Recenze  |  Aktuality  |  Články
Bleskovky  |  Doporučení  |  Diskuze
Audio a domácí kina
Kamery
Multimediální centra
Projektory
Streaming videa
Televize
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  Digimanie  |   Svět mobilně
gumidek_oldd (5)|3.2.2010 20:50
mám dva dotazy a ani na jeden jsem nikde nenašel odpověd, první zní - jaký používá Edius 5 procoder k renderingu např z DV AVI do Mpeg2. Někde sem četl, že v e dvojce a tuším trojce byl ořezaný procoder. Jde mi o to jestli je kvalita přepočtu v ediusu stejná jako kdyby se použil např. Canopus procoder III Nemáte s tím někdo zkušenost? No a druhá otázka Natáhnu DV video z kamery a rád bych jej zase spočítal do výsledného souboru DV AVI, ale ten v podstatě vevýběru formátů na vystupu není, je tam sice kolonka DV, ale nic se pod ní neukrývá, takže nevím jak dostat ns disk soubor ve stejném formátu. Děkuji všem
gumidek_oldd (5)|8.2.2010 20:22
tak na tu prví čast už sem přišel, měl sem špatně zadaný vstup videa, tedy projekt a tím pádem jsem to na výstupu nemohl "doladit".........ale mám ještě jeden dotaz na který jsem nenalezl odpověd ani v návodu. Používáte-li funkci multicam pro střih z několika kamer je to super, ale jak vložit např. prolínačku mezi první a čtvtou stopu? Už se tu s tím prápím třetí den a jsem pořád ve stejném místě....navíte někdo co s tím? Děkuji
Pave1 (4279)|8.2.2010 22:35
Edius pravidelně nepoužívám (natož na multicam .-) ), ale zkus tohle - jak ustřiháš multicam, tak v nabídce okna Preview zvol Mode>Compress to a single track (na jednu stopu). Pak tam zkus dát normálně přechody.
gumidek_oldd (5)|9.2.2010 09:05
dík za snahu, ale tohle taky nejde, ona ta výsledná stopa je sice součet těch více stop, ale když z těch více stop nějakou odstraníš, tak v té výsledné stopě se sice na pohled nic nezmění, ale při přehrávání je vysledkem tma.....
Pave1 (4279)|9.2.2010 11:30
Zkusil jsi vypnout pak ten režim multicam (teprve pak zkusit to dál upravovat)? Nějak by to jít mělo, jinak by to byla chyba programu.
nemir28 (1)|29.3.2010 16:21
Nestřihám v Canopus Edius 5, ale v Avidu. Tam si zamknu stopy a do volných vložím prolínačku bez problémů.