Téma: Jaké ozvučení si dopřáváte při sledování TV?
Jiří Piškula- Reproduktory integrované v televizoru.
- Reprosoustavu 2.0.
- Reprosoustavu 2.1.
- Reprosoustavu 5.1.
- Jiné.
Poznámka:
Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu TV Freak v pravém sloupci.
radona co mám vybrat, když ca 60% času jedu přes integrované repro (zprávy, dokumenty..) a cca 40% přes 5.1 (filmy) ... ?
Jiří PiškulaDíky za připomínku, přidal jsem do otázky slůvko „převážně“, aby to bylo jednoznačnější.
Ivo MašekPoužívám integrované repro v TV.
Já osobně se na TV prakticky nekoukám (politiku už asi 3 roky nesleduji a dal jsem si od ní pokoj - přednější je zdraví, nikoli skončit s infarktem)., kluk sleduje DisneyChanel, či jak se to jmenuje a fotbal / hokej., paní sleduje připitomělé seriály (a obávám se, že to už začíná mít i své následky :-D ). Uvažte sami, proč bych do toho měl cpát nějakou extra reprosoustavu.
vivid.sk
Uvažte sami, proč bych do toho měl cpát nějakou extra reprosoustavu.
Napriklad preto, ze uz aj obycajne spravy (ludsky hlas), alebo dokumenty ci bezne TV vysielanie znie uplne inak, ako z TV repro.Samozrejme je ine vyuzivat nieco, co uz mas kupene, alebo nasledne nieco dokupovat.
V tom prvom pripade ta to stoji zapnutie jedneho pristroja (Zosilnovac / AVR) naviac. V tom druhom je to o nieco horsie.Ja napriklad ani zvuk do TV neprivadzam (sluzi vyhradne len ako zobrazovac), len obraz. (ale uznavam, kazdeho zvuk z chrchlacikov* v TV nemusis srat. Zial, mna ano)
*V tomto pripade to plati uplne doslova, pretoze to, co samsug dava do tych TV sa inak oznacit neda.
Ivo Mašek[quote=vivid.sk;279932]
Uvažte sami, proč bych do toho měl cpát nějakou extra reprosoustavu.
Napriklad preto, ze uz aj obycajne spravy (ludsky hlas), alebo dokumenty ci bezne TV vysielanie znie uplne inak, ako z TV repro.Samozrejme je ine vyuzivat nieco, co uz mas kupene, alebo nasledne nieco dokupovat.
V tom prvom pripade ta to stoji zapnutie jedneho pristroja (Zosilnovac / AVR) naviac. V tom druhom je to o nieco horsie.Ja napriklad ani zvuk do TV neprivadzam (sluzi vyhradne len ako zobrazovac), len obraz. (ale uznavam, kazdeho zvuk z chrchlacikov* v TV nemusis srat. Zial, mna ano)
*V tomto pripade to plati uplne doslova, pretoze to, co samsug dava do tych TV sa inak oznacit neda.[/quote]
Tak já vlastním klasickou SONY Trinitron 100Hz (to není výdobytek dnešních LCD, to už tu bylo mnohem dříve - jen to ti mladší prostě neví), kde si na zvuk fakt nestěžuji. Ostatně, tohoto TV se ani nehodlám zbavit a nahradit adekvátním LCD / Plasmou. Bylo by to v cenové relaci, kterou za TV nehodlám dát ani omylem a levnější typy dnešní moderny by byly v porovnání s Trinitronem jen "šumítka" (jistě, názor na to se asi bude různit)
No a poslouchat ve zprávách např. v ozvučení 5.1 "chytrá moudra" našich některých politiků (a nejenom jich) už ve svém věku považuji za řádný úlet. :-) To samé platí o "pionýrských" serialech, kde diváka oblbují tedy dokonale, z reality tam není absolutně nic.
Ale tak i já jsem byl mladý a v té době jsem prostě musel mít Quatro (což v té době byla dost drahá legrace)
Prostě já si už dnes rozmýšlím, do čeho investovat, zda se mi to adekvátně vyplatí, co nevyužiju a co ano.
Především investuji do PC (mám 3) a tam si vychutnávám různé vychytávky.
vivid.sk
Prostě já si už dnes rozmýšlím, do čeho investovat
To je jasna vec. Kazdy investuje do toho, co ho bavi (alebo aky ma konicek)
.
Niekto si kupi Audi A8 za 3 mega (a za 5 rokov bude mat hodnotu 500 tisic) a niekto si kupi za tia prachy aparaturu a moze byt vysmiaty do konca zivota a este jeho deti sa budu radi
....
vsetko je predsa vec priorit :)
Nastastie.
Tym predchadzajucim prispevkom som samzrejmenarazal na (ne)kvalitu repro v TV (a kludne to moze byt TV za 100.000 tisic - hrat to nebude nikdy dobre). Aj muziku predza clovek nepocuva "z mobilu" (az na teenagerov), a preto nevidim dovod nevyuzit existujuceho aparatu na podstatne zlepsenie zukoveho prejavu zobrazovaca.
Ivo Mašek[quote]
niekto si kupi za tia prachy aparaturu a moze byt vysmiaty do konca zivota a este jeho deti sa budu radi
[/quote]
No, to se pozná tak za 10, 20 let. (například to suprové quatro našich časů by mi dneska děti omlátili o palici. A to ve své době byl vrchol, na který dosáhnul málokdo)
vivid.sk... asi evidentne nestalo 3 mega :)
P.S. 10 rocne repro sa stale povazuju za "zanovne", pricom vyrobcovia menia modelovu radu tak raz za 3-4 roky (niekde aj 5 a viac). Staci si pozriet strany dynaudio (ale aj ine) a kolko su na trhu ich modelove rady....
zadalsie, skus vymenovat, ktore so spotrebicov doma, maju 20 rokov ....
píďa_mprostě jak by řekl můj táta: jsou věci klasické tzn. přetrvávající ve své kvalitě..
a věci pozlátkové..
Taky když (občas) čumím na TV, tak mi stačí zvuk a obraz ze starý SONY Black trinitron, i když si k tomu mohu pustit ten zvuk přez Hi-Fi aprát na konci z bednama Quadral Wotan, ale nějak mě to neláká, neb qualita vysílání není tak ohromná aby mě to nutilo..
Obsah je tak slabý, že tady ani forma nepomůže.
vivid.sk[quote=píďa_m;280152]
Obsah je tak slabý, že tady ani forma nepomůže.[/quote]
Tak potom je to jednoduche, staci vypnut bednu a pustit si nejaku fajn muziku, na zlepsenie nalady...
mirekvZesilovač Sony F535R 15 let starý a pořád vynikající i dizajnem a skoro nové bedny HECO Victa, hlavně na muziku (rock, metal), ale ani film přes to není špatný. Stereo stačí, kino bych neměl kam umístit.