Pasivni vs aktivni 3D, co vy na to ?
Zde vysel velmi zajimavy clanek ohledne 3D technolgie.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Na trh se dostava i tzv. pasivni sledovani 3D.Hlavne LG se tomu bude venovat.
V clanku se pise, ze to ma jednu zasadni vyhodu a jednu zasadni nevyhodu.
Ta vyhoda spociva v tom, ze 3D obraz uz neblika, ale zaroven to prinasi tu negativni, obraz neni bohuzel tak ostry jako pri sledovani 3D pomoci aktivnich bryli.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Na trh se dostava i tzv. pasivni sledovani 3D.Hlavne LG se tomu bude venovat.
V clanku se pise, ze to ma jednu zasadni vyhodu a jednu zasadni nevyhodu.
Ta vyhoda spociva v tom, ze 3D obraz uz neblika, ale zaroven to prinasi tu negativni, obraz neni bohuzel tak ostry jako pri sledovani 3D pomoci aktivnich bryli.
Pokial nebude mat niekto napozeranych aspon niekolko desiatok hodin na jednej aj druhej technologii a bude to moct z vlastnej skusenosti porovnat - tak vsetko ostava len v teoretickej rovine.
Zoznam vyhod a nevyhod je v teorii jasne popisany, zostava len prax... A na tu si este pockame.
Kazdopadne, cisto teoreticky vnimam ako najvacsiu nevyhodu pasivnej technologie uzky pozorovaci uhol. Pokial som tomu dobre porozumel, tak problemom nie je vyosenie pozorovacieho uhla do stran, ale v smere hore - dolu.
V realite si neviem predstavit pozeranie napr. 3D rozpravky, kedy detom budem musiet vysvelit, ze s hlavou nesmu ani hnut... Kto ma deti, tak vie, ze tie dokazu pri pozerani tv menit polohy od pasivnej leziacej az po skakanie na sedacke...
V reale to vsak take hrozne byt nemusi. V sucasnosti tazko povedat...
Zoznam vyhod a nevyhod je v teorii jasne popisany, zostava len prax... A na tu si este pockame.
Kazdopadne, cisto teoreticky vnimam ako najvacsiu nevyhodu pasivnej technologie uzky pozorovaci uhol. Pokial som tomu dobre porozumel, tak problemom nie je vyosenie pozorovacieho uhla do stran, ale v smere hore - dolu.
V realite si neviem predstavit pozeranie napr. 3D rozpravky, kedy detom budem musiet vysvelit, ze s hlavou nesmu ani hnut... Kto ma deti, tak vie, ze tie dokazu pri pozerani tv menit polohy od pasivnej leziacej az po skakanie na sedacke...
V reale to vsak take hrozne byt nemusi. V sucasnosti tazko povedat...
Tak jako tak je 3D zatim v plenkach a ani v tomto roce se nedockame nejake revoluce.
Ja osobne se spokojim s tim zajit jednou dvakrat za rok na nejake 3D do kina a doma si vychutnat poradne HD.
Ja osobne se spokojim s tim zajit jednou dvakrat za rok na nejake 3D do kina a doma si vychutnat poradne HD.
Pasivní 3D jsem měl možnost zkusit na TV LG. Obraz byl příjemnější na oči a řekl bych, že kvalita byla stejná jako u aktivního 3D. Pasivní 3D by mělo mít lepší obraz ve dne, za tmy je to srovnatelné...
Cesta neni ani v pasivnich ani v aktivnich spise bych to videl v autostereoskopickych. Ale na to si musime pockat prece se musi prodat ty bryle.:)
[quote=matusco;335679]Pokial nebude mat niekto napozeranych aspon niekolko desiatok hodin na jednej aj druhej technologii a bude to moct z vlastnej skusenosti porovnat - tak vsetko ostava len v teoretickej rovine.
V reale to vsak take hrozne byt nemusi. V sucasnosti tazko povedat...[/quote]
tiež som neveriaci tomáš a vyskúšal som skoro každy realny pozorovací uhol a bez problému ostrý,plazma to zvláda ale najviac jej svedčí tmavšia miestnosť
V reale to vsak take hrozne byt nemusi. V sucasnosti tazko povedat...[/quote]
tiež som neveriaci tomáš a vyskúšal som skoro každy realny pozorovací uhol a bez problému ostrý,plazma to zvláda ale najviac jej svedčí tmavšia miestnosť