Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: TechniSat Digicorder HDS2+ ako funguje funkcia timeshift a 2 dekodovacie karty

  1. #1
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    Dostal som sadu zaujímavých dotazov od záujemcu o tento prístroj.
    Dávam to sem ako nové vlákno, pretože možno odpovede na ne pomôžu aj ďalším užívateľom a záujemcom.

    Otazka 1/ Jestli jsem to tedy správně pochopil, tak aby oba tunery mohly nahrávat cokoliv (kódované SD i HD), tak jsou třeba 2 moduly s kartami.
    Áno je to tak, s dôrazom na slovíčko "cokoliv".
    V prípade, že by ti napr. stačili len HD programy (to je ale asi pri dnešnej ponuke pitomosť) tak by ti stačila jedna karta a TechniCrypt CI-modul ktorý má funkciu DualDecrypt. Je teda možné používať s jednou kartou oba tunery ak berú programy z toho istého transpondéru.

    Otazka 2/ Mám nyní jednu kartu Skylink s Multi a další bych chtěl dokoupit už jen se základní nabídkou. Je to tedy tak, že kdybych nahrával jeden program z placené nabídky, tak další nahrávaný by už mohl být jen z té základní (co je na druhé kartě)?
    Čiastočne áno - v prípade ak by si chcel druhú nahrávku z iného transpondéru (viď Ad1)
    Ak budeš mať ale DualDecrypt modul, potom môžeš napr. nahrávať paralelne Filmbox a FilmboxExtra
    alebo Cinemax a HBO a pod. Nie však Filmbox a HBO.

    Otazka 3/ A jak to bylo, kdyby se jako první začal nahrávat nějaký základní program a poté nějaký placený, mohlo by se třeba stát, že se ten druhý nenahraje, protože dekódování prvního prvního programu zabere první kartu s Multi a ta druhá ho nemá? Snad jsem to nějak srozumitelně popsal, v podstatě mi jde o to pochopit, jak ten přístroj vlastně používá ty přístupové karty - tedy jestli vždycky nejprve tu v prvním slotu, nebo tuner jedna nejprve první, tuner 2 druhou. Prostě abych mohl nějak zajistit, že na nahrávání základních neplacených programů se využije vždy jen ta karta se základní nabídkou a ta s Multi aby byla připravená v záloze na nahrávání nebo sledování druhého programu.
    Pre nahrávanie prístroj vždy začína s kartou zo slotu 2. V tomto slote treba mať kartu so základnou ponukou. Ak nenájde zápis pre požadovaný program na tejto karte tak hľadá na karte 1.
    Ak budeš pozerať platenú ponuku z karty 1 a chceš nahrávať z CT tak si prístroj pri zaciatku nahrávania zobere kartu 2, na ktorej je v základe CT, vsetko je OK.
    Ak by si to mal naopak, pozeráš HBO z karty 2 tak by ti ju pristroj zobral a zostala by ti základná ponuka.
    V prípade, že pozeráš základný program a začínaš nahrávať platený, tuner 2 si zoberie "práve aktívnu" kartu 1 (preotže na karte 2 nenašiel platený program) ale po cca 2-3sek "pozerací" tuner preberie voľnú kartu a všetko beží ďalej.
    pri paralelnom nahrávaní ide prvá nahrávka zo slotu 2, druhá z 1. v prípade,že neopatrne zadáš obe nahrávky z platenej ponuky tak sa druhá nenahrá.

    Otazka 4/ Pak bych měl otázky k přehrávání z HDD. Když se tedy dívám na nahraný program z HDD, co se může současně nahrávat (1 SD/HD nebo 2 SD/SD+HD/2HD programy)?
    pozeranie z HDD + 2 paralelné nahrávky HD

    Otazka 5/ Jak funguje Timeshift - je tam nějaké omezení nahrávání a použitelnosti jako při sledování nahrávky z HDD? A je nutné tu nahrávku od počátku nahrávat s timeshiftem nebo je to jedno a prostě normálně nahráváme a třeba v půlce nahrávání se na ten pořad začneme od začátku dívat?
    Typický timeshift, kde sa automaticky po zapnutí prístorja neustále nahráva smyčka napr. 1hod a potom sa maže má snáď len MagioTV a nejaký Topfield.
    Timeshift u TechniSatu (a väčšine ostatných prijímačov) funguje tak, že po zapnutí prijímača musíš zvoliť nahrávanie červeným tlačítkom. Prístroj spustí disk a začne nahrávať. Toto je jedno z dvoch možných nahrávaní, takže môžeš pozerať tv "s timeshiftom" a zároveň robiť ďalšiu nahrávku.
    Pritom je však možné prepínať medzi týmito dvomi nahrávkami a v oboch sa ľubovoľne presúvať dopredu, dozadu, zastaviť, použiť JOG funkciu a pod. - takže bežia paralelne 2 timeshifty. Pri prepnutí na druhý timeshift tento pokračuje od miesta kde skončilo sledovanie tohto programu. Zároveň prijímač automaticky robí značky, takže možno skočiť na začiatok programu, bod v ktorom skončilo sledovanie alebo do aktuálneho času. Automatická značka je zároveň umiestnená pri začiatku nového programu (napr. skončil film a začali správy). Taktiež je možné opakovaným stlačením tlačítka nahrávanie urobiť značku -> nahrávka bežiaca v timeshifte vtedy ponúkne "nastaviť značku" / ukončiť timeshift automaticky po skončení programu (podľa EPG) ktorý je práve nahrávaný / ukončiť automaticky po 1/2hod, 1hod, 1,5hod, 2hod, 3hod.
    Celkový čas oboch timeshiftov je obmedzený len veľkosťou voľného miesta na disku. Ručné ukončenie timeshiftu môžeš urobiť buď uložením alebo vymazaním nahrávky.
    Z timeshiftov možno samozrejme prepnúť na pozeranie z HDD a náhravky bežia ďalej.

    Technisat umožňuje dokonca ešte jednu super vec (ale len SD+HD, SD+SD) - PIP. Pritom jedna nahrávka beží napr. v timeshifte a druhú pozeráš on-line, alebo obe môžu bežať v timeshifte: Potom pri reklame v jednom programe (napr.film) prepneš na PIP a v hlavnom okne sleduješ druhú nahrávku. Keď v malom okne vidíš, že reklamy skončili, vypneš PIP a pozeráš ďalej film on-line. Pri ďalšej reklame opäť PIP a druhá nahrávka pokračuje od bodu, kde si skončil jej sledovanie pri prvej reklame. Sqelá vec!

    Otazka 6/ V nabídce obchodů jsem viděl 2 verze s různou velikostí HDD - 160GB a 500GB. Ta 160 mi připadá dost malá, ta 500 už pomalu taky. Ale mezi nimi je docela dost velký cenový rozdíl. Není třeba možné ten hdd v přístroji vyměnit za jiný, větší? Nebo připojit nějaký externí aby se nahrávalo na něj?
    160GB je asi dosť málo. 500GB je myslím stále bohate. Používam 500GB 2 roky, nahrávky každý deň, ale po prezretí väčšinou mažem a som niekde na 400GB.
    Ale rozhodni sa podľa tohto kľúča: Bežná nahrávka SD zo SkyLinku (film) je 2÷4GB. HD nahrávka je 8÷12GB. 160GB = 25÷30 nahrávok.
    TechniSat nahráva vždy len na interný HDD. Ale kedykoľvek môžeš prekopírovať nahrávky a archivovať buď na USB HDD alebo ešte lepšie cez LAN na diskové pole. Nahrávky sa dajú vždy stiahnuť naspäť.

    Otazka 7/ Poslední otázku mám k rozdílu HD S2X Plus a HD S2 Plus. Co jsem se tak dočetl, tak ta X verze byla dříve asi nějak ošizená a teď by to snad mělo být stejné, nebo ne? Má to tedy nyní smysl kupovat tu verzi bez X a co mi to přinese?
    Verzia "bez X":
    - obsahuje kartu MTVunlimited s predplatením na 1 mesiac (t.j. asi 25EUR profit)
    - umožňuje po dokúpení dongla TechniSat WiFi USB prepojenie s LAN sieťou cez USB
    - funkcia ISIPRO - automatický update settingu programov družíc 13E, 19.2E
    - funkcia SFI+ (EPG) redakčne spracovaný a rozšírený prehľad programov pre nemecké stanice
    - funkcia SFI+ obsahuje vyhľadávanie v EPG podľa textového reťazca. T.j. napr. po zadaní "De NIRO" ti nájde všetky programy a zoradí podľa času vysielania, kde sa v EPG nachádza slovo De Niro.
    - umožňuje prehrávať MPG formáty nahrávok (inak len MP3, JPG a vlastné TS/TS4 nahrávky)
    Myslím, že X-verzia sa priblížila len v prípade Digit HD8SX, ktorý nemá ani v nemeckej verzii možnosť SFI(EPG+), WiFi ani MPG prehrávanie. Pokiaľ nemáš záujem o nemecké programy a MTVlimited je ti šuma fuk, tak je v pohode aj X-verzia.

    Otazka 8/ Jak jsem se díval na net, tak tu verzi bez X u nás nějak moc obchodů neprodává, pro mě by připadala v úvahu asi jen Alza: http://www.alza.cz/technisat-digicor...gb-d157786.htm
    Ano, aj tie obchody, ktoré vozili z Nemecka priamo už skončili. Myslím, že ALZA dosť dobre nevie čo predáva. Jediná možnosť je kúpiť v Rakúsku alebo Nemecku. Keďže sa jedná o výrobok rady Premium Line, predávajú ho len vybraní predajcovia. Vyhľadávač predajcov je na stránke TechniSatu.

    Dovetok ku kartám:
    V súčasnosti je možnosť karta SkyLink ICE a k nej druhá karta NEXT.
    Druhá možnosť je SkyLink + CSlink, ktorá dáva možnosť rozšíriť výber napr. o HBO2, SPORT2, AXN a pod.

    Dovetok k prijímaču TechniSat Digicorder HDS2:
    TechniSat predstavil nový prístroj ISIO, ktorý rozširuje možnosti o Digicorderu (HDD až 1TB) o voľný prístup k internetu, funkcie VbbTV a pod.
    Príde na trh ale myslím na jar, ako vždy to na Vianoce nestihnú.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10

    Tak som si ťa tu našiel, najprv sformulujem otázky a prihlásim sa. Toto fórum nemá SS (súkromné správy? Hoci som tu bol prihlásený ešte v roku 2008, zatiaľ som to nenašiel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Sukromne spravy "ss" funguju pozri niekde v pravidlach, ci to nefunguje az par dni po registracii( neviem isto).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Citace Původně odesláno od Antonius Zobrazit příspěvek
    Tak som si ťa tu našiel, najprv sformulujem otázky a prihlásim sa. Toto fórum nemá SS (súkromné správy? Hoci som tu bol prihlásený ešte v roku 2008, zatiaľ som to nenašiel.
    Antonius, staci, ak kliknes na meno uzivatela, rozroluje sa Ti menu s ponukou SS
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    230

    Dobrý den, mám dotaz k přijímači HD S2X Plus.
    Kolega vlastní tento přijímač, asi poslední fw, v 1 slotu Cslink a ve druhém Skylink, moduly Technisat Technicrypt CW (poslední verze - art.num. 0003/4535). Do té doby než provedl akci Výměna u Skylinku, vše bylo v pořádku. Nyní je tento problém s ICE kartou Skylink Výměna:

    Při zapnutí přístroje se většinou (ne vždy, ale většinou) stává, že HD programy a programy v MPEG4 buď kostičkují anebo je černá obrazovka - žádný signál. To se nezlepší ani přepínáním programů. Ostatní programy (Gratis a ty, co jsou v Multi balíčku běží OK).
    Při ponechání na ČT1 anebo při reautorizaci karty naběhne časem vše a všechny HD programy běží v pořádku. Po vypnutí a zapnutí přístroje se problém s kostičkováním nebo černou obrazovkou v drtivé většině případů projeví opět.

    S prodejcem (autorizovaný prodejce Technisatu od Omko) jsme toto řešili, zapůjčil kolegovi nový fialový modul Smit Irdeto. Musí se to prý zkoušet, pak zkusit třeba Skylink Neotion modul (ten ale Omko nedoporučuje). Závada je prý asi v tom, že CW modul už "nestíhá" rozkódovat HD programy. Ale proč to někdy kostičkuje, někdy je černá obrazovka a někdy to běží? Já mám modul Technisat CW ve svém HD8-SX a vše je v pořádku.

    Pokud se závada v novém Smit Irdeto modulu neprojeví, mám zase obavu, aby se nevyskytly chyby jiné (např. problémy s nahráváním nebo v tom, že v jedné šachtě bude CW modul , ve druhé Irdeto).

    Nemá někdo pododobnou zkušenost nebo radu? Nemohla by třeba být závada v ICE kartě?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Bezproblémovost dekódování dělá rychlost CAM a samozřejmě i rychlost karty. A u CAMů bývá někdy problém, takže je nejlepší sáhnout po osvědčeném Mascomu nebo AlphaCryptu. U karty by to pak bylo na reklamaci. Ovšem pokud máš s ICE problém i u Technisat CAM CW, tak je to s nějvětší pravděpodobností v kartě, protože normálně to v tomto CAM problém nedělá (takže vzít jinou ICE a vyzkoušet a pak event. vyreklamovat tvoji ICE kartu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    1/ je ta ICE už registrovaná?
    2/ skúšali ste to len s jednou kartou - bez CSlinku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    230

    ICE už registrovaná je, se samostatnou Skylink kartou to myslím kolega nezkoušel. (nebyl jsem ale u toho). Myslíte, že by to mohla dělat ta druhá karta? CSlink v nabídce tyto programy, které vypadávají nemá, tak snad by neměl být problém, kdyby jedna karta dekódovala a druhá ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    medzi nebom a zemou a rovnako medzi software STB a CI modulmi sa dejú veci. často logika neplatí, pretože to programoval ITmaník a ten má logiku úplne inú než normálny človek.

    Ja by som to určite skúsil najprv bez CSlink karty. Môže byť, že ak má zastrčenú kombináciu tak, že CSlink je default potom pri sledovaní "bežných" staníc ide CSlink karta a len pri prepnutí na HDprogramy musí prijímač vziať SkyLink kartu. A potom medzi modulmi a kartami môže nastať nejaký nesúlad.
    Nech to skúsi najprv solo len ICE kartu a potom uvidíme čo ďalej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    230

    No, je to záhadný, kolega včera vyndal CSlink, zasunul Skylink a vůbec nic nenaběhlo, pouze ČT24. Po hodině to nevydržel, vložil CSlink, naběhly programy Gratis a něco z Multi. Např. běžel Sport2, HBO Comedy, ale zase neběželo HBO atd. a různě. Po čase naběhlo úplně všechno a vydrželo to do rána. Ale zřejmě to zase někdy záhadně vypadne (viz můj první příspěvek). Teď už ale nic zkoušet nebude, odjíždí totiž na dovolenou.

    Napadlo mi, že před časem se tady i na parabola.cz diskutovalo, že někomu chodily špatně zápisy na tyto ICE karty. Skylink to potom upravil a všem to chodilo OK. No a od té doby, co proběhla tato oprava, mému kolegovy začaly výše uvedené problémy. Uvidíme v srpnu, co s tím a jak to řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2011
    Příspěvků
    1

    Nazdar Dagy2!

    V Tvojom prvom prispevku z 25.11.2010 ma velmi zaujalo vysvetlenie o priorite v pristupe tunerov u Technisatu na jednotlive CI sloty.
    Nie celkom vsetko som rozumel a tak, aby som to zjednodusil, doplnil som do tvojej odpovede moje komentare (vzdy v ozdobnych zatvorkach { }) na dotknutych miestach a poprosil by som Ta o korekciu tam, kde som sa mylil! Takze tu je vynatok z Tvojej odpovede:

    Snad jsem to nejak srozumitelne popsal, v podstate mi jde o to pochopit, jak ten prístroj vlastne používá ty prístupové karty - tedy jestli vždycky nejprve tu v prvním slotu, nebo tuner jedna nejprve první, tuner 2 druhou. Proste abych mohl nejak zajistit, že na nahrávání základních neplacených programů se využije vždy jen ta karta se základní nabídkou a ta s Multi aby byla pripravená v záloze na nahrávání nebo sledování druhého programu.
    Pre nahrávanie prístroj vždy zacína s kartou zo slotu 2. V tomto slote treba mat kartu so základnou ponukou. Ak nenájde zápis pre požadovaný program na tejto karte tak hladá na karte 1. {(a analogicky zrejme aj naopak, ze teda 1. tuner ["pozeraci"] vzdy zacina z karty 1 a iba ak na nej nenajde pozadovany program, tak ide na kartu c.2)
    Cize pravidlo: hore mat tu lepsiu (platenu) a dole tu obycajnu kartu!}

    Ak budeš pozerat platenú ponuku z karty 1 a chceš nahrávat z CT tak si prístroj pri zaciatku nahrávania zobere kartu 2, na ktorej je v základe CT, vsetko je OK.
    Ak by si to mal naopak, pozeráš HBO z karty 2, tak by ti ju pristroj zobral {lebo nahravanie ma prioritu pred pozeranim a zaroven plati, ze "nahravaci" tuner [t.j. 2.tuner] vzdy najprv zacina z karty 2} a zostala by ti základná ponuka. {ktoru mas na karte 1}
    V prípade, že pozeráš základný program a začínaš nahrávat platený, tuner 2 {to je "nahravaci" tuner} si zoberie "práve aktívnu" kartu 1 (preotže na karte 2 nenašiel platený program) ale po cca 2-3sek "pozerací" tuner preberie voľnú kartu a všetko beží ďalej. {cize tu uz Dagy ale znova predpokladas, ze mas v 1. slote tu "lepsiu" - platenu kartu!?}

    Pri paralelnom nahrávaní ide prvá nahrávka zo slotu 2, druhá z 1. v prípade,že neopatrne zadáš obe nahrávky z platenej ponuky tak sa druhá nenahrá.

    {Dagy, toto mi nesedi!!! Ved pri tej prvej nahravke -> tam podla toho, co si uviedol, ide najprv "nahravaci" tuner c.2 na slot 2, tam nenajde plateny program (lebo platena karta je hore, v slote 1) a tak prejde na tento slot 1! a odtial zacne nahravat. No a nasledne druha nahravka:
    A/ myslim, ze z toho prveho tunera (-inak za beznych okolnosti "pozeracieho" tunera), sa teraz musi stat "nahravaci" tuner (lebo je poziadavka na DVE nahravania), a preto aj on, teraz uz v roli "nahravacieho" tunera, by mal ist najprv na slot 2 a kedze tam nenajde plateny program, tak nasledne, ako vravis, by mal skocit klasicky na slot 1, kde plateny program najde a mal by ho nahrat!!! (teda samozrejme len za podmienky, ze oba platene programy su na tom istom transponderi, aby sa tak mohla vyuzit funkcia dualdecryptu v CI module Technisatu, a teda aby si mohol ten prvy tuner zacat ZDIELAT tu platenu kartu v slote 1 s druhym tunerom!)
    B/ ak by sa aj ten prvy tuner "nepasoval" do role "nahravacieho" tunera a teda nezacal zo slotu 2, ale ako "pozeraci" rovno zo slotu 1, tak este lepsie, lebo tam opat najde ten plateny program (stale beriem pripad, ze sa nachadzaju oba platene programy na tom istom transponderi) a teda mal by ho takisto nahrat!

    Cize mne to vychadza, ze ak mam platenu kartu zasunutu v slote 1, potom by sa mali - aj pri poziadavke paralelneho zaciatku nahravania dvoch platenych programov nachadzajucich sa na rovnakom transponderi - oba programy nahrat!!??}
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,119

    koso teraz to neviem skúšať. Ale:
    1/ v čase písania príspevku som všetky možnosti odskúšal a je to tak ako píšeš, v prvom slote má byť inteligentná karta, v druhom tá blbšia.
    2/ ak sú platené programy na rovnakom transpondéri a máš dualdecrypt tak je to jedno v ktorej šachte je karta. nájsť by ju mali oba tunery.

    Problém s umiestnením kariet je len v tom prípade, ak nahrávaš z dvoch rôznych transpondérov, pričom nahrávanie ktoré začína skôr z "neplateného" programu nesmie "okupovať" intelifentnú kartu ale musí si vystačiť s blbšou.
    Moje moduly Multicrypt majú ešte možnosť nastavovať v menu s ktorým tunerom majú prednostne pracovať tak neviem či som ich nezblbol. Vyskúšam.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 62
    Poslední příspěvek: 09-04-2012, 23:07
  2. Technisat DigiCorder HD S2
    Od Honza23 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-05-2008, 20:48
  3. TechniSat DigiCorder S2 HDD 80GB
    Od alpo v sekci DVB-S
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-11-2007, 12:33