Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Epson EH-TW3500 full hd

N-o-m-a-d (14)|3.6.2010 11:21
Tak včera jsem si s tím hrál asi tři hodiny ... po zkoušení všelijakých kombinací zapnutých či vypnutých externích, či interních kodeků musím konstatovat, že nejlepší je nechat původní nastavení interních filtrů v MPC - jen AC3 filter jsem dal do pryč a stáhnul nejnovější s tím, že jsem ho externě připojil jako preferovaný filter pro MPC. Jinak Reclock - pokud se ještě někdo trápí se "škubáním" a nebo neplynulého přechodu při táhlém vertikálním snímání obrazu, nezoufejte a zkuste Reclock. Je to perfektní věc, dopočítá snímky na plnohodnotných 24fps a když posléze nastavíte výstupní signál z grafule do projektoru na 24Hz, ať už v ovladačích grafule, či utilitkou powerstrip, tak obraz vám jede 1:1. Neskutečně se zlepšil obraz při "táhlých" částí filmů. Samozřejmě ještě jsem laboroval s nastavením renderingu v MPC. Hardwarová akcelerace je jasná, V-Sync jsem nechal zapnutý a zaškrtl možnost vypnutí funkce AERO při spuštění filmu. Toto všechno mi funguje na Windows7 Ultimate 64-bit, Core 2 Duo E8500@4,2GHz, 8GB DDRII 1066+, Ati HD4870X2. Opravdu jsem nečekal, že když změním výstupní signál ze 60Hz na 24Hz, že se obraz o tolik zlepší. Navíc jsem přišel na funkci u Epsona, že pokud je mkv dopočítáno na plnohodnotných 24fps a výstupní signál 24Hz, tak jde v nastavení/signál ještě zapnout "pulldown" 2-2. Rozdíl jsem v tom moc nepoznal ( zkoušel jsem to kolem půlnoci, takže dneska otestím pořádně a dám vědět ) .
Takže pořád mě Epson překvapuje.
Pokud máte ještě někdo nějaké zkušenosti s tímto, prosím, napište je sem.
šnek49 (0)|27.8.2010 15:04
Ještě prosím o další radu od zkušených. Jak velkou úhlopříčku doporučujete, pokud se chci dívat na plátno asi ze 3 metrů? Jsou na to nějaké oficiální standardní velikosti? Jsem kinofil a opravdu mi na velikosti obrazu záleží, jen nevím, zda např. 2,5 metru zvládnu tímto projektorem ze 3 metrové vzdálenosti. A ještě jedna věc. Zkoušeli jste promítat filmy v rozlišení pouze HD READY? Jaký je přes tento projektor obraz a jak velký obraz je ještě koukatelný? Mám spoustu filmů pouze v DVD kvalitě, Blue Ray filmů ze začátku moc nebude. Díky moc všem...
tommmyt (542)|29.8.2010 08:54
Mam zajímavý dotaz: pro ty co uvažují v dnešní době nákupnového projektoru jedna z nejlepích volb full hd je třeba tento epson, ale nestálo by za to v dnešní době počkat na 3D projektor které se již také pomalu rozjíždí?
BmFan (0)|29.8.2010 21:49
Zdravim vsetkych. Uz nejaku dobu (okrem iných for, stranok, testov o projektoroch) sledujem aj toto vlakno a jednoznacne som rozhodnuty ist do Epsonu 3500vky. Vaham uz len koli cene, kedze aj napriek tomu ze si to dovolit mozem, 1400E mi pride naozaj vela. Mohol by som ist aj do o 100-200E lacnejsej TW2900, ten rozdiel je vsak pri tej cene naozaj zanedbatelny. Preco mi to pride vela vyplyva z viacerych dovodov:
- aj ked som takisto kinofil, nepredpokladam, ze ho vyuzijem tak ako by si zasluzil :)
- je akurat obdobie, kedy sa o polovicu lacnejsi HDReady projektor (s pohladom do blizkej buducnosti) kupit neoplati ale na druhu stranu ani fullHD este nie je tak masivne rozsirene (resp. kvalita m-hd je dostacujuca povacsine - nesmierny rozdiel v kvalite oproti DVD)
- s kupou projektora su spojene dalsie priame naklady, ktore konecnu cenu este obdivuhodne navysia (pripadne platno, kabelaz, konzola; nepriamo aj pripadna vymena lampy,....)

Planujem pozerat prevazne m-HD, sem tam fullHD - takze netusim ako sa mi bude javit polovicne rozlisenie pre nativne fullHD.
Zvazoval som aj lacnejsiu DLP technologiu, nanestastie na zapozicanom SD projektore z prace som duhovy efekt videl ci uz na titulkoch alebo svetlych scenach(pritomnost bielych povrchov,...)- takze tato variantra pada.
Naivne este dufam, ze cena pojde dole aj ked teda dal som si ultimatum,ze do vianoc ho musim za kazdu cenu mat :)

Pevne verim, ze neolutujem.
(btw: dostupnost tohto modelu priamo v predajniach u nas na SVK je naozaj uboha, takze sa clovek musi spolahnut jedine na recenzie alebo skusenosti majitelov ci uz z nasich koncin alebo zahranicia - a precitaneho mam teda dost, clovek si vsak nikdy nemoze byt isty)
Moff (39)|30.8.2010 11:50
[quote=šnek49;294296]Ještě prosím o další radu od zkušených. Jak velkou úhlopříčku doporučujete, pokud se chci dívat na plátno asi ze 3 metrů? Jsou na to nějaké oficiální standardní velikosti? Jsem kinofil a opravdu mi na velikosti obrazu záleží, jen nevím, zda např. 2,5 metru zvládnu tímto projektorem ze 3 metrové vzdálenosti. A ještě jedna věc. Zkoušeli jste promítat filmy v rozlišení pouze HD READY? Jaký je přes tento projektor obraz a jak velký obraz je ještě koukatelný? Mám spoustu filmů pouze v DVD kvalitě, Blue Ray filmů ze začátku moc nebude. Díky moc všem...[/quote]
šnek49: Mam projektor 3metry od steny a uhlopricku mam 3m (maximalni zoom), viz strana 3 kde jsou ode me fotky. Podle me je to idealni uhlopricka na tuto vzdalenost, nemusim mit velke titulky, obraz mam v idealnim zornym poli.

720p serialy (filmy) a kabelovka v HD je koukatelna, horsi to je u klasicke DVBT, tam je to hnus velebnosti.
Moff (39)|30.8.2010 11:59
[quote=tommmyt;294458]Mam zajímavý dotaz: pro ty co uvažují v dnešní době nákupnového projektoru jedna z nejlepích volb full hd je třeba tento epson, ale nestálo by za to v dnešní době počkat na 3D projektor které se již také pomalu rozjíždí?[/quote]
tommmyt: 3D TV s malou uhloprickou to je naprosty nesmysl, u domacich projektoru to ale bude uz neco jineho a mohlo by to byt zajimave. Nicmene i kdyz jsem technofil a mam rad kdejake novinky, tak 3D me mine. Parkrat sem byl na 3D v kine a nijak me to nenadchlo (Avatar dobry, ostatni filmy hooooodne spatny). Diky brejlym spatny podani barev a cena taky nebude nejakou dobu prizniva + momentalne zadne filmy ve 3D :-).
tommmyt (542)|30.8.2010 13:32
[quote=Moff;294611]tommmyt: 3D TV s malou uhloprickou to je naprosty nesmysl, u domacich projektoru to ale bude uz neco jineho a mohlo by to byt zajimave. Nicmene i kdyz jsem technofil a mam rad kdejake novinky, tak 3D me mine. Parkrat sem byl na 3D v kine a nijak me to nenadchlo (Avatar dobry, ostatni filmy hooooodne spatny). Diky brejlym spatny podani barev a cena taky nebude nejakou dobu prizniva + momentalne zadne filmy ve 3D :-).[/quote]

S 3D TV bych tak nějak souhlasil - moc mě to neláká kvůli malé uhlopříčce. To musí být prostě velký obraz aby navíc ten 3D svět víc vtáhl do filmu - takže projektor :-) Já 3D techlologii viděl po různě a výsledek byl také různý. Viděl jsem to třeba na notebooku, kde jsem to sledoval asi jen z 30cm a 3D obraz byl naprosto uchvatný, bombá! Pak jsem viděl 3D techlologii například na 42" plazmě (ted už nevím jaký výrobce), ale prostě vůbec mě to neslovilo! Řekl bych, že tady taky bude záležet na KONKTÉRNÍ věci jak ten či onen výrobce dokáže to 3D zobrazit. I když jsem viděl jednu 3D plazmu a obraz z toho děsnej, věřím že jiná značka to může mít lepší. ALE stejně bych se držel svého, že pro 3D "svět" bude nejlepší pouze projektor, který právě svojí velkou uhlopříčkou víc vtáhne do toho 3D světa. Ale samozřejmě asi i tady bude záležet na konktérním projektoru. Každý to může podat jinak. každopádně až to přijdou 3D full hd projektory s dobrým vykreslením toho 3D a přijde více filmů, joo to bude věc :-D Ale asi to má ještě nějaký rok času..
Neregistrovaný (0)|31.8.2010 09:58
Osobně si myslím, že čekat až na 3D není příliš k užitku. Z počátku budou mít nasayenou vysokou cenu, aby se z nové technologie vyždímalo co nejvíc a nevíc nebude úplně dokonalá se všema vychytávkama. Pokud už tak moc po 3D toužím, koupil bych zatím nějaký použitý projektor za dobrou cenu a za rok za dva podle vývoje 3D.
Michalda28 (43)|31.8.2010 11:49
Souhlasil bych s názorem, že na 3D je brzo. Ale s kupováním použitého projektoru, zejména pokud je to LCD bych dost brzdil - většinou není jasné, jak dlouho ho prodávající má. No a to jsou hned dva problémy. U LCD se musí pravidelně čistit mřížka, ca. po 100 hod., jinak likviduješ lampu, což zrovna není zdarma a když visí na stropě, moc lidí k němu pravidelně neleze. Druhak, žloutnou, prý to teď trvá dýl, ale když nevíš, jak dlouho a jak moc byl využívaný? Nevím, radši bych investoval pár tisíc víc a koupil nový, full HD. Ať už EH-TW3500 (který mimochodem vypadá fakt dobře) nebo DLP tech jako jsou Optomy (HD20) nebo BenQ (W1000).
mephis (25)|24.9.2010 10:23
Zdravím,
nevíte někdo kdy budou nové modely od Epsonu uvedeny na český trh?
NaaR (1)|29.9.2010 19:22
[quote=mephis;298025]Zdravím,
nevíte někdo kdy budou nové modely od Epsonu uvedeny na český trh?[/quote]

vim bylo to odlozeny tusim o mesic ale udajne pujde o modely nad 100 klacku takze nic pro normalniho cloveka domu :)
Georgez (22)|7.10.2010 12:00
Objevily se tyto dve novinky od Epsonu. Docela by mne zajimalo cim se lisi od naseho TW3500, respektive co prinaseji noveho. Vi to nekdo?
BmFan (0)|9.10.2010 17:05
[quote=Georgez;300214]Objevily se tyto dve novinky od Epsonu. Docela by mne zajimalo cim se lisi od naseho TW3500, respektive co prinaseji noveho. Vi to nekdo?[/quote]

Na tehle strance je review obou modelu http://www.homecinemacentral.com.au/reviews/reviews_epson_TW_3600-vs-TW3200.html
kde pisou o tom, ze je to jenom obycejnej hnusnej marketing pro neznaly lidi. Pry se ty modely krome ceny nicim nelisi (jenom na papire). Vypada to tak, ze vzali TW3500, zmenili cislo modelu a napsali vic labelu na telo :)
Meli by to byt tedy stejne kvalitni modely jako jejich predchudce (alespon v to doufam)
Neregistrovaný 4pepe (0)|12.10.2010 07:53
počkám na recenziu tej 3200 ak je to tak ako píšu tu http://www.techbox.sk/tv-video/c1321/full-hd-projektory-od-epsonu-za-dobru-cenu.html?vote-clanok=ok#anketa-clanok tak za ten peniaz je to slušné ak je to s tými istými parametrami ako 3500 a 3600.
ezechiel1917 (498)|13.10.2010 11:11
Ta TW3200 je za tu cenu vyborna koupe :) Kdypak asi budou v CR skladem... Jediny co bych potreboval videt na vlastni oci zda neni 48Hz (2:2 pulldown - co ma i 3500) pro 24p material malo.
Georgez (22)|18.10.2010 15:52
[quote=ezechiel1917;301221]Ta TW3200 je za tu cenu vyborna koupe :) Kdypak asi budou v CR skladem... Jediny co bych potreboval videt na vlastni oci zda neni 48Hz (2:2 pulldown - co ma i 3500) pro 24p material malo.[/quote]
Taky mam pocit ze to bude nejlepsi volba cena/vykon na aktualnim trhu s projektory. Nerozumim tomu cituji "zda neni 48Hz (2:2 pulldown ..." Muzes prosim vysvetlit o co se jedna?
Moff (39)|19.10.2010 11:17
Pulldown mam zaply. Na Popcornu A200 mam filmy v MKV s 23.976 snimku prevedenych na 24 snimku, projektor je tedy na 24Hz. Takze tomu taky nerozumim proc najednou 48Hz.

PS: nic se neseka a nekouse, obraz je krasne plynulej, jelikoz hlavne zavisi na prehravaci, jaky signal doda do projektoru.
ezechiel1917 (498)|19.10.2010 14:46
Vystup z prehravace je u 24p vzdy 24 (23.976) snimku za vterinu.

Projektor/televize ci je jine zobrazovadlo zobrazuje tento signal na svem vystupu az po zpracovani svou elektronikou. 48 Hz znamena ze se kazdy originalni snimek zobrazi 2x za sebou (tomu se rika 2:2 pulldown, vychazim z toho ze 2:2 ma prave TW3500) Napr. drazsi model TW5000 umi 5:5 pulldown a zobrazuje kazdy puvodni snimek 5x nez zobrazi 5x nasledujici snimek atd. Obnovovaci frekvence je pak 120Hz a vysledny dojem je pro lidske oko prijemnejsi (mene patrne blikani + zlepsen vjem plynulosti bez dopoctu mezisnimku). V kinech se pouziva vetsinou frekvence 72Hz (3:3).
Georgez (22)|20.10.2010 08:58
Priznam se, ze toto slysim poprve. Nicmene mohu potvrdit, ze mne pripada obraz tak plynuly jako v kine, nevim jak by mohl byt jeste plynulejsi, zatim si ani u mne nikdo nestezoval, zeby mu obraz pripadal malo plynuly. Aktualne pouzivam k projektoru prehravac Xtreamer Pro. Predtim jsem pouzival Notebook. Obraz z Xtreamera je vynikajici (celkovy dojem pusobi mnohem lepe nez z notebooku).
BmFan (0)|14.11.2010 20:36
Tak prave som vybalil TW-3200 z krabice. Nemam este nainstalovane platno (Tupplur :)) a tiez chyba kabelaz a uchytenie na stenu, takze nejake testovanie a dojmy pridu neskor. Na krabici aj projektore samotnom je nalepka "HD Ready 1080p" co ma najprv zaskocilo ale pravdepodobne len namiesto full HD pouzivaju ine oznacenie a pritom myslia to iste. Papierovy manual je velmi strohy takze vsetko bude asi na prilozenom CD.
Tu aspon prve foto :P
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
tommmyt (542)|14.11.2010 21:13
HD Ready 1080p ????
ezechiel1917 (498)|14.11.2010 21:41
HD Ready 1080p je narozdil od "FullHD" oficialni certifikace.

Jinak k 2:2 pulldownu / 48 Hz u Epsonu... Naprosto bez problemu. Zadne blikani a plynulost skvela.
tommmyt (542)|14.11.2010 22:23
Ale všude, ve všech net obchodech, tuším píšou normálně že to umí full hd..
A jaké jsou první zkušensoti? Jaký jsi měl předtím projektor jestli to můžeš s něčím srovnávat? A hlavně jaká je černá??? Já mam stále hitachi pj-tx100 a tam černá dost svítí (i když svítivost stáhnu na minimum), respektive černá je taková šedá..

EDIT: koukám že už jsi nějaké první poznatky psal v tom vláknu 3600 vs 3200 , ale jen stručně, můžeš to nějak rozvést? asi tam do toho příšlušného vlákna..
tomasg (9)|2.12.2010 13:19
Zdravim, muze nekdo poskytnout nastaveni barev pro promitani na platno v zatemnene mistnosti? Nedari se mi docilit idealniho nastaveni zejmena pri tmavych scenach, kdy mi prijde, ze se to sleje a nelze toho moc videt. Diky
RoPo (6061)|2.12.2010 13:22
[quote=tomasg;311496]Zdravim, muze nekdo poskytnout nastaveni barev pro promitani na platno v zatemnene mistnosti? Nedari se mi docilit idealniho nastaveni zejmena pri tmavych scenach, kdy mi prijde, ze se to sleje a nelze toho moc videt. Diky[/quote]

Mám obavy, že to je problém LCD projektoru v této cenové relaci... tmavé scény budou slité - nízký statický kontrast. Právě proto spíše pokukuji po Benq W1000+.
tommmyt (542)|9.12.2010 07:45
[quote=RoPo;311499]Mám obavy, že to je problém LCD projektoru v této cenové relaci... tmavé scény budou slité - nízký statický kontrast. Právě proto spíše pokukuji po Benq W1000+.[/quote]

Doufáám že uživatel tomasg psal o TW3500. Já co uvažuji o 3200 tak doufám že tam v tmavých scénách se to nesleje a je toho vidět dost..? - ezechiel1917?
RoPo (6061)|9.12.2010 08:47
tommmyt: Viděl jsem Fullhd LCD vs FullHD DLP v cenách kolem $999-1100 . Opravdu mě to nemile překvapilo - u LCD nižší ostrost a u tmavých zákoutí slité tmavé odstíny (právě díky slabšímu kontrastu černé). ezechiel1917 však psal, že tento problém u TW3200 nevidí... Tak tomu věř, že to tak je. Až bude vše hotovo, tak kouknu na Batman Begins - tam je tmavých a kontrstních scén (tmavé s ostrými světly) až,až.
ezechiel1917 (498)|9.12.2010 12:26
Ja jsem byl fakt detaily v tmavych odstinech velmi pozitivne prekvapen - cekal jsem standard, nad slevanim jsem ani neuvazoval, ale vysledek je v Cinema ECO modu urcite nadstandardni - kalibrace pro bezneho cloveka netreba.
Jarda80 (31)|11.12.2010 17:06
[quote=tomasg;311496]Zdravim, muze nekdo poskytnout nastaveni barev pro promitani na platno v zatemnene mistnosti? Nedari se mi docilit idealniho nastaveni zejmena pri tmavych scenach, kdy mi prijde, ze se to sleje a nelze toho moc videt. Diky[/quote]

Zde Ti nabídnu mé nastavení - provedl jsem drobné korekce nastavení, které jsem nalezl někde na zahraničním fóru (nevím již přesně jakém - je to problém, někde nějaké nastavení nalézt). Takto mi to vyhovuje. Projektor používám pouze při úplném zatemění.

IMAGE:
brightness -4
sharpness 5
contrast 24
colour sat -10
tint -4
temp 7500
skin 3
power normal
auto iris OFF
IMAGE advanced:
gamma custom 0 -6 -9 -11 -11 -12 -10 -15 0
RGB offset - R-1 G1 B16
RGB gain - R28 G-6 B9
RGBCMY
Hue Sat Br
R9 -18 17
G2 -26 26
B8 -24 24
C2 -17 17
M4 -10 6
Y3 -5 1
SIGNAL advanced:
overscan OFF
Epson super white ON
noise reduction 3