Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

satelitní HD přijímač (ext.HDD)

-Vl- (366)|5.12.2009 00:51
[quote=losos;252578]Mně ani ne, já mám na jedné větší parabole jen 5 LNB pro 5 družic, na druhé, menší další 3 LNB pro další tři družice a tak se obejdu bez motoru a jeho poruch... Navíc je přepínání mezi družicemi bleskové...nemusí se čekat, až se motor přetočí.
A mám tři svody do dvou přijímačů (TF má dva tunery) - každý tuner + Ariva může přijímat současně různé programy z různých družic, což s motorem NENÍ VŮBEC MOŽNÉ !
Motor na té velké parabole mám, ale nepoužívám jej...zanevřel jsem na motory již dávno...

Ovšem, kam se hrabu na saxona zde : ;)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]

No, já mám taky dvě paraboly, na jedný též 5 LNB a druhou parabolu mám na motoru všecny LNB jsou TWIN zapojený přes 2x přepínač EMP 8/1 už asi 4roky a ten motor mám ještě dýl a chodíto stále bez závad.
David Lister (405)|9.12.2009 22:53
Měl bych prosím dotaz na majitele Arivy.
Dnes mi přišel komplet včetně základního Fergusonu 6900 pro SD signál. Bohužel ale má tu vlastnost, že nedokáže automaticky přepínat mezi formáty 16:9 a 4:3. Musí se to dělat ručně pomocí tlačítka na dálkovém ovládání. Jelikož by mělo jít o přístroj pro rodiče, tak bych byl rád, aby pokud možno co nejvíce věcí jelo automaticky, aby si zbytečně nic nerozladili. Tak mě napadlo, zda tento model tu funkci již nemá. Navíc ten základní má opravdu mizerný obraz. Z HDMI by snad mělo vylézt něco lepšího. Původně jsem HD STB pro ně neplánoval, ale když je za ty peníze a zvládá PVR, tak proč to nezkusit. Vcelku se mi u toho přístroje líbí, že dokáže USB disk vypínat a používat ho tedy jen tehdy, když je potřeba - je to stejné i u Arivy.
losos (2977)|9.12.2009 23:46
Nějak jsi zapomněl uvést ten dotaz...nikde nemáš otazník, všechno jakoby jen konstatuješ...
David Lister (405)|10.12.2009 07:41
[quote=losos;253600]Nějak jsi zapomněl uvést ten dotaz...nikde nemáš otazník, všechno jakoby jen konstatuješ...[/quote]

Aha, tak ta otázka, tam je, ale je pravda, že dost zapadá a je blbě formulovaná.

Tak ještě jednou: Umí Ariva přepínat formáty 16:9 a 4:3 automaticky. A ještě to raději upřesním, jak bych si to představoval: pokud bude signál 16:9, tak by se měl zobrazit na celou plochu TV a pokud bude zdroj 4:3, tak se automaticky přepne do režimu s pruhy po stranách - jakoukoliv deformaci nebo ořez obrazu považuji za nepřijatelnou. Takto funguje náš stávající STB (navíc si samozřejmě můžete vybrat, zda 4:3 chcete zobrazitv výše popsaným zbůsobem nebo jako panandscan) a takto bych si to představoval u každého "slušně vychováného" přijímače.

Pak by mě ještě zajímalo, zda dokáže "udržet" nastavení audio stopy pro každý jednotlivý kanál?? Náš Mascom se bohužel tvrdošijně drží defaultního nastavení menu, kde máme češtinu, takže když chci mít Eurosport v ENG, tak musím vždy manuálně přepínat a při časovém nahrávání mám pak smůlu.

Ještě zvažuju dát rodičům právě ten Mascom a pro sebe koupit nějaký slušný HD přijímač - asi Topfeild 7700. A u něj by mě tyto informace zajímaly stějně a navíc ještě to, zda u něj funguje dobře nahrávání na externí disk - USB má, ale podle všeho podporuje jen FAT32, zda dokáže napájet 2,5 USB HDD a zda jej dokáže i vypínat při nečinosti, tak jako to zvládá ten Fergusson 6900??

Případně zda byste doporučuli nějaký jiný přístroj, který by to všechno zvládal, tedy:
Automatické přepínání 16:9 a 4:3 dle zdroje signálu
Možnost ukládat defaultní zvukovou stopu pro každý kanál zvlášť.
Funkce PVR přes externí HDD, ideálně s podporou NTFS, uložená nahrávka by měla být již dekodovaná, aby se dala bez potíží přehrát v počítači či multimediálním centru.
Vypínání HDD při nečinosti, minimálně alespoň při přepnutí do standby.
Spolehlivý - nechci po pár měsících zjistit, že jsem koupil šunt.
losos (2977)|11.12.2009 00:47
1. Přepínání formátů
Každý uživatel požaduje jiný způsob zobrazení - i ty ! A proto ŽÁDNÝ přijímač nemůže automaticky vyhovět všem lidem a už vůbec ne všem televizorům, protože i každý TV to řeší jinak.
V praxi musíme použít DO a jak televizor, tak i sat. přijímač si nastavit tak, jak chceme...možností je více, označení AUTO berme spíš jako poloautomatiku...je třebo to vyzkoušet, pohrát si s tím trochu, abychom pochopili, jak to funguje...např. při nastavení u Arivy na 1080i je u některých SD programů 21:9 s někt. televizorem třeba trochu problém s formátem, ale stačí v Arivě přepnout na 576i, nebo 576p a je po problému...

2. Zvuk se ukládá u Arivy do paměti pro každý kanál, hlasitost nikoliv (stejně je tomu i u TF 7710 HDPVR). O TF 7700 nevím nic.

3. U Arivy si můžeme vybrat a naformátovat USB disk buď na FAT 32, nebo NTFS, a záznam nastavit buď na TS, nebo PS. Já používám NTFS a TS - a USB Flash disk. Uložené nahrávky jsou dekódované. V PC jsem nic nezkoušel, nezajímá mne to.
David Lister (405)|13.12.2009 12:59
[quote=losos;253732]1. Přepínání formátů
Každý uživatel požaduje jiný způsob zobrazení - i ty ! A proto ŽÁDNÝ přijímač nemůže automaticky vyhovět všem lidem a už vůbec ne všem televizorům, protože i každý TV to řeší jinak.[/quote]
Tady si dovolím trochu oponovat. Souhlasím, že u HD to může být občas problém, protože ty pruhy při jiném než 16:9 formátu obrazu jsou tam už součástí obrazu a hůře se s tím pak manipuluje.

Mně jde hlavně o situaci u SD signálu. Měl jsem představu, že každý slušný reciever zvládá to, co umí náš úplně nejlevnější Mascom:
Nastavím výstup na 16:9, pustím to do televizoru 16:9. Širokoúhlý pořad se mi automaticky roztáhne na celou plochu, obraz 4:3 se automaticky přepne na 4:3 s pruhy po stranách. Samozřejmě záleží na nastavení TV, takto by to mělo být v případě nastavení "auto" formátu na televizi. Pokud jde signál již od poskytovatele signálu jako letterbox(třeba DigiTV), tak záleží hlavně na TV jak si s tím poradí - naše TV umožňuje roztáhnutí takového obrazu na celou výšku a šířku s ořezem černých pruhů bez jakékoliv deformace obrazu - sice nižší rozlišení, ale lepší než koukat na deformovaný obraz nebo pruhy po všech stranách.

Při použití 4:3TV:
1. Mám možnost nastavit lettebox a pak 4:3 půjde přes celou TV a 16:9 s černými pruhy nahoře a dole.
2. Nastavím 4:3 Panscan - 4:3 opět plně na celou obrazovku, 16:9 se roztáhne na výšku s bočním ořezem - tedy nedojde k deformaci obrazu, ale k odříznutí části obrazu na bocích.

Takové možnosti musí uspokojit každého, protože v kombinaci s možnostmi manipulace s obrazem v TV pak nemůže vzniknout neřešitelný problém a při slušném nastavení zvládne vše obsluhovat automatika.
losos (2977)|14.12.2009 03:12
To David Lister :
"Mně jde hlavně o situaci u SD signálu. Měl jsem představu, že každý slušný reciever zvládá to, co umí náš úplně nejlevnější Mascom:
Nastavím výstup na 16:9, pustím to do televizoru 16:9. Širokoúhlý pořad se mi automaticky roztáhne na celou plochu, obraz 4:3 se automaticky přepne na 4:3 s pruhy po stranách. Samozřejmě záleží na nastavení TV, takto by to mělo být v případě nastavení "auto" formátu na televizi. Pokud jde signál již od poskytovatele signálu jako letterbox(třeba DigiTV), tak záleží hlavně na TV jak si s tím poradí - naše TV umožňuje roztáhnutí takového obrazu na celou výšku a šířku s ořezem černých pruhů bez jakékoliv deformace obrazu - sice nižší rozlišení, ale lepší než koukat na deformovaný obraz nebo pruhy po všech stranách."
******************************

To říkáš ty (a třeba i já), ale mám kamaráda a hlavně jeho manželka zase chce mít obraz 4:3 bez pruhů vlevo a vpravo - i za cenu roztáhlých ksichtů...
Totéž chtějí obvykle někteří majitelé plazem, protože se bojí vypalování...
Je mi to k smíchu, ale je to tak. Takže mám pravdu, že každý chce něco jiného - můžeš oponovat, ale nezměníš to. Jinak to všechno povídání samozřejmě znám...
A nastavování formátu u Arivy 200 HD se neboj, funguje to dobře...
David Lister (405)|14.12.2009 10:47
[quote=losos;254137]To říkáš ty (a třeba i já), ale mám kamaráda a hlavně jeho manželka zase chce mít obraz 4:3 bez pruhů vlevo a vpravo - i za cenu roztáhlých ksichtů...
Totéž chtějí obvykle někteří majitelé plazem, protože se bojí vypalování...
Je mi to k smíchu, ale je to tak. Takže mám pravdu, že každý chce něco jiného - můžeš oponovat, ale nezměníš to. Jinak to všechno povídání samozřejmě znám...
A nastavování formátu u Arivy 200 HD se neboj, funguje to dobře...[/quote]

Poslední připomínka: jedna věc je jaké informace dokáže poskytnou reciever a druhá, jak to dokáže zpracovat TV.
Zcela jednoduše řečeno jak by podle mě měla probíhat komunikace satelit - TV:
Tady máš signál v plném PALu, to první je anamorfní 16:9 a to druhé 4:3, a dělej si s tím co chceš. Jestli chceš roztáhnout ksichty na celou šíři, tak klidně, já jsem ti řekl, jak to má být správně :-)

Takže pro mě je důležitá ta informace pro TV, co s tím pak TV udělá, už je hlavně na ní. Bohužel ten Ferguson nedokázal tohle info předat dál - o to mi šlo.

V každém případě díky za info a reakce.
Nákup pro rodiče, už jsem vyřešil a teď začínám řešit nákup nějakého "děla" pro sebe (cca 15tisíc) - tam mám ale požadavek na interní HDD, takže to bude do jiného tématu.
losos (2977)|15.12.2009 02:40
Nikdy nebudeš spokojený, dokud si nekoupíš Dreambox HD 8000, věř mi !
Možná nebude jednou špatný ani ten nový Vantage VT-1 Full HD PVR, až jednou bude a až bude dobře fungovat....
Elektroman1 (4)|31.12.2009 23:48
Já mám ARIVU 200 jen krátce ale zatím jsem spokojen a přidám několik poznatků na nahrávání přes USB mám připojený externí řadič(cena do500Kč)na který jde připojit jákýkoliv HDD IDE nebo SATA ,zatím používám SATA MAXTOR 120GB a nahrává se na něj bez problémů.Zároveň tato soustava jde připojit k PC i TV LCD(skoro všechny už USB mají).Jen ten řadič musí používat USB 2.0 je to kvůli přenosové rychlosti a taky se starším USB nemusí TV nebo ARIVA spolupracovat. Někde jsem tu četl že se nemá současně zapojovat USB a LAN a docela nechápu proč,vysvětlí to někdo.
losos (2977)|1.1.2010 15:36
[quote=Elektroman1;257049]Já mám ARIVU 200 jen krátce ale zatím jsem spokojen a přidám několik poznatků na nahrávání přes USB mám připojený externí řadič(cena do500Kč)na který jde připojit jákýkoliv HDD IDE nebo SATA ,zatím používám SATA MAXTOR 120GB a nahrává se na něj bez problémů.Zároveň tato soustava jde připojit k PC i TV LCD(skoro všechny už USB mají).Jen ten řadič musí používat USB 2.0 je to kvůli přenosové rychlosti a taky se starším USB nemusí TV nebo ARIVA spolupracovat. Někde jsem tu četl že se nemá současně zapojovat USB a LAN a docela nechápu proč,vysvětlí to někdo.[/quote]
Mohu poprosit, abys tento příspěvek překopíroval do "Naladění Ferguson Ariva 200 HD"...?
visis (61)|2.1.2010 09:19
Mohu se zeptat na tento HD přístroj? Nemáte s ním někdo zkušenosti?
Cena podobná jako ariva200.
http://infinito.inshop.cz/inshop/hdtv-prijimace/arion-af-4000hdci-hdtv-prijimac-se-dvema-ci-sloty-a-cz.html
losos (2977)|2.1.2010 18:50
Do Arivy má daleko, zřejmě nemá čtečku karet...
visis (61)|3.1.2010 01:03
Má to 2 CI sloty...
losos (2977)|3.1.2010 01:18
[quote=visis;257359]Má to 2 CI sloty...[/quote]
Já vím, ale asi nerozumíš, vo co gou...
A navíc, nejsou k dispozici žádné další důležité informace...(tedy aspoň já jsem je nenalezl).
U Arivy rozhodně mnoho informací již máme (a jistě přibudou i další zajímavosti) a známe u ní zcela určitě i to "vo co gou"...
Jeden malý příklad : ke sledování programů Skylink bez čtečky karet je nutné přikoupit CI modul Cryptoworks a tím se cena přístroje zvedne automaticky asi o 1.000 Kč..., takže žádná "podobná cena" jako u Arivy to v žádném případě není...tož tak...
zdec (116)|3.1.2010 11:11
V popisu Arion AF-4000 HDCI jsem nenasel zminku o USB, PVR, pripadne HDD, LAN.
http://www.digitalnitelevize.cz/forum/satelit-dvb-s-vyber-vhodneho-prijimace/jaky-modul-pro-hd-programy-88211/?stranka_oblast= , prispevky v druhe pulce.
xmarek (60)|3.1.2010 12:16
Pokud se podíváte ku příkladu zde: http://www.big-screen.de/deutsch/pages/news/hdtv-news/2007_11_19_208_arion_af4000hdci.php , tak zjistíte, že např. USB, ext. SATA a LAN neobsahuje. A z toho logicky vyplývá, že funkci jako je PVR (v případě, že neobsahuje interní HDD) ani disponovat nemůže.