Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Vícekanálový zvuk v .avi kontejneru

  1. #1

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    To že lze vyrenderovat vícekanálový zvuk do avi kontejneru je jasný.Chtěl bych se zeptat, jestli a jak ho můžu přidat později.Např. mám DV se stereo zvukem a chci přidat ještě jednu stereo wavku.V podstatě to co lze udělat bez problému v Quicktime, ve kterém jen přidám stopu a uložím jako nový soubor (.mov).A doplňující dotaz-lze do mpeg2 kontejneru nějak vložit titulky (.sub) a přeuložit jako nový soubor (.mpg), aby se po spuštění přehrávalo video i s titulkama a nemusely se renderovat do obrazu.Takový multiplex videa, audia a titulkového souboru do jednoho.Nejde mi o vytvoření VOB kontejneru, ale mpg.Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ad avi ti nic neřeknu, to nedělám, ale Ad mpeg2 je to jasné - přesně na to je kontejner VOB, do program streamu mpg muxovat subtitles jak si to představuješ NELZE. Jak by jsi je zapínal vypínal?
    Ten VOB+IFO pak přehraješ úplně stejně jako mpg.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Dík, to jo, jen jestli to není nějak možný...Já jen že by nešlo o zapínání a vypínání, ale aby tam prostě byly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,450

    avi: Pojde to urcite vo VirtualDube (odskusane).
    mpeg: ako radil StD, pojde to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od SB Zobrazit příspěvek
    Dík, to jo, jen jestli to není nějak možný...Já jen že by nešlo o zapínání a vypínání, ale aby tam prostě byly.
    No tzv. "natvrdo" by tam dát samozřejmě šly, třeba ve Womblu, ALE (!) A) se to bude znovu renderovat v místech, kde ty titulky přidáš, tudíž to může ovlivnit kvalitu a "hratelnost"; B) Je to docela dost práce tam vkládat ručně titulek po titulku (když na průměrný film je jich cca 700 až 1100).
    To už je opravdu mnohem jednodušší a rychlejší to autorizovat do VOBu a dát ty titulky Forced (=vynucené přehrávání) a ve finále přejmenovat koncovku na mpg (ovšem pak bude hrát vždy jen 1 video, 1 audio, 1 titulky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Zkusim, dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Len este jedna poznamka:
    Titulky vo VOBe nie su muxovane v obycajnej textovej forme, t.j. nejde len o vlozenie textoveho .sub do kontajnera. Je to samostatne vyrenderovany titulkovy stream, ktory je casovou postupnostou bitmapovych obrazkov textu s priesvitnym pozadim (.sup). Samozrejme, kazdy normalny authoringovy software toto zvlada.
    Naposledy upraveno uživatelem artam: 26-11-2009 v 15:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    aj v sound forge sa to tusim da .. aspon kedysi sa to urcite dalo .. v poslednych verziach som to neskusal ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,738

    Citace Původně odesláno od SB Zobrazit příspěvek
    To že lze vyrenderovat vícekanálový zvuk do avi kontejneru je jasný.Chtěl bych se zeptat, jestli a jak ho můžu přidat později.Např. mám DV se stereo zvukem a chci přidat ještě jednu stereo wavku.V podstatě to co lze udělat bez problému v Quicktime, ve kterém jen přidám stopu a uložím jako nový soubor (.mov).
    Me by zajimalo k cemu to je, k archivaci ? Ja bych davno prehraval vsechno originalni DV strcene do mkv pres mkvmerge s bonusy (titulky, extra audio s komentarem apod., ale prehravace pod Sigmou, Realtech nezvladaji DV avi. V PC to ovsem jede, stopy jdou prepinat (VLC player).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    Me by zajimalo k cemu to je, k archivaci ? Ja bych davno prehraval vsechno originalni DV strcene do mkv pres mkvmerge s bonusy (titulky, extra audio s komentarem apod., ale prehravace pod Sigmou, Realtech nezvladaji DV avi. V PC to ovsem jede, stopy jdou prepinat (VLC player).
    Můžeš to třeba potřebovat k archivaci.Máš dv a k němu dvě jazykový mutace, nebo tři.Video už je ve .avi kontejneru, takže na použití .mov kontejneru bys ho musel přerenderovat do dv v movu.Jde o to, aby nebylo uložené video s jedním zvukem, pak to samé z druhým, to zabere spoustu místa na disku..Zajímalo mě jestli to avi umožňuje, stejně jako .mov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    aj v sound forge sa to tusim da .. aspon kedysi sa to urcite dalo .. v poslednych verziach som to neskusal ..
    A to je k tomu zvuku v .avi ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    samozrejme
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Dík, zkusim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    SB SB je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    264

    Citace Původně odesláno od vivid.sk Zobrazit příspěvek
    avi: Pojde to urcite vo VirtualDube (odskusane).
    mpeg: ako radil StD, pojde to.
    Ve Virtual dubu lze pouze vložit nové jedno audio a přeuložit s ním jako nový soubor bez renderingu. Dvě stereo audia u videa v .avi kontejneru neumí.
    Naposledy upraveno uživatelem SB: 05-02-2010 v 11:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,450

    Dvě stereo audia u videa v .avi kotejneru neumí.

    Samozrejme ze umi, V mojich avi suboroch (XviD) sa dokonca nachadzaju 3 (tri!) zvukove stopy (casto EN+CZ+SK).

    Pri troch stopach je dobre to muxovat cez AviMux, neviem ci to zvladne terajsia verzia VirtualDubu, dve stopy urcite ano (a je jedno ci su multikanalove, alebo stereo).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Posunutí zvuku v MKV kontejneru
    Od Pavel85 v sekci Editace audia
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-02-2012, 20:48
  2. Samsung LE46C750 a vícekanálový zvuk
    Od lzach v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 07-02-2011, 20:04
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 19:40
  4. Převod HD filmu z kontejneru .mkv do .wmv HD 5.1
    Od romiis v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-05-2008, 21:23
  5. zmena audio stopy u MKV kontejneru PS: dalsi otazka
    Od NoBuy v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 24-08-2006, 15:54