Konverze formátu MOV
Potřebuji poradit nejlepší converter ,abych mohl své MOV videa (Full HD 1080p),které mají strašně velkou velikost převést do jiného formátu,bez ztráty kvality,ale aby byl výsledný soubor menší.Díky všem.
Tvůj požadavek je nesplnitelný. Enkodéry videa jsou ztrátové, to znamená že při konverzi dojde ke ztrátě kvality! Neuvádíš ani v jakém komprimovaném formátu je nyní tvoje video (z názvu kontejneru MOV se to jednoznačně určit nedá). Smiř se s tím, že kvalitní HD video je objemné a zmenšování velikosti vede obvykle ke snižování kvality.
[quote=Saxel;290112]...zmenšování velikosti vede obvykle ke snižování kvality.[/quote]
Zmensovanie videa stratovou kompresiou vedie nie "obvykle", ale zakonite VZDY ku strate kvality. ;)
Zmensovanie videa stratovou kompresiou vedie nie "obvykle", ale zakonite VZDY ku strate kvality. ;)
[quote=Saxel;290112]Tvůj požadavek je nesplnitelný. Enkodéry videa jsou ztrátové, to znamená že při konverzi dojde ke ztrátě kvality! Neuvádíš ani v jakém komprimovaném formátu je nyní tvoje video (z názvu kontejneru MOV se to jednoznačně určit nedá). Smiř se s tím, že kvalitní HD video je objemné a zmenšování velikosti vede obvykle ke snižování kvality.[/quote]
Ahoj. Využiju tohodle topicu a poprosím o tip na program (pokud existuje), který mi převede formát .MOV a zachová HD kvalitu. V mém případě je jedno, jestli velikost bude stále veliká. Jde mi pouze o to zachovat HD kvalitu. Mám totiž zatím zkušenosti jen s těmi programi, které při konverzi z .MOV kvalitu vždy sníží.
Díky!!
Ahoj. Využiju tohodle topicu a poprosím o tip na program (pokud existuje), který mi převede formát .MOV a zachová HD kvalitu. V mém případě je jedno, jestli velikost bude stále veliká. Jde mi pouze o to zachovat HD kvalitu. Mám totiž zatím zkušenosti jen s těmi programi, které při konverzi z .MOV kvalitu vždy sníží.
Díky!!
Lush:
Jen se zeptám.
1. Co je důvodem tvého převodu z kontejneru MOV do jiného?
2. Jaké jsou formáty videa a audia v tom kontejneru?
Jen se zeptám.
2. Jaké jsou formáty videa a audia v tom kontejneru?
[quote=Saxel;365663]
[/quote]
odpoviem ja.
Napriklad lepsia podpora kontajneru mkv multimedialnymi prehravacmi. Ja napriklad doma z nejakeho neznameho dovodu neviem prehrat mov bez tearingu v MPC-HC. Pri mkv to fici bez problemov.
Data: H264 + PCM stereo audio. (Aspon ja to mam takto vo fotaku).
[/quote]
odpoviem ja.
Napriklad lepsia podpora kontajneru mkv multimedialnymi prehravacmi. Ja napriklad doma z nejakeho neznameho dovodu neviem prehrat mov bez tearingu v MPC-HC. Pri mkv to fici bez problemov.
Data: H264 + PCM stereo audio. (Aspon ja to mam takto vo fotaku).
[quote=Saxel;365663]Lush:
Jen se zeptám.
2. Jaké jsou formáty videa a audia v tom kontejneru?[/quote]
Jestli chápu správně dotaz, tak odpověď je, že mám natočené video ve foťáku a chci si ho při zachované kvalitě nahrát do PC, mobilu...
Je možné, že se to dá obejít stáhnutím videa v .MOV formátu z foťáku a v jiném zařízení přehrát ve stejné kvalitě v nějakém speciálním přehrávači?
Díky.
Jen se zeptám.
2. Jaké jsou formáty videa a audia v tom kontejneru?[/quote]
Jestli chápu správně dotaz, tak odpověď je, že mám natočené video ve foťáku a chci si ho při zachované kvalitě nahrát do PC, mobilu...
Je možné, že se to dá obejít stáhnutím videa v .MOV formátu z foťáku a v jiném zařízení přehrát ve stejné kvalitě v nějakém speciálním přehrávači?
Díky.
ty prehravace uz nejsou specialni, je jich uz stovky, na tomto foru se o nich diskutuje zde:
https://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php/42-multimedialni-centra-dvd-blu-ray ,
pise se o nich jako MMC, multimedialnich centrech apod., ale vpodstate typy bez vnitrniho hardisku tam je jeden plosny spoj v plastove krabicce a muze mit velikost 12x10x4 cm (WDTV Live)
pokud si jeden vyhlednes, vejdi do nejakeho vlakna, uploaduj nekolikasekundovy vzorek a zeptej se, jestli ten prehravac to video prehraje, ..., pozor ovsem, pokud ty klipy tyto prehravace treba prehravaji za sebou v kuse, je mezi nima vetsinou nekolikasekundova pauza , treba 2s nebo i vice (pokud to budes prehravat pres LAN)
https://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php/42-multimedialni-centra-dvd-blu-ray ,
pise se o nich jako MMC, multimedialnich centrech apod., ale vpodstate typy bez vnitrniho hardisku tam je jeden plosny spoj v plastove krabicce a muze mit velikost 12x10x4 cm (WDTV Live)
pokud si jeden vyhlednes, vejdi do nejakeho vlakna, uploaduj nekolikasekundovy vzorek a zeptej se, jestli ten prehravac to video prehraje, ..., pozor ovsem, pokud ty klipy tyto prehravace treba prehravaji za sebou v kuse, je mezi nima vetsinou nekolikasekundova pauza , treba 2s nebo i vice (pokud to budes prehravat pres LAN)