Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Kodeky v PS9+

  1. #1

    Peu Peu je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    39

    jaké používáte,s ohledem na velikost a kvalitu výstupu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    616

    Peu
    Ja osobne sa snazim vyuzivat tie , ktore su sucastou PS9+. S inymi kodekmi nie je zaruceny spravny chod PS9+. PS je dost haklive.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Peu Peu je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    39

    tak mě to ale z jednogigového mpegu uděla jednogigové avi,to jsem si moc nepomohl
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    A co jako chceš s 1GB mpegem2 "vyrábět"? Když z toho chceš Mpeg4/Avi, tak zvol odpovídající výslednou velikost v nastavení kodeku a je po problemech. Eventuelně to dělej v jiném "specializovaném" programu. To si ale musíš oprubnout sám, a ne se ptát.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    616

    Peu
    StD ma pravdu, pokial to chces do DivX tak nie v PS9. V com to ti moc neporadim, lebo DivX nerobim. Mam radsej DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Peu Peu je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    39

    Já mám taky radši DVD,ale jsou mezi námi ještě lidi,kteří ho prostě nemají,a musí se spokojit s avi.
    Dobře,když to nemám dělat v PS,tak jak mám postupovat?V PS to sestříhám a co dál?

    Teď se mi povedlo 800MB avi ve slušné kvalitě,ale jakmile se něco pohne,tak je to na krajích "zubaté",to je čím?Nebo čím odstranit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Stáhni si Vidomi a poslední XviD. Do něj natáhni ten sestříhaný Mpeg2 a jediné, co musíš nastavit, když nechceš "zubaté okraje" při pohybu, je Deinterlace (On) a Blend (já dávám 10 bodů). Nastav si velikost souboru (1 nebo 2 CD) a 2 průchody. Zapni kompresi a čekej...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    Peu Peu je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    39

    to je konečně rada,která někam vede,jen mi to vidomi často padá,čím to může být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Pod čím ti Vidomi padá (OS?)? Je to sice "děravá" (Memory Leak) aplikace, která si vytváří swapovací soubor, i když je to v OS zakázáno a máš třeba i x GB RAM volných, ale padá pouze na starých strojích (=méně než 400MHz CPU), nebo s konflikty v DirectX. Resultat: Vyladit nejprve WINDOWS a potom teoreticky musí (samostatně) fungovat všechno. Kdyby tomu tak bylo, tak bych se občas docela nudil. Servus!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    Peu Peu je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    39

    P4 2,8@3,31,RAM dostatek,HDD též,XP mi celkem v pohodě slouží,nemám s tím problému.Jen to vidomi,ale to mi padalo jen při jednom nastavení,trochu jsem to pozměnil a už vypadá že jede vpoho.
    Jinak ještě jednou tobě dík,to byla rada kterou jsem hledal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak obecenstvu "vyzraď", co jsi mu kouzelného nastavil, že se mu to nelíbilo? U mne také nechtěl "papat" některé Mpegy, potom se ovšem ukázalo, že mu chyběl Keyframe na začátku a stačilo "střihnout" trochu jinak a bylo vše OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    Peu Peu je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    39

    jednalo se o nastavení kodeku xvid
    teď mi to dělá ve výsledném avi ještě slabou zelenou linku na spodku obrazu,to proč?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Na XviDu nic nenastavuj, nech vše Default. Ta zelená "linka" je všude, kde zřejmě nesouhlasí řádky u Interlaced zdroje a počítadlo si ten "dolní synchronisační řádek" předělalo nebo zakrylo po svém. Na TV stejně není vidět a pokud to chceš jen pro PC, tak ořízni 4 body nahoře i dole a je klid.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Peu Peu je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    39

    a ještě teda prosím trochu podrobněji,jak to oříznu aby ta zelená linka zmizela?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Peu> Jaký máš rozlišení? Je to dělitelný osmi? Co používáš za dekoder?
    Při přehrávání na PC se to dá oříznout v dekoderu FFDShow. Jak to oříznout nebo zamaskovat černou v Pinnaclu před kompresí nevim. V Avisynthu nebo VD bych věděl, ale to by si musel opustit Vidomi. Koukni se kdyžtak na moje stránky na návod na ripování DVD, kromě první části (ripování z DVD na HDD) je už zbytek přesně to, co potřebuješ.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DV kodeky
    Od SB v sekci Editace videa
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 22-06-2009, 22:20
  2. SV7 + kodeky
    Od nedbis v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 16-01-2007, 19:18
  3. Kodeky
    Od kaldap v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-04-2006, 06:27
  4. MC kodeky
    Od T-y-g-r-i-k v sekci Mastering
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-01-2006, 19:05
  5. Kodeky pro DVB
    Od Ivo Mašek v sekci Kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-01-2005, 13:06