Ahoj.
Mám problém s LCD televizí philips (82cm,hd ready,6ms-víc udajů z hlavy nevím,ale na dotaz doplním pokuď to bude nutné) a potřeboval bych se zeptat co to způsobuje.
Pokuď pustím na televizi sd film,nebo starší konzoli v nižším než Hd rozlišení (ps2,GC,Xbox1 atd.) Tak pokuď není obraz dobře nasvícen objeví s problém v zobrazení.Obraz nestíhá odstraňovat dostatečně rychle původní snímky obrazu a obraz tak působí jak zpomalený rozmazaný film.Neumím to přesně popsat,ale jak jsem již napsal výše - naráz vidím více snímku v obraze,než bych měl.Ve hrách je tento efekt myslím nazván jako bullet-time například v max pain (doufám že jsem název trefil) - je to prostě něco obdobného.Jakmile je zešedlej obraz ve filmu,nebo starší film tak je výsledek opravdu děsnej a v mnoha případech opravdu nekoukatelnej.Doufám že jsem to tak nějak srozumitelně popsal...nepomáhá zvýšení jasu a ni třeba přidání ostrosti,prostě nic ve standardním nastavení.televize má 10 měsíců a dělá to od začátku.
Pokuď na televizi pustím Blu-ray film,popř.xbox360,nebo ps3 přes hdmi tak se problém neobjevuje,nebo možná zobrazuje ale v zanedbatelné podobě.Opět mluvím jen o šedých,nejasných místech.
chtěl jsem se tedy zeptat co to způsobuje (6ms odezva ? nebo něco jiného?).Pochybuji o tom že to je na reklamaci,ale ptám se proto,abych se při příštím nákupu podobného průšvihu vyhnul.
Za odpovědi dík předem
Přesný popis televize naleznate zde: http://www.svettv.cz/detail.php?id=1350