Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Satelit do novostavby

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Zdravim,chci do me novostavby satelitni tv,jedna se o 4 pokoje. Chci dve druzice (23,5 E a 19,2 E). Jaky potrebuji konvektor? A jak to mam vse propojit? Parabola bude na strese. A jeste jedna vec,jak mam vyresit signal na radio? To si musim poridit nejakou zvlast antenu? Dekuji Martin
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    ja to mam presne ako chces ty .. mam jednu parabolu .. na nej 2 konvertotry so 4mi vystupmi .. (toto sa da poriesit jednym monoblokom zo 4mi vystupmi ) .. este tam mam antenu taku "univerzalnu" .. cize zo strechy idu 4+4+1 kabel .. pod strechou na povale su 4 Diseq prepinace 2->1 .. z povaly ide dole do "kotolne" 4+1 kabel .. tam je rozbocovac na antenu 1->4 .. a 4 zlucovace , ktore zlucia satelitny signal + antenu .. a od tial uz konkretne 4 kable do 4och miestnosti .. zastrcky v miestnostiach su SAT-TV-RADIO ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,533

    a radia ti chytia satelity....takze staci prepojit s externym audiom a mas stovky radii v digitalnej kvalite.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    S tim radiem to nejak nechapu,kdyz mam hifi aparaturu tak potrebuji zapojit antenu (koaxial do zdizky vzadu). Tak jak to mam udelat kdz budu mit jen satelit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od martin_a4 Zobrazit příspěvek
    S tim radiem to nejak nechapu,kdyz mam hifi aparaturu tak potrebuji zapojit antenu (koaxial do zdizky vzadu). Tak jak to mam udelat kdz budu mit jen satelit?
    ...povedeš do ní dekódovaný audiosignál ze satelitního přijímače, ideálně optikou, na kterém si pak budeš jen přepínat naladěné kanály...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 23-01-2011 v 10:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Aha,tak tuner z aparatury vubec nepouziju,ze? A na satelit chytnu vsechny stanice jak na klasickem radiu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od martin_a4 Zobrazit příspěvek
    Aha,tak tuner z aparatury vubec nepouziju,ze? A na satelit chytnu vsechny stanice jak na klasickem radiu?
    Přijde na to, co posloucháš. Případně by přicházelo v úvahu, pokud by něco chybělo, i kombinované řešení s FM popsané Pytkinem. Na satu těch stanic ale dostaneš mnohem víc, než vůbec jsi schopen obsáhnout (a vůbec někdy poslouchat). Věř mi, já osobně mám z té cca tisícovky mezi oblíbenými 3 a z toho stejně poslouchám 1 po 99,5% času.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    354

    A co takhle pouzit multiswitch s antenim vstupem, slouci to veskere signaly do jednoho koaxu ke kazde zasuvce.

    Na koncich klasicke satelitni zasuvky TV, FM, SAT. Na strese parabola s 2xQuad na brejlich a anteny pro FM a DVB-T.

    EDIT: A z koaxama roztahej rovnou UTP, pravdepodobne na tech vic prijimacu pouzijes dreambox a budes potrebovat sdilet kartu ostatnim prijimacum.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    A co takhle pouzit multiswitch s antenim vstupem, slouci to veskere signaly do jednoho koaxu ke kazde zasuvce.

    Na koncich klasicke satelitni zasuvky TV, FM, SAT. Na strese parabola s 2xQuad na brejlich a anteny pro FM a DVB-T.

    EDIT: A z koaxama roztahej rovnou UTP, pravdepodobne na tech vic prijimacu pouzijes dreambox a budes potrebovat sdilet kartu ostatnim prijimacum.
    Tak ted jsem z toho magor)) zKUS TO PROSIM POPSAT JINAK,JAK PRO BLBCE
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    A co takhle pouzit multiswitch s antenim vstupem, slouci to veskere signaly do jednoho koaxu ke kazde zasuvce.

    Na koncich klasicke satelitni zasuvky TV, FM, SAT. Na strese parabola s [COLOR=red]2xQuad[/COLOR] na brejlich a anteny pro FM a DVB-T.

    EDIT: A z koaxama roztahej rovnou UTP, pravdepodobne na tech vic prijimacu pouzijes dreambox a budes potrebovat sdilet kartu ostatnim prijimacum.
    U multiswitche se obvykle dává QUATTRO konvertor, nikoliv QUAD
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od martin_a4 Zobrazit příspěvek
    Tak ted jsem z toho magor)) zKUS TO PROSIM POPSAT JINAK,JAK PRO BLBCE
    http://www.omko.cz/?technisat-gigasw...kod=COMTECHN98

    2x http://www.omko.cz/?technisat-quattr...d=KOTECHQUATRO
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Neni to pro me zbytecne? Je to na 8 sat prijmacu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od martin_a4 Zobrazit příspěvek
    Neni to pro me zbytecne? Je to na 8 sat prijmacu
    TechniSat na 4 se nedělá (jenom 9/8) a navíc když se třeba rozhodneš pro dvoutunerový PVR přijímač, tak to jistě přijde vhod. Kromě toho je ten cenový rozdíl oproti nějakým multiswitchům 9/4 defacto zanedbatelný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    138

    Mohl bys mi prosim napsat seznam co vse potrebuji abych to vse mohl nakoupit? Diky Martin
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    182

    Zrovna teď jsem to řešil, tak můžu přispět svou troškou do mlýna.

    Řešil jsem to pro více místností (ne ve všech je aktuálně TV), ale chtěl jsem to mít připravené na možné rozšíření. Takže mám 85 cm parabolu http://www.omko.cz/index.php?m=eshop...ledat=fuba+&q=, s multifeedem na 4 LNB, momentálně osazené dva http://www.omko.cz/index.php?m=eshop...od=KOINULTRAQT (na 23,5 a 19,2), dále multipřepínač http://www.omko.cz/index.php?m=eshop...d=COCEMS1712PU, do kterého je připojena i anténa na pozemní digitál a FM rádio. Z multipřepínače jsou výstupy vedeny koaxem do všech místností, kde by potenciálně mohla být TV a je to zakončeno trojzásuvkou SAT, TV a FM.

    Ke všem těmto přípojným místům doporučuji ještě přidat zásuvku na ethernet a telefon tj. z půdy svést UTP kabel a telefonní kabel, případně dva UTP kabely. Účel ethernetu je jasný, telefonní zásuvku doporučuji z důvodu možného využití např. pro sdílení dekódovací karty v rámci domácnosti bez použití speciálních satelitních přijímačů jako (např. Dreambox). Jde o to, že v dnešní době a hlavně blízké budoucnosti budou zcela běžné TV s již zabudovaným satelitním tunerem, které samozřejmě neumožní sdílení dekódovací karty, ale na druhou stranu je zbytečné k daným TV pořizovat další mašinku - satelitní přijímač, který umožní sdílení. Pak je řešením např. http://www.kvxinfo.net/ a ten vyžaduje právě tu komunikaci po telefonním kabelu. Samozřejmě možnou variantou jsou i bezdrátové splittery, ale se všema nevýhodama bezdrátového spojení, tj. především nižší spolehlivost (záleží na vzdálenosti od umístění splitteru, složení zdí, stropů, apod.)...I v dnešní době pořád platí drát je drát...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HD satelit
    Od Teruyo v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-04-2011, 18:05
  2. satelit
    Od Draken v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-03-2010, 08:31
  3. Satelit
    Od repu v sekci Bastlení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-06-2007, 16:15
  4. Jak na satelit?
    Od pav-lix v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-06-2007, 12:06
  5. satelit
    Od semtexx v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-10-2006, 09:07