniaturní vestavěné, což jak doufám, není pravda, protože pokud nebudu stát přimo pod vysílačem, tak mi je 2x tuner k ničemu. Dále by mě zajímalo, jestli s oběma tunery umí spolupracovat aplikace DVBViewer. Uvítám samozřejmě i jakékoliv jiné zkušenosti a postřehy.
předem děkuji.[/QUOTE]

Dobrý den,
tak jsme od kolegů dostali vyjádření k tomu diversity módu a mělo by to být tak, že ta vestavěná anténa je sice velmi citlivá, ale spouští se pouze při dobrém a silném signálu. V takovém případě pak jeden z tunerů běží na tuto anténku a druhý na RF vstup a nedochází tak k poklesu síly signálu ani na jednom z nich. V případě nedostatečného signálu se pak vestavěná anténka deaktivuje a oba tunery berou signál z RF vstupu, stejně jako jakékoliv jiné duální TV tunery.
Je-li tedy u Vás situace se signálem tak komplikovaná, jak jste popisoval, diversity mód na ní zcela určitě nic nezmění.
Co se týče podpory aplikace DVBViewer, tak to jsme dosud netestovali, ale je to spíše otázkou aplikace samotné, než driverů karty, takže určitě vyzkoušejte, nebo se příp. obraťte přímo na technickou podporu/vývojáře DVBVieweru (viz http://www.dvbviewer.com/en/index.php?page=faq).
S pozdravem a přáním hezkého víkendu,
AVerMedia CZ
amrtin (9)|14.7.2012 00:54
Zdravim,mám usb tuner http://www.avermedia.com/avertv/product/ProductDetail.aspx?Id=293 a sw AVer TV6,respektive jeho EPG ukazuje pořád zimní čas,tzn.pořad začínající např. ve 20:00 EPG ukazuje že začíná v 19:00.Nedá se to nějak nastavit?Nebo použít nějaký jiný sw se kterým by ovšem spolupracovalo dálkové ovládání?Např. Media center (win7/32bit) funguje v pohodě,ale zase nejde d.o.

[HL]MOD: Přesunuto do správné sekce[/HL]
AVerMedia_Czech republic (84)|14.7.2012 10:44
[QUOTE=amrtin;416688]Zdravim,mám usb tuner http://www.avermedia.com/avertv/product/ProductDetail.aspx?Id=293 a sw AVer TV6,respektive jeho EPG ukazuje pořád zimní čas,tzn.pořad začínající např. ve 20:00 EPG ukazuje že začíná v 19:00.Nedá se to nějak nastavit?Nebo použít nějaký jiný sw se kterým by ovšem spolupracovalo dálkové ovládání?Např. Media center (win7/32bit) funguje v pohodě,ale zase nejde d.o.[/QUOTE]

Dobrý den,
problémy s posunem času v EPG se vyskytovali pouze u některých buildů aplikace AVerTV ve verzi 6.0.18. Řešení je tedy snadné: stačí aplikaci odinstalovat (ovladače v systému ponechte, příp. aktualizujte na poslední verzi 2.0.x.126 z Vašeho odkazu) a nainstalovat nejnovější verzi 6.5.1 odsud: http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Upload/AVerMediaTVSoftware/TryItNow.html
Tato verze už posun času nevykazuje a navíc v ní lze pro jistotu čas nastavovat i manuálně (Nastavení -> Digitální TV -> Pokročilé -> Nastavení EPG GMT).
S pozdravem a přáním hezkého víkendu,
AVerMedia CZ
orefmi (8)|16.7.2012 21:20
Dobry den.
Chcel by som poprosit radu aky usb tuner AverMedia kupit.Chcem ho pouzivat s HTPC s win7. Jedna sa mi hlavne o planovane nahravanie a neviem ktory usb tuner je vhodny na automaticke prebudenie HTPC pred zacatim nahravania a vypnutia HTPC po skonceny nahravania. Je to s USB tunermi AverMedia mozne? Ak ano prosim poradte aky typ.(Potreboval by som aj analog aj digital.)
Dakujem.
AVerMedia_Czech republic (84)|18.7.2012 16:06
[QUOTE=orefmi;417001]Dobry den.
Chcel by som poprosit radu aky usb tuner AverMedia kupit.Chcem ho pouzivat s HTPC s win7. Jedna sa mi hlavne o planovane nahravanie a neviem ktory usb tuner je vhodny na automaticke prebudenie HTPC pred zacatim nahravania a vypnutia HTPC po skonceny nahravania. Je to s USB tunermi AverMedia mozne? Ak ano prosim poradte aky typ.(Potreboval by som aj analog aj digital.)
Dakujem.[/QUOTE]

Dobrý den,
Vašim požadavkům na plánované nahrávání by měl odpovídat jakýkoliv z tunerů AVerMedia. Ideální pro použití s HTPC se nám jeví model AVerTV Volar HD Nano (A867R viz http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Product/ProductDetail.aspx?Id=449), protože je vybaven WMC kompatibilním ovladačem. Ten má ale pouze digitální DVB-T tuner a jedinou volbou, která tedy přesně splňuje zadání je hybridní model AVerTV Hybrid Volar HD (H830 viz http://www.avermedia.eu/avertv/cz/Product/ProductDetail.aspx?Id=431).
S pozdravem a přáním hezkého dne,
AVerMedia