Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: DVB-S2 STB : nahravanie a pozeranie roznych programov SUHRN

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Ako tak citam tak su rozne moznosti ako dokaze set-top-box s DVB-S HD nahravat jeden kanal (program) pri sucasnom pozerani ineho ci sa uz jedna o jednotunerovy alebo dvojtunerovy. Za dalsie vstupuje do hry dekodovanie ( napriklad SkyLink ). Napiste prosim co dokaze Vas. Chcel by som v tomto vlakne zhrnut len tuto jedinu vlastnost satelitnych prijmacov. Ci uz STB alebo aj integrovanych v TV.

    Vdaka.

    Tu je priklad.... (prosim oravte ma ked je zle)

    Panasonic DMR-BS850 ( 2x tuner )
    - dokaze nahravat kodovany ale potom druhy co sa pozera musi byt nekodovany ( FTA )

    Ferguson Ariva 200 ( 1x tuner )
    - dokaze nahravat iba jeden zakodovany a neumoznuje pozerat druhy


    ==================== dalsie moznosti / priklady ===================
    - dokaze nahravat jeden a sledovat druhy pokial je z toho isteho transporderu ( TP ) vsetky kodovane
    - dokaze nahravat dva a sledovat treti pokial je z toho isteho transporderu ale musi byt nekodovany

    EDIT: pozmeneny nazov
    Naposledy upraveno uživatelem panasonic650: 10-12-2010 v 12:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    všetky 1 tunerové rady Vantage HD :
    - nahrávanie 2 HDTV programov naraz , alebo 2 SD programy z 1 TP ( so starším FW to je kombinácia 4 HDTV alebo 4 SD naraz )
    - nahrávanie 2 HDTV programy naraz + 1 HD záznam sledovať

    všetky 2 tunerové rady Vantage HD :
    - nahrávanie 2 HDTV programy naraz z 2 TP
    - nahrávanie 2 HDTV programy naraz + 1 HD záznam sledovať

    Obidve kombinácie je možné kombinovať z oboch UNI čítačiek.... Uvedené platí ako aj pre PAY , tak aj pre FTA...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    TechniSat Digicorder HDS2+
    Na rozdiel od iných prijímačov (napr. Vantage), TechniSat neumožňuje nahratie nejakého neoficiálneho FW.
    Výbava TechniSat Digicorder HDS2+ je 2xčítačka CONAX, 2xCI šachta. Pre ČR/SR programy v CRW je potrebné použiť CI-modul CRW a nie je možné využiť súčasné dekodovanie dvoch programov ktoré umožňujú čitačky CONAX.

    Nahrávanie a pozeranie rôznych programov:
    nekodované programy: nahrávanie (a timeshift) 2 HD ľubovoľné programy súčasne, sledovanie jednoho z nich, alebo tretí z HDD

    kódované programy s CI-modulom TechniCrypt a kartou SkyLink CRW/SkyLink ICE/CS link
    nahrávanie HD kodovaného programu, nahrávanie alebo pozeranie druhého kódovaného programu z rovnakého transpondéru (CT1+CT2, vsetky programy z HD transpondéru 12109, STV+Markiza ) a sledovanie tretieho z HDD

    kódované programy s kartami SkyLink ICE + SkyLink NEXT (alebo 2xSkyLink, SkyLink+CSlink)
    2 ľubovoľné HD programy nahrávať vč. funkcie timeshift (ľubovoľný posun v oboch) + pozeranie tretieho z HDD
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Takze po par dnoch co ho mam mozem napisat toto

    Ferguson Ariva 200 HD fw 1.07 ( 1x tuner ) SkyLink CW
    - dokaze nahravat iba jeden zakodovany a neumoznuje pozerat druhy bez ohladu ci je FTA
    - ked na nahrava nezakodovany (FTA), tak umoznuje pozerat druhy zakodovany na tom istom transporderi (TP)
    - skusal som aj s kartou v oboch citackach naraz
    Naposledy upraveno uživatelem panasonic650: 19-12-2010 v 14:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    Dovolim si ukradnut jednu otazku a odpoved ktora je pribuzna tejto teme

    Citace Původně odesláno od mcech Zobrazit příspěvek
    Prosím o pomoc . . . mám TF7710 s HDD a 2 tunery. Při nahrávání pořadů se mi často stane, že záznam je pouze částečně dekódován a některé pak ani nelze přehrát. Lze sledovat takto uložené programy ? Používám modul Cryptoworks IRDETO s kartou GITAL.

    Předem dík za pomoc
    Citace Původně odesláno od Dagy2 Zobrazit příspěvek
    budem trochu hádať pretože nemám tento prijímač:
    - ak dáš nahrávať program a pritom nesleduješ iný program mala by byť nahrávka na disku už dekodovaná, pretože karta bola "voľná" pre dekodovanie nahrávky
    - ak sleduješ TV (kodovaný program) a pritom sa spustí nahrávanie, tvoj záznam je kodovaný.
    Pre jeho prehratie musíš záznam dekodovať - tzn. prehrať s "voľnou" dekodovacou kartou pri ktorom sa vytvorí nová kopia nahrávky ale už dekodovaná.
    - ak sleduješ program a pritom ho nahrávaš a potom prepneš na iný program pokračovanie záznamu je od tohto okamihu kodované. Takýto záznam pravdepodobne musíš opäť celý prehrať a dekodovať.

    Je to daň za to, že tento prijímač nenahráva dekodovane ale v prípade, že karta je používaná pre dekodovanie programu aktuálne sledovaného v TV je nahrávka kodovaná.
    Ak sa ti stane navyše to, že SkyLink pošle na kartu nové kľúče, zakodovanú nahrávku už neprehráš nikdy.

    Dúfam že som nepísal úplne voloviny a trafil sa do tvojho problému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    to Panasonic: ale si bol trochu prirýchly. Toto je len čo mám načítané aj keď som si celkom istý že to tak funguje, nie je to potvrdené vlastnou skúsenosťou. Takže ako bernú mincu by som to bral len ak mcech potvrdí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele panasonic650
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1,137

    jj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    Dreambox DM8000HD. Nahrávání osmi HD kodovaných programů SkyLink v součastnosti ze tří transporderů součastně na stare CW kartě. Nekodovaných SD je možné ze čtyř transpordérů ještě více.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    VU+DUO, 2X DVB-S2 tuner, CW karta v uni citacke, cccam. Viac ako 2 kodovane nahravat sucasne, jeden sledovat v PIP a jeden pozerat v hlavnom okne som neskusal, lebo som to este nepotreboval. Programy nahrava dekodovane, takze ich nemusim prehravat len vo VU+, ale aj z PC, ci multimedialneho prehravaca, ktore su v tej istej LAN.
    Po obsadeni jedneho tunera, je mozne na danom tuneri sucasne sledovat/nahravat dalsie len ak su z toho isteho TP. Cize pri 2-och tuneroch pouzije na sucasne nahravanie/sledovanie max. 2 TP. Kolko kodovanych programov dokaze naraz nahravat je este podmienene schopnostou prislusneho (soft)CAM-u a v neposlednom rade aj vlastnostou kodovacieho systemu obsluzit viac poziadaviek na ECM naraz.
    Pri pouziti funkcie PIP sa obsadi jeden tuner a na tom tuneri je uz dalej mozne sucasne sledovat/nahravat len z toho isteho TP. Kedze druhy tuner je vtedy volny, je mozne sledovat/nahravat aj z ineho TP.
    Neviem kolko kodovanych stanic naraz dokaze obsluzit softcam, ale minimalne 4 urcite (2xnahravka+1PIP+1sledovat)

    DM800HDSE, 1x DVB-S2 tuner, CW karta v UNI citacke, cccam. Kedez ide len o jeden tuner, je mozne sucasne sladovat/nahravat len z jedneho TP. Kludne aj 2 nahravat a jeden sledovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    Citace Původně odesláno od peco Zobrazit příspěvek
    Neviem kolko kodovanych stanic naraz dokaze obsluzit softcam, ale minimalne 4 urcite (2xnahravka+1PIP+1sledovat)
    Těch 8 nahrávaných HD a kodovaných programů u mě je limit právě softcamu (server OSCAM v Asusu RT-N16 - klient MgCamd), kdy pak už jde sledovat buď již jen nějaký ten kodovaný nahrávaný a nebo další jiný volný nekodovaný program z obsazených transporderů a v případě že je volný nějaký tuner, tak jakýkoliv jiný program dostupný na volném tuneru. To platí i pro PIP. Při menším počtu nahrávaných programů jde pak i jiný kodovaný sledovat. Taktéž jde i při nahrávání těch osmi HD programů sledovat jakýkoliv právě nahrávaný či i již dříve nahraný program ze záznamu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele -Vl-
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    366

    Ukázka ovládání DM8000HD s funkcí miniTV


    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Padanie programov na strih
    Od ringlspil v sekci Editace videa
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 20:36
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-03-2008, 23:20
  3. Pozeranie TV na viacerých PC
    Od Joshua v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-04-2006, 20:00
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-01-2006, 12:02
  5. Kvalita sat. programov
    Od Tilk v sekci DVB-S
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 30-03-2004, 13:34