Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Nieco nove miesto PCH A-110

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele tomeq
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    9

    Vlastnim nejaky cas prehravac Popcorn Hour A-110. Kupil som ho na zaklade odporucani, napriek vyssej cene oproti konkurencii. Po dlhsej dobe ale musim povedat, ze som s tymto prehravacom vrcholne nespokojny. A mam na to tieto dovody:
    - dialkove ovladanie ma sice super prevedenie, ale treba s nim mierit presne na prehravac
    - vnutorny disk nedokaze pocitac rozoznat, pokial na nom nie su nainstalovane drivery
    - niekedy po spusteni nefunguje sietovanie medzi PCH a pocitacmi (mam 3 PC v sieti, vsetko cez kabel) - pomoze len restart
    - cele UI je otrasne pomale
    - doteraz sa mi nepodarilo uspokojivo rozchodit plynule prehravanie hd obsahu v .mkv a 24p (funkcia AUTO vo Video Output nastaveniach nefunguje tak ako ma -aj ked pri starsich firmware som mal pocit ze fungovala), manualne nastavovanie vystupu neberiem ako riesenie - nebudem nutit "menej zrucnych" clenov rodiny, aby si vzdy zistovali FPS v ripe a menili zakazdym rucne nastavenia
    - vo filmoch su citit stale zasklby, hlavne to je dobre vidiet pri zmene sceny, ci naletoch kamery (v TV - Samsung 46A650) zrejme problem nie je, prehravanie Bluray z PS3 ide perfektne
    - 23. decembra vysiel novy firmware ktory konecne opravil problem s novsimi ripmi - nastala uprava v hlavicke *.mkv - taketo ripy nebol schopny prehravac prehrat
    - dnes som si pustil film v mkv - konkretne Black Hawk Down, a v polovici sa film z nicoho nic vypol (aj ked na starsom firmaware siel uplne v pohode)
    - zvuk mam cez HDMI do TV - obcas pri DTS zvuku pocut prasknutie

    Dnes moj pohar trpezlivosti uplne pretiekol a preto sa pytam - co vybrat namiesto tohto nespolahliveho zariadenia?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele tjurny
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    503

    Citace Původně odesláno od tomeq Zobrazit příspěvek
    Vlastnim nejaky cas prehravac Popcorn Hour A-110. Kupil som ho na zaklade odporucani, napriek vyssej cene oproti konkurencii. Po dlhsej dobe ale musim povedat, ze som s tymto prehravacom vrcholne nespokojny. A mam na to tieto dovody:
    - dialkove ovladanie ma sice super prevedenie, ale treba s nim mierit presne na prehravac
    - vnutorny disk nedokaze pocitac rozoznat, pokial na nom nie su nainstalovane drivery
    - niekedy po spusteni nefunguje sietovanie medzi PCH a pocitacmi (mam 3 PC v sieti, vsetko cez kabel) - pomoze len restart
    - cele UI je otrasne pomale
    - doteraz sa mi nepodarilo uspokojivo rozchodit plynule prehravanie hd obsahu v .mkv a 24p (funkcia AUTO vo Video Output nastaveniach nefunguje tak ako ma -aj ked pri starsich firmware som mal pocit ze fungovala), manualne nastavovanie vystupu neberiem ako riesenie - nebudem nutit "menej zrucnych" clenov rodiny, aby si vzdy zistovali FPS v ripe a menili zakazdym rucne nastavenia
    - vo filmoch su citit stale zasklby, hlavne to je dobre vidiet pri zmene sceny, ci naletoch kamery (v TV - Samsung 46A650) zrejme problem nie je, prehravanie Bluray z PS3 ide perfektne
    - 23. decembra vysiel novy firmware ktory konecne opravil problem s novsimi ripmi - nastala uprava v hlavicke *.mkv - taketo ripy nebol schopny prehravac prehrat
    - dnes som si pustil film v mkv - konkretne Black Hawk Down, a v polovici sa film z nicoho nic vypol (aj ked na starsom firmaware siel uplne v pohode)
    - zvuk mam cez HDMI do TV - obcas pri DTS zvuku pocut prasknutie

    Dnes moj pohar trpezlivosti uplne pretiekol a preto sa pytam - co vybrat namiesto tohto nespolahliveho zariadenia?
    Ja sem z PCH A-110 stale spokojen. Nejsem si jist jestli si vubec necim pomuzes. Naprilklad vnitrni disk je u vetsiny prehravacu formatovan EXT2, EXT3 a ty proste windows nenacte. Prepinani frame rate automaticky nenabizi ani vsude vychvalovany Xtremer, ja z automatickym prepinanim nemam problem ? Chtel bych videt kolik vyrobcu nabizi nove firmaware po takove dobe co uz se konkretni mode nevyrabi. Kolik modelu je pasivne chlazenych ? Ja rozhodne zustanu verny popcornu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele tomeq
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    9

    Beriem to tak, ze na dobry produkt updaty na zaplatavanie chyb netreba. O to horsie, ze sa u Popcornu s novym firmware casto objavia aj dalsie nove chyby. Ale pokial je pravda co hovoris - a naozaj sa s nicim inym nepomozem, tak to asi radsej prejdem k HTPC, aj ked som povodne tuto moznost odmietal. Nemam rad neustale nastavovanie a ladenie (vyrobok ma sluzit mne, nie ja jemu), ale u HTPC je aspon sanca ze to doladim k svojej spokojnosti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    tomeq : mam pocit , ze tvoje problemy pramenia z tvojej nevedomosti .. popcorn za to nemoze :

    - dialkove ovladanie ma sice super prevedenie, ale treba s nim mierit presne na prehravac

    hmm .. to je asi individualne .. nikdy som si nevsimol , ze by som nejak presnejsie musel mierit , ako s inymi ovladacmi .. mozno to mas niekde zle umiestnene ..

    - vnutorny disk nedokaze pocitac rozoznat, pokial na nom nie su nainstalovane drivery

    pokial nepotrebujes NMT aplikacie , tak vnutorny disk moze byt NTFS .. V najnovsom firmware je uz dokonca NTFS zapis .. Cize je mozne nechat si popcorn spravit svoje particie a tu poslednu na filmy potom preformatovat na NTFS .. a vsetko bude chodit a v pocitaci neni treba nic instalovat .. Neviem ale aky je problem s instalovanim driverov na unixovy EXT filesystem .. Dalsia vec je , ak mas doma siet , tak netusim naco to chces prenasat .. ja vsetko kopirujem do popcornu po sieti .. teda je mi uplne jedno aky filesystem tam je ..

    - niekedy po spusteni nefunguje sietovanie medzi PCH a pocitacmi (mam 3 PC v sieti, vsetko cez kabel) - pomoze len restart

    no .. to sa mi nikdy nestalo .. raz mi uplne odisla siet a vymenili mi popcorn za novy .. od vtedy to opat ide jak oci ..

    - cele UI je otrasne pomale

    ano to je .. A200/C200 su vyrazne rychlejsie .. Xtreamer je obdobne pomali , aj WDTV .. Najrychlejsi je (bol?) TVIX .. ale zase stoji niekolko nasobne viac ..

    - doteraz sa mi nepodarilo uspokojivo rozchodit plynule prehravanie hd obsahu v .mkv a 24p (funkcia AUTO vo Video Output nastaveniach nefunguje tak ako ma -aj ked pri starsich firmware som mal pocit ze fungovala), manualne nastavovanie vystupu neberiem ako riesenie - nebudem nutit "menej zrucnych" clenov rodiny, aby si vzdy zistovali FPS v ripe a menili zakazdym rucne nastavenia

    TU zjavne nevies o co ide a necitas navody a fora .. funkcia AUTO je uplne na nic .. ked chces automaticke prepinanie, tak si musis nastavit vystup bud na 720p50 (ak mas HD ready telku) , aelbo 1080p50 (ak mas fullHD telku) a dalej hned pod rozlisenim sa nastavuje FRAMESYNC .. a tam nastav PAL/NTSC/24P .. a popcorn bude sam pekne prepinat vystup podla filmu ..

    - vo filmoch su citit stale zasklby, hlavne to je dobre vidiet pri zmene sceny, ci naletoch kamery (v TV - Samsung 46A650) zrejme problem nie je, prehravanie Bluray z PS3 ide perfektne

    Ak mas spravne nastaveny vystup a trha ti to , tak su dve moznosti .. Telka je zla .. Konkretne so samsungami nejakou radou bol problem pri 23.9 fps .. Alebo je zle MKV ..

    - 23. decembra vysiel novy firmware ktory konecne opravil problem s novsimi ripmi - nastala uprava v hlavicke *.mkv - taketo ripy nebol schopny prehravac prehrat

    tak to je dobre , nie ?

    - dnes som si pustil film v mkv - konkretne Black Hawk Down, a v polovici sa film z nicoho nic vypol (aj ked na starsom firmaware siel uplne v pohode)

    moze byt problem vo filme kludne .. alebo soudruzi v NDR spravili chybu ..

    - zvuk mam cez HDMI do TV - obcas pri DTS zvuku pocut prasknutie

    toto by prave mohol riesit tento najnovsi firmware ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele tomeq
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    9

    To Pytkin - kupil som si Popcorn s tym, ze mi bol x-krat odporucany ako jeden z najlepsich prehravacov vo svojej triede (znova pripomeniem, ze drahsi ako konkurencia). Nemienim sa tu s niekym vadit o mojich pocitoch a dojmoch, ale ak mi niekto povie ze ovladanie na PCH je rovnake ako akekolvek ine ovladanie, tak bud ten clovek trepe alebo mam ja vadny kus. Ovladac od TV mozem kludne namierit aj na strop a TV s tym nema najmensi problem - tak si ja predstavujem dialove ovladanie ktore funguje. Vo vyhlade na PCH mi mozno kusok zavadzia konferencny stolik, ale vsetky ostatne zariadenia si s tym hravo poradia... Popcorn nie.
    K ostatnym veciam sa nebudem vyjadrovat, lebo pramenia z teorie, typu - "kupim si prehravac, ale podari sa mi ho nastartovat, az ked sa preluskam cez 768 000 stranok na roznych forach a diskusiach". Ak by som mal pri kazdom kuse elektroniky ktoru mam doma riesit fora, tak by som musel dat v zamestnani vypoved a podat ziadost o rozvod, a ani po tom by som to asi casovo nestihal...

    Ak prehravac predtym dokazal prehrat subor bez problemov a po update firmware to uz nedokaze, tak to bol skor downgrade ako upgrade, alebo sa mylim?

    Kupil som si vec za necelych 200€, u ktorej som tak nejak ocakaval, ze bude fungovat rovno z krabice, a nie ze stravim desiatky hodin tweakovanim a hladanim na internete (nie ze by som bol lama, ale jednoducho na to nemam chut, ani cas)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,159

    Hľadám tiež nejaký stroj na prehrávanie filmov a i-net rádio.
    A musím v tomto jednoznačne podporiť tomeqa - keď si niečo kúpim, má to fungovať z krabice.

    Neznášam tiež reči o tom, že treba updatovať FW okamžite po donesení domov, študovať fóra a doinštalovávať pluginy a drivre keď chcem len blbé pripojenie do LAN, prenos dát medzi prístrojom a nejakým NAS v sieti a prehratie na TV.
    Chápem, keď to niekto chce ešte použiť aj ako radar pre zisťovanie rakiet s plochou dráhou letu - potom sú neofiko FW a pluginy na mieste.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    279

    Pani taky pristroj asi nekupite Kazdemu bude chybat nieco alebo nebude fungovat 100% ako na tom predoslom.... Zial bez vsetkych tych zasahov to nepojde. U niektorych je ich viacej u niektorych je ich menej.

    dodo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele tjurny
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    503

    jake zasahy ? Jake tweakovani ?
    Zakladni nastaveni sem provedl pred lety a dodnes funguje. Absolutne primitivni pristroj, v dobrem slova smyslu.
    TV out - 1080p, Frame rate - NTSC/PAL/24p, HDMI AUDIO - ON, DTS, DD OUT - RAW, AAC, WMA OUT - PCM. V Sitovem sdileni sem natukal cestu k NASU (v PCH disk nemam) a to je vse.
    Ta smerovost dalkoveho ovladani me take obcas stve, toto resi C-200, misto IR prenosu pouziva RF pronos. Toto take zatim zadna konkurence nepredvedla, aspon co vim.
    Naposledy upraveno uživatelem tjurny: 26-12-2010 v 17:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele tjurny
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    503

    kdyby mela A-210
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...620#post317620
    RF dalkove ovladani jako C-200 tak se budu tesit jak malej kluk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    tomeq : mozno som nadpriemerne inteligentny , ale ja som nic nemusel hladat a vsetky bezne funkcie o ktorych sa tu bavime , mi fungovali hned .. Prajem ti aby si nasiel taky prehravac , ktory splni tvoje ocakavania , ale z mojich vlastnych skusenosti musim povedat , ze taky neexistuje .. ALE NIKDY NEHOVOR NIKDY ...

    EDIT : este k tomu dialkovemu ovladaniu .. Popcorn bez problemov ovlada aj moj 4.5 rocny syn a 70 rocna mama .. takze to s tym dialkovym ovladacom nemoze byt take kriticke ..
    Naposledy upraveno uživatelem Pytkin: 27-12-2010 v 01:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    Hľadám tiež nejaký stroj na prehrávanie filmov a i-net rádio.
    A musím v tomto jednoznačne podporiť tomeqa - keď si niečo kúpim, má to fungovať z krabice.

    Neznášam tiež reči o tom, že treba updatovať FW okamžite po donesení domov, študovať fóra a doinštalovávať pluginy a drivre keď chcem len blbé pripojenie do LAN, prenos dát medzi prístrojom a nejakým NAS v sieti a prehratie na TV.
    Chápem, keď to niekto chce ešte použiť aj ako radar pre zisťovanie rakiet s plochou dráhou letu - potom sú neofiko FW a pluginy na mieste.
    tu ale nikto nehovori nic o pluginoch ... to ze si musis updatnut firmware , plati u kazdeho multimedialneho centra .. su to pocitace , takze je jasne, ze prva vec je update firmwaru .. vsetky bezne funkcie funguju normalne .. ak teda clovek neni uplny truhlik , a trosku sa kamaradi s pocitami a sietami , tak vsetko zbehne na prvu supu ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele tomeq
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    9

    Pytkin - ok, asi som len prehnane narocny na zariadenie za 200€. Mozno to, co ty povazujes za "v pohode", ja povazujem za nepripustne.

    Vcera som mal problem zasa s ripom, ktory pred par mesiacmi slapal ako hodinky. Konkretne sa jedna o rip Rota 9, po par minutach zacal trhat obraz, pomohlo prepnut jazyk z cz na rusky (viem ze s tymto byva problem - ked blbci prihodia k 24p mkv zvuk z dvd), lenze po par minutach to zacalo sekat aj s original zvukom, takze zas pomohlo prepnutie jazyka spat do cz. (Aaach, fakt komfortne riesenie, ked s navstevou sledujes film)

    Dalej, skusal som to tvoje nastavenie 1080p50 miesto AUTO (kolko bolo uz tych updatov na PCH? Fakt by som uz cakal ze by to malo byt doladene) - nepomohlo - obraz je este viac trhany ako ked to necham na tom AUTO. Subjektivne - najlepsie sa mi to javi ked manualne nastavim 1080p24, ale od plynuleho prehravania (tj bluray z ps3) to ma stale daleko. Nehovoriac o nutnosti manualne prehadzovat nastavenia, ak si decka chcu pustit nejaky dvix...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    tomeq : a prepol si zaroven framesync na PAL/NTSC/24P ? lebo to je to absolutne najpodstatnejsie .. To povie popcornu , aby si prepinal vystupnu frekvenciu podla filmu .. funkcia AUTO je uplne nieco ine .. to je o tom , ze si popcorn prepne sam medzi kompozitom , komponentom a HDMI .. nijak to nesuvisi s tym , kolko fps ma film .. To s cim mas problemy , uz na popcorne spolahlivo funguje 1-2 roky .. fakt nechapem , ze tapes v elementarnych veciach .. TOTO JE FAKT JEDNA Z VECI , KTORE NA POPCORNOCH VPOHODE FUNGUJU .. Problemy s tym ma prave skorej konkurencia ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele tomeq
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    9

    Tak uz to konecna zacina davat zmysel. Asi rok dozadu mi nejaky chytrak poradil presny opak ako ty dnes - framesync vypnut a vystup na AUTO.
    To ale nic nemeni na tom, ze obraz stale nie je uplne plynuly - ako moc moze mat na to vplyv 100hz v TV a jeho nastavenie? Moze sa to s popcornom nejak bit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    100Hz moze robit problem si myslim .. hlavne pri 23.9 a 24 .. nevies to na telke docasne vypnut ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Winfast DTV2000H - mono miesto sterea
    Od angeluss v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 16:15
  2. Nieco na vytvorenie klasickeho DVD
    Od Sego2 v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-10-2007, 18:38
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-03-2007, 16:50
  4. wav kontainer s wma previest na nieco pouzitelne
    Od brzi v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-01-2007, 11:50
  5. poznate nieco lepsie ako je FRAPS ??
    Od sojer27 v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-12-2006, 10:16