Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: Mastering DVD s defaultními titulky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Dobrý den,
    potřeboval bych radu, jak nejsnadněji - jakým programem zmasterovat DVD - jen jden mpeg2 stream patřičných parametrů a k tomu titulky, ale jde mi hlavně o to, aby ty titulky defaultně naběhly při vložení do DVD přehrávače a samozřejmě se daly i vypnout dálkovým ovládáním. Ideálně bez změny parametrů titulků jak byly vyrobeny v subtitleworkshop. V adobe encore to dokážu udělati pouze když je odkaz z menu ale ne u jediného videa. Díky za radu všem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    co takhle google? Třeba tady máš návod.

    http://www.grafika.cz/art/dv/videoformat-na-DVD.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od utopenec Zobrazit příspěvek
    ...a k tomu titulky, ale jde mi hlavně o to, aby ty titulky defaultně naběhly při vložení do DVD přehrávače a samozřejmě se daly i vypnout...
    V tom si poněkud protiřečíš - není problem vyrobit titulky s parametrem "Forced" (vynucené), ale ty už potom nelze vypnout během přehrávání...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    to STD: To jako fakt? Já tady nad tím dumám už snad 4 hodiny...
    Kamarád mi dal nějaké anglicky namluvené firemní video k otitulkování a jeho představa byla, že když to dá do DVD přehráče tak automaticky české titulky naběhnout a když to bude někoho rušit tak si to vypne. Jak tedy jednoduše udělat vynucené titulky, v kterém softwaru to lze jednoduše zadat? Pak mě ještě napadá to udělat - do jednoho mpegu je dát natvrdo a druhý nechat bez nich, to pak potom ale půjde přepínat třeba jenom jako chapter a ne přes subtitle, máš nějaký jiný nápad? jak to udělat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    Myslel jsem že to možné je, stejně jako u audiostopy, jedna začne hrát preferenčně a dále můžu měnit ovladačem během přehrávání dle libosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ráno ti sem hodím nějaký hint, teď jdu chrnět, už na to nevidím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,738

    normalne si udelej to DVD v Encore , naimportuj titulky do filmu a dal nic, jen exportuj na disk VIDEO_TS, dulezite bude , ze tam budou titulky zmixovane do VOBu,
    pak si otevsi PGCEDIT, stahnes tu, http://www.softpedia.com/progDownloa...oad-20131.html , stahni zip ,rozbal, a jen ho rozjed ten exe, nemusis nic instalovat,

    V tom programu otevres to VIDEO_TS, najdes radek s title, to je ten tvuj film, poznas ho, podle casu filmu (v levem sloupci), najedes na nej, a v pravem sloupci do pre-commands napises jeden radek na urcite misto, dej sem fotku tech pre-commands, a ja nebo jiny ti rekne , kde presne co dopsat, pak ulozis DVD a vypalis to VIDEO_TS, bude se chovat presne tak jako chces
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,738

    nevim jestli jsem to vyznelo zpravne , exportuj na hardisk samozrejme ne opticky disk, na DVD'cku zadnou zmenu neudelas, z Encore VIDEO_TS na hardisk, upravit v PGCEDIT a pak teprve vypalit
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Koukám ai už mne předběhl, také jsem chtěl doporučit PGCEdit pro DVD mastrované různými prg, nicméně jen dodám, jak to dělám já ve Scenaristu.
    Jakmile mám hotové titulky v bitmapách (pojmenovaných sérií čísel tak, jak jdou za sebou) vytvořím si navigační soubor *sst, který obsahuje všechny potřebné údaje o typu formátu, způsobu startu, poloze, barvách a časech zobrazení. Právě na druhém řádku Display_Start určuji jestli jsou to titulky zapínací (non_forced) nebo vynucené (forced).
    Příklad takového souboru *.sst dávám do přílohy.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    díky, zde screen z pgcedit
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pgcedit-precommands.jpg 
Zobrazení: 173 
Velikost: 177.4 KB 
ID: 8179  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od utopenec Zobrazit příspěvek
    díky, zde screen z pgcedit
    Teď musíš na ai chvilku počkat, má o 8 hodin méně než my... Jinak když na to koukám, to je navíc NTSC americká placka? Nebudeš to ještě předělávat do PALu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    V tom si poněkud protiřečíš - není problem vyrobit titulky s parametrem "Forced" (vynucené), ale ty už potom nelze vypnout během přehrávání...
    V Ulead Workshop lze navolit titulky jako Director's Comments, takže se spouští po vložení DVD, ale lze je i vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    V Ulead Workshop lze navolit titulky jako Director's Comments, takže se spouští po vložení DVD, ale lze je i vypnout.
    ...v jakým formátu to ty titulky "papá"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    88

    O NTSC vím, udělám když tak obě verze, ale podle toho co na tom DVD je, je to myslím celkem jedno a novější DVD přehrávače snad u nás také NTSC bez větších problémů přehrají
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    ...v jakým formátu to ty titulky "papá"?
    Já tam vždycky pracoval jenom s .txt
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. bluray mastering
    Od clee v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 12:28
  2. Aký soft DVD mastering je naj..
    Od peade v sekci Mastering
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 19-07-2008, 23:03
  3. Authoring / Mastering (co je co?)
    Od stayman v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 22:54
  4. mastering
    Od myclick v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-09-2006, 11:18
  5. Mastering s titulkama *.sup
    Od soko.ban v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-10-2005, 16:27