Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Pomoc s Topfield SBI 2050

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    1

    Dobrý den, koupil jsem si Topfield SBI 2050, jelikož se mi líbily jeho rozličné funkce. Věděl jsem, že má integrovanou čtečku Irdeto, ve které má CSLink Cryptoworks karta nefunguje a tak jsem si také koupil CI modul Cryptoworks. Přes občas krkolomné ovládání fungovalo relativně dobře, pouze funkce nahrávání vyžadovala upgrade firmware, který jsem provedl se správnou verzí přesně podle návodu. Nyní mě ovšem začala zlobit hláška: E04-04 Prosím vložte, smart kartu. Toto je spojeno s tím, že některé české stanice nefungují nebo jim funguje pouze zvuk. Tento problém se vyskytl i u zapůjčené CSLink karty, kterou jsem měl. Nemáte někdo nějaký nápad jak by se toto dalo vyřešit? Přístroj je jinak super, ale bez českých programů tak trochu na nic. Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    12

    Mám stejný problém, po aktualizaci nového firmware (10013)- karta stará SKY LINK a modul Cryptoworks - Mascom. Některé cs kanály vůbec nejdou, nebo dlouho trvá, než naběhnou.
    Chtěl jsem vrátit starý firmware, ale jaksi se mi to nedaří - co dělám špatně? Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    To Honza: ktoré unikátne funkcie tohto TF sa ti tak páčili že si mu podlahol? Fungovali všetky, o ktorých sí čítal alebo čakáš na ďalší a ďalší FW?

    To Honza+Premiumx: bez toho že by som vás chcel odtiaľto vypudiť - v roku 2008 som hodne sledoval TF7700 ako jedného z kandidátov na kúpu. Keďže tých kopancov vo FW bolo požehnane a novými FW sa situácia väčšinou zhoršila ako vo vašom prípade (napr. pridaná funkcia úplne potlačila spoľahlivosť inej funkcie) tak som ho po čase škrtol.
    Človek ktorý podľa všetkého je zainteresovaný na tvorbe FW sídli na cssf.
    Asi poradí najlepšie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Tak to tam čítam - a myslím, že sa u Topfieldov nezmenilo vôbec nič.
    FW vraj prešiel testom quality tímu ale používatelia píšu že sú problémy s mrznúcim timeshiftom, nemožno sledovať čo sa nahráva, vypadávajúci zvuk u HD, pre nekodované nahratie je potrebné nechať zapnutý STB a naladený na danú stanicu, nedekoduje NovuHD a podobných 1000 detských chorôb.
    Posledná rada: tak si počkajte na nový FW.
    No super...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    137

    To ste chlapci fakt vyvalili 300 za podložku pod kvetináč?! Teraz som niekde čítal príspevok od rudlusa, kde písal, že ľudia sú leniví si niečo prečítať a až keď kúpia kravinu, potom prosíkajú o radu.
    Jediná rada je - rýchlo sa toho zbavte!
    PS: ja pozerám za tretinovú cenu a 4 doláče mesačne Skylink mutlti + multiHD. Kartu som strčil do STB svokre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    12

    Potřebuji znovu nahrát původní firmware - s tím alespoň fungovaly programy bez hlášek a vůbec se rozjely. Nefungovalo sice nahrávání a export dat, ale to by prý nevadilo. Nemohu jej sehnat a nevím, zda jej nebo jiný starší mohu opět nahrát do přístroje přes USB. Kdo máte zkušenosti, prosím odpovězte. Předem všem co diskutují a pomáhají děkuji - nemám rád ty, co vše jen haní a předem kritizují. Toto není můj přístroj, jen se snažím pomoci jiným, kteří nemají vůbec žádné zkušenosti, nechápou proč CS link jede bez problémů a pouze Sky link neustále něco mění. Sám jsem nedávno v jednom obchodě zažil, jak při změně pozice pro Novu si obchodník plnil kapsy za pouhé tzv přeladění - a to od starých lidí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    3,016

    Dagy 2 ti už přece poradil (cssf.cz), tam je o Topfieldech vše. Je tam i o firmware, které je běžně k mání na stránkách Antenex...
    Jestli tam najdeš ale i starý firmware, to nevím, mrkni se tam. Pokud tam nebude, tak ti jistě helfne nějaký sběratel firmware (majitel) tvého stroje, ozvi se tam, nebo mu napiš SZ a pod...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    PremiumX, Ludva: fakt ani losos ani ja vas odtiaľto nechceme ani nemame pravo vyhaňať. Ale sám vidíš čo za stroj je Topfield. Proste s ním nemáme skúsenosti, pretože nikto z nás tu nemá nervy trápiť sa s niečim čo nemá ani len ten svetlý bod na konci tunela.
    cssf je "založené" človekom ktorý pracuje len a len s topfieldami. Takže fakt skús u neho - stačí prečítať jedno vlákno a na prvý pohľad je jasné kto tam za koho kope.

    u CSlinku bude zlomový 2011 ako to tak sledujem. Takže bude nasr...nosť zase na niekoho iného chvíľu.

    S tým predavačom si to vystihol. Keby penzisti kúpili normálne stroje za bežný peniaz, tak z toho nič nemá. Povedzme 4000 by išlo výrobcovi, veľkoobchodníkovi a predávajúcej firme. Takto dali 2500 firmám za prijímač a trikrát po 500 chlapíkovi za 3 preladenia. A všetci sú spokojní, aj penzista lebo dal vydriduchom len 2500 a ešte si bude pochvaľovať aký ochotný predavač bol v tom obchode. Správny prístup, mali by ho povýšiť na ministra financií.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Topfield sbi 2050
    Od hanzbosch v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-06-2012, 11:15
  2. Topfield SBI 2050 nebo Mascom MC2000HDUSB
    Od crosshair v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-04-2011, 12:22
  3. problém s Topfield SBI-2050
    Od Cody. v sekci DVB-S
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-01-2011, 20:08