Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Htpc - mce - hd dvb-s, dvb-t

VeRsAgE (19)|1.12.2009 15:17
Zdravim vsechny nadsence a dekuji za toto forum.

Potreboval bych poradit a verim, ze toto bude prinosem i pro jine.

Mam uz rok dobre postavene HTPC s FLHD TV, spojenou server pro knihovnu dat, plus Xbox, atd. Vse maka spickove a nemohu si vynachvalit.
Momentalne jsem se prestehoval do novostavby, kde firma rozvedla po celem dome TV analog, Digital i satelitni signal. V tom okamziku jsem nelenil a zakoupil (Aver TV Hybrid, PCI-Express, DVB-T/ HD DVB-S přijímač, dálkové ovládání) (http://www.alza.cz/aver-tv-hybrid-d135024.htm) s tim, ze jedine co udelam, ze vymenim stavajici kartu, nainstaluju drivery a pustim MCE a jen naladim patricne programy. Bohuzel takto idelani predstava byla ta tam.

Vezmu vse od zacatku, od externi firmy jsem si dopredu overil kolik je kanalu, jake jsou, na jakem satelitu je to naladene, atd. Udajne je tamk prez 130 kanalu plus nekolik HD. Firma to rozvedla klasickym koaxialnim satelitnim kabelem. Tudiz jsem koupil rovnez originalni kabel. Sateleni kartu v HTPC jsem propojim jak satelitni "kroucenou" zdirkou, tak klasickym koaxem na pozemni digitalni vysilani - respektive jsou dva vyvody u zasuvky a dva vsutpy na karte, takze vse solo. Karta je v poradku nainstalovana v systemu se vse ukazuje v poradku.

V MCE byla karta bezproblemu rozpoznana a ted narazime na to co nevim. Ptalo se me to na Satelit, Kabel, Antena - jak zdroj signalu, pokud dam Satelit, pise mi to, zda mam receiver, pochopitelne ze ne, dam pokracovat a nabizi mi to radu vyberu (vepsat kanal, atd...) s nahledem zda je signal, ale ani u jednoho neni. Takze zde jsem nepochodil a hlavne by me take zajimalo, zda kdybych pochodil, zda by mi nasla karta jak S, tak Tckove kanaly. Tudiz jsem se vratil zpet a jsem na Antene, kde prijim klasicke kanaly co doposavad a hlavne jsou nejake oznaceny kromene nazvu stanice MPEG, ale jde jen zvuk.

Nebudu tajit, ze jsem v tomto nezkuseny, ale verim, ze delam nekde jen trivialni chybu, protoze v tom zase takova veda logicky nebude. Prosim, kazda rada se mi hodi a to velmi.

Pripadne mi napiste klidne PM s cislem a zavolal bych. Mam to cele vysperkovane a toto me dost mrzi, ze nejde.

Dekuji Vam,
Ar