Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Jak naladit volne(nekódované)sat.programy?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    8

    Mám TV s DVB-S a parabolu na výškovém baráku nasměrovanou na Astru 3B,pozice 23,5 E.Musím vlastnit kartu,abych měl přístup ke družici? Domníval jsem se,že naladím volně šířené programy bez karty.Nebo je problém v Tv,který nic nenajde,když v CI slotu není nic vloženo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    Otázka ma stejnou informační hodnotu jako "Mám auto, co mám do něho tankovat?" Nikdo ti nedokáže takhle poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od jaromirek Zobrazit příspěvek
    Mám TV s DVB-S a parabolu na výškovém baráku nasměrovanou na Astru 3B,pozice 23,5 E.Musím vlastnit kartu,abych měl přístup ke družici? Domníval jsem se,že naladím volně šířené programy bez karty.Nebo je problém v Tv,který nic nenajde,když v CI slotu není nic vloženo?
    Naladit by jsi měl všechny programy, i ty kodované. Které ti ale samozřejmě nepůjdou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od VlaDamorava Zobrazit příspěvek
    Otázka ma stejnou informační hodnotu jako "Mám auto, co mám do něho tankovat?" Nikdo ti nedokáže takhle poradit.
    cožpak jsi svým koscomem nezkoušel naladit volné programy bez karty?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    U normálne funkčného DVB-S prijímača bez ohľadu či je externý alebo v TV by si mal naladiť:
    TA3, CT24, Z1, TV Noe, TV Public a nejaké holandské programy.

    ViaMorava ti chcel dať komplexnú odpoveď. Keby si tu totiž trochu čítal okolo aké sú problémy s DVB-S v TV tak by si pochopil jeho odpoveď a moj text "normálne funkčný DVB-S prijímač".
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    8

    co mám tedy nastavit za hodnoty při ladění
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele VlaDamorava
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    468

    Přehled kanálů a hodnoty pro ladění najdeš tady:
    http://www.skylink.cz/web/structure/16.html

    Díky Dagy
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    Citace Původně odesláno od jaromirek Zobrazit příspěvek
    Mám TV s DVB-S a parabolu na výškovém baráku nasměrovanou na Astru 3B,pozice 23,5 E.Musím vlastnit kartu,abych měl přístup ke družici? Domníval jsem se,že naladím volně šířené programy bez karty.Nebo je problém v Tv,který nic nenajde,když v CI slotu není nic vloženo?
    Přečni si návod k obsluze televizoru a postupuj podle tam uvedených pokynů...
    A při ladění je lhostejné, zda jde o kódované, nebo FTA programy a není třeba ani Cryptoworks modul - je vidět, že o tom nic nevíš...
    Proto bys měl k sobě domů zavolat odborníka, ten to vyřeší - ať už kladně, nebo záporně - za pár minut....
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 15-11-2010 v 16:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od losos Zobrazit příspěvek
    Problém je v tobě !

    Všimni si, že jsi se ani neobtěžoval uvést začku a typ tvého televizoru !
    Třeba tvůj TV ani žádný satelitní tuner nemá a proto nic ze satelitů nemůže umět naladit ! (já vím, že jsi uvedl, že má DVB-S, ale třeba se pleteš, proto uveď přesný typ tvého TV).
    Pochop, že my to nemůžeme vědět, nejsme jasnovidci !

    Až uvedeš ten tvůj typ, potom ti možná někdo bude moci PŘESNĚ poradit, co máš udělat, aby se ti vše správně naladilo, když jsi to nepochopil po přečtení návodu k tvému TV ty sám.

    A jak víš, že máš správně namířenou parabolu na Astru 23,5°E ? To by mne zajímalo také.
    Podle toho, že nic nemůžeš naladit, tak ji máš asi namířenou pánubohu do oken a ne na nějakou družici...
    LOSOSI,pochop to! 1.Sony Bravia KDL-46EX705

    2. v návodu nebudeš mít nikdy napsáno,jak ladit volné sat.programy bez
    karty
    3. psal jsem na výškovém baráku,takže je jednoduché se dopídit,že
    soused na patře má připojený satelit a funguje mu to
    4. jde o volné,nekódované programy bez karty
    5. moc Ti to asi nepálí,když Ti musím vysvětlovat,jak jsem zjistil DVB-S a
    Astru 23,5°E
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,009

    Dobrá rada nad zlato.
    Máš svojí parabolu?Nebo jsi napojen na tu sousedovu?Pokud ano,jakým způsobem?
    Pokud máš svojí parabolu,kde bereš jistotu,že jí máš správně nasměrovanou?
    A s podobnými otázkami můžu pokračovat.
    Pokud nepodáš přesné technické informace o způsobu příjmu,tak se nikam nedostaneme!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    Citace Původně odesláno od jaromirek Zobrazit příspěvek
    5. moc Ti to asi nepálí,když Ti musím vysvětlovat,jak jsem zjistil DVB-S a Astru 23,5°E
    Asi nepálí, ale to nevadí, protože, na rozdíl od tebe, mně vše funguje...
    A nemusím zde tedy pokládat takové dětinské dotazy...
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 15-11-2010 v 16:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Jaromírku, keď si sem dal dotaz, všetci sme to chápali tak, že chceš poradiť.
    Normálne tu dostane slušnú radu každý aj ten, kto vie o elektronike len to, kde má vidlicu do zásuvky. Aby sme tu zbytočne nehádali a ty si zbytočne necvičil 3 týždne s niečim čo je zbytočné, dávame ti doplňujúce dotazy.
    Keď nemieniš na ne odpovedať je to na škodu len a len tebe.

    Takže ak potrebuješ ešte poradiť, laskavo nám oznám
    - ako si odskúšal, že parabola na ktorú si pripojený je správne naladená (dúfam, že poloha podľa suseda je myslená len ako nemiestny žart. Skôr som to pochopil že si to skúšal u neho alebo máš z twinLNB natiahnutý kábel k tvojmu TV)
    - prečo by si nemal mať v návode napísané ako naladiť voľné nekódované programy? Je to presne rovnako ako tie kódované. V naladení nie je rozdiel. Rozdiel je len v tom, že u kódovaného bez karty to skončí hláškou "kodovany kanal". Ale napríklad EPG uvidíš.
    - aké LNB a ako ho máš pripojené k tvojmu TV
    - napriek tomu, že parabola bude na 23.5E a susedov SAT bude funkčný, tvoj TV možno nebude fungovať. Ak ti to páli, tak už si si naštudoval napríklad niečo o nastavení parametrov pre LNB.

    Takže v prvom rade urob to, čo ti tu radí losos.
    Potom doplň odpovede na jitove a moje dotazy a dnes večer môžeš pozerať.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    137

    Podľa mňa chlapec dovliekol domov telku a strčil koax do spoločnej anténnej zásuvky. V menu ladenie si našiel astru23,5 a na nete zistil, že SK-CZ ide na astre23,5. A teraz sedí pred telkou a ladí a ladí a ladí....lebo susedovi to ide. O spôsebe prijímania sat signálu nemá ani páru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,147

    Raz rozprával jeden opravár TV ako ho zavolala babka 24.12., že jej nejde telka. Moc sa mu nechcelo na vianoce, ale bolo mu babky ľúto. Maturoval na tom chvíľu, než si všimol že zo spoločnej antény ide do TV namiesto koaxu špagátik.
    Tak sa usmial a hovorí jej, babka, na špagát to nepôjde, kde je ten kábel čo tam bol.
    A babka, že ten vyhodila lebo sa jej nepáčil. Keď krútil hlavou, zabila ho konštatovaním, že "pánko je nejaký múdry a chce jej niečo natlačiť. Toľké kilometre ten signál ide vzduchom tak prečo by nemohol ten meter zo zásuvky špagátikom?"
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,014

    storno
    Naposledy upraveno uživatelem losos: 13-11-2010 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 489
    Poslední příspěvek: 06-04-2020, 22:21
  2. VolnÉ programy
    Od roman001 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-07-2012, 14:50
  3. DVB-S: nejdou ani nekodovane programy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-03-2012, 21:15
  4. Nejdou naladit programy
    Od fubuk v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-10-2010, 20:50