Už pěkně dlouho si lámu hlavu s rozvodem TV a satelitu v domku a stále si nejsem jist jestli je moje úvaha správná. Tak prosím znalé o rady dokavaď to ještě můžu opravit.
Chtěl bych aby signál po domě příliš neztrácel na kvalitě a pokud možno jsem do toho do budoucna nemusel moc zasahovat. Na boku domku bude anténa a parabola satelitu. Z antény povedu kabel někam k anténnímu rozbočovači a od něj kabely do jednotlivých místností (6 zásuvek) pro každou zásuvku jeden kabel i když jsou třeba po dvou vedle sebe? Nešlo by použít průběžnou ( jestli se tak jmenuje) zásuvku, nebo ta má velký útlum?
Satelitní rozvod musím tahat přímo od paraboly pro každou zásuvku zvláštní kabel, takže 5 zásuvek 5 kabelů nebo to jde udělat i lepším způsobem? Navíc kam u té paraboly zapojím těch 5 kabelů že?
To znamená koupit tak 100m anténního kabelu minimálně, nebude už to trochu problém?
A rozvod internetu normálně od APčka přes switch do jednotlivých zásuvek. Apčko umístím v pracovně, ale půjde po tomto rozvodu nasdílet třeba klíče z karet od placených programů (jen moje úvaha, nevím jestli je to fakticky možné)?
díky za pomoc