Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nová ředa Sony DVD rekordérů s HDD (RDR DC105,DC205,DC505) První zkušenosti a porovnání s řadou RDR

oreb (3)|28.1.2010 13:51
[quote=Kalibos;262774]no jo 160GB by bylo naprosto dostačujících kdyby to mělo to vysokorychlostní kopírování a to co bych chtěl vypálit a zazálohovat bych měl hotový za pár minutek a né že dvojitý DVD se bude vypalovat 8 hodin...... no pánové a zjistil jsem že Sony nemá problémy jen s rekordéry ale i s přehrávači. S hrůzou jsem zjistil že jejich HDMI modely DVP-NS718 i NS728 NEUMÍ ČESKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sakra to už opravdu oželím to "fajnové" ovládání celého systému a koupím jinou značku a ještě ušetřím...[/quote]

Dobrý den,
tak se také hlásím co by "Šťastný majitel" RDR, řady DC. A to já blbec jsem tento typ nahradil (na doporučení pracovníka Sony centra, jako vysoce kvalitní, špičkový), za řadu HXD. Nebudu opakovat všechna ta, již citovaná negativa. Jenom pro upřesnění, vyjel jsem si porovnání nejlevnějšího typu HXD s nejdražším typem DC. Je tam 12 NE samozřejmě v neprospěch drahého, nového DC.
Háixdéčko má také, velmi užitečnou vychytávku, vlastní nastavení žánru. Ten lze ukládat do knihovny a na obrazovku si dát jen ten žánr s kterým chcete pracovat. Příklady nebudu uvádět, každý si uděláte představu o jedinečnosti tohoto využití. Dále příkl. nastavení náhledu u jednotlivých titulů, prezentace fotodokumentace, uspořádání Juke boxu atd. Jednoduše, po instalaci Décéčka s 12 NE v technickém porovnání a dalšími postrádajícími příjemnostmi, spadla mi čelist. Očekával jsem u řady DC vylepšení, při nejhorším stejnou úroveň, jako zastaralý typ. Ale takové markantní očesání?!?!
A ještě, prosím, o radu. Nedovedu si představit, kde dělám chybu, možná jsem zhýčkán manipulací u starého typu. Při kopírování více dílů (příkl.seriál), byť markeruji postupně, načte se na DVD kopírování odzadu. Protože je to nesmyslné, prosím, poraďte mi, kde chybuji. Leč, nevadilo by, kdyby šlo o reklamovatelnou závadu.
Jak jsem si přečetl v příspěvcích, jenom mohu podtrhnout již citovaný výrok: "Perfektní obraz díky HD, výborný citlivý tuner, ale výbava funkcemi + ovládání doslova katastrofální". To snad nemá jiná značka, byť neremovaná, v 21.století?!
Shrnuto, považoval bych za racionální, zda je někdo z nás diskutujících na tolik fundovaný, že by sestilizoval (myslím tím i za odměnu) důvodnou reklamaci
a tu nám, zůčastněným rozeslal. Domnívám se, že by to při větším množství mělo potřebnou váhu. Stejně musíme řešit reklamaci každý individuálně tam, kde jsme zboží zakoupili. Snad by člověk znalý problematiku reklamování, mohl vytvořit z 51 příspěvků pádný argument.
A co v prvé fázi, když každý z nás napíše na "support.sony", viz. DOSKOK55 z 21.t.m. Vidím to jako účelné!
Krom pár šťastlivců, kteří diskutují ještě před zakoupením RDR DC, jsme se my ostatní vzájemně ujistili, že jsme koupili šmejd. Prosím tedy o další reálné příspěvky v duchu vybabrání se z této nemilé šlamastryky. Díky!
doskok55 (51)|29.1.2010 07:38
Chlapi vydržte ještě chvíli. Od jednoho ze čtenářů fóra (zatím nebudu jmenovat) jsem získal informaci,kterou získal od značkového servis centra Sony. Mají udajně instrukci shora, aby vystavovali dobrozdání o neodstranitelné vadě jako doklad pro vrácení peněz, pokud se na ně někdo obrátí s tou vadou týkající se toho, že si to nepamatuje setřídění programů. Napsal jsem dopis na Sony support a čekám odpověd. Pak se obrátím s dotazem na jiné servis centrum. Jak budu vědět víc budu vás informovat. Zdravím Doskok55
oreb (3)|29.1.2010 10:05
Milý "doskoku55" díky za iniciativu - rádi vydržíme. Mám za to, že jedině společnými silami dosáhneme zdárného výsledku. Že jsme koupili šmejd, víme. Je zbytečné nad touto skutečností fňukat, ale racionálně řešit. Kdyby nám Sony uznal závadu zpřeházení programů (firmware), bylo by to OK. Dohodněme se na společném postupu, jak budeme dále pokračovat a kdo, co má možnost vybavit. Nebylo by příkl. vhodné napsat na Support Sony s podpisy nás všech + ostatních známých, kteří vlastní DC? Či by bylo rozumnější jednotlivě? Nebo Support Sony vůbec vynechat? Kdo by mohl zjistit konkretní postup při uplatnění klamavé reklamy? Přijďme každý s "trochou do mlýna", rozdělme si konkretní úkoly a určeme si společnou strategii. Doskoka 55, jako zakladatele "Nová řada Sony.....", bych navrhoval za koordinátora naší akce. Díky za iniciativu každého z nás, prima den =oreb=!
oaxaca (4)|31.1.2010 14:32
Zial aj napriek tomu co som si v tomto fore precital, zrejme si v blizkej dobe zakupim DC205. Nemam moc na vyber. Stara rada uz je na trhu nieco cez tri roky – do takej starej elektroniky sa mi moc investovat nechce a kupou inej znacky by som prisiel o komfort jedneho DO (navyse mam vsetku techniku v obyvacke Sony, takze nechcem jeden kus inej znacky kvoli celkovemu vzhladu).
Prehadzovanie kanalov sa snad vyriesi casom firmwareom (pripadne si zvyknem na to, ako ho bude ukladat z multiplexu), chcem sa ale vas, ktory uz tento rekorder mate spytat dve veci:
Rekorder nema vysokorychlostni kopirovani z DVD na HDD a opacne. Kolko minut teda prumerne trva skopirovanie DVD na HDD a kolko vypalenie?
Dalsia vec, ktora mi nie je jasna – rekorder nema rucni rezim zaznamu – co to presne znamena?
Dik.
doskok55 (51)|1.2.2010 17:29
oaxaca, ruční režim záznamu to má (to je jedna z mnoha chyb na jejich stránkách) a znamená to to, že máš možnost ručně nastavit startovní a koncový čas záznamu (ale to je vše), jiné rekordéry včetně starší model.řadymají ještě další možnosti nastavení. Minimálně alespoń kvalitu nahrávky. U digitálu můžeš použít programování přes EPG. Jednoduše klikneš na vybraný pořad potvrdíš a je hotovo. Nefunguje to, ale správně. Už jsme to tady probrali, možná je chyba na visílací straně nevím, ale je to s reklamama na začátku a konci i uprostřed (dodatečně jdou umazat) ale co je horší pokud je pořad vysílanej později (tipický u Novy) může ti chbět konec. Takže ten koncovej čas musíš upravit ručně a výhoda rychlýho programování je v háji.
Pokud ses přece jen rozhodl si tento rekordér pořídít, podívej se ještě co jsem napsal v příloze k tomuto příspěvku https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=262479#post262479 a zvaž jestli by ti nestačil ten 160GB disk. Dávat podvodníkům 2000kč za 90GB na disku navíc, proč? Cena HDD se dnes pohybuje 2,50 až 6 kč za 1GB (u těchto velikostí) čím větší tím levnější.
K tomu uspořádání programů ještě doplním,že tuner je velmi citlívý a i na provizorní pokojovou anténu naladí do seznamu a EPG i programy, které příjmat nejdou, protože jsou velmi slabé. U mě v brně třeba prvních 5 pozic obsadí rakouské programy,pak je česká 1.síť, nasleduje nějakej německej MUX atd. Takže budeš muset používat dvoutlačítkovou volbu na programy který sleduješ běžně a ty první jednotlačítkový jsou obsazeny něčím uplně zbytečným.
To kopírování jsem ještě nezkoušel jak to trvá dlouho snad ti to sem napíše někdo jinej nebo to někdy časem zkusím a napíšu.
soonrich (7)|2.2.2010 15:39
Vážení majitelé a uživatelé RDR DCx05. Podrobně jsem si přečetl vaše zkušenosti a poznatky, věřím, že se většina z problémů vyřeší novým SW. Neexistence rychlokopírování je ale vážným nedostatkem. Mne by ale navíc zajímala problematika nahrávání TV z DVB-C u UPC kabel TV. Snažím se najít alternativu za TECHNISAT DigiCorder HD K2, který disponuje jenom tunerem DVB-C byť 2x. Má z vás někdo s tímto Sony RDR už vlastní zkušenost?
Naladí DVB-C tuner s kartou od Licy vloženou do CI slotu všechny programy vysílané UPC včetně HD? Zůstávají po seřazení na svých pozicích nebo se také zpřehazují? Kolik zabere 2 hodiny TV pořadu v HD kvalitě GB? Děkuji soonrich
oreb (3)|5.2.2010 16:37
Vážení účastníci RE:"Nová řada Sony....",co by nespokojený uživatel RDR DC, vstoupil jsem cca před týdnem do diskuze, za účelem, vyřešení problému za větší účasti postižených. Leč krom iniciátora doskok-a, zdálo se mi, že diskuze ochabuje. Rozhodl jsem se tedy reklamovat zboží na vlastní pěst.
Zabalil jsem rekordér do krabice, vyzbrojil se argumentací o problému SW-firmware, sepsal 20 funkcí o které je DC oproti HXD ochuzeno a vypravil se do prodejny, kde jsem zboží zakoupil. V Sony centru mě nenechali ani rozpovídat. Aniž bych spustil připravenou argumentaci, věděli o co jde. Bez jakéhokoli oponování mi oproti zboží vrátili peníze.
Tož se s vámi přátelé loučím a věřím, že případnou reklamaci vyřešíte také úspěšně. Pokud se jedná o dealery Sony, ti jsou zřejmě informování o stejném postupu.
A tak po surfování na poradnách, recenzích, diskuzích a technických parametrech kvapím, zakoupit si za stejné peníze Panasonic EX79EP.
Mnoho úspěchů a zdaru =oreb=.
doskok55 (51)|5.2.2010 17:19
Díky oreb za informaci. Mnohé z nás jsi potěšil. Jen bys mohl ještě doplnit, kde (v kterém Sony centru) se ti podařilo tu reklamaci vyřídit. Obávam se, že stejnej postoj k zákazníkům nemusí být všude.
Já jsem se na týden odmlčel, protože jsem čekal na odpověď od Sony support centra. Vypsal jsem jim tam tři největší nedostatky s dotazem jestli to v nejbližší době vyřeší třeba aktualizací Fw. Další celý týden je pryč a stále nic (dělají mrtvýho brouka).
oaxaca (4)|7.2.2010 08:25
doskok: ja som tu 205-ku planoval kupovat cez nemecky e-shop (za 280,- EUR), takze tam ten rozdiel medzi 105-kou bol minimalny – preto radsej o 90 GB viac.
...tak ci tak ale zrejme s tou kupou aj ja predsa len este chvilu pockam. Vcera som mal cestu do Brna (btw: na Slovensku este stale tato nova rada vobec nebola uvedena na trh) a zastavil som sa v Olympii, v Electro Worlde. Sony rekorder tam nemali ani jeden a predavac mi povedal, ze kvoli softwarovej chybe bola cela nova rada stiahnuta z predaja a ze ta strara je uz davno vypredana. Zastavil som sa aj v Sony Centre (taktiez v Olympii), tam novu radu bez problemov predavaju a predavac o ziadnej softwarovej chybe nepocul a ak aj bola tak vraj uz musela byt odstranena, lebo inak by to asi nepredavali… …tak by sa v tom jeden vyznal…
gameguru (15)|8.2.2010 11:05
[quote=soonrich;263844]Vážení majitelé a uživatelé RDR DCx05. Podrobně jsem si přečetl vaše zkušenosti a poznatky, věřím, že se většina z problémů vyřeší novým SW. Neexistence rychlokopírování je ale vážným nedostatkem. Mne by ale navíc zajímala problematika nahrávání TV z DVB-C u UPC kabel TV. Snažím se najít alternativu za TECHNISAT DigiCorder HD K2, který disponuje jenom tunerem DVB-C byť 2x. Má z vás někdo s tímto Sony RDR už vlastní zkušenost?
Naladí DVB-C tuner s kartou od Licy vloženou do CI slotu všechny programy vysílané UPC včetně HD? Zůstávají po seřazení na svých pozicích nebo se také zpřehazují? Kolik zabere 2 hodiny TV pořadu v HD kvalitě GB? Děkuji soonrich[/quote]

Tak dle info od Sony má tento šmejd v ČR zablokovaný DVB-C tuner i CI slot.
Pro fandy kabelovky: http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/kaon/k-3001-hd-pvr.htm
soonrich (7)|8.2.2010 12:15
Pro Gameguru: "Tak dle info od Sony má tento šmejd v ČR zablokovaný DVB-C tuner i CI slot." Mně Sony vůbec na dotaz vůbec neodpovědělo!!! Podle mne by byl rekordér nové řady Sony zajímavý právě a jedině kvůli DVB-T/C tuneru a CI slotu (pokud zvládá Conax), i když mu chybí to pro HD TV to nejdůležitější - MPEG-4 H.264!!!! Proto je zvláštní, že se nenašel nikdo, kdo by měl vlastní zkušenosti s příjmem kabelových TV. Jinak děkuji za odkaz na Kaon...
doskok55 (51)|8.2.2010 17:45
Je zvláštní,že jedna z největších předností DVB-C tuner, kterou ještě před měsícem propagovaly se na jejich stránkách úplně vytratila. Sony suport http://support.sony-europe.com/contacts/email/email.aspx?site=odw_cs_CZ nefunguje ani jedna odpověď na moje dotazy. Takže nějakej problém s tím tunerem tam nejspíš bude. Volně sířené programy přes DVB-C tuner na kabelu UPC fungují (jsou jen dva), ty kodované se všechny zobrazí v seznamu a EPG víc zkoušet nemůžu nemám CI katru. Blíže tady: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=265067#post265067
krotom (8)|16.2.2010 12:23
Zdravím všechny

Právě teď mi prodejce poslal nový firmware.
Řeší asi pouze přehazování programů, ale je to pokrok!

Ještě to nemám vyzkoušeno, uvidíme večer.
krotom (8)|16.2.2010 12:47
Tak jsem ještě kouknul na sony.cz a hle ,firmware je zde také.
akorát píšou verze 0.89, to moje je verze 0.87 tak jsem z toho jelen.
Soubory mají stejnou velikost, asi zkusím ten z ofic. stránek.
oaxaca (4)|26.2.2010 19:18
zdarek krotom - tak ako? vyriesil ten firmware prehadzovanie programov?
krotom (8)|26.2.2010 20:41
Tak po instalaci firmware se opravilo přehazování, jinak je vše původní.
Nevím , proč jim to teda trvalo tak dlouho.

Zajímavé je, že u všech modelů DC je firmware stejný. Nezkoušel jste někdo
vyměnit HDD za větší?

Jinak instalace bez problémů, obsah HDD zůstane a všechny nastavení taky.
havlajz (1)|2.3.2010 18:35
Tak proč ho v návodu uvádějí.Dá se to nějak odblokovat?Mě to conax kartu načítá,ale naladit mi to nejde.
MONYS (460)|3.3.2010 17:29
[quote=soonrich;264989]Pro Gameguru: "Tak dle info od Sony má tento šmejd v ČR zablokovaný DVB-C tuner i CI slot." Mně Sony vůbec na dotaz vůbec neodpovědělo!!! Podle mne by byl rekordér nové řady Sony zajímavý právě a jedině kvůli DVB-T/C tuneru a CI slotu (pokud zvládá Conax), i když mu chybí to pro HD TV to nejdůležitější - MPEG-4 H.264!!!! Proto je zvláštní, že se nenašel nikdo, kdo by měl vlastní zkušenosti s příjmem kabelových TV. Jinak děkuji za odkaz na Kaon...[/quote]Tak bohužel všechny doslova všechny DVD REC. zaznamenávají sice digitálně ovšem signál je zpětně převeden do analogu čily bude to potom pal signál takže na nějaký hd prog. z kabelovky zapomen, bude to jen pal tj.300-400ř.Řešením je hdtv sat. přij. s hdd .
oaxaca (4)|14.3.2010 08:33
Tak zda sa, ze tento DVD-R ma dalsi nedostatok. Neprehrava vsetky DivX subory. Niektore ano, ale mensie subory (serialy) ma problem prehrat - napr. subor abcdef.avi, 350 MB, rozlisenie 624x352, 23 frames/second, 138 kbps mi to neprehra. Pritom napr. stara rada (konkretne RDR-HXD 990) to prehra bez problemov - vyskusane u znameho. A takychto videi som nasiel v mojej databaze mnoho - jednoducho to vypise: Tento format souboru neni podporovan.
Mate niekto podobny problem?
Myslite, ze to moze vyriesit nejaky firmware?
soonrich (7)|14.3.2010 17:57
[quote=MONYS;269613]Tak bohužel všechny, doslova všechny DVD REC. zaznamenávají sice digitálně, ovšem signál je zpětně převeden do analogu - čili bude to potom pal signál. Takže na nějaký hd prog. z kabelovky zapomen, bude to jen pal tj.300-400ř. Řešením je hdtv sat. přij. s hdd .[/quote]

No, snad to nebude trvat věčně a jednou (do roka) budou v prodeji DVD rekordéry s DVB-T/C s nahráváním a ukládáním v HD.
Kalibos (7)|19.3.2010 09:13
Vážení nedávnou jsem dostal e-mail od Sony s nějakým průzkumem spokojenosti, takže kdo chcete tak jim to tam trochu "oslaďte" ať vědí jaký vyrobili zmetek......



tak bohužel jsem zjistil že už to asi nefunguje... škoda
Petrásek (1)|22.4.2010 10:42
[quote=doskok55;262988]Chlapi vydržte ještě chvíli. Od jednoho ze čtenářů fóra (zatím nebudu jmenovat) jsem získal informaci,kterou získal od značkového servis centra Sony. Mají udajně instrukci shora, aby vystavovali dobrozdání o neodstranitelné vadě jako doklad pro vrácení peněz, pokud se na ně někdo obrátí s tou vadou týkající se toho, že si to nepamatuje setřídění programů. Napsal jsem dopis na Sony support a čekám odpověd. Pak se obrátím s dotazem na jiné servis centrum. Jak budu vědět víc budu vás informovat. Zdravím Doskok55[/quote]

Dobrý den,
není už někdo, kdo by ten problém se samopřehazováním programů dotáhl do konce ? Buď reklamací s vrácením stroje nebo opravou v servisu ? Já jsem po opětovném zjištění , že jsem nahrával co jsem něchtěl, hodil HDD do krabice na pofičí s reklamací do servisu. Než se to dořeší tak jsem si koupil set-top-box EVOLVE DT-2025, abych se měl na co koukat a s údivem jsem zjistil, že umí nahrávat na flešku (!) i 2 programy najednou z různých Multipexů a pokud nahrávám dva programy na jenom Multiplexu, tak se ještě přitom můžu koukat na další (!) . Jde to přehrávat v PC, má to mraky funkcí a stálo to 1200,-Kč !
MIHI (940)|22.4.2010 12:53
Ale to přehazování přece už dávno vyřešil nový firmware, ne?
krotom (8)|22.4.2010 13:42
Jasně, už je to dávno vyřešeno, dokonce už mají na stránkách verzi 0.95.
Není problém to aktualizovat, je to jednoduché.
Skoč na http://support.sony-europe.com/tvhc/downloads/downloads.aspx?site=odw_cs_CZ&f=FW_DVDR_095&m=RDR-DC205
a stahni si firmware.

Zdar
Neo_Moucha (4)|13.4.2011 16:28
Zdravím všechny, docela by mne zajímalo, jestli téměř po roce došlo k nějakému posunu co se týká SW rekordérů RDR DC*05
cena klesla, nový výrobek zatím žádný....
Taky by mne zajímalo jak je to skutečně s rychlostí přepisu HDD -> DVD, protože v CZ manuálu se píše také [quote]Při kopírování vysokou rychlostí můžete sledovat
televizní programy prostřednictvím tuneru
rekordéru.[/quote]
Jestli to nezávisí na tom, v jaké kvalitě je provedena nahrávka?
peatro (1054)|13.4.2011 17:59
[quote=doskok55;252655]Jen velikostí HDD. Vůbec nic jiného. (potvrzeno i servisem. Manuál pro všechny 3 stejný, bez poznámek „Vztahuje se k modelu …“)

DC 105 HDD 160GB cena kolem 8 000kč
DC 205 HDD 250GB cena kolem 10 000kč
DC 505 HDD 500GB cena kolem 17 000kč ( SonyCentru dokonce 18t. bez 10kč)

Proto jsem zvolil zlatou střední cestu ten rozdíl v ceně za 250GB na disku navíc je přehnanéj.[/quote]

pokud to je jen rozdil v HDD , neni problem 2.5" HDD koupit za 1500,- nejakou 500 nebo 750 G a vymenit, vzdyt povolit jemne sroubky a nastrcit na slot zvladne kazdy :-)
doskok55 (51)|14.4.2011 02:01
Neo_Moucha,
jak již zde bylo řečeno bylo vydáno postupně několik verzí firmwaru, ale vyřešen byl tím vpodstatě jen problém s uspořídáním programů. Jinak nic podstatného. Vysokorychlostní přepis to nemá a kvalitu TV záznamu taky volit ručně nejde.
doskok55 (51)|14.4.2011 02:25
peatro,
tak jednoduchý jak si myslíš to zase není. Je v tom HDD SEAGATE 3,5" ,ale je to v nějaké verzi Linuxu. Takže Windows (když bys vyndaný HDD připojil k počítači) to nepřečte (ani vůbec nevidí).
Takže bys musel mít ten větší HDD k dispozici a udělat si jeho přesnou kopii 1:1. Ani pak si ale nejsem jist jestli by to funfovalo, jestli tam není nějaká vazba na HW. Chtěl jsem si udělat kopii toho mojeho (mám ho už skoro plný a taky pro případ havárie), ale pak z toho nějak sešlo z časových důvodů a proto, že jsem nějak nemohl najít vhodný soft. který by to zmákl. Někde jinde ve forech už se to řešilo, ale moc si to nepamatuju. Myslím, že borec si kvůli tomu koupil programovatelnej dálkáč, stáhl někde kódy pro vstup do servis.menu ty naprogramoval do toho dálkáče a pak naformátoval nový HDD přímo v tom rekordéru.
jauf (1)|26.12.2011 15:16
Dobrý den , nezlobte se za možná naivní dotaz ale pořídil jsem rodičům k vánocům SONY DVD recorder RDR DC 150. Stroj má podle mě nedostatků samozřejmě hromady, ale nedokážu se smířit s jednou záležitostí. setkal se někdo z vás se skutečností, že při nahrávání z HDD na DVD v modu "VIDEO" se po finalizaci disk v jiném DVD playeru přehrává zdeformovaný s rozlišením obdélníku na výšku. samotný záznam na HDD je kvalitní a v pořádku, ale po sáhodlouhém napínavém vypalování na disk se v NTB nebo jinem DVDpřehrávači zobrazí smrštěný do vysokého obdélníku. samozřejmě jsem prolezl veškeré nastavení rozlišení. Obraz do rekordéru přichází přes SKART (auvajs, 30 let staré rozhraní) z UPC receveru. Obraz z recorderu jde do obrazovky pres HDMI. možná že jsem tak zmatený z user friendly prostředí že přehlížím nějakou položku. děkuji předem za pomoc a moc se omlouvám pokud se to tu už řešilo.
geronimoh (2327)|26.12.2011 15:56
Jak máš nastavený "Rec.Settings"? Já mám na modelu SONY RDR-HX710 nastaveno :
HDD Rec.Picture Size : Auto
DVD Rec.Picture Size : 16:9

A nemám s tím žádné problémy.
Zkus si zjistit, jaký poměr stran mají vypálená DVD (4:3/16:9)?