Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jaký hardware pro XBMC

PV_ox (182)|9.12.2010 10:16
[quote=vomic;313576]Já mám v XBMClive tento disk, je celkem levný a funguje bezproblémů. Velikost stačí co nejmenší
http://www.alza.cz/patriot-ps-100-32gb-signature-line-d154035.htm

Jinak pokud se ti podaří na synology rozchodit tu knihovnu na MySQL dej vědět případně postni návod jak jsi to instaloval. Mám též Synology a knihovnu mám ted řešenou tak, že jsem knihovnu na jednom přístroji celou správně načetl a pak jí vyexportoval v samostatných souborech do adrsářů na synology a ostatní xbmc si jí načetly lokálně.
Má to výhodu, že při reinstalaci xbmc je pak update knihovny včetně fannartů otázkou pár minut protože si jí xbmc pak načte z lokálního uložení. Je to velmi rychlé ale neumožňuje to mít na všech xbmc inforamci o tom jestli je film/díl zhlédnutý.[/quote]

Díky za tip na SSD disk.

Když rozchodím tu knihovnu na MySQL tak dám určitě vědět, ale nebude to hned. Asi se do toho pustím až mezi svátky. Podle diskusního fóra na xbmc.org by to mělo jít, tak jsem na to taky zvědavý.

To jak to máš teď Ty znamená, že když přidáš třeba jen jeden film, tak ho musíš přidat buď na všech instancích XBMC nebo ho přidáš jen na té hlavní a tam uděláš export knihovny a na dalších instancích XBMC import knihovny, rozumím tomu správně?
vomic (671)|9.12.2010 13:33
[quote=PV_ox;313608]
To jak to máš teď Ty znamená, že když přidáš třeba jen jeden film, tak ho musíš přidat buď na všech instancích XBMC nebo ho přidáš jen na té hlavní a tam uděláš export knihovny a na dalších instancích XBMC import knihovny, rozumím tomu správně?[/quote]

vlastně je to jak píšeš, když přidám jeden film tak si ho automaticky načtou všechny XBMC instance samostatně z čsfd (u jednoho filmu export knihovny nedělám), jednou za čas z jedné instance xbmc udělám když mám chuť export do samostatných souborů a zvolím nepřepisovat staré soubory takže se vyexportuje jen to co ještě není vyexportované z minula.

Jinak na ostatních instancích není třeba dělat import stačí mít jen nastavenou knihovnu na aktualizovat knihovnu po spuštění a ona se vždy sama prioritně aktualizuje z těch souborů z lokálního adresáře automaticky. (prostě pokud najde xbmc vyexportované soubory přímo v adresáři s filmem tak si nacucne je a nic už nehledá online ... díky tomu je po instalaci nové verze xbmc update knihovny otázkou jen pár minut a je 100% ).
PV_ox (182)|9.12.2010 13:47
[quote=vomic;313689]vlastně je to jak píšeš, když přidám jeden film tak si ho automaticky načtou všechny XBMC instance samostatně z čsfd (u jednoho filmu export knihovny nedělám), jednou za čas z jedné instance xbmc udělám když mám chuť export do samostatných souborů a zvolím nepřepisovat staré soubory takže se vyexportuje jen to co ještě není vyexportované z minula.

Jinak na ostatních instancích není třeba dělat import stačí mít jen nastavenou knihovnu na aktualizovat knihovnu po spuštění a ona se vždy sama prioritně aktualizuje z těch souborů z lokálního adresáře automaticky. (prostě pokud najde xbmc vyexportované soubory přímo v adresáři s filmem tak si nacucne je a nic už nehledá online ... díky tomu je po instalaci nové verze xbmc update knihovny otázkou jen pár minut a je 100% ).[/quote]

Díky moc za upřesnění. Tak samozřejmě i takhle by to mohlo fungovat, když by se mi nepodařilo to vyřešit přes tu sdílenou knihovnu na MySQL. Kdyby to šlapalo přes to MySQL, tak by to bylo super i v tom, že můžu přerušit sledování filmu na jedné instanci XBMC a na druhé instanci XBMC pokračovat přesně od toho místa (tohle mají např. přehrávače Eva od Netgear - funkce "Follow Me").
vomic (671)|28.8.2012 19:10
Zdravim a otviram toto tema. Potrebuji nove XBMC a nejak jsem se dva roky vubec nezajimal o novinky v hardware. Doporucite nejakou idealni dnesni krabicku ci mini PC vylozene na xbmc?

Pozadavky ze kterych nechci slevit:
1. Pasivni chlazeni
2. Moznost ovladat a vypnout i zapnout dalkovym ovladacem od MCE (mikrosofti)
3. Xbmc primo startujici po startu pc tedy nejspise xbmcbuntu verze
4. Plna kompatibilita vcetne dalkoveho ovladace s posledni verzi xbmc bez nutnosti doinstalovavat linux ovladace
5. 1080p vystup

Verim ze nekdo poradi idealni dnesni hardware :)
KamilZ (10277)|28.8.2012 19:31
Jen Ad 3) - není problém i ve Windows, viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/18193-XBMC-mozna-nejlepsi-Media-centrum-software-pro-HTPC?p=407642&viewfull=1#post407642 . Ale Linux máš zadarmo, nicméně to tam bude asi horší s podporou dálkového ovládání.

Jsem zvědavý, jestli něco najdeš, podle mě se ty požadavky vzájemně hodně vylučují (Linux s zapnutí dálkou MCE bez dalších driverů, Windows s pasivem a potřebným výkonem). Věci typu Raspberry Pi jsou asi úplně mimo. Ale rozhodně nezrazuji, kdyby se něco takového našlo, bylo by to super. Když opustíš požadavek na pasiv, tak hned bude lépe.
vomic (671)|28.8.2012 19:49
No pasiv opustit nechci :) chci zcela tiche xbmc do loznice.
Napriklad Asrock ION330HT co mam jde zapinat i vypinat MCE dalkou a nebylo treba doinstalovavat linux ovladace u buildu xbmc nuvoton 10.2
Jinak pro info ... V asrocku jsem pred rokem odpojil vetrak a udelal znej pasiv s ssd diskem a jeste jsem ho neuvaril. Bohuzel na Asrock od te doby nevysel novejsi build jinak bych klidne sel opet do Asrock a odpojil mu vetracek a mel pasivni xbmc co se da plne ovladat dalkou ... bohuzel neni na nej build pro verzi xbmc 11 a ja se desim doinstalovavani ovladacu na MCE dalku.
KamilZ (10277)|28.8.2012 20:37
V tom případě máš velký výběr, jestli si opět z aktivního uděláš pasiv :-).
vomic (671)|28.8.2012 20:46
Napr? Ja bohuzel zadny kloudny vyber nevidim.
Nema nekdo zkusenost s openelec instalaci jak koukam tak uz se prodava i s nainstalovanym xbmc a podporuje MCE ovladac jen ma aktiv chlazeni :(
http://www.czc.cz/xtreamer-ultra-2-/108575/produkt?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=Multimedialni_centra&utm_term=Xtreamer_Ultra_2_UMNP00089
KamilZ (10277)|28.8.2012 20:59
Jakou máš teď dálku a jaké má čidlo?

Ještě pro blbý (mě) - v čem je teď problém? Je tam ATOM + ION a OpenELEC má universální buildy, nejede to?


edit: už to asi vidím, čidlo to má předpokládám přímo v sobě...
vomic (671)|28.8.2012 21:25
Ted mam v Asrocku integrovane cidlo a dalka klasika MCE je jedno jaka funguji vsechny MCE napr. tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Hledam neco podobneho jako muj stary Asrock
Idealne ve stylu AppleTV co jde plne ovladat pomoci MCE dalky a je to zcela tiche s bezproblemovou instalaci xbmc ... Vic nechci :))
vivid.sk (11472)|28.8.2012 23:58
Skus sa pozriet na Zacate E450, to ti utiahne aj original bluraye (s XBMC cez DXVA2). K tomu SSD, zdroj PicoPSU a mozes to mat uplne fanless. (Napriek tomu by som tam jednu noctuu na minimalnych otackach dal. Vzdy davam a pocut to nemas sancu, ale neupecies to).
sanchez13 (1071)|29.8.2012 02:06
[QUOTE=vomic;422473]Bohuzel na Asrock od te doby nevysel novejsi build jinak bych klidne sel opet do Asrock a odpojil mu vetracek a mel pasivni xbmc co se da plne ovladat dalkou ... bohuzel neni na nej build pro verzi xbmc 11 a ja se desim doinstalovavani ovladacu na MCE dalku. [/QUOTE]
vyskusaj si na tom Asrocku OpenElec. Napriklad tento build OpenELEC 2.0 (Beta 7) - 1.95.7 ION x86_64 (99 MB) by ti mal fachcit uplne v pohode a je tam aj XBMC 11 :-)
Kludne to mozes nainstalovat na nejaky USB kluc (staci 2GB) a nabootovat Asrock z neho na odskusanie....
stiahnut si to mozes priamo z domovskej stranky: http://openelec.tv/get-openelec
Nemalo by tam byt potrebne nic dalsie doinstalovavat...
vomic (671)|29.8.2012 08:52
2vividSK: Stavět to z dílů - tomu jsem se chtěl vyhnout ale nebráním se tomu rozhodně. Má ta deska integrovaný IR přijímač pro dálku MCE nebo má funkci stand-by usb která umožní připojit USB přijímač dálky a PC na dálku zapnout i vypnout?
Případně existuje nějaká dostupná deska s integrovaným přijímačem IR?
Jakou má výhodu Zacate od desek na bázi Atomu nebo Sandbrige?

2 sanchez13: díky za tip zkusím, nenapadlo mě to zkoušet protože jsem četl na xbmc forech, čertvý topic o Asrocku 330 a tam si lidé stěžovali, že od 10.2 nuvoton buildu není pro Asrock nový udělaný build a ani na xbmcfreak.nl jsem žádný build s podporou nuvoton taky nenašel takže jsem možná zahodil flyntu do žita předčasně :)

Každopádně by to řešilo 1/2 problému. Docela se divím, že dnes po 3 letech od koupě mého asrocku a vývoji není na trhu něco zcela pasivního a plně kompatibilní pro easy XBMC instalaci. Koukal jsem že začíná frčet XBMC na android platformě, ale tak je zřejmě předpoklad ovládání mobilem což je na jednu stranu super ovládání, na druhou stranu do ložnice např. kde v polospánku potřebuji nahmatat vypínací tlačítko se mi to vůbec nehodí :))
sanchez13 (1071)|29.8.2012 09:56
Napriklad Xtreamer Ultra 2 deluxe je nieco velmi podobne. Len neviem, ci ma nejaky ventilator. Kazdopadne z mojej skusenosti vacsinou ked ten ventilator vymenis za kvalitnejsi, tak ho uz nepocujes :-)
http://multimedialne-centra.heureka.sk/umax-xtreamer-ultra-2/
http://www.mall.sk/multimedialne-centra-hdd-2-5/xtreamer-ultra2-deluxe
Xtreamer tu ma aj svoje vlakno, tak sa pripadne poinformuj tam...
vomic (671)|29.8.2012 10:29
Xtreamer Ultra 2 má bohužel aktivní a podle lidí velmi hlučné chlazení. Jinak mě vzbudí každý šramot takže z pasivu se mi fakt nechce ustoupit :)
vivid.sk (11472)|29.8.2012 10:53
Ten aktiv asi ma nejake odpodstatnenie. Niekedy len koli HDD (vtedy /alebo aj napriek tomu/ sa to da odpojit, dnesne eco HDD sa uz tak velmi nehreju), niekedy koli zahrievajucim sa chladicom.
Feryy (5)|25.9.2012 16:01
Rád bych zde požádal o radu a konzultaci nad HW.

Rád bych provozoval XBMC s TV tunerem do PCI. Podařilo se mi rozjet zkušební verzi na starém PC co jsem měl doma. Vše co jsem potřeboval mi funguje, až na pár maličkostí jako probouzení a zase uspávání. Ale nyní potřebuji nějaký nový HW pro HTPC.

Chtěl bych provozovat plnohodnotný linux (Ubuntu) s podporou samozřejmě HDMI a akcelerované grafiky aby to zvládlo přehrávat 1080p filmy (pár jich mám).

Co by jste mi poradili za HW? Protože podpora na nové Atomy D2700 v ubuntu dost chybí, a tak jsem narazil na http://www.alza.cz/asus-e45m1-m-pro-d276134.htm

A tady se ptám jestli někdo náhodou neprovozuje tuhle desku a jak je s ní spokojen. Popřípadě jiný HW.

Sice jsem koukal i na větší sestavu, že bych šel do nějakého plnohodnotného procesoru ale ta spotřeba a nutnost ventilátoru mě dost děsí.
vivid.sk (11472)|25.9.2012 16:10
[QUOTE=Feryy;426205]ale ta spotřeba a nutnost ventilátoru mě dost děsí. [/QUOTE]
Nepotrebujes hlucny ventilator. Len naozaj kvalitny chladic napriklad takato noctua. Jeden ventilator nechas pusteny na najnizsich otackach (pocut to zarucene nebude) a i3 aj i5 bez problemov uchladis. Uvedom si, ze ten chladic je pri idle uplne studeny. Ty potrebujes riesit len extremny stav, kedy je CPU zatazeny na 100%, co pri HTPC nieje skoro nikdy.


Ale Zacate E450 odporucam, pogooli, je na to viac testov a recenzii hotovych HTPC.
Feryy (5)|25.9.2012 16:31
Ano kvalitní a velký ventilátor je super, ale pro HTPC je docela dost veliký. Na to bych pak potřeboval spíš něco jako tohle https://www.alza.sk/scythe-sckzt-1000-kozuti-d239295.htm

Každopádně se nedokážu rozhodnout jestli postavit to na Zacate E450 nebo na větším procesoru třeba http://www.alza.cz/intel-pentium-g2120-d347055.htm
icore3 je na mě už trochu drahé.

V podstatě to rozhodne pouze podpora softwarová.

Mé dvě sestavy jsou asi takhle:

GIGABYTE B75M-D3H
Intel Pentium G2120
SilverStone SST-ML03B Milo
FORTRON AX350-60APN, 350W
SCYTHE SCKZT-1000 Kozuti
Corsair 4GB KIT DDR3 1600MHz CL9 XMS3 DHX
Seagate Barracuda 7200.12 1000GB s Advanced Format

nebo


ASUS E45M1-M PRO
SilverStone SST-ML03B Milo
FORTRON AX350-60APN, 350W
SCYTHE SCKZT-1000 Kozuti
Corsair 4GB KIT DDR3 1600MHz CL9 XMS3 DHX
Seagate Barracuda 7200.12 1000GB s Advanced Format

A teď co z toho bude pro ubuntu a xbmc lepší. Rád bych totiž streamoval do sítě TV a to jsem pro W7 nenašel nikdy řešeni. Proto ubuntu.
vivid.sk (11472)|25.9.2012 16:40
[QUOTE=Feryy;426212]icore3 je na mě už trochu drahé. [/QUOTE]
Drahe su ine komponenty, obzvlast ak to chces mat tiche a neupiect to (vid ceny Noctuy, a kvalitnych skrinkek).

Urcite by som vymenil zdroj za nieco kvalitnejsie a tichsie (Seasonic S12/M12, uplne staci najnizsia 330W verzia).
Takisto by som tam nerval 7200 otackove disky, to je nezmysel (ten pocut 3x viac ako ventilator), ak tam chces mat len film a muziku. Radsej nejaky Eco disk s nizkymi otackami, ktory sa nehreje. Na system ti staci malicke SSD (to sa da ale vzdy riesit aj dodatocne).


pre info:
Akurat som vcera doniesol domov na testovanie 3TB Seagate, ale ide z domu. Disk je hlucny a hreje sa neskutocne. Zlate dobre 5400ot samsungy 1.5TB, ktore tam boli doteraz
Feryy (5)|25.9.2012 22:28
Zajímavé, dobrý typ na ten zdroj. I s tím diskem mě to došlo dneska, měl jsem tu na postavení NAS do firmičky na data. A teda jak hučí dva 1TB disky to bych fakt nechtěl. A tak doufám, že teda bude na systém stačít nějaký z těch green disku. Je to dobrý nápad.

Jen ještě nevím, jestli spíš menší výkon a menší hřejivost nebo větší výkon s tím Intelem.
vivid.sk (11472)|25.9.2012 23:20
To uz si musis zvazit. Zial tie procesory (Atomy, Zacate, ...) su naozaj dost slabe, takze ziadny iny vypoctovy vykon neocakavaj. Zacate vsak zvlada vdaka dobrej grafike vyborne akcelerovat 99.5% HD obsahu. Naviac je toto riesenie lacnejsie (ziadne dalsie naklady za chladic, ventilator a procesor). Teplo zvladne odvadzat jediny ventilator, ktory sa nachadza v zdroji (a ten je z beznej sledovacej vzdialenosti nepocutelny. HDD bude najhlucnesi komponent HTPC).
vivid.sk (11472)|27.9.2012 09:44
[QUOTE=vivid.sk;426213]pre info:
Akurat som vcera doniesol domov na testovanie 3TB Seagate, ale ide z domu. Disk je hlucny a hreje sa neskutocne. Zlate dobre 5400ot samsungy 1.5TB, ktore tam boli doteraz [/QUOTE]

pre kompletne info: vcera som doniesol domov WD Caviar Green 3TB a rozdiel je naozaj znacny! Rozdiel v teplote pri idle je 8°C (aj pocitovo, Seagate je horuci aj ked nic nerobi). Hlucnost WD je asi polovicna. Seekovanie je tiez nadmieru tiche (neobtazuje).
Takze ak chces tiche HTPC, odporucam niektory z modelov "zelenej" rady. Po odkupeni HDD sekcie Samsungu uz vela inych alternativ nieje. (2TB verzia by mala byt este o chlp tichsia)
Feryy (5)|27.9.2012 10:15
Já jsem vždy věřil spíš na Seagate, ale dám na dobrou a vyzkoušenou radu. Jako v budoucnu třeba přejdu na ssd ale snad nebude vadit, když bude systém i na tomhle "zeleném" disku. Rozdíl bude asi v nabíhání, ale s tím se dá nějak smířit zvlášť, když se bude spíš uspávat než vypínat.
Pavell007 (790)|27.9.2012 10:39
Mám kámoše, co se živí již léta stavěním kompů apod, a ten mi říkal zajímavost, že WD když odcházejí, tak většinou dávají dopředu vědět, že je čas zazálohovat, Seagety prý měly tu vlastnost, že když už se rozhodly odejít, tak naráz bez varování. On montuje výhradně WD.
vivid.sk (11472)|27.9.2012 20:58
A tu je porovnanie cisiel tychto dvoch diskov, este kym ich mam doma takto oba (WD Eco Green 5400 vs a Seagate Barracuda 7200 ot).

V skratke - o co je WD tichsi a chladnejsi, o to je pomalsi. Ale pre ucely HTPC je to jedno, tam by stacili podstatne pomalsie rychlosti:


[SPOILER]
HD Tune Pro: ST3000DM001-9YN166 Benchmark

Test capacity: full

Read transfer rate
Transfer Rate Minimum : 87.7 MB/s
Transfer Rate Maximum : 208.6 MB/s
Transfer Rate Average : 161.3 MB/s
Access Time : 15.4 ms
Burst Rate : 188.6 MB/s


HD Tune Pro: WDC WD30EZRX-00MMMB0 Benchmark

Test capacity: full

Read transfer rate
Transfer Rate Minimum : 60.9 MB/s
Transfer Rate Maximum : 126.2 MB/s
Transfer Rate Average : 98.9 MB/s
Access Time : 15.8 ms
Burst Rate : 175.1 MB/s

[/SPOILER]

[QUOTE=Pavell007;426430]že je čas zazálohovat[/QUOTE]

Predpokladam, ze si robis srandu :). Zalohovanie je nutne VZDY a VSADE. Bez ohladu na vek disku. Disk je ako smrt - nikdy nevies kedy mu odbije posledna hodina. Samozrejme, vzdy je lepsie, ked disk neodide "hned", ale aj take pripady som mal (a nie raz - vacsinou odisiel motor), a potom ti nic ako zalohy neostava (alebo vyvalis 5x tolko ako je cena disku za HDD Rescue). Myslim, ze kazdy si radsej spocita, kolko je hodnota jeho dat a radsej investuje do disku 2x.

Vacsina ludi to prvy krat pochopi, ked je uz na zalohu neskoro.


[QUOTE=Pavell007;426430]On montuje výhradně WD. [/QUOTE]

Ja som daval do PC Samsungy, ktore boli naozaj velmi tiche a v tom case bola na ne zaruka 5 rokov. Boli to (az na vynimky) naozaj dobre disky, minimum reklamacii. Neskor som mal 500/1000/1500/2000GB WD. Pri externych diskoch odchadzala elektronika (asi polovica z toho co som predal, sa vratila ako vadna. Samotne disky boli ale OK. To boli tie kovove WD s gumovymi koncami). Neskor, ked to WD zistilo, vymenili elektroniku a bolo to v pohode - v dalsich verziach (tie uz mali malicke zdroje do zasuvky).

Najtichsie externe WD boli paradoxne low-end modely v plastovej krabicke. 2TB verzia bola uplne najtichsi externy HDD, ktory som mal. Zial velka chyba bola vymenit ho za 3TB WD Book, ktory sice ma USB 3.0, no ma neskutocne vibracie a je hlucny. Takze som ho musel odstavit a pouzit len ako zalozny HDD.
Krayzie (325)|19.10.2012 21:19
[QUOTE=vomic;422568]Xtreamer Ultra 2 má bohužel aktivní a podle lidí velmi hlučné chlazení. Jinak mě vzbudí každý šramot takže z pasivu se mi fakt nechce ustoupit :)[/QUOTE]

A nad Raspberry PI si naozaj neuvazoval? Podla roznych reakci su uz XBMC buildy na malinu (RaspBMC, OpenElec, Xbian) celkom pouzitelne. Ja si zo zvedavosti jednu krabicku idem bud. tyzden objednat. Plan je taky, ze to budem mat pripojene cez USB a HDMI do AVR a LAN kablom do siete. Napajane to bude cez USB, t.j. vzdy ked zapnem/vypnem AVR, tak sa krabicka zapne/vypne. Ako dialkove bude sluzit DO od AVR cez HDMI CEC. Teda aspon takto to mam naplanovane, snad nenastanu velke komplikacie.
vivid.sk (11472)|19.10.2012 21:42
Je to pomale (GUI, pri vacsej kniznici nehovoriac) a nestiha to akcelerovat kazdy film. Na hranie ok, ale ako plnohodnotna nahrada MMC to (este) nebude.
Krayzie (325)|20.10.2012 00:51
Ano, cital som, ze menu obcas laguje, ale podla to nelaguje ovela viac ako XBMC na mojom terajsom PC (4-jadro, 4GB, HD6850, 180GB SSD) a co sa prehravania tyka, tak pokial sa zvuk nedekoduje v maline (t.j. posiela sa dalej cez HDMI passthrough), tak prehravanie je vraj bezproblemove. Inak len taka otazka do plena (a uz som to tu pred par mesiacmi riesil), ktore ine MMC dnes ponuka:
1. bezhlucny chod - pasiv, bez HDD
2. automaticku organizaciu filmovej a serialovej kniznice bez akehokolvek uzivatelskeho zasahu (ano, XTR ma movie jukebox, ale serialy zatial nevie)

V kazdom pripade, ak by mi malina fungovala tak ako na linkovanom video, bol by som max. spokojny.
KamilZ (10277)|20.10.2012 05:57
Zkusil bych se raději podívat po MiniPC MK802 II
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
http://mini-pc.cz/mk802-android-4-0-ics-allwinner-a10-15ghz-mini-pc-1gb-ram-4gb-flash-mali-400-hdmi-usb-p2#.UIIfzsUxqZo
Krayzie (325)|20.10.2012 10:29
Pokial viem, tak MK802 obsahuje MALI 400 GPU a s tym su zatial dost problemy v pripade XBMC (android doma nechcem). Ale ano, po stranke CPU vykonu je to urcite lepsie ako malina.
vivid.sk (11472)|20.10.2012 11:29
[QUOTE=Krayzie;428983]2. automaticku organizaciu filmovej a serialovej kniznice bez akehokolvek uzivatelskeho zasahu[/QUOTE]
Ale to nespravi ani XBMC, jedine ze dodrzis exaktne nazvy. Kolko krat sa mi stalo, ze mi film priradil uplne blbo, alebo nenasiel (v pripade koncertov je to na dennom poriadku). Nieje to ale problem XBMC, ale internetovych databaz, ze tam niesu vsetky informacie, pripadne nie su na jednom mieste a aspon minimalny uzivatelsky zasah je potrebny.

Nepremyslal si o klasickom HTPC? (Napriklad Zacate E450 + PicoPSU), Vies to spravit fanless, dnes to nieje nejako drahe, a niekolko rokov ti to vydrzi. XBMC na tom slape v pohode, mozes to vyuzivat aj ako plnohodnoty PC (web, atd).
Krayzie (325)|20.10.2012 13:46
Ale ja mam HTPC (resp. klasicke PC v HTPC skrinke, AMD Athlon II X4 630, 4GB RAM, AMD HD6850, 180GB SSD, skrinka OrigenAE S16T). To mam pripojene na 1080p monitor a 1080p projektor. PC pouzivam a budem pouzivat aj na hry, preto uz par mesiacov hladam nejake MMC, ktore mi za par supiek (max 100 EUR) nahradi MCE + ffdshow + MediaBrowser. Zatial som nenasiel MMC, ktore by splnalo moje poziadavky (od MMC ocakam hlavne automaticku jukebox like funkciu na filmy a serialy, inak to u mna nie je MMC). Malina ma celkom zaujala prave pre rozne linuxove XBMC distribucie (android budem brat az ako poslednu moznu volbu) a jednoduchost zapojenia (napajanie z USB a teda z TV, resp. AVR iba v pripade pouzivania a teda odpada potreba ho samostatne zapinat). Kazdopadne stale som v stadiu presviedcania seba sameho kedze viem, ze vykon CPU je pre XBMC na hrane. XBMC som tiez nainstaloval len nedavno prave kvoli maline. Inak s XBMC nemam problem, filmy si ukladam presne podla nazvov a rokov do samostatnych zloziek (prax z MediaBrowseru, vsetky subory streamovane z WHS2011) a ku kazdemu filmu/koncertu/serialu si pekne automaticky nascrapovalo korektne metadata. Jedine, co mi zatial v XBMC chyba je podpora HD audia, ale aj to sa ma zmenit s novou verziou FRODO (pravdepodobne do konca roka).
Uvazoval som aj nad custom made ZACATE (hotove riesenia ako ZBOX NANO maju vsetky aktivne chladenie), tu je ale problem v skrinke a vo financiach (nie, ze by neboli, ale odmietam dat za jedno ucelove zariadenie viac ako 100EUR), kedze som nenasiel Mini-ITX skrinku, ktora by sa mi pacila a ked som aj nasiel, tak len skrinka (fungujuca aj ako masivny chladic) a PicoPSU by ma vyslo na 200 EUR, cize cele dohromady s APU, RAM a SSD by to bolo okolo 350-400EUR.
Cupieboard by uz bol na tom vykonovo tiez lepsie ako malina, ale zatial je stale problem s akceleraciou videa na MALI 400 pod linuxom (aj ked vraj je to uz na dobrej ceste), kedze vyrobca SOC ponuka kniznice/drivery len pre Android.
vivid.sk (11472)|20.10.2012 15:42
Rozumiem, v tom pripade budes musiet zvolit rozumny kompromis, ktory sa tazko hlada. Neviem ci pouzivas uvedene PC sam v domacnosti. Nie je jedno z rieseni potiahnut HDMI kabel k AVR a XBMC ovladat naprikald z mobilu? (nepoznam situaciu, preto len ako tip).
quicksilverCZ (27)|20.10.2012 17:30
Ja byt vama tak jdu do Androidu.A respektive se nebojte toho ze by vam neslo FULLHD sam mam jedno tv zarizeni a cpu jede 750mhz a ma to mali-400 ... ano FULLHD 1080p jede i takovy film jako je Sherlock Holmes co ma asi 15GB.
Tesi me ze se pry bude u FW navysovat prekvence tak zarizeni zrychly.Jinak doporucuju nejake dvoujadro.A jednoznacne alespon s cpu AMLogic

http://www.futeko.com/forum/index.php?mode=thread&id=5098

http://www.mdrjr.net/odroid/xbmc/

Tady stahneme verzi ja osobne pouzivam 2-9 ktera jede bez problemu az na maly problem s 720p online kde me dela problem koukni.cz ,ale normal FULLHD pres XBMC prehravac jede.
U xbmc verze kde je externi prehravac MX player a nebo Dice player problem s koukni.cz nedela dela to jen AMLplayer ,ale to je jen takova blbovinka.
Pry ma autor v planu udelat novou verzi tak doufam ze tam prida ostatni externi prehravave a pak to bude naprosto super.

Zkousel jsem i verzi xbmc od nekoho jineho kde bezi Dice player a nebo MX player a oba jedou online naprosto v pohode.
Akorat tyhle verze obsahuji bug s vyhledavanim souboru.

Jinak proc doporucuju android je nasledujici : dostatecny vykon na net , flash a schopnost prehrat fullHD a nejposledni rade .... TICHO !!! Take si muzete ovedomit,ze zarize take tolik nezere.
Vyprdnete se proto na pc a dejte sanci androidu :-)

ps: Musite si taky uvedomit ze se jedna o beta verzi xbmc

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1813089

Tady jsou vzdy aktualni verze ,ale neobsahuji moznost externiho prehravace kvuli licencim .-)
Na to jsou tady jiny borci co tomu rozumi a pridaji k tomu moznost externiho zarizeni.
Zjednodusene se vam misto DVDplayer pusti MX-player ktery je naprosto suprovy prehravac .-)
Krayzie (325)|20.10.2012 18:50
@quicksilverCZ:
Ak prekusnem fakt, ze Android nechcem/nepotrebujem, kedze mam doma 2 laptopy, 1 PC a v plane kupit MS Surface Pro hned ako to bude mozne (takze flash, web a ine somariny v MMC nechcem ani vidiet), tak mam nasledovne otazky:
1. Treba zariadenie zapinat/vypinat samostatne alebo sa to da poriesit napajanim z USB TV/AVR?
2. Funguje XBMC s celym repozitarom?
3. Funguje HDMI CEC na ovladanie XBMC? Momentalne pouzivam DO od AVR na projektor/PC/AVR a ovladanie XBMC cez smartphone alebo tablet je podla mna velmi krkolomne a zbytocne riesenie, kedze na hudbu XBMC nemienim pouzivat (na hudbu mi s prehladom staci samotne AVR a aplikacia pre smartphone).
4. Ako je na tom XBMC pre Android a HD audio?

Ale ano, po (negativnych) skusenostiach a poznatkoch z hotovych MMC (kde vyrobcovia pchaju android a ine somariny lebo je to teraz IN a neriesia zakladne funkcie ako automaticke stahovanie metadat k filmom a serialom), hladam v podstate iba mini ARM device s nejakym Linux XBMC distro a z tych, co su na trhu je zatial najlacnejsie a podla vsetkeho aj najpouzitelnejsie Raspberry PI.


@vivid.sk
Samozrejme, ze PC mam prepojene s AVR cez HDMI. V podstate mi zatial ani tak nejde o to nahradit stavajucu zostavu, ale skor o MMC k dalsim 2 TV (preto sa mi nechce ist do ZACATE s pod., kedze to je hned 2x300+ EUR). Ale ak by sa malina osvedcila, tak by som ju urcite pouzil aj ako hlavne MMC (teda nahradu PC). Uvidim, som na 95% presvedceny, ze na skusku (50EUR) do maliny pojdem.
Krayzie (325)|7.11.2012 14:58
Mozno idealne zariadenie pre XBMC (OpenElec) a uplne tiche.

http://liliputing.com/2012/11/foxconn-introduces-small-fanless-desktop-with-amd-c-60-cpu.html

Snad to nezabiju cenou.
lexxxa (271)|10.11.2012 20:35
Zdravim B-),dneska jsem postavil a zprovoznil moje prvni (a doufam ze mi chvilku vydrzi ) HTPC. Pobezi na nem jen a pouze XBMC(pod win7 ultimate),pripojeni k netu wifi (na stahovani databaze ze csfd to bohate staci),propojeno k AV recievru harman/kardon.5.1 kanalovy zvuk pres hdmi,repro 5.1 tez harman/kardon - TV samsung 40" full hd

case Fractal Node 605-chtel jsem naprosto bez cehokoliv rusiveho na predni strane,diody,usb,mechaniky,panely - nepotrebuji-vyhovuje mi hloubka a nechtel jsem se mackat v nejaky nizky case,tady je moznost nakonfigurovani a nejsem limitovan mistem-predni panel super zpracovani-neni co vytknout,vnitrek skrine takova nadprumerna case,zadny ostry hrany,vetraky tichy,filtry,regukator otacek-ja jsem spokojen

jinak 8GB ram (2x4 GB DDR3 CL8 1600 Crucial Ballistix tactical
Intel i3-3220 ( a low profile chladic scythe shuriken rev.2)a luxusni desku micro atx [SIZE=-1][FONT=helvetica] ASUS P8Z77-I DELUXE
na system [/FONT][/SIZE][FONT=helvetica]SSD disk Samsung SSD830 128GB - od zmacknuti ON tlacitka do spusteni XBMC cca 18 s
zdroj 430 W modularni kabelaz (koupil bych i slabsi,ale nebyl zadnej modularni skladem)
jinak 2x2TB WD caviar green 20EARX
a jeste jsem vzal tu dalkoklavesnici Lenovo - funguje to prekvapive dobre
jeste nejakou obyc bezdrat klavesnici a mys(na obcasnou praci ve win)

- sice to stalo vic nez jsem myslel-ale nechtel jsem jit cestou uspory za kazdou cenu a par tisic usetrit,(co taky z penezma,kdyz jsou cash tak jsou to jen a jen papirky[/FONT]:-D)
jinak vse funguje jak ma-/zatim:-E/-i se mi to podarilo tak nejak nakonfigurovat a prehrat 2TB filmu z Xtreamru Pro byla taky fuska-hlavne prejmenovat pulku filmu a serialu aby to brala databaze csfd - 3 dni jsem se stim je.al :-E - ale IMHO to za to stalo

(jinak diky za pomoc Kevinovi z SHW- diky;))

jinak par fotek - slozeno jen zkousku -ted uz tam je vymenen box chladic a pridan jeste jeden HDD a ssd je hezky v to prazdnem prostoru a dokoupeny 2x80 outatke fan(jen se tak prevalujou pro klid duse-jinak teploty vsech komponent jak v lednici- vetraky bezej jen tak aby se tocili- ve skrince to stejnak neni slyset ani na 75% vykonu-zas by se dovnitr akorat prasilo


edit/ jo a ten "vintage" DVD player co mi tam tak leze designove na nervy je kvuli detem,sledujou tam "mikimauze" a tak,jinak by uz davno letelo :-!!!:-D:-D

[ATTACH=CONFIG]20393[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20394[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20395[/ATTACH]
1.JPG 2.JPG Výstřižek.JPG
Pytkin (7947)|10.11.2012 22:05
naco platit za win7 , ked tam chces len XBMC ???
lexxxa (271)|10.11.2012 22:26
[QUOTE=Pytkin;431380]naco platit za win7 , ked tam chces len XBMC ???[/QUOTE]
mel jsem je doma uz asi 2 roky,a nikdy nenainstaloval,koupil jsem je tenkrat pro strycka prihodu na amazonu,kdybych je nekdy potreboval,a za chvilku to nebude mit zadnou cenu,tak jsem je tam hodil,v nich se aspon orientuji,narozdil od linuxu apod
vivid.sk (11472)|11.11.2012 00:00
Heh 8GB ram na XBMC? Iny overkill :)
lexxxa (271)|11.11.2012 02:03
[QUOTE=vivid.sk;431391]Heh 8GB ram na XBMC? Iny overkill :)[/QUOTE]
kdyz ten financni rozdil za 4GB pri dnesnich cenach pameti - no nekup to - i kdyz je to zbytecny B-)