Renderovani ve Vegasu a vytizeni systemu
Da se nejak nastavit, aby Vegas vyuzival lepe systemove prostredky? Napriklad kdyz se pri rendrovani podivam na vytizeni procesoru, tak jede jen na cca 50%. Klidne bych Vegasu dopral vic prostredku, ale on je zrejme nechce (P4/3.0, 512MB dual, Intel 865). Jak ho primet, aby zacal vic makat :-). Snad zde nejsem Off Topic.
No me jede na 100 procent! Nemas nahodou dva processory?Nekde v nastaveni Vegasu jsem videl moznost zapnout podporu pro dva processory. Taky zkus nastavit v task liste vetsi prioritu procesu, ale tomu moc neverim... :-?
Vegas ma podporu dvojprocesorovych dosiek, ale nie HT, avsak ak si zmysli, tak ide aj na 95-100%, aspon do Mpeg2 sa mi to obcas deje a ziadne ine procesy rezidentne nespustam... Do AVI takisto by to skor malo zalezat na tom kodeku,ktory vyuziva, ci je s podporou pre HT, teda napr. DivX ide tiez vysoko.. Inak si myslim tiez, ze ked to dokaze taky Shrink vyuzit PC na 100%, tak preco nie aj Vegas 9-)
Mám vyzkoušené, že aj když správce úloh píše vytížení procesoru pouze 50%, rendering trvá asi o 1/7 času dýl než když je v biosu HT vypnutý (vytížení 100%). Takže při zaplém HT je výkon lepší než oněch 50% co píš správce úloh (pravděpodobně díky tecnologii HT).
[quote=matess]Mám vyzkoušené, že aj když správce úloh píše vytížení procesoru pouze 50%, rendering trvá asi o 1/7 času dýl než když je v biosu HT vypnutý (vytížení 100%). Takže při zaplém HT je výkon lepší než oněch 50% co píš správce úloh (pravděpodobně díky tecnologii HT).[/quote]
Pravda je, že hodnota zatížení procesoru, kterou ukazuje správce úloh závisí na zapnutém/vypnutém HT v biosu. Nicméně porovnával jsem časy rendrování při obou variantách, a byly téměř shodné. HT technologie tedy (zatím) nemá vliv na rychlost rendrování ve Vegasu.
Pravda je, že hodnota zatížení procesoru, kterou ukazuje správce úloh závisí na zapnutém/vypnutém HT v biosu. Nicméně porovnával jsem časy rendrování při obou variantách, a byly téměř shodné. HT technologie tedy (zatím) nemá vliv na rychlost rendrování ve Vegasu.
A při zaplém HT vyrendruješ dva projekty rendrované zároveň zhruba o třetinu času dřív než při vyplém HT, což je jednoznačný přínos :-)
mne vegas zere pri renderingu 100% procesoru. mimo prechodov a miest kde aplikujem filtre a efekty ani 20% (huffyuv kodek)...
[quote=matess]A při zaplém HT vyrendruješ dva projekty rendrované zároveň zhruba o třetinu času dřív než při vyplém HT, což je jednoznačný přínos :-)[/quote]
Aha, to jako že při současném rendrování ve 2 instancích Vegasu budu o třetinu času dříve hotový než když vyrendruju najdřív jeden a pak druhý? (Myšleno s povoleným Hyper Threading samozřejmě). To je zajímavá informace, to musím vyzkoušet! To by mohlo uspořit hóóódně hodin, zejména při nastavené kvalitě na Best.
Aha, to jako že při současném rendrování ve 2 instancích Vegasu budu o třetinu času dříve hotový než když vyrendruju najdřív jeden a pak druhý? (Myšleno s povoleným Hyper Threading samozřejmě). To je zajímavá informace, to musím vyzkoušet! To by mohlo uspořit hóóódně hodin, zejména při nastavené kvalitě na Best.
Saxel
Aspoň tak to funguje u mě a docela často toho zneužívám :-I. A ještě každému Vegasu přiřadím jenom jeden procesor (Nastavit spřažení->CPU0, CPU1) a není co řešit 8-)
Aspoň tak to funguje u mě a docela často toho zneužívám :-I. A ještě každému Vegasu přiřadím jenom jeden procesor (Nastavit spřažení->CPU0, CPU1) a není co řešit 8-)
... ještě je dobré do toho zamíchat počet HDD a jejich rozmístění po kšandách a i v neposlední řadě zdavstup i výstup jsou na rozdílných HDD a co takle WORK-file ... nepodceňovat
[quote=starej_vul]... ještě je dobré do toho zamíchat počet HDD a jejich rozmístění po kšandách ...[/quote]
Nevím, proč ta ironická poznámka. Každá hodina, kterou ušetřím je pro mě přínosem.
Nevím, proč ta ironická poznámka. Každá hodina, kterou ušetřím je pro mě přínosem.
[quote=Saxel]Nevím, proč ta ironická poznámka. Každá hodina, kterou ušetřím je pro mě přínosem.[/quote]
B-) B-) B-) :-D
B-) B-) B-) :-D
Jo jeste bych dodal, ze je uuuplne jedno, jestli pri renderingu (MPEG2,Avi) mate zapnuty preview! Meril jsem to na jednom projektu (region 15m) jak s, tak bez nahledu. S preview to trvalo 0h30m20s a s nahledem 0h30m15s.
Tech par sekund rozdilu je zpusobeno nahodnymi procesy windows, ktere se proste nedaji predvidat. Jo a ani nepomuze menit prioritu(pokud neni nahozeny jiny program! :o) Rovnez nic neurychli, kdyz vegas zhodite na listu...
Toz tak... 9-)
Tech par sekund rozdilu je zpusobeno nahodnymi procesy windows, ktere se proste nedaji predvidat. Jo a ani nepomuze menit prioritu(pokud neni nahozeny jiny program! :o) Rovnez nic neurychli, kdyz vegas zhodite na listu...
Toz tak... 9-)
pro SAXEL:
Hele a proč si myslíš, že to byla ironická poznámka?
Bylo to myšleno vážně! Protože je to opodstatnělé.
Zkus vysvětlit v čem je ta ironie.
Dík
Hele a proč si myslíš, že to byla ironická poznámka?
Bylo to myšleno vážně! Protože je to opodstatnělé.
Zkus vysvětlit v čem je ta ironie.
Dík
Sorry, domníval jsem se, že si dobíráš naší honbu za ušetřenýma minutama renderingu. Rychlost disků má totiž na dobu rendrování zanedbatelný vliv, dokonce bych řekl, že se disk při něm nudí :-)
Mrkni se ještě ve správci zařízení / výkon na vytížení paměti a disku.Jestli jede něco jinýho na 100% , tak procesor není vytížen.potom poznáš , kde maš rezervy a co zrychlit , posílit nebo líp nastavit.