Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Duel LG vs. PANASONIC prosba o pomoc !

Gregy (11)|6.10.2010 10:56
Vím, že tato (nebo podobná) otázka tu již byla, přesto bych rád znal váš názor na výběr TV. Plánuji novou do ložnice a po konečném zúžení výběru (limitem především cena, která byla původně max. 10.000 ) nyní přemýšlím o dvou „horkých“ adeptech:

1) Pananasonic TX-P42U20E (cca 13.000)
2) LG 42PJ650 (cca 12.500)

Sledovat budu ze 3m, vstupní signál bude ze set-top-boxu zdroj = O2 TV. Stále se ale nemohu rozhodnout, kterou vybrat protože např.: Panasonic = FullHD … , LG = USB přehrávání videa … . Navíc plánuji propojení s PC a občasné hraní i na TV (možná tedy raději nějaké LCD??? = tak to už vůbec nevím co vybrat). Ať pročítám diskuse a různá fóra jak pročítám, stále se nemůžu rozhodnout. Jedním z důvodů je také to, že téměř všechny podobné dotazy sklouznou na debatu o výhodách/nevýhodách LCD/plazma ale smysluplné odpovědi se nedočkáte. Dokáže mi tedy někdo pomoci s výběrem ? Která je podle vás lepší (hlasujte v anketě)? Popř. má někdo i nějakou jinou/lepší alternativu dle výše uvedených podmínek ???
deco (55)|6.10.2010 12:13
V podstatě sis v druhé části dotazu odpověděl sám.Co člověk ,to jiný názor.
Podle mě neuděláš chybu ani s jednou .I když tu LG ti možná bude někdo
rozmlouvat ,kvůli vypalování (já mám "zatím" zkušenost s LG plazmou dobrou) a servisu.
psv1 (458)|6.10.2010 12:37
V této ceně a velikosti asi opravdu nic lepšího není. Plazma a PC není ideální kombinace. Hromada lidí má na plazmách výpaly od statického obrazu (zpočátku krátkodobé), ale spousta lidí zase tvrdí, že je to OK. Takže záleží asi na kusu nebo už nevím na čem.
vivid.sk (11472)|6.10.2010 12:56
Jedním z důvodů je také to, že téměř všechny podobné dotazy sklouznou na debatu o výhodách/nevýhodách LCD/plazma ale smysluplné odpovědi se nedočkáte.

Klady a zapory technologii PDP/LCD su kazdemu jasne. Kazdy si urci prioritu podla svojho pouzitia, obdobne, ako ked sa rozhodujes medzi dieslom a benzinom. Neexistuje univerzalne riesenie a neexistuje idealny TV. Vsetko je o kompromisoch.
matusco (376)|6.10.2010 13:43
[quote=Gregy;300030]Vím, že tato (nebo podobná) otázka tu již byla, přesto bych rád znal váš názor na výběr TV. Plánuji novou do ložnice a po konečném zúžení výběru (limitem především cena, která byla původně max. 10.000 ) nyní přemýšlím o dvou „horkých“ adeptech:

1) Pananasonic TX-P42U20E (cca 13.000)
2) LG 42PJ650 (cca 12.500)

Sledovat budu ze 3m, vstupní signál bude ze set-top-boxu zdroj = O2 TV. Stále se ale nemohu rozhodnout, kterou vybrat protože např.: Panasonic = FullHD … , LG = USB přehrávání videa … . Navíc plánuji propojení s PC a občasné hraní i na TV (možná tedy raději nějaké LCD??? = tak to už vůbec nevím co vybrat). Ať pročítám diskuse a různá fóra jak pročítám, stále se nemůžu rozhodnout. Jedním z důvodů je také to, že téměř všechny podobné dotazy sklouznou na debatu o výhodách/nevýhodách LCD/plazma ale smysluplné odpovědi se nedočkáte. Dokáže mi tedy někdo pomoci s výběrem ? Která je podle vás lepší (hlasujte v anketě)? Popř. má někdo i nějakou jinou/lepší alternativu dle výše uvedených podmínek ???[/quote]

Ja teda neviem ako mam tomu rozumiet, ale pokial viem tak cesky vyraz LOŽNICE je po slovensky SPÁLŇA a po anglicky BEDROOM - teda izba v ktorej sa spi.

Pokial to teda chapem tak, ako je doslovne napisane, tak na TV budes pozerat z postele a hlavne vecer. Pokial si kupis LCD (v danej cene jedine s klasickym trubicovym podsvietenim), tak v tme sa len zvyraznia neduhy LCD technologie oproti PDP.
Neviem nakolko podstatnym a vyuzivanym bude prehravanie videi cez USB, ale ja by som hlasoval za p42X20 - pre potreby LOZNICE uplne postacujuca TV :-)
jarod72pm (841)|6.10.2010 15:20
Mám LCD s klasickým trubicovým podsvícením a ve tmě nevidím žádný rozdíl oproti plasmě.
To jsou všechno jen subjektivní názory a každý to vidí jinak ,spíš vidím rozdíl v kvalitě signálu a jestli je to analog nebo digital(a jaký digital)
Plasma se hodí víc pro analog a SD kvalitu signálu , pokud se budem bavit o HD tak tam rozdíl je velmi těžko viditelný.
matusco (376)|6.10.2010 16:16
[quote=jarod72pm;300062]
To jsou všechno jen subjektivní názory a každý to vidí jinak ,spíš vidím rozdíl v kvalitě signálu ...[/quote]

100% suhlas
Kolko ludi, tolko chuti a co jednemu mozno pripada cca rovnake, to druhy vyhlasi za "dost podstatny rozdiel". :-)

Preto autorovi tohoto vlakna neostane asi nic ine, iba si to v reale vyskusat a vybrat si to, co jemu subjektivne vyhovuje najviac.
psv1 (458)|6.10.2010 16:33
[quote=matusco;300079]100% suhlas
Kolko ludi, tolko chuti a co jednemu mozno pripada cca rovnake, to druhy vyhlasi za "dost podstatny rozdiel". :-)

Preto autorovi tohoto vlakna neostane asi nic ine, iba si to v reale vyskusat a vybrat si to, co jemu subjektivne vyhovuje najviac.[/quote]

Tohle se dá okamžitě napsat pod 90% témat a můžeme diskutovat max. o tom, jak má kdo nastavenou tu "nejlepší" Tv doma.

Možná ty tazatele opravdu zajímá názor druhých. Jinak nevím, proč by se ptali. (Mnohdy po stopadesáté na jednu a tu samou věc).