Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Výber prijimača a providera(skylink a upc)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    12

    Zdravím...chcel by som prejsť z káblovky(digi tv) a vlastný zdroj tv signálu a potreboval by som poradiť pri výbere zariadenia....ak by mi niekdo poradil , bol by som rád.

    Prvdepodobne by som šiel asi do skylinku,väčšina píše žemajú najkvalitnejší obraz,potom určite dual konvertor(19,2 a 23,5) a potrebujem vedieť :
    1. ked je tam dual konvertor,idú do prijimača z paraboly dva koaxialy alebo len jeden?
    2. Potrebujem prijimač ktorý dokáže spracovať naraz dva signály,jeden pušťať do HD plazmy a druhý nahrávať,alebo pustiť von cez scart(mám DVD rekorder).Nezaléží či druhý program pustí von alebo ho nahrá sám...Spracovať musí z viacerých transponderov,NIE len z jedného...to je dosť obmedzujúce...
    3. V skylinku nie je program AXN,dá sa k nemu nejak dopracovať s použitím zostavy pre skylink? (karta a príjem z družíc 19,2 a 23,5)???
    4. Nájdem niekde prehladný zoznam programov volne dostupných na týchto dvoch družiciach,ktoré budem môcť prijímať spolu zo skylink programami???

    Vopred dakujem za odpoved a ospravedlňujem sa za prípadné somariny čo som tu popísal....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,369

    1) Obe moznosti su spravne. Ako si vyberies . Predpoklada sa vsak, ze ak mas len 1 tunerovy prijimac, tak pojde 1 kabel a na streche budes mat DiSeqC.
    2) V tomto pripade je odpoved na otazku ina, pretoze potrebujes 2 kable a 2 tunerovy pristroj. Taktiez budes potrebovat adekvatne LNB.
    3) CSlink
    4) http://en.kingofsat.net/tv-23.5E.php
    http://en.kingofsat.net/tv-19.2E.php
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    540

    Citace Původně odesláno od zlobr3 Zobrazit příspěvek
    Zdravím...chcel by som prejsť z káblovky(digi tv) a vlastný zdroj tv signálu a potreboval by som poradiť pri výbere zariadenia....ak by mi niekdo poradil , bol by som rád.

    Prvdepodobne by som šiel asi do skylinku,väčšina píše žemajú najkvalitnejší obraz,potom určite dual konvertor(19,2 a 23,5) a potrebujem vedieť :
    1. ked je tam dual konvertor,idú do prijimača z paraboly dva koaxialy alebo len jeden?
    2. Potrebujem prijimač ktorý dokáže spracovať naraz dva signály,jeden pušťať do HD plazmy a druhý nahrávať,alebo pustiť von cez scart(mám DVD rekorder).Nezaléží či druhý program pustí von alebo ho nahrá sám...Spracovať musí z viacerých transponderov,NIE len z jedného...to je dosť obmedzujúce...
    3. V skylinku nie je program AXN,dá sa k nemu nejak dopracovať s použitím zostavy pre skylink? (karta a príjem z družíc 19,2 a 23,5)???
    4. Nájdem niekde prehladný zoznam programov volne dostupných na týchto dvoch družiciach,ktoré budem môcť prijímať spolu zo skylink programami???

    Vopred dakujem za odpoved a ospravedlňujem sa za prípadné somariny čo som tu popísal....
    1,pojde ti len jeden kabel disecq bude zabudovany uz v monoblocku astra 23,5+19,2
    2,vyries to jednoducho...kup si jednotunerovy prijiímac s usb a nahravaj si na kluc kolko chces..nekomplikuj to...z jedneho prijimaca ti ani nahodou nepojde aj HD cez HDMI a aj scart...to ani omylom...nekomplikuj to zbytocne...
    3,program AXN je asi to posledne,podla coho by som vyberal providera..ale to je tvoja vec
    4,ako napisal kolega vyssie
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,108

    Citace Původně odesláno od rudlus Zobrazit příspěvek
    1,pojde ti len jeden kabel disecq bude zabudovany uz v monoblocku astra 23,5+19,2
    2,vyries to jednoducho...kup si jednotunerovy prijiímac s usb a nahravaj si na kluc kolko chces..nekomplikuj to...z jedneho prijimaca ti ani nahodou nepojde aj HD cez HDMI a aj scart...to ani omylom...nekomplikuj to zbytocne...
    3,program AXN je asi to posledne,podla coho by som vyberal providera..ale to je tvoja vec
    4,ako napisal kolega vyssie
    Dovolím si vysloviť svoj názor:
    1/ tak ako píšu kolegovia 1 prijímač = 1 kábel, príjem z viac družíc je združený prepínačom pri parabole. Je to buď vstavaný prepínač v DUO-LNB (napr. 19.2E + 23.5E) alebo externom Diseq prepínači ak máš sólo viac LNB a k nim tento prepínač.

    Osobne vrele odporúčam 2ks LNB a externý prepínač Diseq 2/1 alebo lepšie 4/1 (4 družice do jednoho kábla). Ak totiž zistíš, že UPC Direct má programy, ktoré by si chcel (ESPN, Cinemax1-2, HBO 1-2-comedy) tak s dvomi LNB môžeš prijímať napr. UPC a HD zo SkyLinku. S duo lnb nie.
    Je to drahšie riešenie ale flexibilné.

    2/ U dvoch prijímačov alebo TwinTunera potrebuješ dva káble. Potom všetky LNB musia byť s dvomi výstupmi (twinLNB) a 2x Diseq
    Samozrejme že sú prijímače, ktoré môžu naraz dávať (ten istý) signál cez HDMI aj SCART a ešte k tomu CINCH.
    Ale ty potrebuješ HDMI do TV a druhý tuner bude buď nahrávať priamo na HDD, USB alebo cez SCART dávať signál do DVD/HDD rekordéra. To je normálna funkcia každého twintunera.
    Ak kúpiš dva prijímače, budeš musieť zdieľať jednu kartu medzi nimi, alebo mať dve karty.
    U twintunera to tiež nie je úplne jednoduchá a bežná záležitosť - viď iné vlákna tu na fóre. Používajú sa rôzne finty, neoficiálny sw a pod.

    3/ AXN okrem CS link aj UPC s príslušnou kvalitou
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    12

    Už som rozhodnutý pre skylink,pokukoval som aj po UPC ale odradili ma ohlasi okolo kvality(na tej mi záleží).Občas ale pozerám aj serialy na AXN,preto som ho chcel,ale nieje to životná podmienka...možno ho neskôr pridajú aj do skylink...v cs linku tiež niečo chýba čo má skylink a čo chcem(asi History HD)

    Chcel by som proste zariadenie ktoré chytá obidve družice astra(19,2 23,5) a dokáže spracovať dva rôzne programy,jeden pre TV,druhý nahrávať(je jedno akým spôsobom).Často sa stáva že chcem pozerať jednu stanicu a nahrávať z druhej.Chcel by som len jeden prijímač(1 krabicu) a najlepšie jeden kábel do bytu(nemám rád naťahaných milion káblov po byte).

    Ked to má dva tunery,tak to nepobeží na jednu kartu??? Musím mať dve karty?dvakrát platiť???To nie je bohviečo...

    diky za odpoved...som v tom lajk,len som sa začal o to zaujímať...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Lepší je mít jak CS Link, tak Skylink (každou kartu regnout pro používání na území jinýho státu) a programy si příp. doplatit dle libosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jarod72pm
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    837

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Lepší je mít jak CS Link, tak Skylink (každou kartu regnout pro používání na území jinýho státu) a programy si příp. doplatit dle libosti.
    Původně jsem to tak praktikoval že CSlink v CZ a Skylink v SK nakonec jsem od této kombinace časem odstoupil a to pro to že CSlink nabízí kompletní SK nabídku +zajímavější programovou nabídku programů za solidních 290/měsíčně(inkaso) včetně AXN(krimi/sci-fi)
    a tak Slovenská karta SKYlink mi leží v šuplíku ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    12

    v Cs linku nie je history a kino cs....a nejak som nevydel na ich stránke hd ponuku...(filmbox,discovery,history)

    Ale nebavme sa teraz o karte...
    Ked budem mat satelit s dvomi tunermi,musím mať aj dve karty???platiť dve karty???
    Dvoj tuner by som naozaj chcel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    zlobr : nie .. dve karty mas na SK a CZ , keby to nahodou zablokovali pre kazdy region .. a CS link ma aj ine kanaly a ine moznosti tvorenia balickov ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    12

    No ale na ich stránkach tieto programy nie sú....(history,historyHD,kinocs,MGM a pod.)

    Takže je možné technické riešenie v jednom príjimači dva tunery,z toho jeden púšťa von obraz cez hdmi a druhý tuner nahráva z inej stanice na HDD,usb a pod. a bude mu nato stačiť jedna karta od jediného providera???

    Ak by to bolo možné,bolo by to super...

    Poradte zopár takýchto prijimačov.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    zlobr3 : ale su tam zase ine programy ..

    ano to co chces , staci jedna karta .. teda na slusnych primacoch to ide .. na cinskych napodobeninach neviem ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    12

    Mám záujem o značkové zariadenie,najlepšie normálnych rozmerov(šírka 43cm)...dream box ma velmi dizajnom a prevedením neohromil(kolega si ho objednal z číny,videl som ho z vnútra)....
    Dreambox velmi nechcem...ale nepoznám absolútne žiadne značky ktoré sa špecializujú na satelity...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,108

    Z "normálnych" prijímačov by som volil asi len z dvoch:
    Vantage 8000 -> potrebuješ neficiálny sw ak chceš s jednou kartou prijímať na oboch tuneroch. Môže to tu potvrdiť niekto z majiteľov?
    Musíš nájsť predajcu ktorý ti tam doplní HDD. Neviem ako je to s aktívnym chladením, či už Vantage toto inštaluje alebo je to na doplnenie. zisti si tiež ako beží tento neofiko FW s Irdeto kartou.

    TechniSat Digicorder HDS2plus -> s jednou kartou kódované programy len s jedného transpondéra pri súčasnom nahrávaní. HDD a aktívne chladenie je štandard od výrobcu. Podpora je tu len od výrobcu a oficiálneho dovozcu, neexistuje neoficiálny FW.

    Oba prijímače majú svoje výhody je to na tvojom rozhodnutí. V každom prípade si myslím, že čas, keď CZ programy nebudú na SK karte sa zase vráti. Potom budeš bez ČTHD a NovaHD. Návrh, ktorý ti tu píše Pitomec bol niekedy jediné riešenie ako mať celú ponuku a vyzerá že to zase príde. Potom odpadá nevýhoda TechniSatu a zostávajú už len výhody.

    Potom tvoja konfigurácia:
    - parabola 85cm
    - 2ks twin LNB
    - 2ks Diseq 2/1 alebo 4/1
    - twin tuner
    Dva káble sú nevyhnutnosť. S jedným by si mal príjem len s jedného transpondéru
    Naposledy upraveno uživatelem Dagy2: 27-08-2010 v 17:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    12

    Dakujem dagymu aj lososovi za odpovede....velmi užitočné...škoda že ten technisat nevie nahrávať hocijaké stanice,len z rovnakej frekvencie ako ide na TV...to je dosť obmedzujúce,prakticky nepoužitelná funkcia...

    Pozrem na webe obidva stroje a potom sa uvidí....

    Kdokolvek môže dalej poradiť s dalšími zariadeniami...budem rád...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    12

    Toto som našiel o tom vantage....budem musieť aj tak použiť neoficial SW??? nevyznám sa...

    " Navíc přístroj má dva satelitní tunery, takže lze kombinovat nahrávání z různých transpondéru a družic. Další ohromnou výhodou tohoto přijímače je, že karty vložené v interních čtečkách jsou sdílené. Takže není problém nahrávat naráz ČT1 a ČT2 a záznam máte zaznamenán již v dekódované formě na disku. A přitom sledovat třeba program TV JOJ. Tohle se opravdu povedlo a Vantage je v tomhle směru jedinečný. Obdobnou funkci naleznete jen u linuxových přijímačů jako je Dreambox nebo IP Box "

    http://www.parabola.cz/clanky/3187/v...i-hd-prijimac/
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vyber Tv so satelitnym tunerom pre prijem skylink...
    Od ssky v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-04-2012, 18:43
  2. Vyber 32" TV (Skylink, PC, Wii)
    Od Mik98 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-12-2011, 21:03
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 18:08
  4. Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 09-01-2011, 13:47
  5. Jakého providera?
    Od ICEBOSS v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 23:52