Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: VHS v SECAMu

  1. #31
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Mike
    Pitomec: MESECAM to nebude, to je v podstate SECAM, akorat s 29,97fps jako NTSC
    No nechcem sa hadat, ale rozdiel medzi SECAM a MESECAM (Middle East SECAM) nie je v rozklade (aj ked moze byt so 60Hz), ale v modulacii farby, teda FM (frekvencna) vs. AM (amplitudova) a tie riadky teda mozu byt aj take... A naozaj sa vyuzival hlavne pre tape rekordery, aby bolo mozne zaznam prehrat aj na PAL TV... Nieco sa pise aj ze tu "normu" pouzivali aj TVstanice, hlavne na dalekom vychode )...

    http://www.videointerchange.com/pal_...20IS%20MESECAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček Avatar uživatele imported_jozo
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    84

    No neviem, ale myslim, ze rozdiel medzi SECAM a MESECAM bol len v nosnej zvuku
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    16

    grabovat ze SECAMu by mely umet i stare Matroxy (Marvel rada G200, G400, RainbowRuner apod.) . Aspon to mam v nabidce volby vstupu na Marvelovi G200 a pri pokusech s VHS Secam videem to delalo fakt "pekny" barvy. Mozna by bylo pro tebe levnejsi koupit stareho Matroxe , ktery grabuje PAL do 704x576 (taky jeden z moznych formatu u DVD) v MJPEG kompresi 1:4. Video zachycene z Hi8 s S-video kablem bylo kvalitativne k nerozernani od zdroje a redukci vystupu videa ze SCARTu na S-Video nakoupis za pade .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Grabovat pres integrovanou katru jsem uz drive zkousel a vim, ze tam byla volba PAL/NTSC/SECAM. Take pri pouziti volby SECAM jsem ty SECAM zaznamy do PC dostal barevne. Problem je, ze muj comp si proste neporadi se zaznamem z integrovane karty. Vypadavaji framy a cely system je nestabilni. Proste to nejde pouzit pro zachytavani videa, ktere pak chci pouzit pro tvorbu DVD. Proto jsem sel do Canopusu. Jeste jsem vahal nad koupi stolniho DVD recorderu, ale nakonec jsem dal prednost PC. Dalsi ze slepych ulicek, kterou jsem se vydal.

    O vikendu jsem to otestoval s Toshibou, na ktere byly SECAM zaznamy porizeny. Kazetu pohltila jako za mlada, coz me opravdu prekvapilo a potesilo. Co me nepotesilo byl opet cernobily obraz na mmonitoru, a to i v pripade, ze byl Canopus prepnuty na SECAM.
    Dalsim testem byla kopie na video grundig. Tentokrat uz se mi podarilo nahrat kopii barevnou, coz potvrdilo moji nejasnou vzpominku, ze kopirovat secam zaznamy slo jen z toshiby. Bohuzel, i tato kopie pustena do Canopusu byla CB. Dalsi testy s toshibou vsak jiz nesly delat, nebot z niceho nic prestala fungovat. Z normalniho prehravani se vypla (aniz bych zrovna cokoliv delal) a uz nesla zapnout. Patrne odesel zdroj i pres skutecnost, ze byla zapojena do zasuvky pres UPS a mela tak ty nejlepsi napajeci podminky. Bylo to takove posledni vzepeti pred totalnim koncem.
    Dnes budu volat do Syntexu, jelikoz mam opravdu pocit, ze ty prepinace na Canopusu jsou jen pro legraci. At prepnu cokoliv kamkoliv, nic se s obrazem nestane, coz je zarazejici zejmena pri kombinaci PAL signal, NTSC Canopus. I v takovem pripade je signal barevny, bez jakekoliv zmeny od nastaveni PAL.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    StayMan by €RikŁ€
    koukam, ze tech vysvetleni MESECAMu je vic ale asi budes mit pravdu, ze se pouziva jen pro zaznam na VHS, nasel jsem ale seznam zemi, kde se s nim vysila, mozna je to proto, ze tam vysilaji z MESECAM kazet

    Ales
    jestli mas nestabilni pocitac, tak bys s tim mel neco delat
    myslim si, ze ten SECAM by mel jit s tim prevodnikem normalne zachytit, jestli to nejde a v navodu je, ze by to melo jit, tak ho zkus reklamovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Jojo, ved si vsimni co su to za krajiny, bud daleky vychod, alebo juzna emerika...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Tak mam vyreseno. Chyba byla samozrejme v te soucastce mezi klacesnici a zidli. Pri kodovani zaznamu v PALu byl cas, takze jsem si k ruce vzal znovu manual a znovu ho zacal cist. Tentokrat jsem ho ale cetl asi pozorneji, takze jsem se dostal k vete, ktera informovala o skutecnosti, ze prepinani norem lze provadet pouze ve vypnutem stavu encoderu. Nelenil jsem, vyzkousel a hle, obraz barevny jak vino. Timto se verejne omlouvam Canopusu. Je to sice mene logicke, ale funguje to a to je hlavni. Prolasuji tedy, ze ADVC 55 dokaze grabovat i zaznamy porizene z vysilani CST v norme SECAM.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Hura, tak zas az tak ten SECAM nie je spatny
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Jen mam ted zase problem s vypadavanim snimku i na zachytavani pres FW. Drive to nedelalo. Asi jsem nejak nakopl wokna. Ale taky mam system WXP + SP2 a to jak jsem tady cetl neni dobra kombinace bez nejaky patche. Zkousel jsem ji lovit na microsoftu, ale stazeni podminuji overenim pravosti woken, coz u me muze byt problem. )) Takze to nemam moznost stahnout. Nema nekdo tu patch uz stazenou (pro cesky wokna).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Uz tu patch mam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Kde si ho nasiel? mam tiez problem s FW
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Stahl jsem ho z Microsoftu pres PC, u ktereho jsem vedel, ze projde pres tu jejich kontrolu legalnosti SW.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Hmm, mam legalne WXP a nic podobne som nezbadal, skor naopak, prestalo mi fungovat FW, robi si co chce
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček Avatar uživatele imported_Ales
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    14

    Po instalaci patche? No tak ja ji tam chci soupnout dnes, ale mam v zaloze variantu s preinstalovanim systemu. A kdyby ani to nepomohlo, mam uz schvaleny rozpocet na novy pecko, ale do toho se mi opravdu moc nechce.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123