Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jak na animované menu v DVD Architectu?

radek.kovacik (267)|5.2.2010 14:40
Zdravím všechny příznivce Vegasu a DVD Architectu,
mám několik dotazů ohledně možností vytváření animovaných menu v DVDA. Konkrétně mám na mysli:

1. Barevné obrázkové ukazatele na položky menu (různé šipky, ruky a jiné objekty namísto jednobarevných masek)
2. Animované (pohyblivé) přechody mezi hlavním menu a submenu
3. Animovaný odchod z menu

Jde uvedené efekty vytvářet i v DVDA (samozřejmě ve spolupráci s Vegasem a případně grafickým editorem) nebo na to musí být nějaký sofistikovanější authoringový program?

Ve 3. bodě bych věděl, jak udělat přechod z menu do hlavního filmu (na jeho začátek). Jak to ale vyřešit, když je film rozdělen na kapitoly s tím, že bych chtěl mít stejný animovaný přechod jak na začátek filmu, tak i na jeho jednotlivé kapitoly?
stayman (12393)|7.2.2010 12:18
1. to asi nie, neskusal som
2. to asi hej, neskusal som
3. to hej, skusal som

asi je lepsie pouzit iny soft.
Pytkin (7947)|7.2.2010 17:36
1. to by snad malo ist .. ale je to hrozne pracne (vo vacsine authoringovych SW okrem DVD studio pro to vie elegantne cez photoshopovske vrstvy) .
2. to neni problem ..
3. tiez neni problem .. prechod mas jeden a cez premennu povies , kam ma skocit ..
666dia (476)|8.2.2010 00:21
1, 2 a 3 vše jde, jen nevím, jestli to jde v pochybných authoringových softech (např. Architekt)...
radek.kovacik (267)|8.2.2010 14:20
Pytkin:
Můžeš se o tom více rozepsat (alespoň heslovitě, co v jednotlivých krocích udělat, abych kýženého efektu dosáhl)? Co přesně máš na mysli tou proměnnou, to je potřeba napsat script?

666dia:
Architekt je pochybný software? Já myslel, že je určený pro profesionály. Takže radši Pinnacle Studio? :D
Pytkin (7947)|8.2.2010 15:03
radek :
1. kazda jedna polozka v menu je vlastne samostatne menu .. a skaces medzi nimi pri hybani kurzorom .. v kazdom menu je len jeded button a okolo neho su hidden butony podla smerov a tie maju autoaction -> jump na dalsiu polozku .. preto hovorim ze je to otravne .. ak mas 10 butonov na screene , tak je to tym padov 10 menus

2. to snad vies spravit ? pri odkliku skocis na video , ktore potom ide dalej na nasledujuce menu .. cele to je o tom , ze to musis mat dobre vymyslene .. v menu je dobre mat staticke screeny , aby nebolo vidno prechody .. atd ..

3. odchod z menu je to iste ako prichod :) Ak ten odchod chces mat jak pri spusteni filmu , tak si spravis scripty pre jednotlive casti .. kde naplnis daku premmenu cislom chapteru .. potom spustis to video a nakonci videa zavolas script , ktory podla tej premennej vykona jump na dany chapter ..


666dia radil najkor Scenarist :) Pinnacle Studio ma daleko od profi softwaru .. to uz je lepsi Architekt ..
666dia (476)|8.2.2010 16:50
jak psal stayman: "asi je lepsie pouzit iny soft."

Aftry, Photoshop, Scenarist a uděláš téměř vše....
radek.kovacik (267)|8.2.2010 18:30
Pytkin:
1. Co se týká tohoto bodu, je možné v Architectu také využít vrstvy z Photoshopu, jak jsi psal výše (tj. že bych měl jeden obrázek s 10 vrstvami s tím, že bych ho sdílel ve všech menu a přepínal pouze vrstvy) nebo je nutno mít 10 samostatných obrázků s alfa kanálem?

A pak ještě podotázka: Takto s těmi 10 menu se to musí dělat ve všech softech nebo je to jen specialita Architectu, protože to nemá dořešené?

2. Takže ten přechod z menu do submenu se dělá stejným způsobem jako úvodní intro před hlavním menu? To bych mohl zvládnout... ;)

3. Scripty je možné v Architectu psát pouze v Javascriptu nebo i VB scriptu? Já jen, že VB je mi bližší (pár malých aplikací jsem v něm už napsal, zatímco Javascript jsem se ještě nenaučil).
Pytkin (7947)|10.2.2010 10:58
1. S Architektom nemam moc skusenosti .. Ja som najviac robil v DVD Maestro .. To nevie nic takeho .. Vsetko si musis spravit rucne .. Dostal som na prerabku jeden projekt v DVD STUDIO PRO a tam to tak bolo spravene .. Cize ten to vie ..
Neviem ci to aj nejaky iny software vie ..

2. presne tak .. z menu mozes zavolat dalsie menu alebo video a na konci videa nastavis aby siel do submenu .. to je to iste ako ked mas intro video a po jeho skonceni ides do root menu ..

3. Neviem presne .. hovorim ze s Architektom nemam moc velke skusenosti .. Ale globalne DVD norma ma svoj specificky jazyk .. je to velmi primitivne .. mas par registrov a vie robit jednoduche matematicke operacie , podmienene skoky atd .. skus sa na to pozriet v architekte ..
radek.kovacik (267)|11.2.2010 11:01
Pytkin:
Díky za cenné rady a informace.

Pokud někdo další má nějaké zajímavé postřehy a zkušenosti ohledně vytváření menu v DVD Architectu, ať se pochlubí... ;)